ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ρόλο

ρόλο-233773

Από τους πρώτους που εξέφρασαν όπως διαβάζω την διαφωνία τους με τη μη συμμετοχή των “58” σε ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ ήταν ο κ. Νίκος Μπίστης που με δήλωσή του στο ” ΠΡΩΤΟ Θέμα” τόνισε: «Ως ένας εκ των “58” υπογραφόντων μελών της Κίνησης δηλώνει πως “δεν με εκφράζει αυτή η άποψη, δεν έχουμε πάρει μια τέτοια απόφαση και έχουμε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού για σήμερα”. Είχε βρει ρόλο ο κ. Μπίστης… και του χάλασαν τα σχέδια προφανώς. Για να μην αγχωθούμε μάλιστα δηλώνει πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες ανασύνταξης της Κεντροαριστεράς, όποιες και αν είναι οι εξελίξεις από εδώ και πέρα. Ευτυχώς που το ξεκαθάρισε γιατί ο λαός αγωνιά.

Β.Κ

Κήρυγμα προς ιεροκήρυκες

Πολλοί ηλικιωμένοι δηλώνουν εξουθενωμένοι από τα μεγάλης διάρκειας κηρύγματα στο τέλος της θείας λειτουργίας. Είναι βλέπετε και άνθρωποι που πηγαίνουν νωρίς στην εκκλησία κάθε Κυριακή. Μετά από ένα τρίωρο πόσο να αντέξουν; Δεν χρειάζεται οι ιεροκήρυκες της εκκλησίας να κάνουν επίδειξη γνώσεων και ρητορικών ικανοτήτων. Ας προσανατολιστούν στην ποιότητα και ας αφήσουν την ποσότητα. Λόγος μεστός και κατανοητός χρειάζεται στο ποίμνιο. Συμπυκνωμένα μηνύματα για να γίνονται αντιληπτά. Αυτό μας λένε κάποιοι φίλοι ηλικιωμένοι και έχουμε την υποχρέωση να το μεταφέρουμε.

Χ.Μ.

Πραγματικές μεταρρυθμίσεις

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για το γάλα και για τα κομμένα φρατζολάκια στα αρτοποιεία. Μάλιστα κάποιοι κύκλοι προσπαθούν να μας τα παρουσιάσουν ως σπουδαίες μεταρρυθμίσεις. Λες και θα μας σώσει η παραπανίσια φέτα που θα πάρουμε από το φούρναρη. Την ίδια ώρα, πολίτες διαμένουν σε κρύα διαμερίσματα, επειδή είναι αδύνατο να συγκεντρωθεί το 51% των ενοίκων μιας πολυκατοικίας για να αποφασίσει ότι ο κάθε ιδιοκτήτης διαμερίσματος μπορεί να βάλει αυτόνομη θέρμανση. Οι μισοί δεν θέλουν ή αδυνατούν να πληρώσουν θέρμανση και είναι αναγκασμένοι να παγώνουν και οι υπόλοιποι μισοί. Να έχεις λεφτά αυτή την εποχή για θέρμανση και να μη μπορείς να τα αξιοποιήσεις. Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί νομοθετική ρύθμιση, αλλά ακόμα την περιμένουμε. Αυτό θα ήταν μια πραγματική μεταρρύθμιση που αφορά χιλιάδες πολίτες.

Χ.Μ.

Ελα να δεις…

Το έλα να δεις γίνεται στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ενώ αρχικά ο άτυπος επικεφαλής της Πρωτοβουλίας των “58” Γιάννης Βούλγαρης ανακοίνωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο την αποχώρηση των 58 από την Ελιά, δεν φαίνεται να συμφωνούν και οι “58” με αυτή την θέση… Μάλιστα ενώ έχει ήδη εκδοθεί μια ανακοίνωση από την Πρωτοβουλία των “58” που εξηγεί την αποχώρηση αυτή, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εκδοθεί και δεύτερη… «Μικρό χωριό – κακό χωριό».

Β.Κ

Μπλακ χιούμορ …

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου να προχωρήσει στη λειτουργία δημοτικού λαχανόκηπου στις εγκαταστάσεις του «Αγίου Αντρέα», εκεί όπου ο αείμνηστος Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Ανδρέας Βαλαχής είχε κατασκευάσει το Δημοτικό Νεκροταφείο το οποίο ωστόσο ποτέ δεν λειτούργησε, δημιούργησε ποικίλους συνειρμούς μεταξύ των δημοτικών συμβούλων στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Κάποιοι είπαν ότι όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα μπορούν στο χώρο να καλλιεργήσουν … ραδίκια, ενώ με αφορμή το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα είχε ζητηθεί από τη Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για τα μέτρα ανακούφισης των ανέργων από το Δήμο, δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, ακούστηκε να λέει μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι μπορούν στο δημοτικό λαχανόκηπο οι άνεργοι να φυτέψουν …ραπανάκια για την όρεξη.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Οίκος ευγηρίας

Αρνητικός ήταν στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης. Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας πρότεινε να επιλεγεί μία άλλη θέση για τη δημιουργία δημοτικού λαχανόκηπου καθώς, όπως σημείωσε η πρώην Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας προόριζε το συγκεκριμένο χώρο για μελλοντική κατασκευή οίκου ευγηρίας.

Ο αντίλογος

Μπορεί η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου να αποφάνθηκε τελικά ότι το εικονοστάσι για τον άτυχο φίλαθλο του Ολυμπιακού Βόλου Μάκη Σπανιά μπορεί να παραμείνει επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στο σημείο δηλαδή όπου έχασε το ζωή του ο 25χρονος φίλαθλος, ωστόσο μετά το πέρας της συζήτησης και αφού είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα οι γονείς του, μέλη της Επιτροπής, σημείωσαν, εκτός μικροφώνου, ότι η κατασκευή εικονοστασίων δεν προβλέπεται από καμία κανονιστική απόφαση και ότι αυτό το θέμα με τα εικονοστάσια προς τιμήν των νεκρών από τροχαία, δεν συναντάται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου σημείωσαν μάλιστα ότι στο παλιό Κοιμητήριο της Αναπαύσεως στη Νέα Ιωνία υπάρχουν τάφοι νεαρών ή νεαρών φιλάθλων της Νίκης που έχασαν τη ζωή τους, κυρίως από τροχαία, στους οποίους δεν έχει γίνει εκταφή των οστών τους, μολονότι έχουν παρέλθει 20 και πλέον χρόνια, επειδή, όπως πρόσθεσαν, αντιδρούν για συναισθηματικούς λόγους οι γονείς τους. Στον αντίποδα κάποιοι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι υποστήριξαν ότι τα ήθη και οι παραδόσεις στην Ελλάδα είναι διαφορετικές απ΄ ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και ότι ανάλογες …παρεκκλίσεις έχουν δημιουργήσει ένα άτυπο εθιμικό δίκαιο.

Οικοδομική άδεια

Ηταν μία υπόθεση που είχε δει το φως της δημοσιότητας, στον τοπικό Τύπο, πριν από δύο χρόνια περίπου. Ο λόγος για τις έντονες διαφωνίες που είχε εκφράσει συμπολίτης για τη νομιμότητα έκδοσης της οικοδομικής άδειας σε οικόπεδο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Γαμβέτα, στο κέντρο του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ενάγων που μένει σε παρακείμενη οικοδομή, έχασε την προσφυγή που είχε ασκήσει στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, το οποίο έκρινε ότι καλώς εκδόθηκε η σχετική οικοδομική άδεια από την Πολεοδομία του Δήμου Βόλου.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Πρέπει να είσαι φιλόσοφος;

Φ. Λαμπρινίδης, αντιδήμαρχος Βόλου: Ναι ή όχι σε δίκτυο ποδηλατοδρόμων για την πόλη μας;

…Ναι, Φώτη μου, αλλά ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ το δίκτυο ποδηλατοδρόμων! Πρέπει να είσαι φιλόσοφος για να το καταλάβεις;

Φ.Τ.

Ο Πάνος και η γοργόνα

Πάλι αυτή η ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας βγήκε και ξαναανακοινώνει ότι ΔΕΝ στηρίζει Σκοτινιώτη για δήμαρχο Βόλου, επειδή πρόδωσε την εμπιστοσύνη της; Τι θέλει, δηλαδή, να αποδείξει, ότι ο μόνος που απέμεινε να στηρίζει τον Πάνο είναι το ΠΑΣΟΚ;

…Λένε ότι τις νύχτες βγαίνει στους δρόμους του Βόλου η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και ρωτάει τους περαστικούς: «κύριε, καλέ κύριε, ζει ακόμα η υποψηφιότητα του Πάνου;». Έχει γούστο να σκέφτονται να τον παρατήσουν κι αυτοί!

Φ.Τ.

Στοιχεία ατράνταχτα

Π.Σκοτινιώτης: Mε συγκεκριμένα στοιχεία απαντάμε στη συστηματική παραπληροφόρηση ότι οι ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου κοστίζουν ακριβά στο δημότη.

…Την τράτα λεν Μαρίτσα, τη σκούνα Βαγγελή, Σουλτάνα τη μαούνα, τη βάρκα Παντελή!

Φ.Τ.

Να μην ξεχνάμε

Λόγια συμπαράστασης αναμένεται να ακούσουν σήμερα οι παραγωγοί λαϊκών αγορών που κινητοποιούνται ενάντια στο φορολογικό – «βρόχο» στα εισοδήματά τους.

Είναι άλλωστε προεκλογική περίοδος και αρκετοί θα σπεύσουν για φιλικά χτυπήματα στην πλάτη.

Για να μην ξεχνάμε όμως, από τους πρώτους που τάχθηκε στο πλευρό των ανθρώπων του μόχθου, στηρίζοντας την τοπική παραγωγή και τα ντόπια προϊόντα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, Μιχάλη Μιτζικός.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου, Απ. Τσακανίκα στην πρόσφατη συνεδρίαση της ομάδας της αντιπολίτευσης του Δήμου Βόλου, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να διευκρινίσει ότι συμβολίζει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Μιχάλη Μιτζικού, πέρα και πάνω από κόμματα και πολιτικές.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου