ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καλαθάκια

καλαθάκια-234832

Περισσότερα καλαθάκια στο εμπορικό κέντρο και την τοποθέτηση των χαρτοκιβωτίων από τα εμπορικά καταστήματα στα στενά πεζοδρόμια ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή στην προχθεσινή Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για την καθαριότητα και την ανακύκλωση ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κ.Τσέλιος. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ν. Οικονόμου απαντώντας είπε ότι η καλύτερη λύση για όλους θα ήταν να φύγουν όλοι οι πράσινοι και μπλε κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης από το εμπορικό κέντρο, με τα χαρτοκιβώτια να αποκομίζονται σε συγκεκριμένη ώρα από την εμπορική αγορά, λύση με την οποία φάνηκε να συμφωνεί ο Πρόεδρος του ΕΣΒ.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Δημότες Βόλου
Είναι όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Βόλου δημότες Βόλου ; Για περισσότερες πληροφορίες στο Δημοτολόγιο του Δήμου Βόλου…

Προϋπόθεση
Εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια του Δήμου Βόλου θα πρέπει να είναι όσοι θελήσουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον να τους παραχωρηθεί δημοτική έκταση στο δημοτικό λαχανόκηπο που προτίθεται να δημιουργήσει ο Δήμος Βόλου στο χώρο του Αγίου Αντρέα στο δρόμο προς το Φυτόκο. Σημειώνεται πως το θέμα λειτουργίας δημοτικού λαχανόκηπου ήταν ένα από τα ελάχιστα θέματα που ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Ξηρακιάς η έκταση όπου θα δημιουργηθεί ο δημοτικός λαχανόκηπος είναι 16 στρέμματα και οι εν δυνάμει δικαιούχοι μπορεί να είναι μέχρι 130.

Οι ποδηλατόδρομοι
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να δημοπρατηθεί η δεύτερη εργολαβία για τις παρεμβάσεις στον ποδηλατόδρομο που έχει κατασκευαστεί στην οδό Ρήγα Φεραίου. Το κόστος των εργασιών έχει προϋπολογιστεί στα 50.000 ευρώ, με το ποσό να εκταμιεύεται από ιδίους πόρους του Δήμου Βόλου. Σημειώνεται πάντως πως η πρώτη εργολαβία που προέβλεπε διορθωτικές εργασίες, ύψους επίσης 50.000 ευρώ, στο έργο των ποδηλατόδρομων στις οδούς Φερρών, Μεταμορφώσεως κ.α έχει κηρυχθεί άγονη δύο φορές.

Συνεχίζει απτόητος …
Μπορεί να τον κατηγορεί ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λ. Μαυρογιάννης ότι με τις ερωτήσεις και επερωτήσεις του για το έργο αποχέτευσης της Αγριάς επιχειρεί να τορπιλίσει το έργο, αλλά αυτός συνεχίζει απτόητος. Ο λόγος για το Χαρ. Ζάχο που κατέθεσε χθες μία ακόμη ερώτηση στην οποία επισημαίνει τα ακόλουθα : «Στο εθνικό επαρχιακό δίκτυο Βόλου – Αγριάς έμπροσθεν των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών ΕΛΙΝ οι εργασίες του αποχετευτικού δικτύου διεκόπησαν για άγνωστη αιτία. Το οδόστρωμα δεν αποκαταστάθηκε, η σήμανση είναι πλημμελής ειδικά τις βραδινές ώρες είναι ανύπαρκτη και ο κίνδυνος ατυχήματος αρκετά μεγάλος. Ερωτάται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος 1] γιατί σταμάτησαν οι εργασίες; και 2] γιατί ο εργολάβος του συγκεκριμένου έργου δεν έχει λάβει τα απαιτούμενα ασφαλή μέτρα» ;
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Επικίνδυνο
Κοινή διαπίστωση και των πολιτών του Βόλου, ιδίως των ποδηλατών, αποτελεί η παρατήρηση του υποψηφίου Δημάρχου, Μιχάλη Μιτζικού, ότι το έκτρωμα που συνιστά το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων στην πόλη πρέπει να αποξηλωθεί.
Σε καμία περίπτωση ο Μιχάλης Μιτζικός δεν τάχθηκε κατά των ποδηλατοδρόμων. Είπε ωστόσο το οφθαλμοφανές. Ότι το δίκτυο, όπως κατασκευάστηκε, δεν είναι μόνο μη λειτουργικό αλλά και επικίνδυνο.
Ν.Τ.

Αριστερή παρέμβαση
Συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιήσει στο Εργατικό Κέντρο Βόλου σήμερα το περιφερειακό σχήμα «Αριστερή Παρέμβαση στην Θεσσαλία, Ανταρσία για την Ανατροπή» όπου θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές και θέσεις για τις αυτοδιοίκητες εκλογές, καθώς και οι απόψεις για τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, και οι βασικοί άξονες παρέμβασης σε βασικά μέτωπα σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Συλλογικότητες και κόμματα μπαίνουν σιγά – σιγά στο πεδίο της πολιτικής δράσης ενόψει εκλογών.
Β.Κ

Σιγά
Α. Σπηλιωτόπουλος στο ΣΚΑΪ: «Αν βγω δήμαρχος, θα παραιτηθώ από βουλευτής». Όχι άμα το λέει η καρδούλα σου να παραιτηθείς τώρα κύριε Άρη μας, διότι αυτό το κόλπο το δοκίμασαν και άλλοι για να ξαναβρούνε ζεστή την καρέκλα. Ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς λέει μία παροιμία. Και αυτό ισχύει για όλους τους βουλευτές που θα είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές ή τις ευρωεκλογές.
Β.Κ

Το εγχείρημα
του Θεοδωράκη
Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι το πολιτικό εγχείρημα του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη εμπεριέχει ένα από τα βασικά στοιχεία που απαιτούν οι πολιτικές κινήσεις. Το στοιχείο της έκπληξης είναι εμφανές. Βάσιμα μπορούμε να πιθανολογήσουμε ότι η εμφάνισή του στις Ευρωεκλογές με το κόμμα «Το Ποτάμι» θα αφήσει θετικές εντυπώσεις.
Ν.Τ.

Το σχέδιο
μάχης
Όλο και περισσότεροι στην πόλη λένε ότι χρειάζεται αναδιάταξη δυνάμεων. Οι φίλιες δυνάμεις της πόλης πρέπει να ξαναμετρηθούν και να ανασυνταχθούν. Τι εννοούν οι σύγχρονοι σοφιστές;
Ν.Τ.

Το όραμα μιας πόλης
με τη μικρότερη ανεργία

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών είναι η πρώτη παράταξη, που παρουσιάζει το όραμά της για το Βόλο: «Πόλη Ποιότητας», με το μικρότερο ποσοστό ανεργίας σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Αυτό δήλωσε ο Απόστολος Παπατόλιας, προτείνοντας συγκεκριμένα βήματα για την προσέλκυση και τη στήριξη νέων επενδύσεων.
«Νέες δουλειές έρχονται με νέες επενδύσεις. Δημιουργούμε Δίκτυο Στήριξης Επενδύσεων, που δραστηριοποιείται στην προσέλκυση επενδυτών βάσει ενός Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας και Ανταγωνιστικότητας το οποίοι υιοθετούν από κοινού ο Δήμος Βόλου, το Εργατικό Κέντρο, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων, οι Ομοσπονδίες των Επαγγελματοβιοτεχνών και οι φορείς του Τουρισμού, της Εστίασης και της Ψυχαγωγίας». Η πρόταση αυτή τέθηκε υπόψη των φορέων και ξεκινούν συναντήσεις και πυρετώδεις διαβουλεύσεις από την επόμενη εβδομάδα.
Ν.Τ.

Μια άλλη αντίληψη
Μια άλλη αυτοδιοικητική αντίληψη σηματοδοτεί με την επίσκεψή του στο Εργατικό Κέντρο Βόλου ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, την οποία οι μέχρι τώρα δήμαρχοι ξόρκιζαν στην πράξη μετά βδελυγμίας.
…Την αντίληψη ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος του Βόλου οφείλει να στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των Βολιωτών που εκπροσωπεί, των διεκδικήσεών τους, των αγώνων τους, ιδιαίτερα τώρα που η εντεινόμενη επίθεση των μνημονιακών κυβερνήσεων στη βολιώτικη κοινωνία έχει βυθίσει μεγάλα της τμήματα στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Φ.Τ.

Ουκρανία
Ο ναζισμός σηκώνει κεφάλι στην Ουκρανία. Καιρός να σκεφτούμε τι συμβαίνει στη χώρα μας και να πάρουμε θέση.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου