ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εμειναν με τη χαρά

εμειναν-με-τη-χαρά-189690

Εμειναν με τη χαρά

Κλαυθμός και οδυρμός… στο Βόλο. Ο ορισμός του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη θέση του Κοινοτικού Επιτρόπου έπεσε βαρύς στο Βόλο και αυτό διότι ορισμένοι όπως πληροφορείται η στήλη ετοίμαζαν ήδη βαλίτσες για τις Βρυξέλες αφού η Ντόρα Μπακογιάννη, μέχρι πρότινος έδειχνε να είναι η επικρατέστερη για τη θέση. Εμειναν τελικά με τη χαρά…

Τιμητική αποστρατεία

Πάντως η πρόταση για Δημήτρη Αβραμόπουλο, μιας και ηγείται των ενόπλων δυνάμεων, κάτι σαν τιμητική αποστρατεία δείχνει. Τις τελευταίες μέρες πάντως είχε ακουστεί και το ενδεχόμενο ανανέωσης της θητείας Δαμανάκη, αφού πλέον η άλλοτε σιδηρά κυρία της αριστεράς έχει γίνει σαν την κόκα – κόλα …πάει με όλα!

Ανακοινώνει

Πριν της Παναγίας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, λένε οι πληροφορίες, θα ανακοινώσει τις θέσεις ευθύνης για αντιπεριφερειάρχες και προέδρους οργανισμών. Αν και στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι αρέσκεται να χτυπάει στο ’90, μάλλον οι πληροφοριοδότες αυτή τη φορά έχουν δίκιο.

Τα πλαστά

Πέντε με έξι περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών και απολυτηρίων μάλλον πρόκειται να μας απασχολήσουν σύντομα. Οι αρουραίοι του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης λένε ότι έχουν φτάσει και σε τοπικά συρτάρια και στοιχεία. Ψιλολόγια μπροστά σε αυτά που βρήκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά κάποιοι θα κλάψουν και τοπικά αν ευσταθούν όσα διοχετεύονται.

Με sms

Μεγάλη κινητοποίηση ενόψει της σημερινής εκδήλωσης για τον αιγιαλό. Με sms, τηλέφωνα αλλά και προσωπικές συναντήσεις στελέχη από το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ και την Κοινωνική Συμφωνία επιχειρούν να γεμίσουν το δημαρχείο κυρίως για να στείλουν μήνυμα προς τα έξω ότι η κίνηση αυτή θα έχει και συνέχεια, σε πολιτικό επίπεδο πάντα.

Ούτε τώρα

Απίστευτος ο «κομματικός πατριωτισμός» ένθεν – κακείθεν. Ούτε για πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό δεν μπορούν να ομονοήσουν και να βρεθούν σε «κοινό τόπο» τα αριστερά κόμματα. Ο καθένας τραβά το δικό του δρόμο και σε διαφορετικές εκδηλώσεις φυσικά.

Στο Βόλο δε οι πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν θα πρέπει να τρέξουν σε δύο και διαφορετικά σημεία που συγκεντρώνονται φάρμακα για τους αμάχους.

Υδρόμετρα

Σούσουρο έχει δημιουργηθεί στο Βόλο, ότι πολλά υδρόμετρα κυρίως από την Αναλήψεως και κάτω είναι χαλασμένα.

Πολίτες επικαλούνται πληροφορίες υδραυλικών, οι οποίοι φέρονται να έχουν διαπιστώσει ότι πολλά υδρόμετρα δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα, καταναλώσεις που γίνονται να μην χρεώνονται σε δημότες.

Αντιθέτως άλλοι, χρεώνονται με τσουχτερούς λογαριασμούς για τις καταναλώσεις τους.

Ποδηλατόδρομοι

Ολοκληρώθηκε το ξήλωμα του ποδηλατόδρομου – έκτρωμα στην οδό Φερών και έγινε και η ασφαλτόστρωση του δρόμου, που επιστρέφει στα αυτοκίνητα.

Τώρα απομένει να διαμορφωθεί ο ποδηλατόδρομος πάνω στο πεζοδρόμιο για την εξυπηρέτηση των ποδηλατών, που προσδοκούν με την ολοκλήρωση των διορθωτικών παρεμβάσεων, να αποκτήσουν ένα σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

Μεγιστάνες

Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες επισκέπτονται, σύμφωνα με πληροφορίες τη Σκιάθο, στη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι Τούρκοι μεγιστάνες, που καταφθάνουν στο νησί του Παπαδιαμάντη με ιδιωτικά τζετ, εικάζεται ότι ενδιαφέρονται για επενδύσεις.

Ευοίωνες

Την εμφάνισή τους κάνουν οι πρώτοι Ελληνες τουρίστες στα νησιά των Βορείων Σποράδων, προς μεγάλη ικανοποίηση των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων. Οι πρώτες ενδείξεις χαρακτηρίζονται ως ευοίωνες από τους επαγγελματίες, οι οποίοι υπογραμμίζουν, ωστόσο, ότι το διαθέσιμο εισόδημα των ημεδαπών είναι εξαιρετικά περιορισμένο.

Σε παραλίες

«Δεν υπάρχει δουλειά το Σαββατοκύριακο, διότι όλοι βρίσκονται σε κοντινές παραλίες ή σε παραθαλάσσια θέρετρα» ανέφερε ιδιοκτήτης οπωροπωλείου του Βόλου, σχολιάζοντας την μάλλον υποτονική κίνηση της θερινής περιόδου. Το καλοκαίρι αναστρέφονται, όπως είναι προφανές, οι όροι, καθώς αρκετοί συμπολίτες θέτουν ως προτεραιότητα την ανάπαυλα σε κοντινά τουριστικά θέρετρα, προκειμένου να «γεμίσουν» τις μπαταρίες για το χειμώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου