ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μέσα στους 60

μέσα-στους-60-175440

Μέσα στους 60

Το όνομα του νέου Δημάρχου Σκιάθου, κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου, αναφέρεται ανάμεσα στους 60 Δημάρχους οι οποίοι φέρεται να υπέγραψαν «Μανιφέστο» στο οποίο παρουσιάζονται οι προτάσεις των Δημάρχων που συμμετέχουν στο «Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση». Ο κ. Πρεβεζάνος είναι ο μοναδικός Δήμαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας που συμμετέχει σε αυτή την κίνηση.

Β.Π.

Αλλο το ζητούμενο

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την αποστολή ειδοποιητηρίων από το ΕΤΑΑ – ΤΣΕΔΕ έβαλε τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία των μηχανικών να απευθύνονται οι ίδιοι στο παράρτημα για να λαμβάνουν τα ειδοποιητήρια ή να συνεννοούνται τηλεφωνικά με τους υπαλλήλους για την αποστολή τους μέσω φαξ. Δεν αντιμετώπισε όμως και τα κύρια και βασικά προβλήματα των μηχανικών, τα οποία είναι η κατάργηση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και η αποδέσμευση των άνεργων μηχανικών από τις εισφορές. Με την ηλεκτρονική αποστολή τα ειδοποιητήρια θα φτάνουν όντως μία ώρα αρχύτερα στους παραλήπτες τους. Όμως το ζητούμενο είναι να ικανοποιούνται κιόλας. Όχι να συσσωρεύονται στα συρτάρια…

Κ. Μ.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Τα πάντα ψάχνουν στη Γενική Γραμματεία Εσόδων για να φορολογήσουν δραστηριότητες με υψηλότερους συντελεστές και να συγκεντρώσουν έσοδα. Κάθε δραστηριότητα, ακόμη και αυτή της χρήσης αλωνιστικής μηχανής σε χωράφι αγρότη, αποτελεί παροχή υπηρεσίας η οποία θα πρέπει να φορολογηθεί ως επιχειρηματική δραστηριότητα και όχι ως αγροτική. Άλλωστε η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει συντελεστή φορολογίας 26% και 33% ανάλογα με το τζίρο, ενώ η γεωργική δραστηριότητα μόλις 13%. Τυχαίο;

Κ. Μ.

Ζάμπλουτοι επενδυτές

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Σκιάθος. Ζάμπλουτοι επιχειρηματίες, Ελληνες και ξένοι, επισκέπτονται τακτικά το νησί, προκειμένου να επενδύσουν σε γη ή ακίνητα. Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται, παράλληλα, και από Καταριανούς επιχειρηματίες, οι οποίοι γοητεύτηκαν από τις φυσικές ομορφιές του νησιού και βολιδοσκοπούν το πεδίο, διερευνώντας διαθέσιμα φιλέτα.

Γ. Υ.

«Δεν κάνουμε παζάρια»

«Οταν πάμε σε μια χώρα του εξωτερικού και μπαίνουμε σ’ ένα ταξί δεν κάνουμε παζάρια» ανέφερε τις προάλλες οδηγός ταξί, σχολιάζοντας τις οικονομικές διαπραγματεύσεις ορισμένων ξένων επισκεπτών. Οπως επεσήμανε παράλληλα ο ίδιος, δοκιμάζεται σκληρά ο κλάδος των ταξιτζήδων, βλέποντας τον ημερήσιο τζίρο να μειώνεται διαρκώς, σε αντίθεση με την άποψη περί αύξησης στη διάρκεια της θερινής σεζόν.

Γ. Υ.

Το νερό νεράκι

Το 70% των υδροδοτικών αναγκών των περιοχών του Δήμου Νοτίου Πηλίου εξυπηρετούνται με τη χρήση υδροφόρων. Μόνο το Τρίκερι υδροδοτείται ακόμα από το φράγμα Παναγιώτικο. Αν δεν υπήρχε η βλάβη στο φράγμα, θα υπήρχε αυτή η ανάγκη για τη χρήση των υδροφόρων;

Β.Π.

Ρεύμα ρευματάκι

Και από το νερό στο ρεύμα… Το ρεύμα ρευματάκι φαίνεται να λένε αρκετοί κάτοικοι του Βόλου που βλέπουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να έρχονται φουσκωμένοι. Η μικρή ΔΕΗ στέλνει μεγάλους λογαριασμούς στους ιδιοκτήτες και προκαλούν εγκεφαλικά μπλακ άουτ.

Β.Π.

Η εμπειρία μετράει

Η οκταετής Αντιδημαρχία του κ. Κωνσταντίνου Καλογιάννη επί Δημαρχίας Ορέστη Παπαχρήστου μετράει θετικά στην αντιμετώπιση θεμάτων που καλείται να αντιμετωπίσει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλοννήσου. Καλή επιτυχία και στους δύο Αντιδημάρχους του νησιού, στον κ. Άγγελο Αργυρίου και στον κ. Κωνσταντίνο Καλογιάννη.

Β.Π.

Λάστιχο

Λάστιχο… έχει γίνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννης Μεσσήνης.

Από τότε που δεν ανανεώθηκε η θητεία των επτά αναπληρωτών Πρύτανη τα πάντα περνούν από τα χέρια του.

Ακόμη και για τυπικές υπογραφές, όπως χθες, στην επιτροπή ερευνών, αναγκάζεται να… διακτινίζεται από κτήριο σε κτήριο.

Ε.Χ.

Εκτός

Καμία αλλαγή στον εκπαιδευτικό χάρτη της Μαγνησίας σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο νομός είναι εκτός λίστας Υπουργείου Παιδείας. Αυτό σημαίνει ότι από τη μία δεν έγιναν ιδρύσεις σχολικών μονάδων, από την άλλη όμως δεν είχαμε ούτε συγχωνεύσεις ούτε καταργήσεις Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Ε.Χ.

Αναμονή

Εφθασε ακόμη και ξεπέρασε τη μία ώρα η αναμονή σε υποκαταστήματα τραπεζών του Βόλου.

Χθες, πρώτη ημέρα της εβδομάδας, οι συναλλασσόμενοι χρειάστηκε να εξοπλιστούν με περίσσια υπομονή, μέχρι να φθάσουν στο γκισέ των ταμείων ή στα εσωτερικά μηχανήματα για να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους.

Ε.Χ.

Πλήγμα

Χτύπημα στην τουριστική εικόνα των δημοφιλών προορισμών στο Νότιο Πήλιο συνιστά η έλλειψη νερού.

Πρόκειται για βασικό αγαθό, η έλλειψη του οποίου έχει αναγκάσει κάποιους επισκέπτες, σύμφωνα με κατοίκους του νησιού, να τα μαζέψουν και να φύγουν άρον – άρον.

Οι υδροφόρες μπορεί να έδωσαν μία λύση, δεν είναι όμως μόνιμη, χώρια που μας γυρνάει αρκετά χρόνια πριν…

Ε.Χ.

Θα πουν το νερό… νεράκι!

Με τον φόβο ότι θα επιστρέψουν σε εποχές προ Παναγιώτικου βρίσκονται πολλοί κάτοικοι του Τρικερίου μετά από όλα όσο έχουν προκύψει με το φράγμα. Αυτή τη στιγμή μόνο το Τρίκερι υδροδοτείται από το Παναγιώτικο και είναι ουσιαστικά η περιοχή που δεν έχει εναλλακτική λύση στο θέμα του νερού. Μάλιστα οι ανακοινώσεις περί ορθολογικής διαχείρισης του νερού που έχουν τοιχοκολληθεί στην περιοχή ενισχύουν τους φόβους των κατοίκων. Πολλοί μάλιστα ξεκίνησαν ήδη να γεμίζουν νερό τα παλιά τους ντεπόζιτα για κάθε ενδεχόμενο…

Αθ.Τ

Οι… αναμάρτητοι

Ηλίας Ξηρακιάς (Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Βόλου): …Επαγγελματισμό οφείλουν τα στελέχη και ο Δήμος να επιβάλουν και στην αγορά των προμηθευτών. Κανείς δεν μπορεί να προκαλεί για οποιοδήποτε λόγο προβλήματα στη ομαλή λειτουργία του Δήμου.

…Τώρα εξηγείται γιατί ο διαγωνισμός του Δήμου Βόλου για την προμήθεια καυσίμων (1.700.000 ευρώ) κηρύσσεται για… τρίτη χρονιά άγονος, για τρίτη χρονιά η προμήθεια ανατίθεται σε ιδιώτη και για τρίτη χρονιά έρχονται φορές που δεν υπάρχει πετρέλαιο ούτε καν στα απορριμματοφόρα για να μαζέψουν τα σκουπίδια. Φταίνε οι υπάλληλοι που δεν επιδεικνύουν τον απαιτούμενο επαγγελματισμό στις προμήθειες!

Αυτοί που δε φταίνε ποτέ και σε τίποτα είναι οι Ξηρακιάδες.

Φ.Τ.

Λεφτά στο σουρωτήρι

Με… υδροφόρες προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του νερού ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

…Γιατί όχι; Γι’ αυτό δεν φτιάξαμε το Παναγιώτικο;

Φ.Τ.

ΕΡΑ Βόλου

Αφιέρωμα στην Παλαιστίνη από την ΕΡΑ Βόλου (6 Αυγούστου 12.45 – 14.00).

…Στον ωκεανό της τιποτολογίας και του αποπροσανατολισμού των ΜΜΕ εξακολουθεί να επιπλέει ένα νούφαρο πραγματικής ενημέρωσης, ψυχαγωγίας κι αντίστασης.

Φ.Τ.

Περί ορίων

Ευ. Βενιζέλος: Η περίπτωση της Αργεντινής θυμίζει τα όρια των μονομερών κινήσεων.

…Η περίπτωση Βενιζέλου θυμίζει τα όρια της μειοδοσίας, όπως αυτά περιγράφονται από το ελληνικό Σύνταγμα στην περίπτωση παραχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας.

(Το ωραίο είναι ότι ο Βενιζέλος δεν χάνει ευκαιρία να μην εκφράσει τον σεβασμό του στο Σύνταγμα. Προφανώς εννοεί την πλατεία Συντάγματος).

Φ.Τ.

Εθελοδουλεία

Οι εξαγωγές των ελληνικών αγροτικών και μεταποιητικών προϊόντων καταρρέουν λόγω των κυρώσεων της Ε.Ε. στη Ρωσία.

…Σήκωσε ανάστημα, πρωθυπουργέ Σαμαρά! Πάτα πόδι, συμπρωθυπουργέ Βενιζέλο! Τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις της αμερικανικής και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας πάλι η Ελλάδα θα τις πληρώσει;

Φ.Τ.

Τετ α τετ

Τετ α τετ Γιούνκερ – Σαμαρά στου Μαξίμου.

…Ο εκπρόσωπος των επικυριάρχων με τον εκπρόσωπο των επικυριαρχουμένων.

(Ο δεύτερος θα μπορούσε να ονομαστεί και έπαρχος. Στην υπηρεσία του πρώτου).

Φ.Τ.

Λεόντιος μοιρασιά

Γιούνκερ: Αγωνίστηκα σαν λιοντάρι να κρατήσω την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

…Και ζήσαμε εμείς κακά κι εσύ πολύ καλύτερα.

(Στη μοιρασιά μεταξύ του λιονταριού και του γαϊδάρου πάντα το λιοντάρι τα παίρνει όλα).

Φ.Τ.

Τράμπα

Ματέο Ρέντσι: (Ιταλός πρωθυπουργός): Δεν έχουμε ανάγκη την Τρόικα.

…Να τον φέρουμε με μεταγραφή στο Μαξίμου και να τους δώσουμε τον Σαμαρά, που τόσο πολύ θαυμάζει κι ο Γιούνκερ;

Φ.Τ.

Στραβομάρα

Σαμαράς: Ο Γιούνκερ κρατούσε ακέραια την πίστη του στις δύσκολες στιγμές.

…Ο ελληνικός λαός πάλι όχι.

(Στραβομάρα, δεδομένου ότι χάρη στην πολιτική των Γιούνκερ και των Σαμαράδων είναι που τώρα τρώμε με χρυσά κουτάλια).

Φ.Τ.

Βασικός στόχος

Ελληνικά καθεστωτικά ΜΜΕ εν χορώ: Χρέος και ελαφρύνσεις ο βασικός στόχος της κυβέρνησης.

…Λάθος. Ο βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι ο μέσος και ο φτωχός Έλληνας.

Φ.Τ.

Τα καλά και συμφέροντα

Δύο Υπουργικές Αποφάσεις για την έρευνα και εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μανιάτης.

…Ξεπουλάει τους υδρογονάνθρακες της Ελλάδας στις μεγάλες πολυεθνικές του πετρελαίου για να δει ο λαός μας, λέει, καλύτερες μέρες.

(Μα πετρέλαιο έχουν κι η Νιγηρία και το Αζερμπαϊτζάν. Αυτό δε σημαίνει ότι οι λαοί τους είδαν καλύτερες μέρες!)

Φ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου