ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εργο – ανάσα

εργο-ανάσα-244467

Στην έγκριση της πρότασης του Προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ για την υλοποίηση της πρότασης για ψύξη – θέρμανση με ηλιοθερμία των αθλητικών εγκαταστάσεων της Νέας Ιωνίας (Κλειστό Γυμναστήριο και Κλειστό Κολυμβητήριο) περιμένουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου, προκειμένου να απαλλαγούν κατά ένα μεγάλο μέρος από τα μεγάλα λειτουργικά έξοδα που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ !!!
Μάλιστα, όπως είπε ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Βόλου και δημοτικός σύμβουλος Βόλου Γιάννης Καουνάς η πρόταση θα χρηματοδοτηθεί κατά 100% χωρίς συμμετοχή του Δήμου κατά 25% όπως ήταν η αρχική προκήρυξη της πρόσκλησης.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Οριστικό τέλος
Oριστικό τέλος δόθηκε χθες από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ στο διαγωνισμό για την μίσθωση οχημάτων, μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς, κατά τους οποίους δεν υπήρξε εκδήλωση επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας Τέλης Δουλόπουλος επανέλαβε ότι η σύμβαση που επιχειρήθηκε να γίνει ήταν ασύμφορος για την Επιχείρηση με αποτέλεσμα να έχει έντονο διάλογο για το θέμα με το Δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη.

Πολιτισμένα
Ηρεμη ήταν η χθεσινή παρουσία των κατοίκων του Πηλίου στο χθεσινό Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Ζήτησαν το λόγο, τον πήραν, διάβασαν την ανακοίνωσή τους και στη συνέχεια αποχώρησαν ησύχως. Πολιτισμένα πράγματα.

Η ποσόστωση
των γυναικών
Πρόβλημα με την ποσόστωση των γυναικών (30%) έχουν όλοι οι συνδυασμοί που κατέρχονται στις δημοτικές εκλογές, καθώς για κάθε δύο υποψήφιους, θα πρέπει οι επικεφαλής να αναζητούν και μία υποψήφια.

Φωτό
Η μάχη για τις εκλογές έχει αρχίσει για τα καλά. Από που συμπεραίνεται ; Από το γεγονός ότι οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες έχουν αρχίσει και στέλνουν καινούργιες φωτογραφίες στις εφημερίδες. Ρετουσαρισμένες και μη…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Θεσμοθετημένη
αδιαφάνεια

Πέπλο αδιαφάνειας υπέρ των επιχειρήσεων δημιούργησε η κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ισολογισμών τους στον Τύπο. Και το σχέδιο να καταργηθεί και η υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών στο ΦΕΚ, υπέρ του ΓΕΜΗ, έρχεται να ολοκληρώσει το… έργο. Δυστυχώς, η ΕΙΗΕΑ, ο ΣΗΠΕ και η ΕΣΗΕΑ, παρά την αποτυχία του μέτρου, δεν ασκούν καμία πίεση για την αποκατάσταση της διαφάνειας και την επιστροφή της υποχρέωσης δημοσίευσης των ισολογισμών, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, με χαμηλό αντίτιμο.
Η υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από την υποχρέωση δημοσίευσης στο ΓΕΜΗ ή στην ιστοσελίδα τους. Τι συμβαίνει, όμως, στην πραγματικότητα;
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη, είπε ότι στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) έχουν απογραφεί 33.507 Ανώνυμες Επιχειρήσεις και 23.589 Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης. Στην ιστοσελίδα, όμως, έχουν καταχωριστεί οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις μόλις 9.701 ΑΕ και 7.633 ΕΠΕ. Ταυτόχρονα, μόλις οι 14.975 ΑΕ και οι 4.564 ΕΠΕ δηλώνουν ότι έχουν δική τους ιστοσελίδα. Ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς δήλωσε πως μετά το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα καταργηθεί και η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών στο ΦΕΚ, υπέρ του ΓΕΜΗ, επικαλούμενος το κόστος. Πολύ …αδιαφανείς μας φαίνεται αυτού του είδους η διαφάνεια. Τελικά μόνο το 1/3 των επιχειρήσεων έχει δημοσιεύσει οικονομικά στοιχεία στο ΓΕΜΗ.

«Τ»

Παραμονή
Την ξεκάθαρη θέση του για την ανάγκη παραμονής του στρατοπέδου Γεωργούλα στην πόλη, διατύπωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, Μιχ. Μιτζικός, με αφορμή συνάντηση που είχε με τον Ταξίαρχο της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Χρήστο Σίμο.
Για τον κ. Μιτζικό, η λειτουργία του στρατοπέδου Γεωργούλα στο Βόλο, αποτελεί οικονομική ανάσα για την πόλη, ιδίως στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Δύναμη
Και το όνομα αυτού «Δύναμη Βόλου». Έτσι ονομάστηκε ο συνδυασμός του οποίου θα ηγηθεί ο Μιχάλης Μιτζικός στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Πρόκειται για όνομα που δείχνει και την πεποίθηση του υποψηφίου Δημάρχου, ότι η πόλη διαθέτει και δυναμική και δύναμη για να αναπτυχθεί στηριζόμενη στις δικές τις δυνάμεις και το έμψυχο «υλικό» της.
Ν.Τ.

Εδώ ο καλός
διαχειριστής
Το να κομπορρημονεί ο Παναγιώτης Σκοτινιώτης ότι έχει αυτοδιοικητικό λόγο δε λέει τίποτα. Λέει αν ο αυτοδιοικητικός του λόγος υπηρετεί τα συμφέροντα του βολιώτικου λαού.
…Yes or No, Πάνο;
Φ.Τ.

Πωλείται, όπως είναι,
επιπλωμένο

Ο όρος μακροχρόνια μίσθωση τι να σημαίνει, άραγε, για τη Δημοτική Αρχή Βόλου; Τι να σημαίνει, πρακτικά, η παραχώρηση δημοτικής περιουσίας για… μερικές δεκαετίες έναντι γλίσχρου αντιτίμου, αν όχι πώληση με ευνοϊκούς για τον ιδιώτη όρους, κοινώς ξεπούλημα;
…Και ποιος κερδίζει και ποιος χάνει απ’ αυτό, κύριε δήμαρχε και κύριε Δερβένη μου;
Φ.Τ.

Πίσω έχει η Ζέττα
την ουρά
Μαρίνα Χρυσοβελώνη (βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Καταθέτω υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
…Κάτι μου λέει ότι το ρόλο του terminator της υποψηφιότητας της Μαρίνας ανέλαβε ήδη η άσπονδη φίλη της υφυπουργός Ζέττα. Με μεγάλη της χαρά.
Φ.Τ.

Η πατρίς θα νικήσει!
Και βέβαια διαπραγματεύεται μετά της ξενόφερτης και ξενοκίνητης τρόικας η εθνική ημών συγκυβέρνησις.
…Τι διαπραγματεύεται; Το γάλα και το ψωμί του κόσμου.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου