ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπέρ της συνένωσης

υπέρ-της-συνένωσης-209794

Θα πρέπει να το σημειώσουμε με αφορμή τη χθεσινή εκλογή του στη θέση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου. Ο Κ. Μωυσίδης από την εποχή που ήταν δημοτικός σύμβουλος της Νέας Ιωνίας ήταν από τους πιο θερμούς θιασώτες της συνένωσης του Βόλου με τη Νέα Ιωνία, κόντρα στο κλίμα της εποχής όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι ήθελαν να διατηρήσουν τα κεκτημένα…
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Απάντησε
Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Βόλου ρωτήθηκε για την κριτική που άσκησε προχθές στη Δημοτική Αρχή ο Απόστολος Παπατόλιας και αρκέστηκε να απαντήσει με μία φράση του Καβάφη : «Υπεροψίαν και μέθην είχεν ο Δαρείος»…

Απροθυμία
Εδώ και καιρό όταν είχε ερωτηθεί σχετικά ο Δήμαρχος Βόλου είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για τις δυσκολίες που υπάρχουν για τη συγκρότηση ενός πλήρους ψηφοδελτίου, καθώς πολλοί εμφανίζονταν απρόθυμοι να εκτεθούν εκ νέου ως υποψήφιοι. Χθες με τη συγκρότηση του Δικτύου Υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του και με τη δυνατότητα που έχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να εκδηλώσουν στον ιστότοπο του Π. Σκοτινιώτη το ενδιαφέρον τους να είναι οι ίδιοι ή γνωστοί τους υποψήφιοι του συνδυασμού, απλά επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές ανησυχίες του Δημάρχου.

Στα ξενοδοχεία
Μπορεί η κίνηση να είναι στα μπαράκια στο «Κολωνάκι», ωστόσο οι πολιτικές συναντήσεις για τις εκλογές γίνονται στα ξενοδοχεία. Όπως αυτή που είχαμε χθες το βράδυ ανάμεσα σε δύο από τα πρόσωπα που συζητούνται ευρέως αυτή την περίοδο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές…

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Τα οπαδικά πιστεύω

Φανατικοί οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, πάσης ηλικίας και τάξεως, ακόμη και πιστοί άνθρωποι όλων των αποχρώσεων του πολιτικού φάσματος, φαίνεται να απαρνούνται τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, μπροστά στο όνειρο η ομάδα τους, ο Ολυμπιακός, να κυριαρχήσει, όχι μόνο στο τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Κάποια τέτοια συμπεράσματα φαίνεται να βγαίνουν από τις φωνές που ακούγονται τώρα τελευταία, με την κάθοδο στον εκλογικό στίβο, για πρώτη φορά, του νεοφώτιστου (πολιτικά) υποψηφίου δημάρχου Αχ. Μπέου. Σ΄αυτόν, μαζί με τους παίκτες της ομάδας, εναποθέτουν τις ελπίδες τους για την αγαπημένη τους ομάδα, όπως τη βλέπουν τώρα, αρκετά ικανοποιημένοι, να κυριαρχεί στον όμιλό της. Εγκαταλείπουν, ιδίως, παλιούς και νέους κομματικούς σχηματισμούς, αρνούνται προς το παρόν, την υιοθέτηση του πολιτικού τους πιστεύω και, χάρι των οπαδικών τους προσανατολισμών, θεωρούν ότι μόνον ο αρχηγός του Συνδυασμού «Νέα Εποχή – Νέα Δύναμη» θα φέρει την άνοιξη στα ποδοσφαιρικά τους όνειρα….
Έχει γούστο να έχουμε εδώ εφαρμογή το της Γραφής «αποθέμενος τον παλαιόν άνθρωπο, τον νέον ενδυσόμεθα». Αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στη Νέα Δημητριάδα (εξαιρείται η Νέα Ιωνία) θα….. βαρεθούν, στη διαλογή να βάζουν ψηφοδέλτια στη ντάνα του αγαπημένου τους Αχιλλέα…
Ε.Σ

Απάντηση Βακούλα

Με μακροσκελή ανακοίνωση ο Σταμάτης Βακούλας απάντησε στην τελευταία ανακοίνωση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Νικόλαου Φορτούνα. Σε αυτή ξεκαθαρίζει ότι θα είναι υποψήφιος, αφού δεν έχει κανένα απολύτως κόλλημα και προειδοποιεί το Δήμαρχο να είναι προετοιμασμένος να λογοδοτήσει στους πολίτες και στη δικαιοσύνη για τα έργα και τις ημέρες του. Φαίνεται ότι «ανάβει η μάχη» στο Νότιο Πήλιο.
Αθ.Τ

Συμπαράσταση στους αγρότες

Οι αγρότες της Μαγνησίας μας καλούν όλους σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο του Αερινού για συμπαράσταση.
…Καμιά μάχη δεν είναι χαμένη, παρά μόνο αυτή που δε δίνεται. Σήμερα συμπαραστεκόμαστε εμείς στους αγρότες, αύριο συμπαραστέκονται αυτοί σε εμάς.

Φ.Τ.

Μπάμπης ο πρωτόκλητος

Ρώτησα τον Ζάχο, αν θα είναι υποψήφιος με τον Μιτζικό.
-Εγώ είμαι στρατιώτης της Νέας Δημοκρατίας, επομένως θα είμαι, ήταν η απάντηση δίχως τσιριτσάντζουλες αυτή τη φορά.
…Έχουμε, λοιπόν, και λέμε: Η παράταξη της ΝΔ προς στιγμήν διαθέτει έναν στρατηγό, τον Μιτζικό, ακολουθούμενο από έναν στρατιώτη, τον Ζάχο! (Με τέτοιο στράτευμα δεν την παίρνετε την πόλη, κύριε Μπάμπη μου).

Φ.Τ.

Τα κατά Σκοτινιώτην Καβαφικά

«Υπεροψία και μέθη είχεν ο Δαρείος» είπε για τον Παπατόλια ο Σκοτινιώτης.
…Κι εσύ, πάντως, Πάνο, σε κάθε περίπτωση «αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που χάνεις».
Φ.Τ.

Πολιτισμός και… φράγκα
Σκοτινιώτης: Κάθε ευρώ που επενδύεται στις εκδηλώσεις τις Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης αποφέρει 8 έως 10 ευρώ, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την απασχόληση.
…Πρωτότυπη, ομολογουμένως, αντίληψη για τον Πολιτισμό. Ώστε, λοιπόν, όλα γίνονται για τα φράγκα! Πράγμα που σημαίνει ότι και σε αυτή την περίπτωση ο Πολιτισμός θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο χειραγώγησης, αντιστρέφοντας τον απελευθερωτικό του ρόλο σύμφωνα με τις επιταγές των χειραγωγών! (Όσοι τα βλέπουν αυτά κι έχουν δημόσιο λόγο καλούνται αρρήτως από την εξουσία να το βουλώσουν επειδή πληρώνονται το μισθό τους και τους κολλούν τα ένσημα!!!)
Φ.Τ.

Σε ταβέρνα
οι παλιοί φίλοι

Απόψε το βράδυ σε γνωστή ταβέρνα της Λάρισας έχουν συνάντηση παλιοί φίλοι του πρωθυπουργού.
Αν το μενού περιλαμβάνει μόνο Λάρισα ή ολόκληρη τη Θεσσαλία ή και κάτι παραπάνω δεν έγινε γνωστό. Θα ρωτήσουμε το σερβιτόρο και θα σας ενημερώσουμε αύριο…

Χ.Μ.

Κάθοδος της
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Οι τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλία, θα παρέμβουν στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στηρίζοντας το περιφερειακό σχήμα της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την ανατροπή». Σε αυτή την πορεία, τον πρώτο λόγο για τους επικεφαλείς, την πολιτική διακήρυξη και όλη την παρουσία στις τοπικές εκλογές, επιδιώκουμε να τoν έχει το ίδιο το σχήμα της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την ανατροπή» αναφέρεται μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση όπου επίσης διευκρινίζεται «η ανεξαρτησία και η αυτοτέλεια με την κοινοβουλευτική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ».

Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου