ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο δαίμων

ο-δαίμων-168581

Ο δαίμων

Ο δαίμων του Τυπογραφείου χτύπησε και χθες εκ παραδρομής στη θέση της φωτογραφίας του Αθανάσιου Κουτρουμάνου, που επιλέχθηκε ως ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μπήκε η φωτογραφία του Γιώργου Χρυσικού, επίσης όνομα – φαβορί για την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Αλλωστε ο εικονιζόμενος Αθανάσιος Κουτρουμάνος που είναι από προχθές νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, είναι πολύ γνωστός στην κοινωνία του Βόλου.

Ν.Τ.

Βγάζουν μάτι

Αφόρητη έχει γίνει η λειτουργία των δημόσιων Υπηρεσιών. Εν μέσω τουριστικής σεζόν οι ελλείψεις σε πολλές Υπηρεσίες βγάζουν μάτι. Πλέον δεν υπάρχουν αναπληρωτές υπάλληλοι ακόμη και σε θέσεις ευθύνης. Βολιώτης δικηγόρος μας το είπε τις προάλλες πολύ εύστοχα: Θέλουν να διαλύσουν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ανεξαιρέτως…

Κ. Μ.

Πλέον παραδεκτές

Οσο και να προσπάθησε το σύστημα να κρύψει τις δυσλειτουργίες, πλέον γίνεται αναμφίβολα παραδεκτό από τον έναν προϊστάμενο στον άλλο ότι τα κενά είναι πολλά. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα στελέχους της ΔΕΗ που όταν ρωτήθηκε για την απουσία της μίας και μοναδικής υπαλλήλου στη ΔΕΗ Αλμυρού ανταπάντησε ότι ολόκληρη η ΔΕΗ Βόλου λόγω των αδειών δουλεύει με δέκα υπαλλήλους.

Κ. Μ.

Απόγνωση

Σε απόγνωση βρίσκονται αρκετοί επαγγελματίες λόγω των υπέρογκων απαιτήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Η μείωση των εισπράξεων από τη μια και τα «μπιλιετάκια» ΔΕΚΟ και Εφορίας από την άλλη, εντείνουν την αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας. «Μας χτυπάνε από παντού, αλλά αγωνιζόμαστε να σταθούμε όρθιοι» σχολίαζε τις προάλλες συμπολίτης επαγγελματίας, εκφράζοντας με εύγλωττο τρόπο τα συναισθήματά του.

Γ. Υ.

Επιλέγουν

Επιλεκτικοί εμφανίζονται οι Βολιώτες σε σχέση με τα καλοκαιρινά θεάματα που παρακολουθούν. Οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των περισσοτέρων καθιστούν, όπως είναι αναμενόμενο, αδύνατη την απόλαυση πολλών από τις καλοκαιρινές παραγωγές που «φιλοξενούνται» στην περιοχή μας, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν. Κατά συνέπεια, η ανταπόκριση του κόσμου είναι σχετικά περιορισμένη σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια, ενώ όπως αναφέρουν οι επαΐοντες περί τα πολιτιστικά θέματα, το κοινό αναζητάει φρέσκιες προτάσεις και πρόσωπα που προσελκύουν τους φίλους του πολιτισμού.

Γ. Υ.

Σεμινάρια

Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ από τον νέο Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Πάτη Κουτσάφτη προς τους δημοτικούς συμβούλους του. Το σεμινάριο είχε ως στόχο την ανάλυση της λειτουργίας του Δήμου αλλά και τον θεσμικό ρόλο των επιτροπών του Δήμου, π.χ. Οικονομική. Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Κουτσάφτης υπάρχουν νέα πρόσωπα στο Δήμο που πρώτη φορά θα βρεθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση γι’ γι’ αυτό καλό θα είναι να γνωρίζουν εκ των προτέρων θέματα σχετικά με τους κανονισμούς του Δήμου και τον οργάνων. Πραγματικά αξίζει ένα μπράβο στον κ. Κουτσάφτη, αφού στο παρελθόν έχουμε δει δημοτικούς συμβούλους που για ολόκληρες τετραετίες δεν ήξεραν τι εστί Δημοτικό Συμβούλιο και Οικονομική Επιτροπή.

Αθ.Τ

Τι γίνεται με τη Ζαγορά;

Στο Πουρί βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες συνεργεία του ΕΛΓΑ με στόχο να εκτιμήσουν τις ζημίες που υπέστηκαν οι καλλιέργειες από την τελευταία χαλαζόπτωση. Με τη Ζαγορά όμως τι γίνεται; αναρωτιούνται πολλοί παραγωγοί, γιατί ακόμη δεν έχει φανεί κανένας αφού και εκεί προκλήθηκαν σημαντικά προβλήματα.

Αθ.Τ

Χωρίς φαβορί

Κρυφά κρατάει ακόμα τα χαρτιά του για τους Αντιδημάρχους ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του νησιού, κ. Χρήστος Βασιλούδης. Σύμφωνα με εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, κανείς δεν γνωρίζει τους νέους Αντιδημάρχους που θα βρίσκονται στη νέα Δημοτική Αρχή του νησιού.

Β.Π.

Προβλήματα ψάχνουν λύσεις

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε διάφορα προβλήματα στο Δήμο Νοτίου Πηλίου. Καλό είναι να τα καταγράφουμε, αλλά καλύτερο θα ήταν να κάναμε κάτι για τη λύση τους.

Β.Π.

Λες και δεν τους ξέρουν

Το περίεργο δεν είναι ότι ο Αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Χαράλαμπος Τσαμπάζης «προσπάθησε να καταστρατηγήσει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας απαιτώντας από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Κοιμητηρίου να παίξουν και τον ρόλο του φύλακα πέρα από τις άλλες υποχρεώσεις τους», όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας.

…Το περίεργο είναι ότι εξακολουθεί ακόμα σε ορισμένους εργαζόμενους να προκαλεί κατάπληξη η σοσιαλδημοκρατική αντίληψη περί εργασίας και εργατικών δικαιωμάτων. Λες και τόσα χρόνια δεν τους έχουν μάθει ή δε βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους.

Φ.Τ.

ΚΑΠΗ «Θεόφιλος»

Εναργέστερη εικόνα της εγκατάλειψης στην οποία έχει περιπέσει ο Βόλος από αυτή που περιγράφει το σημερινό ρεπορτάζ του «Τ» (σελ. 10) για το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος», λίγα βήματα μακριά από το Δημαρχείο του Βόλου, ίσως και να μην υπάρχει.

…Ε, και; Αν ήταν να συγκινηθούν οι αρμόδιοι, θα είχαν συγκινηθεί.

Φ.Τ.

Να τους σταματήσουμε!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για το νέο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ): Το ζήτημα δεν είναι αν θα μας τα πάρουν τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβρη, αλλά να σταματήσουμε τη βαρβαρότητα της πολιτικής τους.

…Ακούει κανείς; Αν είναι να σωθούμε, θα σωθούμε από μόνοι μας!

Φ.Τ.

Στην εποχή του σουλτάνου

ΑΝΕΛ: Η κυβέρνηση φορολογεί όπως ο σουλτάνος.

…Υπάρχει κάτι σαν προκαθορισμένη μοίρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και το λαό. Όσο καλύτερα υπηρετεί η κυβέρνηση την πλουτοκρατία, τόσο ο λαός υποβαθμίζεται και γυρνάει προς τα πίσω. Στη δεδομένη στιγμή από την άποψη των φόρων βρισκόμαστε πράγματι στην εποχή του σουλτάνου.

Φ.Τ.

Πού το πάει ο… ποιητής;

Διαφορετικές κοσμοθεωρίες μπορούν να τέμνονται στην αλληλεγγύη, είπε ο Τσίπρας στους αγιορείτες καλογέρους.

…Τι συμβαίνει όμως όταν ο εκπρόσωπος της μιας κοσμοθεωρίας υποκλίνεται στον εκπρόσωπο της άλλης;

(Ο Άγιος Αλέξιος ο θαυματουργός βοήθειά μας).

Φ.Τ.

Το πνεύμα της υποκρισίας

Μεϊμαράκης προς τους βουλευτές: Δεν θα πάρετε καινούργιο αυτοκίνητο. (Εννοεί πως θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την ολοκαίνουρια Μερσεντές που τους έδωσε πριν από δύο χρόνια το κράτος!)

…Τη βουλευτική τους αποζημίωση όμως θα την εισπράξουν στο ακέραιο, έτσι Βαγγέλη; Συν όλα τα εξτρά!

Φ.Τ.

Αυτοί που κυβερνούν την κυβέρνηση

Σαμαράς προς υπουργούς: Η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές.

…Φυσικά. Σε διακοπές βρίσκεται μόνιμα μιας και κυβερνάει η τρόικα.

Φ.Τ.

Εμπάργκο

Η κυβέρνηση ως μέλος της Ε.Ε. κάνει εμπάργκο κατά της Ρωσίας.

…Και μετά σκούζει που η Ρωσία κάνει εμπάργκο κατά της Ε.Ε. κι επομένως και κατά των ελληνικών αγροτικών προϊόντων!

Φ.Τ.

Κατάπιαν τη γλώσσα τους;

Στη σωσμένη Ελλάδα το Χρηματιστήριο βούλιαξε για 10η συνεχή μέρα! Στη «χρεοκοπημένη» Αργεντινή πετάει!

…Τι έχουν τώρα να πουν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, οι δεξιοί και σοσιαλδημοκράτες Ντερμπεντέρηδες που θριαμβολογούσαν για τη «νέα χρεοκοπία της Αργεντινής»; Τίποτα; Γιατί; Κατάπιαν τη γλώσσα τους;

Φ.Τ.

Η τελική συνέπεια

Γάζα: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί εις απάντηση παλαιστινιακών ρουκετών.

…Εφ’ όσον συνεχιστεί η κατάσταση, η τελική συνέπεια θα είναι οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι να ξεφορτωθούν ο ένας τον άλλο ώστε να μην απομείνει τίποτα.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου