ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προωθεί Αγοραστό

προωθεί-αγοραστό-177616

Προωθεί Αγοραστό

Μετά την ΚΕΔΕ, στην οποία η Νέα Δημοκρατία θέλει να επικρατήσει, προωθώντας στο αξίωμα του προέδρου τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, η Συγγρού σχεδιάζει αντίστοιχη «έφοδο» και στην ΕΝΠΕ, με τη στήριξη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της «Real News», η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μπορεί να κερδίσει… χωρίς αντίπαλο τη μάχη λόγω της υψηλής δημοφιλίας και αποδοχής του σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, καθώς και ως συνέπεια των θετικών για τη “γαλάζια” παράταξη ισορροπιών που έχουν διαμορφωθεί.

Ο Κώστας Αγοραστός εξελέγη για πρώτη φορά Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην αυτοδιοικητική αναμέτρηση του 2010 και στις εκλογές του 2014 έκανε… περίπατο.

Είναι εκτός θέματος

Οσοι μιλούν για την Αργεντινή τις τελευταίες ημέρες, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την αντιπολίτευση, μοιάζουν με.. Ufo. Αγνοούν το θέμα ή στην καλύτερη περίπτωση το βλέπουν από την οπτική γωνία που τους βολεύει. Η Αργεντινή, όμως, είναι μια χώρα που με τα αγροκτηνοτροφικά της προϊόντα μπορεί να θρέψει ολόκληρη ήπειρο. Προς τα στελέχη της κυβέρνησης, λοιπόν, θέτουμε το ερώτημα αν η χώρα μας έχει την ανάλογη δυνατότητα –όχι φυσικά να θρέψει μια ολόκληρη ήπειρο, αλλά τον ίδιο το λαό της- ενώ προς την αντιπολίτευση θέτουμε το ερώτημα ότι εφόσον η Αργεντινή έχει τέτοιες παραγωγικές δυνατότητες γιατί βρίσκεται συνεχώς στα γαμψά νύχια των αρπακτικών; Αν αμφότεροι απαντήσουν στα συγκεκριμένα ερωτήματα, ίσως κατορθώσουν να εμβαθύνουν λίγο στο θέμα.

Ελεγχοι

Πληροφορίες που θέλουν ομάδες ανηλίκων να… λυμαίνονται το Κορδόνι στην παραλία του Βόλου, έχουν εντείνει τις τελευταίες ημέρες τους ελέγχους στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου στο σημείο.
Αφορμή αποτέλεσε κρούσμα κλοπής ποδηλάτου. Πιτσιρικάς που έκανε τη βόλτα με το ποδήλατό του πάνω στο Κορδόνι, έπεσε πάνω στην παρέα σχεδόν συνομηλίκων του, οι οποίοι χρησιμοποιώντας βία του έκλεψαν το ποδήλατο, αφήνοντάς τον σύξυλο!

Αγώνας

Σε αγώνα διαρκείας κατεβαίνουν με την επιστροφή τους από τις διακοπές οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ, που είναι αντιμέτωποι με το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας.

«Θα δώσουμε ιστορικό αγώνα. Θα παλέψουμε και για τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας», είπε με έμφαση συνδικαλιστής.

Δύσκολο και αβέβαιο

Δεκάδες Βολιώτες στύβουν το κεφάλι τους για καινοτόμες ιδέες προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση στην επιχειρηματικότητα. Δυστυχώς όμως απ’ ό,τι φαίνεται η καινοτομία δεν εφευρίσκεται εύκολα. Ιδιαίτερα σε συνθήκες ανεργίας που όλα μοιάζουν περισσότερο αβέβαια από ποτέ η επιτυχία στην καινοτομία φαντάζει ακατόρθωτη. Η οικονομική ανέχεια αποτρέπει τους νέους από το να οραματίζονται. Όταν το μέλλον φαντάζει από δύσκολο έως και ανύπαρκτο, η αισιοδοξία, η διεκδίκηση και η αποφασιστικότητα πάνε περίπατο.

Αποκτούν βηματισμό

Συγκρατημένα βήματα στην επιχειρηματικότητα βεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Μετά το 2013, οπότε υπήρξε οργασμός στο άνοιγμα νέων επιχειρήσεων, που αναμφισβήτητα αποδίδεται στην οικονομική κρίση, το 2014 επικρατεί περισσότερο σκεπτικισμός, ενώ τα όποια βήματα είναι σταθερά. Οι επιχειρήσεις που ανοίγουν σε σχέση με εκείνες που κλείνουν είναι ισοσκελισμένες. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα στοιχεία για το δίμηνο Ιουλίου – Ιουνίου, τα οποία όμως είναι ενδεικτικά καθώς ο τουρισμός καταγράφει πλέον πρωτιές στο άνοιγμα επιχειρήσεων σε σχέση με το εμπόριο, την παροχή υπηρεσιών και βέβαια τη μεταποίηση που σταθερά έχουν αρνητικούς δείκτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου