ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ενδιαφέρον

ενδιαφέρον-207527

Σήμερα το βράδυ στις 8 συγκαλείται στο Δημαρχείο του Βόλου η ομάδα της μείζονος μειοψηφίας για την εκλογή του νέου επικεφαλής της. Μέχρι χθες βράδυ είχε γίνει γνωστό ότι ενδιαφέρον για τη θέση του επικεφαλής είχε εκδηλώσει ο δημοτικός σύμβουλος από τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου Θεολόγης Διαμαντένιας, που με τηλέφωνα στους συναδέλφους του ζήτησε την υποστήριξή τους.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Συζητήσεις
Ερωτήθηκε μετ΄επιτάσεως χθες ο Απόστολος Παπατόλιας για τις συλλογικότητες με τις οποίες έχει έλθει σε επαφή. Με τους Οικολόγους είπε, αλλά δεν έπεισε ο πρώην Νομάρχης. Ίσως γιατί είναι γνωστό ότι έχει γίνει επαφή και με την ομάδα Κοπάνα, ο οποίος θυμίζουμε ότι με δηλώσεις που έκανε λίγο μετά την επιλογή Μιτζικού από τη Νέα Δημοκρατία, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τις εκλογές.

Ηταν παρών
Ο πρώην Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Απόστολος Καζάκης ήταν ένα από τα δέκα ονόματα που ανακοίνωσε χθες ο Απόστολος Παπατόλιας ότι στηρίζουν την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών. Μάλιστα ο κ. Καζάκης ήταν παρών και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Παπατόλιας.

Αγνωστο

Μιας και ο λόγος για τη Νέα Ιωνία, άγνωστο παραμένει τι θα κάνει ο Π.Μαβίδης. Αν δηλαδή θα κατέλθει εκ νέου ως υποψήφιος ή θα βάλει τέλος στην αυτοδιοικητική του πορεία μετά από αρκετά χρόνια συμμετοχής στα κοινά. Θυμίζουμε ότι ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας ήταν πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της σημερινής πλειοψηφίας. Επίσης άγνωστο είναι τι θα πράξει και ο Νίκος Μαυρόπουλος που πληροφορίες αναφέρουν ότι θέλει να απολαύσει τη …σύνταξή του, καθώς πρόσφατα αποχώρησε από την ΕΤΕ Νέας Ιωνίας όπου ήταν διευθυντής τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχουν
και στο Βόλο
Και εδώ στο Βόλο υπάρχουν κάποιοι που έβγαλαν ακόμη και πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού τα χρόνια που ξέσπασε η οικονομική κρίση. Η πληροφορία δόθηκε από στέλεχος της ΔΟΥ Βόλου, που δήλωνε επίσης κατηγορηματικά ότι δεν έφτασε στο Βόλο κλήση από τον οικονομικό εισαγγελέα για την παροχή στοιχείων από ελεγκτές για τοπικές υποθέσεις που είναι σε εκκρεμότητα. Κάτι δηλαδή που έγινε την περασμένη Παρασκευή με την κλήση στελεχών από μεγάλες ΔΟΥ της Αττικής.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Είχε κουράγιο
Μετά το «μπλόκο» των σχολικών φυλάκων και το επεισόδιο που σημειώθηκε στα γραφεία της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, ο πρώην Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης βρήκε το κουράγιο να μιλήσει στους γραμματείς της Θεσσαλίας για το πλαίσιο με το οποίο θα πορευτεί το ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. «Το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει την πορεία του προς τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα τεθεί το πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο» υπογράμμισε ο κ. Σκανδαλίδης και εμμέσως πλην σαφώς έκανε γνωστό ότι δεν υφίσταται θέμα χρισμάτων και ότι το ΠΑΣΟΚ πιστεύει «στην έκφραση των τοπικών κοινωνιών». Άλλωστε η εποχή δεν προσφέρεται…
Β.Κ

Σαφής
Σαφή θέση υπέρ των ιδιοκτητών καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη πήρε ο Γιάννης Μπουτάρης για το θέμα της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Αφορμή για την τοποθέτηση του δημάρχου αποτέλεσε η επανέναρξη των ελέγχων και τα πρόστιμα που πέφτουν «βροχή» τις τελευταίες μέρες για τους παραβάτες : «Ας σεβαστούμε και τους καπνίζοντες» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και έκανε λόγο για φαρισαϊσμό καθώς όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε, το κάπνισμα επιτρέπεται στα μπουζούκια, όχι όμως στα καφέ – μπαρ. «Μαχαιριά» στη Ζέττα ήταν αυτό και αλήθεια θα μας απαντήσει κανείς γιατί άραγε στα μπουζούκια… ο αντικαπνιστικός γίνεται καπνός; Μήπως επειδή εκεί αυξάνονται τα έσοδα του κράτους από τον σχετικό φόρο…; Η υποκρισία στο μεγαλείο της ειδικά για όσους υποστηρίζουν ότι ο αντικαπνιστικός ενεργοποιήθηκε… για την υγεία μας.
Β.Κ

Δύο μέτρα
και δύο σταθμά
Μετά τη βουλευτή Μαγνησίας που on camera είχε επισκεφτεί το ΣΔΟΕ για να ζητήσει να επισπευστεί ο έλεγχος των περιουσιακών της στοιχείων, είχαμε χθες και τον βουλευτή της Ν.Δ Βασίλη Κικίλια… να καμώνεται το ίδιο και να υποστηρίζει ότι ζήτησε από το ΣΔΟΕ επίσπευση των διαδικασιών ελέγχου του φακέλου του. Αναρωτιέμαι ένας απλός πολίτης μπορεί να επισκεφτεί το ΣΔΟΕ συνοδεία καμερών και να ζητήσει επίσπευση ελέγχου ή περιμένει και ξεροσταλιάζει μήνες ολόκληρους και παράλληλα λοιδορείται για πολύ λιγότερα; Η απάντηση είναι γνωστή από πριν.
Β.Κ

Αντικαπνιστικός
Πληροφορίες θέλουν τους καταστηματάρχες εστίασης της Έδεσσας, να ορθώνουν… τείχος απέναντι στα ελεγκτικά κλιμάκια και να μην επιτρέπουν να γίνουν έλεγχοι για το κάπνισμα στις επιχειρήσεις τους.
Πάτησαν… πόδι. «Να πάτε στο Βόλο για ελέγχους», φαίνεται να προέτρεψαν τα κλιμάκια, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες.
Πανελλήνιο θέμα ο Βόλος με τον αντικαπνιστικό!
Ε.Χ.

Συνεπής μέχρι το τέλος;
Απ. Παπατόλιας: Η Δημοτική Αρχή Βόλου και ο απερχόμενος Δήμαρχος Σκοτινιώτης υστερούν σημαντικά σε αριθμό και ποιότητα έργων.
…Δίκιο έχεις, Απόστολε, αλλά μη βιάζεσαι να χαρείς που αναγνωρίζεται, γιατί αύριο, ενδεχομένως, οι συμμαχίες που θα αναγκαστείς να συνάψεις σε υποχρεώσουν να λυπάσαι για τα σημερινά σου λεγόμενα.
Φ.Τ.

Πού τα είδες τα έργα;
Φώτης Λαμπρινίδης (αντιδήμαρχος Βόλου): Ο Απ. Παπατόλιας διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για τα έργα του Δήμου Βόλου.
…Πού τα είδες εσύ τα έργα, Φώτη μου, να τα δούμε κι εμείς; (Και μη λες κακές κουβέντες για τον Παπατόλια. Πού ξέρεις αν αύριο χρειαστεί να τις κάνεις γαργάρα).
Φ.Τ.

Ξυπόλητη στ’ αγκάθια
Δωροθέα Κολυνδρίνη. Η νέα γαλάζια αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας.
…Καλείται να επιτύχει εκεί όπου οι προκάτοχοί της απέτυχαν. (Και μόνο από τις διαβεβαιώσεις της περί… συνέχισης του δύσκολου αλλά αγαστού(!!!) έργου (των προκατόχων) της να κρίνουμε, δεν θα το καταφέρει).
Φ.Τ.

Ο καλός και ο κακός
αστυνόμος

Με την «επιστημονική» μέθοδο του καλού και του καλού αστυνόμου προσπαθούν να ξαναφέρουν πίσω στο μαντρί τον Μουλά και τον Κοπάνα οι καμικάζι της ΝΟΔΕ Μαγνησίας. Ο ένας τους τάζει, ο άλλος τους τρίζει τα δόντια…
…Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κοπάνας ήδη έχει «σπάσει» και ο Μουλάς το σκέφτεται, δεν αναφέρουν όμως και τα ανταλλάγματα, οπότε και μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου ελέγχονται ως ανακριβείς.

Φ.Τ.

Κατά τον τρόπο
που κυβερνούν την Ελλάδα

Οχι,ρε παιδιά. Σταυρό προτίμησης δεν απεφάσισεν η εθνική ημών συγκυβέρνησις.
…Σταυρό προτίμησης, για την ακρίβεια, απεφάσισαν οι δύο πρωθυπουργεύοντες, έξω από κάθε κοινοβουλευτική, κυβερνητική ή, έστω, κομματική διαδικασία, εις το όνομα της Δημοκρατίας, βεβαίως, την οποία καθημερινώς υποσκάπτουν γενναία με πράξεις και παραλείψεις τους.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου