ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Crash test

crash-test-195522

Σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Βόλου ο Μιχάλης Μιτζικός θα έχει την πρώτη επαφή του με τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ. Το πρώτο crash test μακριά από τις δικαστικές αίθουσες και με τις κάμερες να τον σημαδεύουν.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Μεταγραφές
και αποδεσμεύσεις
Το όνομα του εκλεκτού της Νέας Δημοκρατίας για το Δήμο Βόλου ανακοινώθηκε. Από εδώ και πέρα έχουν ενδιαφέρον οι … μεταγραφές και οι αποδεσμεύσεις για το ρόστερ του ψηφοδελτίου. Άλλωστε διανύουμε περίοδο μεταγραφών.

Ευρωπαϊκό
αέρα

Αν μη τι άλλο η προεκλογική περίοδος στο Βόλο θα έχει …άλλο αέρα, Ευρωπαϊκό. Με άρωμα από … Μονακό και από Λωζάνη. Τώρα Βολιώτη μπορείς να είσαι ήσυχος. Εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει …

Νοικοκυραίοι
Πάντα σε μία επιλογή υποψήφιου Δημάρχου υπάρχει μία προξενήτρα. Συμβαίνει και στις πιο καλές οικογένειες. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το κόμμα των … νοικοκυραίων.

Εζησε και έφυγε
φτωχός
Οσοι γνωρίσαμε το Γιώργο Ζαρωτιάδη, ήμασταν πράγματι τυχεροί. Η αγωνιστικότητά του, η παρορμητικότητά του, ο χειμαρρώδης ακραιφνής λόγος του, η διορατικότητά του, το πάθος του με ότι καταπιάνονταν, η ντομπροσύνη, η αξιοπρέπεια, η συντροφικότητα, η αυταπάρνηση, η ακούραστη και ενεργητική του φύση, η ζωντάνια του είναι λίγα από τα πολλά έχουμε να θυμόμαστε όσοι είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε μαζί του. Ανήκε στην πιο δυναμική φουρνιά στελεχών που υπηρέτησαν το συνδικαλιστικό κίνημα και κυριάρχησαν τη δεκαετία του ’80 , γιατί έδιναν τη μάχη για τις ιδεολογικές τους απόψεις με σθένος και με πάθος τόσο στο σ.κ , και στο ΠΑΣΟΚ, όσο και γιατί ακόμη και αυτοί που διαφωνούσαν μαζί τους, τους αναγνώριζαν, ότι επρόκειτο για προσωπικότητες που πράγματι έχουν αφήσει μία πλούσια παρακαταθήκη στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην εργατική τάξη. Υπήρξε πάντοτε μαχητής για τα συμφέροντα των εργαζομένων που άξια εκπροσώπησε. Υπήρξε ακέραιος χαρακτήρας έντιμος χωρίς σκοπιμότητες, ιδιοτέλεια ή άλλες επιδιώξεις. Έζησε όλη του τη ζωή λιτά, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, και πέθανε με μία μικρή αναπηρική σύνταξη του ΙΚΑ. Αγαπημένε Φίλε Γιώργο, αυτήν τη φορά έχουμε όντως πρόβλημα, με τη μόνη διαφορά ότι, μας άφησες να το αντιμετωπίσουμε χωρίς εσένα. Η ξαφνική σου αποδημία ήταν μια μαχαιριά, που μας προξένησε πληγή. Καλό ταξίδι με μία υπόσχεση, ότι θα προσπαθήσουμε να «φωτίσουμε» και άλλους να πορευτούν στα χνάρια σου. Η συγκυρία άλλωστε και τα όσα δύσκολα περνάει η εργατική τάξη το επιβάλλουν».
Β.Κ

Θα μιλήσει

Αφήνω να περάσουν λίγες μέρες και μετά θα προβώ σε γραπτή ανακοίνωση και θα γνωστοποιήσω τη θέση μου, δήλωσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Μουλάς, επικεφαλής της παράταξης της Ν.Δ στο Δήμο Βόλου. Ο γιατρός φαίνεται να είναι έντονα δυσαρεστημένος καθώς εκτιμούσε ότι μέχρι πρότινος αποτελούσε το «πουλέν» για το Δήμο Βόλου και τελικά έμεινε εκτός.
Β.Κ

Για την περιφέρεια
O γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας θα είναι και πάλι υποψήφιος περιφερειάρχης που θα στηριχθεί από το ΚΚΕ στις περιφερειακές εκλογές του Μαίου. Για το Δήμο Βόλου ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση εάν και δεν θα αργήσουν να γίνουν ανακοινώσεις από τον Περισσό όπως λένε οι πληροφορίες.
Β.Κ

Τόσα χρόνια Δερβένης
Καλά, του αντιδημάρχου Δερβένη του ξέφυγε και δήλωσε επίσημα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν στον Περιφερειακό, χωρίς να αισθανθεί την ανάγκη να καταθέσει στοιχεία, όπως οφείλει, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και οι κερδοσκόποι να καθίσουν στο σκαμνί. Τόσα χρόνια Δερβένης…
…Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι καμία δημοτική παράταξη ή, έστω, μεμονωμένος δημοτικός σύμβουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να «σηκώσει» το θέμα, όπως οφείλει. Άκρα του τάφου σιωπή στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για την κερδοσκοπία στον Περιφερειακό. Γιατί, άραγε;
Φ.Τ.

Σπάσε, Μπέο,
το σερί

Αχιλλέα, ακόμα και το σερί των νικών του Ολυμπιακού έσπασε. Mήπως ήρθε ο καιρός να σπάσεις κι εσύ το σερί της σιωπής σου;
…Από το πολιτικό σου στίγμα το μόνο που γνωρίζουμε ως τώρα είναι η διακήρυξή σου ότι θα κάνεις τον Βόλο… Μονακό και έτερον ουδέν!
Φ.Τ.

Ο ήλιος ο πράσινος…
Βαριά συννεφιά, θυελλώδεις άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πολλά χιόνια σήμερα όσον αφορά στην υποψηφιότητα της τοπικής Νέας Δημοκρατίας για το δήμο του Βόλου. Ήλιος δεν προβλέπεται.
…Εκτός και αν στη θέση του ήλιου προβάλλει ο… Σκοτινιώτης. Οπότε σ’ όλα τα προηγούμενα προσθέστε λιμούς, λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς στο εσωτερικό του κόμματος, που θα κάνουν την τοπική Νέα Δημοκρατία τέσσερα κομμάτια. Κάποιοι θα ψηφίσουν Σκοτινιώτη, κάποιοι θα πάνε Μπέο, κάποιοι Πατσιαντά, κάποιοι θα πάνε σπίτια τους. Και, φυσικά, το όποιο ενδεχόμενο νίκης της Νέας Δημοκρατίας θα πάει για βρούβες.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου