ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκλογικά Κέντρα

εκλογικά-κέντρα-221480

Στην αναζήτηση εκλογικών κέντρων είναι οι δημοτικές παρατάξεις που θα ζητήσουν τη ψήφο μας στις εκλογές του Μαΐου. Χθες έγινε γνωστό ότι οι «Δρόμοι Συνεργασίας» με επικεφαλής τον Μαργαρίτη Πατσιαντά βρήκαν στέγη σε κατάστημα στο κτίριο του Κωτσόβολου, επί της οδού Ιωλκού.

Τόση κινητοποίηση ;
Tόση κινητοποίηση της Αστυνομίας για τον Εφραίμ ; Δύο περιπολικά και δύο μοτοσυκλέτες της ΕΛ.ΑΣ, μπρος πίσω με δύο υπερπολυτελή μαύρα αυτοκίνητα, κατέβαζαν χθες το απόγευμα, τον ηγούμενο Εφραίμ από το Πήλιο για τη χθεσινοβραδινή ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο.

Αγριά – Αρτέμιδα
Μετά τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Βόλου έπιασε δουλειά στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς και Αρτέμιδας. Χθες από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η δημοπρασία για δύο ελαιοπερίβολα στον Αγιο Λαυρέντιο και έπονται οι δημοπρασίες και για άλλα 5 – 6 μέχρι τον επόμενο μήνα.

Σπασμένα από παλιά…
Δεν έχουν τέλος τα … σπασμένα που καλείται να πληρώνει με διαταγές πληρωμής ο νέος και ενιαίος Δήμος Βόλου, κυρίως για θέματα απαλλοτριώσεων από τους πρώην Δήμους. Ετσι χθες η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να πληρώσει 22.000 ευρώ για απαλλοτρίωση που είχε γίνει στον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας πριν από είκοσι χρόνια.

Οι στενοί
συνεργάτες
Αναπόφευκτα είχε και σημειολογικό χαρακτήρα η χθεσινή συνέντευξη του Δημάρχου Βόλου. Μπορεί το αντικείμενο της συνέντευξης να ήταν ένα θέμα ήσσονος σημασίας, όπως οι αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες, ωστόσο δίπλα του ήταν όλοι οι στενοί του συνεργάτες, σε μία προφανή προσπάθεια να καταδείξει ότι ο βασικός πυρήνας της σημερινής Δημοτικής Αρχής θα είναι και πάλι επί των επάλξεων τον ερχόμενο Μάιο. Νατάσσα Οικονόμου, Ηλίας Ξηρακιάς, Νίκος Μόσχος, Φ. Λαμπρινίδης και Δημ. Δερβένης. Από τους παραπάνω όλοι θα είναι υποψήφιοι με το σημερινό Δήμαρχο στις εκλογές του Μαΐου, ενώ μόνον ο τελευταίος, ο Δημ. Δερβένης, όπως είπε προχθές στη συνέντευξή του στον Astra και ο ίδιος ο Δήμαρχος, δεν θα είναι υποψήφιος, καθώς θεωρεί ότι έχει κλείσει τον κύκλο του στα κοινά.

Επιλέγουν τα
ιδιωτικά ιατρεία
Από τους 75 περίπου γιατρούς που υπηρετούσαν στο ΙΚΑ Βόλου οι 55 περίπου θα επιλέξουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και δεν θα ανταποκριθούν στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν πληροφορίες από ιατρικούς κύκλους της πόλης, που σημειώνουν ακόμη ότι πολλοί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων που υπηρετούσαν επί χρόνια στο ΙΚΑ Βόλου προσανατολίζονται πλέον στη λειτουργία ιδιωτικών πολυϊατρείων στην πόλη.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Aπουσία
με αποδέκτη;

«Αλλο στηρίζεις, άλλο επιδιώκεις να είσαι υποψήφιος και άλλο σου προτείνουν να είσαι υποψήφιος. Ένα είναι σίγουρο πάντως, δεν θα είμαι υποψήφιος σε καμία παράταξη και δεν θα έχω καμία εμπλοκή στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, πλην αυτής με την ιδιότητα του απλού ψηφοφόρου και δημότη του Βόλου». Αυτό δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ερωτηθείς ο πρώην Διοικητής της Τροχαίας Βόλου και τέως πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Θεσσαλίας κ. Μιλτιάδης Ζαφείρης, που προχθές δεν παρέστη στη συγκέντρωση του κ. Απ. Παπατόλια,, παρά την αναφορά του ονόματός του, ανάμεσα στους 58 που στηρίζουν την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών.
Β.Κ

Εποχή Μαυρογιαλούρου
Kαλά όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές έχουμε να δούμε και να ζήσουμε πολλά ακόμη. Και το δυσάρεστο είναι ότι ενώ θα περίμενε κανείς να ακούσει από νέους ειδικά ανθρώπους φρέσκιες ιδέες και απόψεις βλέπεις ότι εστερνίζονται και πολιτεύονται με έναν τρόπο που παραπέμπει ευθέως στην εποχή του Μαυρογιαλούρου. «Μοιράζουμε μακαρόνια και ρύζια…» σας αγαπάμε όλους μην μας ξεχάσετε και εσείς στις εκλογές…» το μήνυμα.
Β.Κ

Ψάχνουν
O Φίλιππος Σαχινίδης είναι ένας εξ αυτών που έχουν δεχτεί πολλές πιέσεις προκειμένου να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας με το ΠΑΣΟΚ όμως ο πρώην υπουργός φαίνεται να διαμήνυσε ότι τον ενδιαφέρει η κοινοβουλευτική του δράση. Στο τραπέζι έχουν πέσει τώρα ονόματα αυτοδιοικητικών αλλά και ορισμένων στελεχών που ήταν υποψήφιοι στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο το 2012 αλλά όλοι είναι διστακτικοί. Δεν είναι και η καλύτερη περίοδος για εκλογές ειδικά με την κάμψη που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ. Μόνο που ορισμένοι ξεχνούν ότι όχι μόνο στα εύκολα να συνωστίζονται… αλλά και στα δύσκολα να επιστρατεύονται… Το οφείλουν άλλωστε στο κόμμα, γιατί ορισμένους ακόμη τους «κανακεύει».
Β.Κ

Διάψευση

Ακόμη μία διάψευση έφτασε χθες το βράδυ όσον αφορά την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών από τον εφοριακό και πρώην νομαρχιακό σύμβουλο Μαγνησίας Απόστολο Καναβό ο οποίος σε γραπτή του δήλωση τονίζει : «Με λύπη μου πληροφορήθηκα χθες (Τρίτη, 18-2-2014) από τον τοπικό τύπο ότι ο κ. Α. Παπατόλιας συμπεριέλαβε το όνομά μου στον κατάλογο προσώπων που προτίθενται να στηρίξουν τη λεγόμενη “Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών”, την οποία εκπροσωπεί. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε εκδήλωσα την πρόθεση για στήριξη της εν λόγω Κίνησης, ούτε είχα την παραμικρή ενημέρωση για την εμπλοκή του ονόματός μου στο συγκεκριμένο κατάλογο προσώπων, ούτε είχα, αλλά ούτε και προτίθεμαι να έχω οποιαδήποτε ανάμιξη – στήριξη, συνεργασία, και υποψηφιότητα στις διεργασίες της».

Β.Κ

Πού πήγαν τα λεφτά;
Ερευνα για τις ευθύνες υπουργών διενεργεί η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ε. Ράικου για την υπόθεση με τον «Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Θεσσαλονίκη 1997».
…Το αναφέρω γιατί, παρά το απαράδεκτο της αντίληψης που χρησιμοποιεί τον Πολιτισμό ως όχημα προκειμένου να πέσουν φράγκα στην αγορά, μια αντίληψη που ισοπεδώνει τον Πολιτισμό εν γένει και ειδικότερα τον τοπικό Πολιτισμό, παρά τη συνακόλουθη στροφή του δήμου σε έργα που δεν ανταποκρίνονται στις άμεσες ανάγκες της πόλης και της κοινωνίας του Βόλου, παρά το σκοτεινό κι αμαρτωλό παρελθόν του θεσμού (βλέπε Θεσσαλονίκη), ο Σκοτινιώτης πρότεινε, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποδέχτηκε κι ο Μιτζικός συμφώνησε(!) να προταθεί ο… Βόλος ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!!!
Φ.Τ.

Διατάξτε!

Π. Σκοτινιώτης: «Να σταματήσει η παραφιλολογία για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα»!
…Είναι δυνατόν στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία να έχει κανείς αντίθετη άποψη από του Σκοτινιώτη;
Φ.Τ.

Θα σε ξανάβρω
στους μπαξέδες

Εφυγε από το ΠΑΣΟΚ η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά.
…Τι κάθεστε, Συριζαίοι; Εδώ μετά τον Καρυπίδη, και με όχημα την ειδίκευση σε αμυντικά θέματα τούτη τη φορά, συμμαζεύετε ακροδεξιούς σαν τον Κώστα Γρίβα, στην Πασόκα Μαριλένα Κοππά θα κάνετε πίσω; Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτήν πριν σας τη φάει ο Κουβέλης! (Εφόσον υπάρχει η βούληση, μέχρι να γίνετε το νέο ΠΑΣΟΚ είναι μια στάλα δρόμος).
Φ.Τ.

Συνυπεύθυνη
Ματώνουν στα ιδιωτικά ιατρεία του Βόλου, της Μαγνησίας και όλης της χώρας οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ εξ αιτίας της κυβερνητικής πολιτικής.
…Κυρία Ζέττα μου, δεν μπορεί, εσείς θα το γνωρίζετε καθότι υφυπουργός του και συνυπεύθυνη, το Άδωνις βγαίνει από το Άδης;
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου