ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ορεινός

ορεινός-231267

Ακόμη ένας δημοτικός σύμβουλος προστέθηκε από χθες στους «ορεινούς», όπως αποκαλείται η πάνω αριστερά πτέρυγα του δημοτικού συμβουλίου όπου συνωθούνται πλέον αυτοί που έχουν γίνει ανεξάρτητοι από τη δημοτική ομάδα του Π. Σκοτινιώτη ή αυτοί που προτίθενται να μην κατέλθουν στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ο λόγος για το Γ. Μουλά…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Εκτός σχεδίου
Απόφαση για τη δημιουργία λαχανόκηπου στο χώρο του Αγίου Αντρέα στη Νέα Ιωνία πήρε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Ερωτηθείς σχετικά από δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας αν επιτρέπεται ανάλογη χρήση στην περιοχή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος διευκρίνισε ότι η περιοχή είναι εκτός σχεδίου ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Αισθητή
Αισθητή είναι στις τελευταίες συνεδριάσεις η απουσία του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας και προέδρου της ΕΠΣΘ Τάσου Μπατζιάκα. Εχει πάρει τις αποφάσεις του ο οδοντίατρος ; Θα ξέρουμε σε μερικές εβδομάδες.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Έχει θράσος
Μιλάμε για μεγάλο θράσος. Παραμένει υποψήφιος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ο Χάρης Τομπούλογλου, με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξής του, αλλά με απώλειες. Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη «Καλημέρα Όμορφη Πόλη», μετά τα όσα διαδραματίσθηκαν και παρακολούθησε το Πανελλήνιο από τις τηλεοράσεις του, αποφάσισε να τον διατηρήσει ως επικεφαλής της. Είναι άξιοι της μοίρας του.
Β.Κ

Ο υποψήφιος
Αντιπεριφερειάρχης

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες και οι εσωτερικές διαδικασίες στο ΣΥΡΙΖΑ για τον ορισμό του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας με το ψηφοδέλτιο και επικεφαλής την Ηρώ Διώτη. Αυτό απάντησε η ίδια σε ερώτηση του «Τ». Οι πληροφορίες της στήλης πάντως λένε ότι για τη συγκεκριμένη θέση προαλείφεται ο αναπληρωτής Συντονιστής της Ν.Ε Μαγνησίας Κώστας Δελημήτρος.
Β.Κ

Εξοικείωση
Η Ηρώ Διώτη πάντως χθες στο Βόλο έδειξε ιδιαίτερα εξοικειωμένη με το νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ως υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι εάν και δεν βρίσκονταν δίπλα της ο επικεφαλής της παράταξης στο Π.Σ Θεσσαλίας Κ. Πουλάκης όταν ρωτήθηκε τόνισε ότι η παράταξη έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο στο συμβούλιο και ότι το σχήμα που η ίδια θα ηγηθεί θα είναι συνέχεια αυτής της προσπάθειας.
Β.Κ

Πως;

Στο ΠΑΣΟΚ τους τελείωσαν οι μαργαρίτες που μαδούσαν μέχρι προχθές και τώρα αναζητούν άλλους τρόπους για να βρούνε σε ποιόν θα κληρώσει να είναι επικεφαλής της παράταξης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι αρνήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες και όλοι κρατούν πατινή. Άσε που οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν και ορισμένοι που εισηγούνται «συστράτευση» στο πρόσωπο του Κώστα Αγοραστού από την πρώτη Κυριακή. Η Χαριλάου Τρικούπη πάντως για λόγους πρεστίζ προς στιγμή αυτό το αποκλείει και προσπαθεί να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πειθούς όχι μόνο για να βρεί επικεφαλή αλλά και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους καθώς οι περισσότεροι λακίζουν. Τυχαίο; Όχι φυσικά αφού η παράταξη κατά τη διάρκεια της 4ετίας στα έδρανα του Π.Σ απλά υφίστατο. Ούτε μιλιά, ούτε λαλιά. Καμία πολιτική παρέμβαση. Με τι εχέγγυα να ζητήσει τώρα την ψήφο των Θεσσαλών;
Β.Κ

Στήριξη
Συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου είχαν την Παρασκευή το βράδυ, στελέχη της δημοτικής ομάδας της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Βόλου.
Από τις στιγμές πάντως που ξεχώρισαν, η τοποθέτηση του επικεφαλής- γιατρού Κώστα Μωυσίδη, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την υποψηφιότητα του Μιχάλη Μιτζικού και δήλωσε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου για το Βόλο.
Τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξης δήλωσαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό του Μιχ. Μιτζικού στις επικείμενες εκλογές.
Ν.Τ.

Η ψείρα βγήκε στο γιακά
Μάλλον άρχισαν τα «περίεργα» στο έργο της αποχέτευσης Αγριάς, που οδηγούν, κατά τα φαινόμενα στην καθυστέρησή του (τουλάχιστον), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους και τα δημοτικά ταμεία.
…Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς λογικά την κατά μέτωπον επίθεση που εξαπέλυσε ο Λεων. Μαυρογιάννης, αντιδήμαρχος ΔΕΥΑΜΒ, εναντίον του… στρατιώτη της παρατάξεώς του Μπάμπη Ζάχου, χαρακτηρίζοντάς τον, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως δολιοφθορέα του έργου;
Φ.Τ.

Πες τα, ρε Πάνο!

Π. Σκοτινιώτης: «Ο δήμος Βόλου στηρίζει το σωματειακό αθλητισμό…»
…Αρκεί τα ερασιτεχνικά σωματεία να πληρώνουν για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν, ε, Πάνο μου;
(Αχ, αυτός ο Πάνος! Δε χάνει ευκαιρία να αποκαλύψει πόσο ΔΕΝ μετάνιωσε για όσα έκανε στο δήμο του Βόλου… Δε χάνει ευκαιρία να αποδείξει πόσο πρόθυμος είναι να… επανορθώσει).
Φ.Τ.

Πολιτική μάχη
Ηρώ Διώτη, υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας (ΣΥΡΙΖΑ): «Οι περιφερειακές εκλογές είναι μια κεντρική πολιτική μάχη ενάντια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές του μνημονίου…».
…Η αλήθεια είναι ότι έχουμε απόλυτη ανάγκη από μια πολιτική σε αδιάκοπη αντίθεση με τη φτώχεια και την αδικία, που είναι κανόνας για το λαό με την πολιτική των μνημονίων. Έχουμε ανάγκη από μια αποτελεσματική, συνειδητή πολιτική εξέγερση εναντίον τους.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου