ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επαφές

επαφές-197739

Εχω ήδη ξεκινήσει τις επαφές μου για να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό μου και άτομα από άλλους πολιτικούς χώρους, είπε χθες ο Μιχ. Μιτζικός απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι θα επιχειρήσει να ενισχύσει τα εκλογικά του ποσοστά πολύ πέραν από τα ισχνά, ούτως ή άλλως, ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας.

Μικρή γεύση
Μία γεύση των όσων θα συναντήσει στο Δήμο Βόλου πήρε χθες το μεσημέρι ο Μιχ. Μιτζικός, καθώς την ώρα που μιλούσε στους δημοσιογράφους, στη διπλανή αίθουσα γίνονταν ο …κακός χαμός, από τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές του προεδρείου και της ΔΑΣ – ΟΤΑ που αντιδικούσαν για τη λύση εργασίας των δεκαπέντε του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ …

Διευθυντές
Μέσα στις επόμενες μέρες θα συγκληθεί το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας προκειμένου να προχωρήσει στην επιλογή Διευθυντών και των προϊσταμένων στο Δήμο Βόλου. Θα ακολουθήσουν οι συνεδριάσεις για τις επιλογές στους υπόλοιπους Δήμους.

Ούτε τις βενζίνες
Εχω βαρεθεί να βάζω το αυτοκίνητό μου για τις μετακινήσεις για δουλειές του Δήμου, τη στιγμή που δεν παίρνω ευρώ ως αποζημίωση. Δεν λέω να πάρω αποζημίωση, αλλά να μη βάζω και τις βενζίνες από την τσέπη μου. Το παράπονο από Αντιδήμαρχο ΟΤΑ της Μαγνησίας που δείχνει ότι η δραστική περικοπή ή και η κατάργηση των εξόδων παράστασης στους αιρετούς, θα είναι ένας από τους λόγους που θα οδηγήσουν πολλούς στο σπίτι τους στις ερχόμενες εκλογές…

Εφοδος
Στο Δήμο Βόλου δεν έχουν αφαιρέσει μόνον τα τασάκια, αλλά έχουν βάλει και σχετικές πινακίδες ότι απαγορεύεται το κάπνισμα. Μαθαίνω ότι την περασμένη εβδομάδα έκανε έφοδο στα γραφεία το Υγειονομικό με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας Δ. Ζαρίφη. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι σε μερικά γραφεία υπάρχουν …αρωματικά κεράκια !!!
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Φουρτούνες…
Τελικά φουρτούνες αντιμετωπίζουν και τα μικρότερα κόμματα. Ο Νίκος Χρυσόγελος ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του από τη λίστα των Οικολόγων Πράσινων για τις ευρωεκλογές υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ως κόμμα οι ΟΠ έχουν παγιδευτεί και αυτοί σε έναν κύκλο εσωστρέφειας λόγω της κυριαρχίας μιας μειοψηφίας που με μικρο-μηχανισμούς, διαδικασίες, πελατειακές σχέσεις και ίντριγκες καταφέρνει και ανατρέπει στην πράξη αποφάσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών για αλλαγές και στροφή προ την κοινωνία». Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα έγκειται στον καταρτισμό της λίστας του ευρωψηφοδελτίου και έτσι ο κ. Χρυσόγελος αποφάσισε να «κουνήσει μαντήλι». Κρίμα γιατί ήταν μία ψύχραιμη φωνή.
Β.Κ

Στη μνήμη του

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ χθες για το θάνατο του πρώην προέδρου του ΕΚΒ και πρώην μέλους της ΝΕ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μαγνησίας Γιώργου Ζαρωτιάδη. «Ο θάνατός του γέμισε με αισθήματα θλίψης τους συντρόφους, τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όλους όσους συνεργάστηκαν και αγωνίστηκαν μαζί του στο συνδικαλισμό και στο κίνημα. Θα θυμόμαστε πάντα τον εκλιπόντα ως φωτεινό παράδειγμα ήθους, αγωνιστικότητας, ανιδιοτέλειας και συντροφικότητας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Β.Κ

Ανοίγουν
τα χαρτιά τους
Οι επόμενες μέρες θα είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες στη Νέα Δημοκρατία καθώς αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους επίσημα αφενός οι δύο άλλοι ενδιαφερόμενοι για το χρίσμα Α. Κοπάνας και Γ. Μουλάς και αφετέρου θα «ξεδιπλωθούν» οι προθέσεις των δημοτικών συμβούλων που είναι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της παράταξης της Ν.Δ στο Δήμο Βόλου και κάθονται στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ζωηρεύει το παιχνίδι από κάθε άποψη.
Β.Κ

Δικαίωση
Δικαίωση τέσσερα χρόνια μετά για τον πρώην Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Γ. Σπηλιόπουλο.
Σε βάρος του είχε γίνει καταγγελία το 2010 ότι εμπίπτει στο ασυμβίβαστο η συμμετοχή του ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο Α.Ε. από τη στιγμή που ήταν καθηγητής του δημοσίου.
Πρωτόδικα η υπόθεση είχε χαθεί, χθες όμως, ο κ. Σπηλιόπουλος αθωώθηκε πανηγυρικά, με ομόφωνη απόφαση του Εφετείου Λάρισας και τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα.
Ε.Χ.

Συμπαράσταση
και συμπαράταξη

Το πιο γνωστό από τα στελέχη που παραβρέθηκαν στην επίσημη πρώτη του γαλάζιου υποψηφίου για το Δήμο Βόλου, του Μιχάλη Μιτζικού, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Αντωνόπουλος. Τον στηρίζει ανοιχτά…Κατά πληροφορίες υπάρχει μεταξύ τους και εξ’ αγχιστείας συγγένεια.
Ν.Τ.

Ούτε ο εισαγγελέας;
Κρύβονται όλοι. Κανένας δήμαρχος Βόλου, κανένα προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, καμία παράταξη ή δημοτικός σύμβουλος ζήτησε από τον αντιδήμαρχο Δερβένη στοιχεία για την καταγγελλόμενη από τον ίδιο κερδοσκοπία στον Περιφερειακό.
…Αλλά ούτε ο εισαγγελέας Βόλου; Από πού να φυλαχτεί ο πολίτης;
Φ.Τ.

Ο υποψήφιος της Ν.Δ.
Οι Βολιώτες βαρέθηκαν να τους ληστεύουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Να λεηλατούν την πατρίδα τους. Να ισοπεδώνουν τη ζωή τους. Να αφανίζουν το μέλλον τους.
…Κύριε Μιτζικέ, υποψήφιε δήμαρχε Βόλου της Ν.Δ., είσαι με τα μνημόνια ή εναντίον; Εάν ναι, δεν μπορείς να είσαι με τους Βολιώτες. Εάν όχι, δεν μπορείς να είσαι υποψήφιος της Ν.Δ.
Φ.Τ.

Λεπίδα ο Μιτζικός
Για τη χειμαζόμενη εξ αιτίας της κυβερνητικής πολιτικής βολιώτικη κοινωνία προσφέρει την ασπιρίνη της ελεημοσύνης ο υποψήφιος της Ν.Δ. για το δήμο του Βόλου. Τσιμουδιά για την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής, ούτε καν της πολιτικής που αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση!
…Ελπίδα είπαμε να φέρεις για τους Βολιώτες, Μιτζικέ, όχι λεπίδα!
Φ.Τ.

Μόνο ο… Ακτσιαλής!
Κύριε Μιτζικέ μου, διεύρυνση, άνοιγμα, συστράτευση των στελεχών της τοπικής Ν.Δ., ό,τι πεις, όλα να τα δεχτώ. Αλλά μη μου λες ότι θα κάνεις τον Βόλο ευρωπαϊκή πόλη (μήπως… Μονακό;) με όχημα την κυβερνητική πολιτική!
…Αλήθεια, πώς έγινε χτες και δεν βρέθηκε ούτε ένας(!) είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά της Ν.Δ. να σηματοδοτήσει τη διεύρυνση της παράταξής σου στην κοινωνία; Όσο για τη συστράτευση των τοπικών στελεχών της Ν.Δ. στο ψηφοδέλτιό σου, κατά τη χτεσινή επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς σου τη δικαιολογούσε ΜΟΝΟΝ ο… Ακτσιαλής!
Φ.Τ.

Πάνο, κουράγιο

Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι / όλα πια τα δώσαμε…
…Είναι να ’χεις εμπιστοσύνη σε δεξιά, Πάνο μου; (Πάνο, κουράγιο! Δε χάθηκαν όλα! Σε στηρίζει η μισή ΔΗΜΑΡ!)
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου