ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πιο δημοκράτης πεθαίνεις

πιο-δημοκράτης-πεθαίνεις-163541

Πιο δημοκράτης πεθαίνεις

Yπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο επονομαζόμενος και τσεκουράτος: Να επιστρέψει ο Καρατζαφέρης στη ΝΔ για να διευρυνθεί η κεντροδεξιά.

…Τι μένει απέξω πια; Οι πατενταρισμένοι φασίστες κι οι ναζί.

(Άντε, μια ανάσα ακόμα να πάει ξανά η Χρυσή Αυγή στο παραδοσιακό 0,5% για να ολοκληρωθεί η κεντροδεξιά διεύρυνση της ΝΔ).

Φ.Τ.

Φρικτώς και ταχέως

L’ Echo: Ο Elia θέλει να εξαγοράσει το δίκτυο υψηλής τάσης στην Ελλάδα.

…OLemonia και ο Portokalia τα υπόλοιπα.

(Τρέμετε ουν, κυβερνήται, ότι υπηρέται όντες της λαού βασιλείας ουκ εκρίνατε ορθώς, ουδέ εφυλάξατε νόμον, ουδέ κατά την βουλήν του λαού επορεύθητε. Φρικτώς και ταχέως επιστήσεται υμίν, ότι κρίσις απότομος εν τοις υπερέχουσι γίνεται).

Φ.Τ.

Η τύχη του ΠΑΣΟΚ

Καρατζαφέρης (απαντώντας στην πρόταση Βορίδη): Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να μη βγει ο Τσίπρας.

…Αυτοί οι τύποι έχουν χάσει εντελώς την επαφή τους με την πραγματικότητα. Δεν εννοούν να παραδεχτούν ότι ο λαός έχει συνειδητοποιήσει πως χρεοκόπησαν τη χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια. Ονειρεύονται εξουσίες και μεγαλεία, αλλά τους περιμένει η τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Φ.Τ.

Ολα για όλους,τίποτε για μας

Ακόμα δε λέει να περάσει από τους Συριζαίους το σοκ εξ αιτίας της εκτίμησης Τσίπρα ότι «οι Αγιορείτες ενσαρκώνουν το σύνθημα των Ζαπατίστας – Όλα για όλους, τίποτε για μας».

…Το ότι είναι κανείς έτοιμος να τα δώσει όλα σε όλους δεν είναι καθολική ηθική επιταγή. Είναι έγκυρη μόνο όταν κάποιος έχει ως αρχή (την οποία και επιβεβαιώνει στην πράξη) την ίση μεταχείριση όλων. Κι οι καλόγεροι διαχρονικά, Αλέξη, ήταν με τη μεριά των ισχυρών.

Φ.Τ.

Υποκρισία

Ανδρέας Λοβέρδος (υπουργός Παιδείας, αλλιώς ΥΕΑ*): Αγώνας δρόμου να ανοίξουν ομαλά το Σεπτέμβρη τα σχολεία.

…Κόβουν πρώτα τους διορισμούς των εκπαιδευτικών και μετά υποκρίνονται ότι δίνουν αγώνα για να ’χει η κάθε τάξη δάσκαλο.

(*ΥΕΑ Ανδρέας Λοβέρδος: Υπουργός Ειδικών Αποστολών. Ξεθεμέλιωσε τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις, την Υγεία. Τώρα ξεθεμελιώνει την Εκπαίδευση).

Φ.Τ.

Ερχονται οι αγρότες

Σαμαρά, Βενιζέλο, αναγνώριση της νεοναζιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας και κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας μού θέλατε; …Βρείτε τώρα μέρος να βάλετε τα φρούτα που περισσεύουν!

(Παρακαλάτε μη μας κόψουν οι Ρώσοι το φυσικό αέριο, γιατί θα αγοράζουμε το πετρέλαιο για κολόνια CocoShanel. Και, τότε, ούτε φίδι στον κόρφο σας!).

Φ.Τ.

Τα σπίτια τα παίρνει η δεξιά

Δίνουν τα κλειδιά των ακινήτων στο υπουργείο Οικονομικών – Δεν μπορούν να πληρώσουν για κληρονομιά ή γονική παροχή.

…Τα σπίτια τα παίρνει η δεξιά! (Κι η κρυφοδεξιά, η σοσιαλδημοκρατία! Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!)

Φ.Τ.

Ραστώνη

Σε θερινή… ραστώνη φαίνεται ότι έχει πέσει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ακινήτων Μαγνησίας.

Ο ΕΝΦΙΑ έπιασε στις διακοπές τα μέλη του Συλλόγου, που δεν έχουν αναλάβει καμία δράση ενημέρωσης των ιδιοκτητών, στους οποίους οι… κεραμίδες είναι απανωτές.

Ε.Χ.

Ζούγκλα

Ζούγκλα είχε καταντήσει το επαρχιακό οδικό δίκτυο προς Τσαγκαράδα, σύμφωνα με τη διπλή διαμαρτυρία τους προς την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ζητούσαν καθαρισμό από ξερά χόρτα στα πρανή και κλάδεμα των δέντρων που «στεφάνωναν» το δρόμο, όχι όμως αυτές τις μέρες στη φουλ σεζόν. Ο όγκος των επισκεπτών είναι τεράστιος και η κίνηση των αυτοκινήτων δεν μπορεί να «κολλάει» πίσω από ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα.

Ευτυχώς, το πρόβλημα φαίνεται ότι λύνεται. Οι διαμαρτυρίες έφθασαν στα… ευήκοα ώτα της αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη.

Ε.Χ.

Χρειάζεται προσοχή

Ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνηση θα πρέπει να είναι το προσεχές τριήμερο οι οδηγοί οχημάτων. Το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου έχει παρατηρηθεί ότι αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα. Τα συνεργεία της Τροχαίας διενεργούν συνεχείς ελέγχους προκειμένου οι οδηγοί να συνετίζονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δεν μπορούν όμως να κάνουν τίποτα παραπάνω. Η προσοχή είναι υπόθεση των οδηγών.

Κ.Μ.

Απίστευτη γκρίνια φέρνει η κρίση

Ακόμα και για το μασάζ σε τουρίστες χρειάζεται ειδική άδεια. Οι δύο Κινέζοι και ένας Ρουμάνος που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς να κάνουν μασάζ σε τουρίστες σε παραλίες της Σκοπέλου και τη Σκιάθου συνελήφθησαν. Οι αστυνομικοί έκαναν το καθήκον τους αφού απαιτείται ειδική άδεια. Για ένα μασάζ…

Κ.Μ.

Χέρι-χέρι

Θα κάνει τα πάντα για να μην έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Το θέμα είναι με ποιον θα πάει χέρι-χέρι που προφανώς θα πάει με αυτόν που κάποτε είχε δηλώσει πως δεν επιστρέφει στο κόμμα στο οποίο είναι σήμερα, ακόμα και αν τον πρότειναν για πρόεδρο.

Β.Π.

Από-κάλυψη

Σε μείζον θέμα έχει αναδειχθεί η ανασκαφή του αρχαίου μακεδονικού τάφου από την κυβέρνηση, εικόνα που φάνηκε και από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο σημείο. Θα είναι αποκάλυψη ή πρόκειται για γεγονός με σκοπό την κάλυψη μέτρων ενόψει και της ΔΕΘ που πλησιάζει;

Β.Π.

Ολοι υπεύθυνοι

Ολοι έχουμε ευθύνη σε ορισμένα προβλήματα. Αν υπήρχε λογική χρήση νερού στη Σκιάθο από όλους, πιθανόν να μην είχαν φτάσει οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ στην ανακοίνωση για πιθανές διακοπές υδροδότησης. Ας μην τα ρίχνουμε λοιπόν όλα στους φορείς.

Β.Π.

Θετικό πρόσημο

Ασφαλώς και είχε ένα λόγο παραπάνω να είναι ικανοποιημένη χθες η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Σούλα Μπαρτζιώκα με αφορμή την έλευση του κρουαζιερόπλοιου QueenElizabeth. Δύο χιλιάδες τουρίστες μετέφερε το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο και μάλιστα η πλειοψηφία τους παρέμεινε στην περιοχή του Βόλου και την ευρύτερη Μαγνησία, γεγονός καθόλου τυχαίο αφού προϋπήρξε προεργασία και το αποτέλεσμα πολύ θετικό φυσικά για την πόλη. Δικαίως η κ. Μπαρτζιώκα μίλησε για δικαίωση των προσπαθειών.

Β.Κ.

Δημαιρεσίες

Στις 7 Σεπτεμβρίου, πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη και της νέας δημοτικής θητείας στους ΟΤΑ της Μαγνησίας θα γίνουν οι δημαιρεσίες για την εκλογή προεδρείων στα δημοτικά συμβούλια και στις άλλες επιτροπές. Αυτό προβλέπει ο δημοτικός κώδικας ενόψει της νέας 5ετούς δημοτικής θητείας που ξεκινά από 1η Σεπτεμβρίου.

Β.Κ.

Ανένδοτος

Ο Ανένδοτος αγώνας του Γεωργίου Παπανδρέου και η Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου του Ανδρέα Παπανδρέου θα βρεθούν στο επίκεντρο έκθεσης των αντίστοιχων ιδρυμάτων των δύο πρώην πρωθυπουργών, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Λίγο πριν ανακοινωθεί η εκδήλωση που προετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ για την επέτειο των 40 χρόνων από τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, το Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη έκθεση υπό τον τίτλο: «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή». Λέτε να ξεκινήσει ο Γιώργος «το νέο ανένδοτο;».

Β.Κ.

Τυχαίο;

Πως γίνεται σε περιόδους με αυξημένη κίνηση, όπως η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου, να ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης; Το φαινόμενο είναι Πανελλαδικό και κάθε φορά προβληματίζει τουρίστες και επισκέπτες. Ενδεικτικά η αμόλυβδη στο Βόλο φτάνει μέχρι 1,69 ευρώ το λίτρο ενώ στα νησιά των Σποράδων είναι απλησίαστη. Στο τέλος θα αναγκαστούμε να προμηθευόμαστε καύσιμα αρκετές μέρες πριν από τέτοιες περιόδους, μήπως και πετύχουμε καλύτερες τιμές;

Αθ.Τ.

Επείγει

Η ολοκλήρωση ενός αρδευτικού δικτύου επείγει για την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Οι παραγωγοί βλέπουν ήδη τις γεωτρήσεις τους να στερεύουν και πραγματικά ανησυχούν για τις καλλιέργειές τους. Παρότι στην περιοχή το πρόβλημα είναι γνωστό και είχαν προαναγγελθεί έργα, μέχρι στιγμής ακόμη δεν έχει δοθεί λύση…

Αθ.Τ.

Πτώση

Εμφανής είναι η πτώση στην κίνηση των καταστημάτων λόγω θερινών διακοπών και ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. Η καλοκαιρινή ραστώνη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, σε συνδυασμό με την εξόρμηση πολλών συμπολιτών σε κοντινά τουριστικά θέρετρα ή στις γύρω ακτές, έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κίνηση της τοπικής αγοράς.

Γ.Υ.

Πνευματική στήριξη

Την ίδια στιγμή ωστόσο, αυξάνεται η προσέλευση των πιστών στους ναούς της περιοχής μας, στο πνεύμα των κατανυκτικών ημερών και ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, νέοι αλλά και παιδιά, συρρέουν στους ναούς και στα Μοναστήρια της Μητροπολιτικής περιφέρειας, κλείνοντας ευλαβικά το γόνυ στην Παναγία. Σε εποχές δύσκολες από κάθε άποψη, η πνευματική στήριξη είναι βασικό ζητούμενο για όλους και η συμμετοχή στις λατρευτικές ακολουθίες βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με τα προαναφερθέντα.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου