ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ηρθαν τα θηρία της Αμερικής

ηρθαν-τα-θηρία-της-αμερικής-180658

Ηρθαν τα θηρία της Αμερικής

Στη φωτογραφία – προϊόν μοντάζ που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, για να υποστηρίξει τη θέση του περί επικινδυνότητας και στενότητας της σήραγγας, επέλεξε ένα φορτηγό που σπάνια βλέπουμε στους ελληνικούς δρόμους, αλλά το συναντάς συνήθως στους αμερικάνικους αυτοκινητόδρομους.

Αλλωστε δεν γνωρίζουμε να υπάρχει στο Νότιο Πήλιο, ούτε αυτοκινητοβιομηχανία ούτε καν αντιπροσωπεία αυτοκινήτων ώστε να διέρχονται τέτοια φορτηγά. Ας είναι. Για παράδειγμα εικονικής πραγματικότητας πρόκειται κι όχι για γεγονός. Κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με το πλάτος της σήραγγας, αλλά γι’ αυτά τα θέματα δεν πρέπει να μιλούν πρώτα οι ειδικοί και στη συνέχεια οι πολιτικοί; Εκτός κι αν η φωτογραφία είναι έργο γνωστού του συνεργάτη που επιδίδεται στο photoshopκαι στα πειράγματα μέσω Facebook.

Ν.Τ.

Το κακό είναι γενικό

Μετά την αισθητή μείωση του κύκλου εργασιών ελεύθερων επαγγελματιών ανεξαρτήτως δραστηριότητας, μετά από πέντε χρόνια λιτότητας, το δεύτερο μεγάλο χτύπημα που δέχονται τουλάχιστον τριάντα κλάδοι είναι οι αλλαγές στα επαγγελματικά δικαιώματα. Είδαμε τους φαρμακοποιούς να αντιδρούν με αφορμή τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις νέες άδειες. Ακούσαμε τους επαγγελματοβιοτέχνες να συζητούν για τα επαγγελματικά περιγράμματα. Βλέπουμε τους μηχανικούς να κινητοποιούνται για να μην ισοπεδωθούν οι σπουδές ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το κακό είναι γενικό και χρειάζεται μαζικές απαντήσεις.

Κ. Μ.

Δύσκολα πράγματα

Δυστυχώς στην Ελλάδα το πιο δύσκολο απ’ όλα είναι να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα για ένα συγκεκριμένο θέμα. Στους μηχανικούς, για παράδειγμα, οι εξετάσεις για τους ενεργειακούς επιθεωρητές για ένα σημαντικό ποσοστό των μηχανικών υποβαθμίζει τις σπουδές, καταρρακώνει το κύρος του κλάδου και βέβαια ανοίγει την Κερκόπορτα στην επιχείρηση διάσπασης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών. Έτσι δεν είναι; Όχι απαραίτητα! Δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Όπως είναι φυσικό σε μία δημοκρατία… οι απόψεις ποικίλουν.

Κ. Μ.

Το γουδί, το γουδοχέρι…

Με αφορμή τη νέα του ανακοίνωση για τη σήραγγα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μίλησε για μία ακόμη φορά για ΜΜΕ, για διαπλοκές και για αφέντες. Είχαμε επισημάνει στην προηγούμενη ανακοίνωσή του ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά μάλλον οι συνεργάτες του τον παρασύρουν. Επειδή καλώς ή κακώς δεν ελέγχεται νομικά κανένας δημοσιογράφος του περιφερειακού Τύπου, αντιθέτως έχουν γεμίσει τα κελιά από διάφορους μεγαλόσχημους και πολλούς Δημάρχους, δεν είμαστε εμείς εκείνοι που πρέπει να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, επειδή εκείνος έτσι το σκέφτεται ή επειδή τον συμβουλεύουν ότι έτσι πρέπει να κάνει.

Κρείττον σιγάν, Δήμαρχε, ιδιαίτερα όταν δεν αντέχεις άλλη άποψη πέρα από τη δική σου.

«Τ»

Ο πολιτικός Δήμαρχος

«Δεν είμαστε πολιτικοί», τονίζει στη χθεσινή του ανακοίνωση ο κ. Μπέος, προσθέτοντας «ή τουλάχιστον πολιτικοί σαν αυτούς που κατάντησαν τη χώρα σε αυτή την δεινή κατάσταση».

Δήμαρχε, αυτό δεν το ξέρουμε, το μέλλον θα το δείξει. Μπορεί να είσαι καλύτερος, αλλά μπορεί να αποδειχθείς και χειρότερος. Κυριακή κοντή γιορτή.

Ν.Τ.

Προληπτικές ενέργειες

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η εμμονή του κ. Μπέου με τη σήραγγα. Πέρα από το δεδομένο ενδιαφέρον του για την ασφάλεια των πολιτών, ενδεχομένως διασφαλίζεται και ο ίδιος πολιτικά, κοινωνικά και επικοινωνιακά για την απευκταία περίπτωση ενός κακού συμβάντος.

Υπό την έννοια αυτή καλά κάνει και δημοσιοποιεί τις απόψεις του, αλλά δεν προσφέρει τίποτα το κυνήγι… ανεμόμυλων στο οποίο επιδίδεται με τις ανακοινώσεις του. Τώρα πλέον είναι Δήμαρχος, δεν είναι υποψήφιος.

Ν.Τ.

Περί συμφερόντων

Σχετικά με την ανακοίνωση του νέου Δημάρχου Βόλου περί αφεντάδων θέλουμε να ομολογήσουμε ότι μας έπιασε στα πράσα! Πράγματι, καιγόμαστε να λειτουργήσει άμεσα η σήραγγα διότι θα εγκαταστήσουμε κυλικείο μακρόστενου τύπου στα στενά της πεζοδρόμια και διόδια αμέσως μετά την έξοδό της προς τα Αστέρια της Αγριάς. Επιπλέον μελετάμε το ενδεχόμενο τα κέρματα από τα διόδια μέσω επικλινούς τσουλήθρας να καταλήγουν ως αντιστάθμισμα στην αυλή της πικραμένης και αδικημένης Βούλας.

Ν.Τ.

Εκλογικά μερεμέτια

Το έργο «παράκαμψη της Στυλίδας» μπορεί να μη σας λέει και πολλά πράγματα, είναι όμως εκείνο που ολοκληρώνει τον κλειστό αυτοκινητόδρομο από την Αθήνα μέχρι την περιοχή των Τεμπών. Μαθαίνουμε ότι η κατασκευάστρια εταιρία έχει συμβατική υποχρέωση παράδοσης του έργου τον Ιούνιο του 2015. Ομως πληροφορούμαστε ότι το τελευταίο τρίμηνο οι τσάπες και τα φορτηγά που δουλεύουν εκεί έχουν πολλαπλασιαστεί και προσμετρώνται πλέον σε εκατοντάδες. Ενα πουλάκι μάς σφύριξε ότι με εντολή Σαμαρά το συγκεκριμένο έργο πρέπει να παραδοθεί μέχρι 19 Σεπτεμβρίου του 2014! Δηλαδή οκτώ ολόκληρους μήνες νωρίτερα. Αυτό το λες -χμ!- και προεκλογικό οργασμό.

Ν.Τ.

Μαχαίρια

Μαχαίρια φαίνεται πως έχουν βγει το τελευταίο διάστημα στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου. Τελευταίες αντιδράσεις από εμπόρους ήρθαν μετά την απόφαση του Συλλόγου τα εμπορικά καταστήματα του Βόλου να μείνουν κλειστά στα το Σάββατο 16 Αυγούστου με αφορμή το Δεκαπενταύγουστο. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ .Τσέλιος, κατά παράδοση τις συγκεκριμένες ημέρες πριν και μετά το Δεκαπενταύγουστο στην αγορά δεν κινείται ούτε φύλλο και γι’ αυτό έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση ομόφωνα. Βέβαια διευκρίνισε ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να ανοίξει το κατάστημά του και να δουλέψει, ωστόσο σημείωσε ότι το σωστό είναι να μην μπερδεύεται ο καταναλωτής αλλά και να υπάρχει ενότητα.

Αθ.Τ

Η ΔΕΥΑΜΒ παρανομεί

Δήμαρχε Πάνο Σκοτινιώτη, στην περίπτωση της παράνομης γεώτρησης της ΔΕΥΑΜΒ στην Αγριά πού πήγε η περίφημη νομιμότητα στην οποία όμνυες καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σου;

Φ.Τ.

Οργάνωση και πάλη

Στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας Μαγνησίας το προσωπικό δεν επαρκεί. Ούτε υπάρχουν μέσα μετακίνησης. Αποτέλεσμα; Να μένουν χωρίς έλεγχο πολλές επιχειρήσεις, τα μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων να είναι ελλιπή ή ανύπαρκτα και να χάνονται ανθρώπινες ζωές, όπως συνέβη λίγες μέρες πριν στην ΑΓΕΤ και χτες στο ναυπηγείο της Αμαλιάπολης.

Από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, όπως είναι φυσικό, δεν περιμένει κανείς να αλλάξει την κατάσταση.

…Μετά απ’ αυτά έχει άδικο το ΠΑΜΕ Μαγνησίας όταν προτρέπει τους εργαζόμενους «να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς και να διεκδικήσουν τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, εκλέγοντας και τις αντίστοιχες επιτροπές, με στόχο την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων;»

Φ.Τ.

Χάθηκε η ντροπή

Δεύτερος επικουρικός γιατρός από χτες στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου! Τώρα το Οφθαλμολογικό έχει δύο γιατρούς αντί για… πέντε που έπρεπε να έχει! Κι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κων. Καραμπάτσας έσπευσε και βγήκε και δήλωσε ότι η Κλινική θα εφημερεύει 24 ώρες κάθε μέρα τον Αύγουστο!

…Και δεν ντράπηκε!

Φ.Τ.

Ανοίξτε τα ξερονήσια

Αδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ) σε Σταύρο Κοντονή (ΣΥΡΙΖΑ): Να πάρετε το αεροπλάνο και να πάτε Αργεντινή!

…Μήπως, Άδωνι, να ανοίγατε πάλι τα ξερονήσια; Οικονομικότερα θα σας έλθει από το να στείλετε στην Αργεντινή όλους τους Συριζαίους, αναρχικούς και Εαμοβουλγάρους κομμουνιστάς που σας χαλάνε τη νεοφιλελεύθερη πιάτσα.

Φ.Τ.

Το τελευταίο στάδιο της πολιτικής χαμέρπειας

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (υφυπουργός Ανάπτυξης, ΠΑΣΟΚ): Ευτυχώς που δεν κυβερνούσε ο Τσίπρας και δεν γίναμε Αργεντινή.

…Ευτυχώς που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και δεν μας χρεοκόπησε, όπως ανυπερθέτως θα έκανε, αν κυβερνούσε, ο Τσίπρας.

(Η πολιτική χαμέρπεια έχει πολλά στάδια. Κάποιοι από τους εναπομείναντες Πασόκους προσεγγίζουν το τελευταίο).

Φ.Τ.

Γραικυλισμός

Επεσαν οι παγκόσμιοι Σάιλοκ να κατασπαράξουν την Αργεντινή. Και το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ επιχαίρουν, γιατί νομίζουν ότι δικαιολογείται η δική τους πολιτική στάση απέναντι στον ελληνικό λαό.

…Γραικύλοι. Δεν καταλαβαίνουν. Έχουν περάσει σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας. Αφήστε τους νεκρούς θάψαι τους εαυτών νεκρούς.

Φ.Τ.

Μανωλάδα

Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια. Δαγκώνει μονάχα τους ξυπόλητους.

Φ.Τ.

Για την ωμότητα του καθεστώτος

Guardian: Η απόφαση για τη Μανωλάδα είναι σκάνδαλο και προκαλεί αγανάκτηση.

…Να το πάρουμε απόφαση. Μόνο η λαϊκή αντίσταση βλάπτει. Βλάπτει την ωμότητα του καθεστώτος.

Φ.Τ.

Ολοκαύτωμα

Νετανιάχου (πρωθυπουργός Ισραήλ): Θα καταστρέψουμε πλήρως τα τούνελ της Χαμάς.

…Και, φυσικά, τη Γάζα. Και, βέβαια, ό,τι απομένει από τον παλαιστινιακό λαό.

(Στο Ισραήλ υπάρχουν δικαιώματα από τη μια πλευρά και όχι από την άλλη).

Φ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου