ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ποιοτικός τουρισμός

ποιοτικός-τουρισμός-184784

Ποιοτικός τουρισμός

Σε αθηναϊκά κανάλια μιλούσε χθες ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης. Πραγματικά παρουσίαζε με στοιχεία και εικόνες τον ποιοτικό τουρισμό που προσφέρει το νησί.

Η Αλόννησος διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και αποτελεί διαχρονικά έναν εναλλακτικό προορισμό. Αυτό πρέπει να βγει και προς τα έξω και το κάνει ο Δήμαρχος.

Ν.Τ.

Δεν δικαιολογείται

Πραγματικά επιδεικνύει σε ορισμένες περιπτώσεις τέτοια κοινωνικά ανάλγητη συμπεριφορά για το ταμείο ανεργίας που ούτε οι λόγοι που επικαλείται επιδέχονται λογικής εξήγησης, ούτε βέβαια και ο ρόλος της ίδιας της ύπαρξής του στην κατά τα άλλα οργανωμένη Πολιτεία δικαιολογείται. Ο λόγος βεβαίως αφορά στον ΟΑΕΔ. Πώς αλλιώς να εξηγηθούν οι δεκάδες επιστολές στο ΙΚΑ για ελέγχους πραγματικής εργασίας με αφορμή τα αιτήματα ανέργων για το δικαιωματικό ταμείο ανεργίας. Υπάρχουν σίγουρα παντού και πάντα επιτήδειοι που βρίσκουν τρόπους σε οποιεσδήποτε συνθήκες για να τα φέρνουν εις πέρας οικονομικά… Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι τέτοιες αυστηρές τακτικές αδικούν την πλειοψηφία των ανέργων. Δεν μπορεί όλες οι στατιστικές να μιλούν για διπλά νούμερα ανεργίας και τα αιτήματα των ανέργων να χάνονται σχεδόν στο πέρας μίας δαιδαλώδους γραφειοκρατικής διαδικασίας.

Κ. Μ.

Αδικημένοι

Τραγική η υφιστάμενη κατάσταση με τις συνταξιοδοτήσεις. Ασφαλισμένοι να μην μπορούν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης για μερικά ένσημα. Κι όμως η πραγματικότητα στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον άλλα έλεγε. Όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν λίγοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνταν χωρίς ένσημα. Το κράτος με τις οργανωμένες υπηρεσίες του έκλεινε τα μάτια στη μαύρη εργασία. Σήμερα δεν το κάνει. Τώρα γιατί και τότε και σήμερα αδικημένοι είναι οι εργαζόμενοι αυτό δεν μπορούμε να το καταλάβουμε.

Κ. Μ.

Τα ηθικά ρουσφέτια

Την ώρα που η ανεργία γονατίζει την ελληνική νεολαία και η Χρυσή Αυγή δεν χάνει ευκαιρία να καταγγέλλει το γεγονός, οι «φρέσκοι» Ευρωβουλευτές της βολεύουν τα παιδιά τους στο Ευρωκοινοβούλιο με μισθό χιλιάδων ευρώ.

Ο ένας βολεύει το παιδί του αλλουνού για να παρακάμψουν την απαγόρευση του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται να διορίζονται συνεργάτες Ευρωβουλευτών συγγενείς πρώτου βαθμού. Εκτός από αχρείοι δηλαδή είναι και κουτοπόνηροι.

Αυτοί είναι οι αντισυστημικοί της Χρυσής Αυγής. Να τους χαίρεται ο κ. Μιχαλολιάκος. Χειρότεροι και από αυτούς που οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Ντροπή σας, Φαρισαίοι. Είναι και απόστρατοι, οι βολεψάδηκες. Ακαπνοι αλλά γαλονάτοι.

Ν.Τ.

Πύρινα μέτωπα

Το πιο δύσκολο τριήμερο από πλευράς θερμοκρασίας οι πυρκαγιές περικύκλωσαν τη Μαγνησία. Τελικά μπορεί όλοι να φωνάζαμε για το βροχερό καλοκαίρι, αλλά είχε εκμηδενίσει τα πύρινα μέτωπα. Με τους πρώτους καύσωνες μάς γλείφουν οι φλόγες.

Ν.Τ.

Κάνουν το «σταυρό» τους!

Το σταυρό τους κάνουν οι παραγωγοί του Ανατολικού Πηλίου, διασχίζοντας τους προβληματικούς αγροτικούς δρόμους για να φτάσουν στα κτήματά τους. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν στους δρόμους τεράστιες λακκούβες, πέτρες αλλά και ολόκληρα αυλάκια. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια, ωστόσο οι αρμόδιοι κωφεύουν παρότι σε 1,5 μήνα ξεκινάει η συγκομιδή των μήλων. Δυστυχώς κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται η ίδια κατάσταση, χωρίς ωστόσο να βρίσκεται λύση.

Αθ.Τ

Αγωνία

Αγωνιούν δάσκαλοι και καθηγητές για την κατάσταση που θα βρουν στα σχολεία τους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κι αυτό γιατί συντηρήσεις και επισκευές γίνονται, αλλά με προτεραιότητα, εκεί που υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να ξαναδούμε εκπαιδευτικούς και γονείς με μπατανόβουρτσες στο χέρι να εξωραΐζουν τους σχολικούς χώρους.

Ε.Χ.

Πολιτικές εξελίξεις

Ορισμένοι προεξοφλούν τις πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο. Ετσι εξηγούν την πίεση της κυβέρνησης προς την Τρόικα, η επόμενη αξιολόγηση να γίνει στο εξωτερικό κι όχι στην Ελλάδα. Το επόμενο σύνθημα θα είναι σίγουρα: «η Τρόικα φεύγει, οι εκλογές έρχονται».

Ν.Τ.

Τα ‘χει παίξει

Ενα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Αλλά μία κλινική του Νοσοκομείου Βόλου τον κάνει ακόμη παραπέρα. Μάχη με τα 40 περιστατικά καθημερινά και με τους 15 περίπου μόνιμα νοσηλευόμενους δίνει ο ένας και μοναδικός γιατρός της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Αχιλλοπούλειο.

Πόσο να αντέξει ο χριστιανός. Όπως θα πάει θα λαλήσει. Δυστυχώς κάποιοι περιορίζονται στις δημόσιες σχέσεις.

Ν.Τ.

Φωνή λαού, οργή Θεού

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατοίκων και φορέων του Δήμου Ρήγα Φεραίου οργανώνει συμβολικό άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου αύριο Πέμπτη και καλεί τους κατοίκους των γύρω χωριών και όλης της Θεσσαλίας να λάβουν μέρος. Καλεί επίσης τους βουλευτές περιοχής, τον περιφερειάρχη, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους δημάρχους, τους κοινωνικούς φορείς…

…Για να δούμε πόσοι και ποιοι από αυτούς τους τελευταίους θα ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή του λαού ενάντια στο Μινώταυρο των διοδίων.

Φ.Τ.

Νοσοκομείο Βόλου, 2014 μ.Χ.

Δε φτάνει που ξέμεινε από ασθενοφόρα χτες το ΕΚΑΒ Μαγνησίας, με αποτέλεσμα την… αναγκαστική παράταση νοσηλείας για όσους είχαν εξιτήριο, «κρέμασε» και το on line σύστημα του υπουργείου για τα εξιτήρια, κι έτσι δεν μπορούσε να φύγει κανείς, ακόμα κι αν πλήρωνε ιδιωτικό ασθενοφόρο! Τόσο καλά!

…Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, 2014 μ.Χ. Η κυβερνητική πολιτική στην Υγεία δικαιώνεται.

Φ.Τ.

Ιδεολογική απόρριψη

Σοφία Βούλτεψη (κυβερνητική εκπρόσωπος): Είναι ύβρις να ασχολούμαστε συνέχεια με τις καθαρίστριες.

…Η κυβέρνηση δεν αντιστρατεύεται ευκαιριακά το δικαίωμα στην εργασία. Το απορρίπτει ιδεολογικά, δεδομένου ότι τα συμφέροντα που υπηρετεί βρίσκονται στον αντίποδα του λαϊκού συμφέροντος.

Φ.Τ.

Keep walking

Με το χέρι στην τσέπη θα είμαστε κάθε μήνα μέχρι την Πρωτοχρονιά και θα πληρώνουμε φόρους.

…Και λοιπόν; Εδώ θεωρείς φυσιολογικό να δουλεύεις για 400 ευρώ το μήνα και να συμφωνείς με την κυβέρνηση που σου λέει να σφίξεις κι άλλο το ζωνάρι, στα χαράτσια υπέρ τραπεζιτών, εφοπλιστών και λοιπών ευεργετών του έθνους θα κωλώσεις;

Φ.Τ.

Αυτοί ξέρουν

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ομόφωνα εκφράζει τον προβληματισμό της ως προς το πώς ο Α. Γεωργίου παραμένει επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009.

…Και γιατί δε ρωτάει το Σαμαρά και το Βενιζέλο;

Φ.Τ.

Η διαλεκτική της εισβολής

Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα.

…Η διαλεκτική της ισραηλινής εισβολής στη Γάζα έχει εξ αντικειμένου σαν άξονα την ιδέα ότι η διαφορά μεταξύ ισραηλινού και παλαιστινιακού λαού είναι η διαφορά που έβλεπαν οι ναζί μεταξύ της Άριας φυλής και των Εβραίων.

Φ.Τ.

Οι νυν και οι επόμενοι

Η σφαγή στη Γάζα δεν αγγίζει τους νυν και τους επόμενους δημάρχους στη Μαγνησία;

Φ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου