ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η αβάσταχτη ελαφρότητα

η-αβάσταχτη-ελαφρότητα-179132

Η αβάσταχτη ελαφρότητα

Ιδιαίτερα περιγραφικός για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αποστόλης Παπαδούλης. Όπως είπε: Όποιοι αποφασίσουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υπηρετήσουν την πελατεία τους δεν έχουν άλλη οδό από το να είναι σοβαροί. Αν θέλει κανείς να βρει σοβαρά πράγματα διαβάζει το μνημόνιο και σηκώνεται την άλλη μέρα στον πίνακα και γράφει. Όλοι ετούτοι οι τύποι θέλουν να καταργήσουν τα μνημόνια. Από τους 300 της Βουλής τέσσερις πέντε είναι δυστυχισμένοι που δεν συμμετέχουν σε δηλώσεις κατά του μνημονίου. Όλοι οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι να πάρουν πανό και να βγουν στο δρόμο. Είναι η ελαφρότητα της ελληνικής πραγματικότητας. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε το φθινόπωρο. Θα φέρουμε τον Ράινχεμπαχ.

Κ. Μ.

Κινητοποιήσεις ακραίας μορφής

Μιλώντας χθες το απόγευμα στην TRT ο νέος Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας έδωσε προθεσμία μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Αν μέχρι τότε δεν έχουν καταργηθεί τα διόδια του Μοσχοχωρίου, οι κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας θα είναι ακραίας μορφής, προειδοποίησε. Ο Δήμαρχος έδειχνε αποφασισμένος για τα λεγόμενά του και κυρίως μετέφερε την πίεση της τοπικής κοινωνίας. Όσοι άκουσαν άκουσαν.

Ν. Τ.

Ηταν εκεί

Και στις δύο κινητοποιήσεις για τα διόδια συμμετείχε ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Κίτσιος. Κατάγεται από την περιοχή και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων μετά το τραγικό γεγονός. Είναι ένας από τους ανθρώπους που πρέπει να μεταφέρει την οργή της τοπικής κοινωνίας προς τα κέντρα αποφάσεων της Αθήνας.

Χ. Μ.

Κοίτα να δεις…

Φέτος που το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ βρίσκεται κυριολεκτικά στο ναδίρ έχουν γίνει οι περισσότερες καταγγελίες για διαρροές. Σκέψου δηλαδή και να μην είχε ανακατασκευάσει το δίκτυο η ΕΡΓΗΛ. Μιλάμε για βαρέλι δίχως πάτο.

Ν. Τ.

Σφαγή στα Σφαγεία

Τις επόμενες μέρες αναμένονται νέες διαδικασίες πλειστηριασμού για τα Σφαγεία του Βόλου. Πρόκειται για το δεύτερο μέρος των χρεών του Δήμου προς ιδιώτη. Μήπως τελικά χρωστούν σε όσους μιλούν ελληνικά; Το κακό με τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι πλήττεται ο ιδιώτης, ο οποίος πράγματι έχει βάλει τα Σφαγεία σε μία σειρά και κάνει καλή δουλειά.

Ν.Τ.

Αργεντινολόγοι

Κάποτε ήταν οι… σεισμολόγοι, στη συνέχεια μάς προέκυψαν οι οικονομολόγοι. Τις τελευταίες τρεις μέρες μάς ταλαιπωρούν οι Αργεντινολόγοι. Αν κατεβάσεις το παγκόσμιο χάρτη και τους ζητήσεις να σου δείξουν την Αργεντινή, οι περισσότεροι θα βάλουν το δάχτυλο στη Νότιο Αφρική.

Ν.Τ.

Περί ποπών

Είχε και τέτοια η συζήτηση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Ποιος διαθέτει πισινό και ποιος όχι για να τα βάλει με το δήμαρχο. Ο Θεολόγης Διαμαντένιας ζήτησε να επανέλθει η τάξη και η σεμνότητα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αύγουστος είναι, όλα δικαιολογούνται.

Ν. Τ.

Τραγική η κατάσταση

Τραγική είναι η κατάσταση των επιχειρήσεων όπως παρουσιάστηκε χθες με στατιστικά στοιχεία από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Οι επιχειρήσεις μεταποίησης συνεχίζουν μετά από τέσσερα χρόνια οικονομικής κρίσης να βλέπουν τα οικονομικά τους να χειροτερεύουν. Την ίδια στιγμή δεν έχουν από πουθενά χέρι βοήθειας για να πιαστούν, αφού οι Τράπεζες δεν δίνουν παρά σε ένα πολύ μικρό ποσοστό εγγυητικές επιστολές. Δεν τους απομένει λοιπόν παρά να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στους εξωγενείς παράγοντες…

Κ. Μ.

Το επόμενο αίμα

Το παλλαϊκό αίτημα για την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου δεν μπορεί να αφεθεί από την κυβέρνηση αναπάντητο.

…Εάν κωφεύσει, το επόμενο αίμα θα πέσει στο κεφάλι της και στα κεφάλια των υπουργών και των βουλευτών της.

Φ.Τ.

Πόσα χρωστάει ο Δήμος;

Ηλίας Ξηρακιάς (Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Βόλου): Οι Βολιώτες χρωστούν 19 εκατομμύρια ευρώ στο Δήμο από πρόστιμα και προσαυξήσεις.

…Ο Δήμος του Βόλου πόσα χρωστάει στους προμηθευτές του και λοιπούς πολλούς Βολιώτες επαγγελματίες; Σε ποιο ύψος ανέρχεται το ποσό, εάν συνυπολογιστούν πρόστιμα και προσαυξήσεις λόγω καθυστερημένης απόδοσής του στους δικαιούχους;

Φ.Τ.

Με απευθείας ανάθεση

Δεν απαντήθηκε ποτέ επισήμως γιατί αυτοί οι διεθνείς διαγωνισμοί για την προμήθεια καυσίμων του Δήμου Βόλου επί σειρά ετών -και φέτος- κηρύσσονταν άγονοι κι ο Δήμος προμηθευόταν καύσιμα με απευθείας ανάθεση από ιδιώτη.

…Μήπως τουλάχιστον μπορεί να απαντηθεί αρμοδίως γιατί τα απορριμματοφόρα της Αγριάς και της Πορταριάς έχουν ξεμείνει από καύσιμα καλοκαιριάτικα, με αποτέλεσμα οι δυο αυτές περιοχές να πνίγονται στο σκουπίδι;

Φ.Τ.

Αυτοί που έκαναν πλάτες

Εκτός Βρεφονηπιακών Σταθμών πάνω από 30.000 παιδιά, εκτιμά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

…Πόσα απ’ αυτά είναι Βολιωτάκια; Μπορούν να μας πουν οι θιασώτες της μνημονιακής νομιμότητας που διοικούν ακόμα το Δήμο Βόλου κι έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν τι διακυβεύεται όταν οι σοσιαλδημοκρατικές και δεξιές κυβερνήσεις γκρέμιζαν τις προνοιακές δομές του Δήμου;

Φ.Τ.

Επίτευγμα

Παρ’ όλες τις γνωστές δυσμενέστατες αντικειμενικές συνθήκες όλες οι Κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου εφημερεύουν τον Αύγουστο!

…Πρόκειται για επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς την πολιτική κατεδάφισης της Υγείας που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Φ.Τ.

Τίνος η οικονομία;

AlphaBank: Ενισχύονται οι ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας.

…Κοινωνία: Βαθαίνει η φτώχεια στα λαϊκά στρώματα.

(Η δικτατορία των οικονομικά ισχυρών, η πιο συνεπής μορφή ολοκληρωτισμού, οικοδομείται στη χώρα).

Φ.Τ.

Θλιβερή εξαίρεση

Αργεντινή: Παγκόσμια αντίδραση για τον εκβιασμό.

…Μόνη εξαίρεση οι θλιβεροί συμπαραστάτες των διεθνών τοκογλύφων που κυβερνούν την Ελλάδα.

(Εύλογη η στάση τους. Η ελληνική δεξιά κι η ελληνική σοσιαλδημοκρατία έχουν ταυτιστεί με την περιφρόνηση των δικαιωμάτων του λαού και της χώρας μας, καθώς και με την αντίληψη ότι τα δικαιώματα τούτα συνιστούν εμπόδιο στην επέλαση των ολιγαρχικών συμφερόντων).

Φ.Τ.

Αιματοκύλισμα δίχως τέλος

Γάζα: Το Ισραήλ παραβιάζει την εκεχειρία.

…Ηχούν γλυκά στ’ αυτιά των μεγαλοεβραίων οι λέξεις εθνοκάθαρση, γενοκτονία…

Φ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου