ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πόσο πίσω είναι η Υγεία;

πόσο-πίσω-είναι-η-υγεία-164467

Πόσο πίσω είναι η Υγεία;

Ανοίγονται οι προσφορές για τον νέο αξονικό τομογράφο στο Νοσοκομείο Βόλου.

…Θεέ μου! Γυρίσαμε ξανά στο 1984!

Φ.Τ.

Οι κτηνοτρόφοι οδηγούνται στο χαμό τους

Χαρούλα Διβάνη (Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Μαγνησίας): 22.500 κτηνοτρόφοι είναι κομμένοι από την εξισωτική αποζημίωση… Εάν δεν μας δώσουν τα χρήματα, θα γίνει χαμός!

…Στην Ελλάδα υπάρχει το δίκιο των πλουτοκρατών από τη μια, το δίκιο του λαού από την άλλη. Το πρώτο το υπερασπίζονται το κράτος κι η κυβέρνηση. Το δεύτερο, όσο δύναται, ο λαός.

(Το μεγαλύτερο κακό για το λαό δεν είναι να καταπατούν το δίκιο του, αλλά να κάθεται άπραγος ενώ καταπατούν το δίκιο του και να περιμένει την εξ ύψους σωτηρία).

Φ.Τ.

Η αλήθεια και το ψέμα

Δ. Κούρκουλας (υφυπουργός Εξωτερικών): Πρώτος στόχος οι αποζημιώσεις των Ελλήνων αγροτών από τα κοινοτικά ταμεία.

…Ψεύδεστε, κύριε. Πρώτος σας στόχος είναι η πλήρης ικανοποίηση των «συμμαχικών» συμφερόντων.

Φ.Τ.

Κάποιοι που δεν εγκαταλείπουν

Θετική η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και ΤEΕ Μαγνησίας και στο θέμα του Περιφερειακού, όπως προκύπτει από τη χτεσινή συνάντηση του βουλευτή Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και της προέδρου τού ΤΕΕ Νάνσυς Καπούλα. Ζητούν να εκτελεστεί η εργολαβία – σκούπα, ώστε να καταστεί ο δρόμος ασφαλής, και να εκτελεστούν τα προβλεπόμενα συμπληρωματικά έργα, θέτουν δε ως στόχο την οριστική χάραξή του με παράκαμψη της Αγριάς και των Λεχωνίων.

…Επιτέλους, και κάποιοι που δεν εγκαταλείπουν. Ιδίως αυτό το τελευταίο για την παράκαμψη Αγριάς και Λεχωνίων γεννάει τις πρώτες ελπίδες σοβαρής και συστηματικής διεκδίκησης της ολοκλήρωσης του πολύπαθου έργου.

Φ.Τ.

Προ πάντων η συνέπεια

Αντιδρά, λέει, ο ένας εκ των δύο κυβερνητικών συνεταίρων, το ΠΑΣΟΚ, στις εφόδους των εφοριακών στα σπίτια.

…Να υποθέσουμε ότι προτείνει την άμεση δήμευση της περιουσίας των οφειλετών;

Φ.Τ.

Τα αυτονόητα

Η κατοικία του καθενός είναι άσυλο.

(Χρήστος Αθανασίου, υπουργός Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση του οποίου γκρεμίζει τούτο το άσυλο).

Φ.Τ.

Αδήριτη ανάγκη

Frankfurter Allgemaine: Η τρόικα δεν φεύγει από την Ελλάδα πριν από το 2016.

…Είναι αδήριτη ανάγκη ο λαός να διεκδικήσει, να επιβάλλει και να πραγματοποιήσει όλες τις βελτιώσεις και τις ελευθερίες που επιθυμεί, εφόσον κατανοεί την αναγκαιότητά τους και βρει τη δύναμη να τις επιβάλει.

Φ.Τ.

Αναπάντητα ερωτήματα

Καμία αντίδραση δεν ενημερωθήκαμε να είχε χθες η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου αναφορικά με την απληρωσιά που κυριαρχεί στους εργαζόμενους στη φύλαξη του Αχιλλοπούλειου. Γνωρίζουμε ότι υπεύθυνη δεν είναι η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Υπόλογη είναι προφανώς η εταιρεία που τους απασχολεί. Ωστόσο η σύμβαση που υπογράφηκε έχει δύο μέρη. Μία κάποια πίεση έστω για …τα μάτια του κόσμου δεν έπρεπε ασκήσει δημοσίως η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου; Το Εργατικό Κέντρο Βόλου από την πλευρά του έκανε καμία παρέμβαση; Η Επιθεώρηση Εργασίας; Φτάνει Δεκαπενταύγουστος και κάποιοι μένουν πίσω με το κεφάλι χωμένο κάτω από τη γη…

Κ.Μ.

Μόνο εκεί δεν πάνε

Σταματημό δεν έχουν οι έλεγχοι για την τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για την τήρηση της υγειονομικής νομοθεσίας, για την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων, για εισπράξεις καταστημάτων που δεν εκδίδουν φορολογικά στοιχεία μέχρι έφοδοι σε σπίτια για την κατάσχεση χρημάτων σχεδιάζονται. Αφού δεν μπόρεσε το σύστημα να βρει πουθενά τα χρήματα τώρα θα εισβάλει στα ίδια μας τα σπίτια για να ψάξει. Τι νομίζουν ότι είμαστε; Τράπεζα;

Κ.Μ.

Μια από τα ίδια

Μια από τα ίδια θα δούμε το ερχόμενο Σάββατο 16 Αυγούστου στην εμπορική αγορά του Βόλου. Οι «μικροί» θα κλείσουν και οι «μεγάλοι» θα λειτουργήσουν κανονικά, άσχετα από το εάν θα υπάρχει κίνηση στο Βόλο καθώς ως γνωστόν ενόψει Δεκαπενταύγουστου «νεκρώνει» η πόλη. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις, ορισμένοι μπορεί να θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους το Σάββατο μετά το Δεκαπενταύγουστο…

Αθ.Τ.

Απορίες

Με αφορμή την υδροδότηση χωριών του Νοτίου Πηλίου, Κατηγιώργη, Λύρη, Πρόπαν και Μουρτιά με υδροφόρες επειδή το νερό των πηγών δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών, η επικεφαλής του συνδυασμού «Νότιο Πήλιο – Δήμος Ανατροπής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» κ. Κατερίνα Τσερκέζη εκφράζει δημόσια την απορίας της σχετικά με το πόσο κοστίζει η μεταφορά του νερού αλλά και σε ποιόν ανήκουν οι υδροφόρες.

Αθ.Τ.

Εντονες αντιδράσεις

Στους ξενοδόχους και στα τουριστικά γραφεία παραπονέθηκαν αρκετοί τουρίστες εξαιτίας της διακοπής νερού που έγινε στο νησί της Σκιάθου τη Δευτέρα και διήρκησε 7 ώρες. Ωστόσο, χρειάζεται υπομονή καθώς οι βλάβες δεν προγραμματίζονται.

Β.Π.

Στήριξη στη Σκόπελο

Συνεχίζονται οι εγκρίσεις έργων στα νησιά των Βορείων Σποράδων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποδεικνύοντας τη στήριξη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, στη νησιωτική Θεσσαλία

Β.Π.

Κάτσε καλά Γεράσιμε!

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος δήλωσε χθες ότι αν έβρισκε αυτόν που έκανε το λάθος στον ΕΝΦΙΑ, θα τον χαστούκιζε! Επίσης, αναρωτήθηκε μήπως αυτό το λάθος έγινε σκόπιμα. Και κάπως έτσι ξεκινούν οι θεωρίες περί συνωμοσιών.

Β.Π.

Παρέμβαση

Ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απέστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο με την οποία ζητεί την παρέμβασή του στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλο προκειμένου να διαμεσολαβήσει στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαδίμηρο Πούτιν έτσι ώστε να εξαιρεθούν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα από τα αντίμετρα της Ρωσίας στις χώρες – μέλη της ΕΕ. Ως κίνηση, έχει τη σημασία της.

Β.Κ.

Στη Θεσσαλία

Στη Θεσσαλία θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Μετά τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου και αφού «εγκριθεί» από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας το προτεινόμενο πλάνο δράσης, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, στελέχη, μέλη του κόμματος και βουλευτές θα ξεκινήσουν να «οργώνουν» τις περιφέρειες της χώρας, πραγματοποιώντας περιοδείες ενώ πριν από την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν τέσσερις περιφερειακές θεματικές εκδηλώσεις με την παρουσία του προέδρου. Η μία από αυτές θα αφορά το αγροτοδιατροφικό πρόβλημα της χώρας και ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται ήδη εισηγήσεις να γίνει στην περιοχή μας.

Β.Κ.

Απόγνωση

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών υποχρεώσεων που καλούνται να σηκώσουν. «Τιμωρούμαι διότι έκανα το λάθος να επενδύσω σε ακίνητα» σχολίαζε τις προάλλες συμπολίτισσα ελεύθερη επαγγελματίας, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τον έντονο προβληματισμό της.

Γ.Υ.

Προνομιούχοι

Ανάλογες είναι οι θέσεις που διατυπώνουν και όσοι διαθέτουν ακίνητα τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα και ως εκ τούτου επιβαρύνονται από τα πάγια μηναία έξοδα. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά συμπολίτης μεγαλοϊδιοκτήτης ακινήτων, «προνομιούχοι τελικά είναι όσοι ζουν σε ενοικιασμένο σπίτι και δεν έχουν το άγχος της υψηλής φορολογίας».

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου