ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ραστώνη ή προετοιμασία;

ραστώνη-ή-προετοιμασία-182841

Ραστώνη ή προετοιμασία;

Πολλές μέρες έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση ή δήλωση ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. Δεν γνωρίζουμε αν βρίσκεται σε διακοπές ή σε φάση προετοιμασίας ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του. Πάντως από την επικαιρότητα το ομολογούμε ότι έχει λείψει.

Ν.Τ.

Θέλει ζωή το λιμάνι

Δικαίως ο ΟΛΒ απέρριψε τα αιτήματα για υπαίθριο εμπόριο αλλά και επιδείξεις μηχανών στον εμπορικό λιμένα. Εν μέσω θερινής σεζόν θα δημιουργούνταν πολλά προβλήματα. Η κίνηση στο λιμάνι είναι αυξημένη δυσανάλογα σε σχέση με άλλους μήνες. Ίσως όμως άλλες εποχές του χρόνου να μην είναι και τόσο άσχημη ιδέα. Το λιμάνι να έπαιρνε ζωή. Ολόκληρο το κέντρο της πόλης θα τονωνόταν. Γραφειοκρατικά θέματα χρήσεων εάν υπάρχει θέληση μπορούν πάντα να ξεπεραστούν. Ιδίως εάν υπάρχει το κίνητρο εσόδων αλλά και της προβολής.

Κ. Μ.

Τραγικές ελλείψεις

Απελπιστική η κατάσταση με τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία. Για να διατηρηθούν οι Κλινικές δίνονται κυριολεκτικά μάχες. Υπάρχουν σαφώς προτεραιότητες στις επιλογές του προσωπικού, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και δικαιολογημένες. Αναγκαίο κακό είναι καθώς στενεύουν και τα περιθώρια των ίδιων των επιλογών. Πρέπει οπωσδήποτε κάτι να γίνει. Η υγεία είναι ένα αγαθό που δεν μπορούμε να το διαπραγματευόμαστε. Χρειάζονται λύσεις εδώ και τώρα.

Κ. Μ.

Τσουχτερός τιμοκατάλογος

Τσουχτερός είναι ο τιμοκατάλογος του Νοσοκομείου Βόλου για τους ανασφάλιστους, παρότι μιλάμε για δημόσια «δωρεάν» υγεία. Πραγματικό ο όρος «δημόσια δωρεάν περίθαλψη» δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Απόδειξη αποτελεί το πρόσφατο περιστατικό με ανασφάλιστο συμπολίτη μας, ο οποίος εισήχθη στο Νοσοκομείο εσπευσμένα με πόνους στη κοιλιά.

Στο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι θα χρειαστεί εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας και έτσι έγινε. Όταν ο ασθενής έλαβε το εξιτήριο κλήθηκε να πληρώσει συνολικά 764 ευρώ σε δημόσιο Νοσοκομείο!

Έτσι όπως έχει η κατάσταση, στη χώρα που βρισκόμαστε, όποιος είναι ανασφάλιστος θα εύχεται να μην αρρωστήσεις και μεταφερθείς σε Δημόσιο Νοσοκομείο, γιατί θα το πληρώσεις πολύ ακριβά… και για την ιστορία ο ασθενής παρά τα ζόρια του πλήρωσε τοις μετρητοίς και με αξιοπρέπειά του ποσό που του αναλογούσε, χωρίς διαμαρτυρία και χωρίς παράπονα, αλλά στην περίπτωση που δεν είχε τα απαραίτητα χρήματα τι θα έπρεπε να κάνει;

Αθ.Τ

Σκόπελο… όπως Μύκονο!

Το γύρο του διαδικτύου έκαναν χθες φωτογραφίες ομοφυλόφιλου ζευγαριού που αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης σε παραλία της Σκοπέλου… σε ένα διαφορετικό «γάμο». Ντόπιοι επιχειρηματίες πάντως και κάτοικοι του νησιού μιλούσαν για ένα είδος διαφήμισης.

Αθ.Τ

Διορισμοί

Εχεις δείρει αστυνομικό; Διορίζεσαι στην Ευρωβουλή.

Νέα ήθη από τη Χρυσή Αυγή. Η φωτογραφία του φιγουράρει παντού να κάνει κεφαλοκλείδωμα στον άνδρα των ΜΑΤ και χθες καμαρωτός – καμαρωτός ανακοινώθηκε ότι είναι στέλεχος της Ευρωβουλής. Ευκαιρία να εξάγουμε και ελληνικό πολιτισμό στην Ευρώπη.

Ν.Τ.

Απαντήσεις

Στην τηλεόραση της TRT θα φιλοξενηθεί σήμερα ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Λάζαρος Μακρής. Δύο καυτά θέματα, ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις οδηγών ασθενοφόρων και τα καμώματα των συνεργείων καθαριότητας στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας είναι ζητήματα που αναζητούν απαντήσεις. Ελπίζουμε ο Διοικητής να λύσει απορίες και να εκτονώσει έντονους προβληματισμούς.

Ν.Τ.

Συνθήκες ασφάλειας εργαζομένων

Μετά το δυστύχημα προ ημερών στην ΑΓΕΤ που κόστισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο, ένα ακόμη θανατηφόρο δυστύχημα, αυτή τη φορά στο ναυπηγείο Αμαλιάπολης, επαναφέρει μετ’ επιτάσεως τα ερωτήματα: Τηρούνται στη Μαγνησία στο ακέραιο τα μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς; Η αρμόδια υπηρεσία είναι επανδρωμένη ώστε να ανταποκρίνεται με επάρκεια στους ελέγχους των συνθηκών ασφαλείας των εργαζομένων; Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ερευνήσει τη διάσταση της πρόληψης των ατυχημάτων – δυστυχημάτων στους χώρους δουλειάς και θα αποδώσει ευθύνες κατά περίπτωση, εφόσον υπάρχουν, ή θα το κάνει όταν θρηνήσουμε κι άλλο θύμα;

Φ.Τ.

Τοπίο στην ομίχλη

Νοσοκομείο Βόλου. Δεν λειτουργούν: Πνευμονολογική Κλινική, Μαγνητική Τομογραφία, Αξονικός Τομογράφος. Στα εργαστήρια έχουν απομείνει οι μισοί γιατροί, στην Αιμοδοσία – Μεσογειακή Αναιμία ένας αιματολόγος κι ένας επικουρικός κι αυτός φεύγει, στο Παιδιατρικό δυο ειδικοί παιδίατροι κι ένας στη Σκιάθο από τους 16 που υπήρχαν πριν, στο Ψυχιατρικό ένας από τους έξι ειδικούς ψυχιάτρους, στην ΩΡΛ με την αποχώρηση δύο επικουρικών ένας από τους πέντε, στο Οφθαλμολογικό με την αποχώρηση ενός επικουρικού ένας από τους πέντε, στο Μικροβιολογικό δύο από τους τέσσερις, στο Νευροχειρουργικό δύο ειδικοί γιατροί, στο Γαστεντερολογικό δύο… επικουρικοί κι ο ένας μάλιστα οσονούπω αποχωρεί! Η κατάσταση των Κέντρων Υγείας στη Μαγνησία αποδίδεται με μια λέξη: Τραγική.

…Ίσως έφτασε η ώρα όλοι μας, ως κοινωνία της Μαγνησίας, να διαδηλώσουμε και να αγωνιστούμε εναντίον κάθε είδους θεσμικής και «νομιμοποιημένης» εξουσίας που δημιούργησε αυτή την κατάσταση, διεκδικώντας το δικαίωμά μας στην υγεία.

Φ.Τ.

Ευλόγησον

Πάνε κι έρχονται τα δελτία Τύπου για σημαντικές ποσότητες τροφίμων με τις οποίες ενίσχυσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου η Μητρόπολη Δημητριάδος. Πόσο σημαντικές; Ιδού: 50 κιλά μακαρόνια, 45 κιλά πένες, 30 κιλά φακές, 30 κιλά ρύζι, 20 κιλά σάλτσα ντομάτα, 30 λίτρα λάδι, 20 κιλά ζάχαρη, 20 κιλά αλεύρι!!!

…Καταξοδεύτηκες, Δέσποτα!!!

(Και να σκεφτεί κανείς ότι το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο την ίδια στιγμή παρέδωσε στη Μητρόπολη 22 κλούβες πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνες! Είπαμε, Δέσποτα, να αφήσει η τοπική Εκκλησία στην άκρη εκείνο το παλιό «μη γνώτω η δεξιά σου τι ποιεί η αριστερά σου», αλλά όχι κι έτσι!)

Φ.Τ.

Με εντολή Σαμαρά

Χτες το πρωί στις τράπεζες του Βόλου οι συνταξιούχοι βρήκαν τις συντάξεις τους πετσοκομμένες κι άρχισαν τα παράπονα.

…Προς τι, αδέρφια, ο κοπετός κι ο θρήνος; Οι πιο πολλοί από σας Σαμαρά δεν έχετε ψηφίσει;

(Θα μου πείτε, στην Ελλάδα όλα γίνονται με εντολή Σαμαρά εκτός από το πετσόκομμα των συντάξεων που γίνεται με εντολή Χαρδούβελη, οπότε δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες σας προς τον πρωθυπουργό για όσα μηχανεύεται εναντίον σας αυτός ο απαίσιος υπουργός του).

Φ.Τ.

Η «ηθική» του κέρδους

Ξεπέρασαν τους 1.300 οι νεκροί Παλαιστίνιοι.

…Για να σταματήσει το έγκλημα πρέπει να στοχεύσουμε εκεί όπου ένα μικρό τμήμα της ανθρωπότητας, αποτελούμενο από λίγους και ισχυρούς, θεμελίωσε την ανελέητη εξουσία του. Στο κέρδος.

(Να τους κάνουμε να αισθανθούν ότι είναι ενδεχόμενο να χάσουν. Κάτι τέτοιοι τύποι μόνον όταν παραβιάζεται η «ηθική» του κέρδους τους κάνουν πίσω).

Φ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου