ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απαραίτητες οι διευκρινίσεις

απαραίτητες-οι-διευκρινίσεις-171919

Απαραίτητες οι διευκρινίσεις

Τι εννοεί ο αποπεμφθείς από την παράταξη Αχιλλέα Μπέου νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Καλυβιώτης, όταν δηλώνει δημόσια ότι δεν επιτρέπει στον εαυτό του να μπει σε καθεστώς πολιτικής ομηρίας;

Κύριοι των Δρόμων Συνεργασίας και Αλληλεγγύης, τι εννοείτε όταν ισχυρίζεστε επίσημα με δημόσια ανακοίνωσή σας ότι η νέα Δημοτική Αρχή Βόλου φοράει… «γαλλικό μπερεδάκι»;

Φ.Τ.

Τραγικές απουσίες

Αλήθεια, από το 2009 που πρωτολειτούργησε μέχρι και σήμερα επισκέφτηκε κανένας βουλευτής τη Μονάδα Χημειοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου; Πέντε ολόκληρα χρόνια που λειτουργεί η εν λόγω Μονάδα με τον όγκο των ασθενών που έχει, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας «Υποστηρίζω» μετρά 200 μέλη (ενώ κατά καιρούς έχουν κάνει συνολικά θεραπείες700 άτομα) αναρωτήθηκε κανένας τι ελλείψεις έχει και πώς λειτουργεί;

Κ. Μ.

Παρελθόν

Ξεπερασμένο είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται στο κέντρο του Βόλου με την παράνομη στάθμευση σε κράτη όπως στην Ουγγαρία και την Τσεχοσλαβακία. Και δεν είναι ότι εκεί λειτουργεί Δημοτική Αστυνομία. Οι αστυνομικοί τοποθετούν απλώς δαγκάνες στις ρόδες των οχημάτων που είναι παράνομα σταθμευμένα με αποτέλεσμα όταν οι οδηγοί επιστρέφουν στα αυτοκίνητά τους να μην μπορούν να τα μετακινήσουν. Να πηγαίνουν οι ίδιοι στις αρμόδιες Υπηρεσίες για να πληρώνουν τα προβλεπόμενα και να μη χρειάζονται ούτε γερανοί για την απομάκρυνση των οχημάτων ούτε τοποθέτηση κορυνών για το διαχωρισμό της κυκλοφορίας. Η εφαρμογή του μέτρου καταπολέμησε μεμιάς το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης.

Κ. Μ.

Λόγω βροχής

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής προκάλεσε σε υπαίθριες εκδηλώσεις η χθεσινή βροχόπτωση. Στο πλαίσιο αυτό αναβλήθηκε για σήμερα Πέμπτη 7 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο θέατρο Αλώνι, που βρίσκεται στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας, η παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες.

Γ. Υ.

Προβληματισμένοι

Προβληματισμένοι είναι αρκετοί έμποροι της περιοχής μας, οι οποίοι κάνουν λόγο για «κοιλιά» στις φετινές εκπτώσεις. Η έκφραση «υποτονική κίνηση» ακούγεται από αρκετά χείλη και υποδηλώνει το γενικότερο προβληματισμό και τη δεινή, παράλληλα, κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί επαγγελματίες. Παρόλα ταύτα και παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες δεν λείπει η αισιοδοξία και η ελπίδα για μελλοντική αναστροφή του κλίματος.

Γ. Υ.

Τουρισμός μετ’ εμποδίων

Αν και οι επαγγελματίες της Αλοννήσου είναι ικανοποιημένοι με την τουριστική κίνηση μέχρι στιγμής, η χθεσινή βλάβη του δημοτικού λεωφορείου προβληματίζει τους Αλοννησιώτες, καθώς αυτό αποτελεί δυσφήμιση σε περίπτωση που το λεωφορείο δε λειτουργεί κατά την περίοδο αιχμής της τουριστικής κίνησης.

Β.Π.

Αναμένουν το βιβλίο

Αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν τη διανομή του βιβλίου του νέου κόμματος «Το Ποτάμι», προκειμένου να δουν μια πρόγευση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος.

Β.Π.

Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Στα τέλη του Αυγούστου αναμένεται να συζητηθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής. Μάλιστα αυτό έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ. Κι όμως, δείχνει ότι υπάρχει ακόμα και το καλοκαίρι!

Β.Π.

Ευθύνες

Ευθύνες στα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου για τα 45.000 ευρώ που έκαναν… φτερά από τα ταμεία καταλογίζει ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Ξηρακιάς. Ενώ η ΕΔΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο κ. Ξηρακιάς διαμηνύει ότι το ποσό που λείπει θα καταλογιστεί στον υπεύθυνο που δεν έκοψε σε αντίστοιχα γραμμάτια είσπραξης το ποσό των 45.000 ευρώ, που αφορά σε δημοτικά τέλη που αποδόθηκαν μέσω ΔΕΗ, αλλά δεν κατέληξαν ποτέ στα δημοτικά ταμεία.

Ο ίδιος νίπτει τας χείρας του…

Ν.Τ.

Εκτός

Εκατοντάδες παιδιά χαμηλόμισθων και ανέργων αναμένεται να μείνουν και φέτος εκτός επιδοτούμενων θέσεων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Βόλου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σταθμός στην περιοχή της Νεάπολης, που θα φιλοξενήσει 53 νήπια και βρέφη με επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Ο αριθμός των αιτήσεων ήταν πολλαπλάσιος και τυχεροί θα είναι εκείνοι που θα αναδειχθούν μέσω κλήρωσης.

Ε.Χ.

Κίνδυνος

Ορισμένα κιβώτια δημοτικού φωτισμού της ΔΕΗ στην Αγριά δεν έχουν καπάκια.

Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να χτυπηθεί από ρεύμα κάποιο μικρό παιδί, που δεν ξέρει ακόμη να διακρίνει τους κινδύνους που υπάρχουν.

Ν.Τ.

Νερό μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα!

Οι βρύσες της Ζαγοράς στερεύουν από το περασμένο Σάββατο από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί λόγω μείωσης της στάθμης του νερού από τις δύο κεντρικές δεξαμενές ύδρευσης της περιοχής. Από τη Δημοτική Αρχή τονίζουν ότι λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για να μη στερέψουν εντελώς οι βρύσες των δημοτών μέσα στον Αύγουστο. Οπότε μετά τις 12 το βράδυ στην Ζαγορά όποιος αναζητά τρεχούμενο νερό θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα βρει. Για το συγκεκριμένο μέτρο πάντως υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το αν έχει αποτέλεσμα ή όχι καθώς μέχρι και λίγα λεπτά πριν κλείσουν οι βρύσες γίνεται υπερκατανάλωση νερού από τους κατοίκους που τρέχουν να προλάβουν όλες τις δουλειές τους μέχρι τις 12 το βράδυ…

Αθ.Τ

Δεν παίρνεις ό,τι πληρώνεις

Στα ύψη τα χλωριόντα στο νερό του Βόλου.

…Είναι τουλάχιστον κωμικό να μιλάει ακόμα η ΔΕΥΑΜΒ για πόσιμο νερό. Είναι τουλάχιστον τραγικό να πληρώνει ακόμα ο Βολιώτης ΑΥΤΟ το νερό για πόσιμο…

Φ.Τ.

Πόσο πήγε το μαλλί;

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου Ηλίας Ξηρακιάς ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει ή δεν καταλαβαίνει πραγματικά. Σε κάθε περίπτωση ας κρίνει ο Βολιώτης ποιο από τα δύο είναι το χειρότερο για την πόλη. Σας το εξηγούμε, λοιπόν, κύριε Ξηρακιά, για ακόμη μία φορά, με απλά λόγια: Αναφερόμαστε στη δημαρχία Σκοτινιώτη και τις περιόδους 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014, κατά τις οποίες ο διεθνής διαγωνισμός του Δήμου Βόλου για την προμήθεια καυσίμων (αξίας περίπου 1.700.000 ευρώ για κάθε χρονιά και άνω των 5.000.000 ευρώ συνολικά για τις τρεις περιόδους) για λόγους που είχαν να κάνουν με… τα ίδια περίπου και επαναλαμβανόμενα κατ’ έτος λάθη της Υπηρεσίας(!), κηρυσσόταν άγονος, η δε προμήθεια των καυσίμων παραχωρούνταν με απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη! Μία και μόνο από τις πολλές και εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες αυτής της κατάστασης ήταν να ξεμένουν κατά καιρούς ως και τα απορριμματοφόρα του Δήμου από πετρέλαιο και να μη μαζεύουν σκουπίδια!!! Σε αυτές τις περιόδους αναφερόμαστε, κύριε Ξηρακιά, και όχι στην… επόμενη (2014-2015), η οποία ακόμα δεν… άρχισε(!) και στην οποία τεχνηέντως καταφεύγετε, προκειμένου να αποφύγετε να απαντήσετε για το θέμα της προμήθειας καυσίμων του Δήμου των τριών προηγούμενων περιόδων! Δώστε λοιπόν απάντηση για τις πολιτικές και άλλες ευθύνες που υπάρχουν σχετικά με το ζήτημα της προμήθειας καυσίμων του Δήμου Βόλου με απευθείας ανάθεση και μην υπεκφεύγετε! Απαντήστε εάν αυτές οι ευθύνες έχουν αποδοθεί εκεί όπου ανήκουν και μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη των Βολιωτών!

…Ειρήσθω εν παρόδω. Τα καύσιμα που αγόρασε ο Δήμος Βόλου με απευθείας ανάθεση από ιδιώτη κόστισαν λιγότερο ή περισσότερο σε σχέση με το εάν τα προμηθευόταν με διεθνή διαγωνισμό; Κι αν κόστισαν περισσότερο, πόσο πήγε το μαλλί για τους Βολιώτες;

Φ.Τ.

Να καταργηθούν τα διόδια

Την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου ζήτησαν οι φορείς της Θεσσαλίας στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Λάρισας με τη συμμετοχή βουλευτών και δημάρχων της Θεσσαλίας (από τη Μαγνησία παρόντες οι βουλευτές Μεϊκόπουλος, Χρυσοβελώνη, Μουτσινάς, η αντιπεριφερειάρχης Κολυνδρίνη, η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Φώτης Λαμπρινίδης, η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα και ο διοικητής Τμήματος Τροχαίας Βόλου Αθ. Κουλούρης).

…Για να μην αποδειχτεί όλη αυτή η διαδικασία παρελκυστική, είναι αναγκαία η αποφασιστική αγωνιστική διεκδίκηση του παραπάνω αιτήματος με τη συνδρομή του λαού. Εκεί και θα αποδειχτεί ποιος εννοεί αυτά που λέει ή τα λέει για να ξεφύγει.

Φ.Τ.

Κλάδεμα

Ο φοίνικας της φωτογραφίας βρίσκεται στην Αγριά και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Δρακείας και Σωκράτη.

Κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι τα κλαδιά του δέντρου έχουν φθάσει και μπλέκονται ανάμεσα στα ηλεκτροφόρα σύρματα της ΔΕΗ και με τον αέρα προκαλούνται σπινθηρισμοί, με τον κίνδυνο ατυχήματος να ελλοχεύει.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με αναρριχώμενο φυτό στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Τριανταφύλλου.

Και μετά λέμε για ανάγκες κλαδεμάτων… Πότε; Αφού γίνει κάποιο ατύχημα;

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου