ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Με Παπατόλια ο Βλασταρίδης»

με-παπατόλια-ο-βλασταρίδης-201604

Αυτό κι αν είναι είδηση. Η καθαρή και ανοιχτή στήριξη του γνωστού ορθοπεδικού Νίκου Βλασταρίδη στην Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών για το Δήμο Βόλου και τον Απ. Παπατόλια είναι γεγονός. Ο γιατρός συναντήθηκε χθες με τον πρώην Νομάρχη και δεν δίστασε να δηλώσει ότι βρίσκεται στο πλευρό της Ανεξάρτητης Κίνησης και ότι θα ενισχύσει με κάθε τρόπο την εκλογική της επικράτηση. Η εξέλιξη αυτή ήδη προκαλεί αίσθηση στην τοπική κοινωνία, εάν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι o Βλασταρίδης και πείρα έχει στην αυτοδιοίκηση, από την περίοδο που διετέλεσε άμισθος αντινομάρχης υγείας, και πάντοτε «πολιορκούνταν» απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους και όλα τα αυτοδιοικητικά σχήματα, εξαιτίας της μεγάλης εκλογικής του απήχησης και της υψηλής δημοφιλίας του. Ρόλο φαίνεται πως έπαιξε η στενή προσωπική σχέση και η εκτίμησή του στο πρόσωπο του πρώην Νομάρχη.
Ν.Τ.

Για τη θέση αντιπεριφερειάρχη

Τέλης Μπασδάνης, Τέλης Δουλόπουλος, Κώστας Λεβέντης και Σωκράτης Αναγνώστου είναι αυτοί που «παίζουν» για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαίου με το ψηφοδέλτιο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Οι κάλπες μπορεί βέβαια να στηθούν το Μάιο όμως επαφές και ζυμώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».
Β.Κ

οι μηχανές
Αεικίνητος ο Απόστολος Νάνος. Ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ που θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο Βόλου, εκτός από τα δημοτικά στο Βόλο έχει να φέρει εις πέρας και κομματική δουλειά για το ΚΚΕ σε όλο το Νομό Μαγνησίας και έτσι συμμετέχει στις πολιτικές εξορμήσεις σε όλη την περιφέρεια.
Φουλάρει μηχανές το ΚΚΕ εν όψει αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών.
Β.Κ

Η «Πρωτοβουλία των 58»

Η «Πρωτοβουλία των 58» στο Βόλο, διοργανώνει στο Βόλο την πρώτη εκδήλωση την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα στο «Αχίλλειον». Κύριος ομιλητής θα είναι ο Γεώργιος Παγουλάτος, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης θα μιλήσουν οι Μιχ. Ζουμπουλάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Χρ. Δερβένης, ιδρυτικό μέλος της «Πρωτοβουλίας των 58».
Β.Κ

Για την Κεφαλονιά

Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, στα πλαίσια της πανελλαδικής πρωτοβουλίας του ΠΑΜΕ για την ενίσχυση του λαού της Κεφαλονιάς, καλεί όλο το λαό του Βόλου σε συγκέντρωση τροφίμων και υλικών.
Η συγκέντρωση των υλικών θα γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Βόλου σήμερα από τις 10:00 – 13:00 και από τις 18:00 – 20:00, αύριο Σάββατο 8/2 από τις 10:00 – 13:00 και τη Δευτέρα 10/2 από τις 10:00 – 13:00 και από τις 18:00 – 20:00. Επίσης αύριο Σάββατο εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ και φοιτητές του ΜΑΣ θα βρίσκονται έξω από αλυσίδες σούπερ μάρκετ για τη συλλογή συγκεκριμένων υλικών που έχουν ζητηθεί.
Β.Κ

Δεν τους ήθελαν
Κάποιοι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ ήθελαν χθες το μεσημέρι να μην είναι παρόντες οι δημοσιογράφοι που πήγαν να παρακολουθήσουν τις εργασίες της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων της Επιχείρησης. Είχαν να πουν κάτι που δεν ήθελαν να το πληροφορηθούν οι δημότες ; Αγνοούν ότι εργάζονται σε μία Επιχείρηση με κοινωφελή χαρακτήρα ; Ευτυχώς πρυτάνευσε η στοιχειώδης ευφυΐα του προέδρου του Συλλόγου Δ. Κουτσιφέλη (φωτό) και οι δημοσιογράφοι κατέγραψαν αυτά που ήταν να καταγράψουν…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Γιατί ενοχλούνται ;
Γιατί μερικοί ενοχλούνται με τη λέξη «παζάρι»; Το παζάρι προϋποθέτει συζήτηση και σύγκλιση από δύο τουλάχιστον ενδιαφερόμενους και είναι κάτι σύνηθες στην πολιτική, χωρίς να υποκρύπτεται απαραίτητα οτιδήποτε άλλο.

Μετά το Συμβούλιο
Μετά το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο θα συναντηθούν πιθανότατα, με πρωτοβουλία του Γ. Μουλά, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Στο ψήσιμο …

Μέχρι τώρα έχουμε αποχωρήσεις και παραιτήσεις από το παζλ των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι προσχωρήσεις και οι μεταγραφές από το ένα στρατόπεδο στο άλλο σε λίγο. Είναι ακόμη στο «ψήσιμο».
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Ο,τι κι αν πω,
δεν σε ξεχνώ

Μπορεί όλοι να σε έχουν ξεχάσει, όχι όμως εγώ, Πάνο, θλιμμένε ένοικε του δημαρχείου του Βόλου.
…Αγάντα! Εκτός απ’ τη μισή ΔΗΜΑΡ και το πνέον τα λοίσθια ΠΑΣΟΚ υπάρχει το ενδεχόμενο να σε στηρίξει κι ο Κοπάνας!
Φ.Τ.

Αρχισε ήδη ο θρήνος
Οπως έπεσε η Πόλη, με μπαμπεσιά, έτσι ξηλώνεται κι η υποψηφιότητα Μιτζικού της Ν.Δ. για τη δημαρχία του Βόλου, από τα μέσα.
…Προχτές κούνησε το μαντίλι ο Κοπάνας. Χτες αποχώρησε ο Μουλάς. Από τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους της παράταξης που δηλώνουν ότι στηρίζουν, ΚΑΝΕΙΣ δεν δηλώνει υποψήφιος υπό τον Μιτζικό. Οι ψηφοφόροι φεύγουν κοπαδιαστά, για να αποφύγουν την επερχόμενη συντριβή. Στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας άρχισε ήδη ο θρήνος. Πικρά ο Κίτσιος και ο Νταόπουλος κλαίνε.
Φ.Τ.

Ιδού η Ρόδος
Μες στην αναμπουμπούλα να ’σου κι ο Ζάχος (ένας είν’ ο Μπάμπης) να αποφαίνεται ότι η μη στήριξη του Μουλά και του Κοπάνα στον Μιτζικό αδυνατίζει τη δυναμική της υποψηφιότητας του εκλεκτού της Ν.Δ. για το Βόλο!
…Αυτό τώρα το λες για να ενισχύσεις ή να αποδυναμώσεις περαιτέρω τη δυναμική της υποψηφιότητας Μιτζικού, Μπάμπη μου; Εάν συμβαίνει το πρώτο, γιατί δεν την ενισχύεις μια και καλή, δηλώνοντας υποψήφιος υπό τον Μιτζικό;
Φ.Τ.

Οχι στους ναζί
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Βόλου Μ. Πατσιαντάς, Απ. Νάνος, Π. Σκοτινιώτης, όπως και όλα άλλωστε τα κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, καταδίκασαν ανοιχτά τη Χρυσή Αυγή, αποποιούμενοι σαφώς τη ναζιστική ψήφο.
…Αναμένεται η θέση των κ.κ. Μιτζικού και Μπέου επί του θέματος.
Φ.Τ.

Αιδώς, Συριζαίοι
Δηλαδή, Συριζαίοι, ο αντιεβραίος Καρυπίδης που συναγελάζεται με τους Χρυσαυγίτες και κάνει τεμενάδες στον Κασιδιάρη με αυτό το σκεπτικό έγινε κατάλληλος για υποψήφιος Περιφερειάρχης σας στη Δυτική Μακεδονία; Ή με το σκεπτικό να αποκομίσετε από την περιοχή τα ανάλογα ψηφαλάκια, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το ποιόν του υποψηφίου;
…Ακόμα δε γίνατε κυβέρνηση, τόσο πολύ κάποιοι από σας βιάζεστε να γίνετε ΠΑΣΟΚ;
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου