ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το άλλο με τον Τοτό

το-άλλο-με-τον-τοτό-213996

– Τι γίνεται με τις κορύνες στη Δημητριάδος ; ρωτήσαμε χθες τον Αντιδήμαρχο αρμόδιο για τα κυκλοφοριακά στο Δήμο Βόλου Νίκο Μόσχο.


– Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις. Δεν το είπε αλλά το εννοούσε….
Αυτή η σχέση, ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αν είναι ερωτική…

Στα όπα – όπα

Στις αρχές της παρούσης δημοτικής περιόδου όταν ζήτησε για πρώτη φορά το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου Κ. Μωυσίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Απ. Φοινικόπουλος του ζήτησε να πει το όνομά του που μάλλον φάνηκε πως δεν το γνώριζε. Σήμερα τρία χρόνια μετά, τα πράγματα ήλθαν έτσι, που θέλοντας και μη, ο Πρόεδρος θα τον έχει το γιατρό, ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας πλέον, με το σείς και με το σας.

Σπονδή
Ποιος είπε ότι οι αιρετοί δεν είναι ερωτικοί τύποι. Κοτζάμ συνεδρίαση – σπονδή στον Αγιο Βαλεντίνο συγκαλούν σήμερα στο Δήμο Βόλου…

Πολλές αναγνώσεις
Εχει πολλές αναγνώσεις και το αφήνουμε στη διακριτική ευχέρεια του καθένα να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για την αποκοπή της δήλωσης του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη από τη χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη στον 9,84 όταν ρωτήθηκε τι σημαίνει να μην έχεις τις πλάτες από μεγάλα κόμματα σε έναν προεκλογικό αγώνα.
«Σας διαβεβαιώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο. Και το ζω εγώ, όπως και όσοι άλλοι συνάδελφοι δεν έχουμε μία ισχυρή κομματική στήριξη. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και οικονομικά και επικοινωνιακά. Δεν υπάρχει, επίσης, η κομματική δεξαμενή των υποψηφίων. Άρα πρέπει να βρεις ανθρώπους αποφασισμένους, μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία και το κλίμα απαξίωσης όσον αφορά τη συμμετοχή στα δημόσια πράγματα, να εργαστούν για τις πόλεις τους. Παράλληλα, όμως, έχεις και το πλεονέκτημα ότι απευθύνεσαι σε κάθε δημιουργική και αναγεννητική δύναμη της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να δεσμεύεσαι από κομματικές περιχαρακώσεις».
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Νεοδημοκρατική κόλαση

Απ. Αθανασός (πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Βόλου): …πίσω από το διασπαστή του κλάδου κ. Ι. Γρηγορίου και του νέου συλλόγου συμφερόντων Τέλη Μπασδάνη βλέπε Ζέττα Μακρή, επίσημο υποστηρικτή του προέδρου του Επιμελητηρίου…
…Να ’ναι καλά αυτοί οι Νεοδημοκράτες του Βόλου. Δε θα μας αφήσουν να πλήξουμε ποτέ. (Αθανασέ, αυτό για τις μικροπολιτικές μεθοδεύσεις της Ζέττας δεν το κάνεις λιανά;)

Φ.Τ.

Στρατηγός μ’ έναν φαντάρο

Μιχ. Μιτζικός: Εργαλεία ανάπτυξης τα τοπικά προϊόντα.
…Είπαμε. Μπροστά, καβάλα στ’ άλογο, πηγαίνει ο στρατηγός Μιτζικός. Πίσω, με το λάβαρο της παράταξης επ’ ώμου, ακολουθεί πεζός ο στρατιώτης Ζάχος. Και παραπίσω… ΟΥΔΕΙΣ. Δυο ανθρώποι όλοι κι όλοι και θέλουν να κερδίσουνε τον πόλεμο!!!

Φ.Τ.

Στρατηγός χωρίς στρατό

Οσοι ενδιαφέρεστε να είστε υποψήφιοι με τον Σκοτινιώτη, μπορείτε να συμπληρώσετε την ανάλογη ηλεκτρονική φόρμα και να τη στείλετε στο δήμαρχο με e-mail.
…Η περίπτωση Σκοτινιώτη είναι χειρότερη από την περίπτωση Μιτζικού. Εδώ υπάρχει μόνον ο στρατηγός. Ούτε άλογο υπάρχει ούτε φαντάρος.

Φ.Τ.

SILVER ALLERT!!!

Από τότε που ανακοινώθηκαν ως υποψήφιοι αγνοούνται ο Πατσιαντάς κι ο Νάνος.
…Εντάξει, ο Αποστόλης δεν είπε ποτέ ότι πάει για δήμαρχος, αν κι αφήνει να του ξεφεύγει ως τώρα η ευκαιρία να επικοινωνήσει στα πλατιά λαϊκά στρώματα τις θέσεις του ΚΚΕ για την πόλη και την τοπική αυτοδιοίκηση. Εσύ, όμως, Μαργαρίτη, αν συνεχίσεις έτσι, κινδυνεύεις να τρέξεις μόνος και να βγεις δεύτερος!

Φ.Τ.

Ικανοποίηση

Μπορεί να μην ήρθε στο Βόλο ο καθηγητής οικονομίας Γ. Παγουλάτος στην εκδήλωση των «58» όμως η παρουσία του πρώην υφυπουργού Νίκου Μπίστη, όπως έλεγαν χθες οι διοργανωτές της εκδήλωσης, αποζημίωσε το ακροατήριο αφού με πολιτικά επιχειρήματα έθεσε όλα τα ζητήματα και ανέλυσε το σχεδιασμό της Πρωτοβουλίας. Οι διοργανωτές χθες μάλιστα κάνοντας τον «απολογισμό» της εκδήλωσης δήλωναν ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου στο εγχείρημα.
Β.Κ

Τίποτα τυχαίο
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όπως στην περίπτωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη. Η δημοτικότητά του είναι πολύ υψηλή διότι ο κόσμος αρέσκεται στους ανθρώπους που έχουν μάθει να τα λένε χύμα και τσουβαλάτα. Ακόμη και εάν κάποιες φορές υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. «Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι δήμαρχοι είναι στοιχημένοι πίσω από κόμματα. Δεν κατάλαβα δηλαδή, τα σκουπίδια πρέπει να τα μαζεύει αλλιώς ένας δεξιός και αλλιώς ένας αριστερός», παρατήρησε χαρακτηριστικά κ. Μπουτάρης και έκανε πάλι αίσθηση.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου