ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με ούριο άνεμο

με-ούριο-άνεμο-260314

Ισως και πριν το Πάσχα ο Σταύρος Θεοδωράκης και «Το Ποτάμι» να επισκεφτούν και τη Μαγνησία. Ο γνωστός δημοσιογράφος ξεκινά τις περιοδείες του από την Κρήτη αλλά σκοπεύει να οργώσει όλη την Ελλάδα και να συνομιλήσει με απλούς πολίτες ενόψει των ευρωεκλογών. Με τον «αέρα» που του δίνουν και οι δημοσκοπήσεις, οι περιοδείες ξεκινούν προφανώς με «ούριο άνεμο».
Β.Κ

Ψάχνουν λύσεις
Oλονύχτιο θρίλερ με την τρόικα και τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να ψάχνει τρόπους για να πείσει τους δανειστές που έχουν απίστευτες απαιτήσεις. Δεν φτάνουν όλα τα άλλα τώρα ζητούν και απελευθέρωση απολύσεων. Μόνο αυτό μας έλειπε τώρα. Μα καλά δεν διαβάζει κανείς τις έρευνες που γίνονται και τα ποσοστά που είναι τρομακτικά για μία κοινωνία που ούτως ή άλλως περνά πολύ δύσκολα.
Β.Κ

Αθλητικές παρουσίες

Μπορεί να είναι ελάχιστες μέρες στο Βόλο, μπορεί να έχει τη σέρβικη υπηκοότητα, ωστόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού Β. Ντράγκαν Κοκότοβιτς φρόντισε χθες βράδυ να πάρει μία μικρή γεύση από το προεκλογικό κλίμα των δημοτικών εκλογών στην Ελλάδα, καθώς χθες εθεάθη να είναι παρών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και στην ομιλία του Αχ. Μπέου. Ακόμη από την αθλητική οικογένεια διακρίναμε τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Δ. Καραγιάννη, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Γ. Βαρούτσικο, τον ποδοσφαιριστή Χρ. Μελίσση, τον Ακη Πέτρου κ.α.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Με την οικογένεια
Mε το μικρό του γιό στην αγκαλιά του και ακολουθούμενος από τη σύζυγό του έφτασε στο εκλογικό του κέντρο λίγο πριν τον αγιασμό ο Αχ. Μπέος. Μετά τον αγιασμό πήρε το λόγο αφού ο ιερέας του ευχήθηκε με τη φράση «Καλή επιτυχία από την καρδιά μας πρόεδρε».

Απολογισμοί
Απολογισμό του έργου σε κάθε Δημοτική Ενότητα ξεχωριστά προγραμματίζει για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Δημοτική Αρχή Βόλου. Η αρχή γίνεται την ερχόμενη Δευτέρα από την Τοπική Κοινότητα Μακρινίτσας όπου ο απολογισμός θα γίνει στο καφενείο της κεντρικής πλατείας στις 7 μ.μ.

Παρέλαση
… Παρέλαση για μία ακόμη μέρα η χθεσινή στα Δικαστήρια όπου από τη μία Κοντορίζος, Γκουντέλιας και Μουτσινάς βρέθηκαν ως μάρτυρες για μία καταπάτηση δημοτικής έκτασης που είχε γίνει πριν από χρόνια, ενώ από την άλλη ο πρώην και ο νυν τοπικός Αντιδήμαρχος Αγριάς – Αρτέμιδας Στόικος και Χαλκιάς βρέθηκαν ως κατηγορούμενοι γιατί ολιγώρησαν για τη στέγη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς Τελικά αθωώθηκαν και οι δύο.

Προθεσμίες
για τις εκλογές

Επειδή ξεκίνησαν τα εγκαίνια εκλογικών κέντρων και η προβολή συνδυασμών έχει αξία να δούμε μερικά θέματα που έχουν το δικό τους ενδιαφέρον κυρίως για τα επιτελεία των παρατάξεων που κατέρχονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα δύο μόλις μήνες, λοιπόν, πριν τις τοπικές εκλογές και η κυβέρνηση φέρνει συνέχεια τροπολογίες επί τροπολογιών για μικρότερα ή μεγαλύτερα ζητήματα που αφορούν τις εκλογικές διαδικασίες. Ετσι, στις 11/3, η κυβέρνηση ψήφισε εκπρόθεσμη τροπολογία που τροποποιούσε προηγούμενη τροπολογία που είχε ψηφίσει πριν δυόμισι βδομάδες. Η τροπολογία αφορά τους περιορισμούς στην προβολή των συνδυασμών και των υποψηφίων.
Συγκεκριμένα: Με το Ν. 3870/2010 και στο όνομα δήθεν της διαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών και στην προβολή των συνδυασμών και των υποψηφίων που συμμετέχουν στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ορίστηκε ότι η προεκλογική περίοδος για τα οικονομικά και την προβολή ξεκινάει τέσσερις μήνες πριν τη διενέργεια των τοπικών εκλογών.
Σε άσχετο νομοσχέδιο (για τον «Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας»), η κυβέρνηση κατέθεσε και ψήφισε τροπολογία με την οποία η παραπάνω προθεσμία μειώνεται στους δύο μήνες, με εξαίρεση τις επικείμενες εκλογές για τις οποίες θα αρχίσει να «τρέχει» από τη δημοσίευση του νόμου στην «Εφημερίδα της Κυβέρνησης», δηλαδή από τις 28 Φλεβάρη 2014.
Την περασμένη μόλις βδομάδα, η κυβέρνηση κατέθεσε νέα, εκπρόθεσμη τροπολογία στο νομοσχέδιο για την «αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.», την οποία ψήφισε αυτήν τη βδομάδα (στις 11 Μάρτη), με την οποία αποσυνδέει την προθεσμία για τις εκλογικές δαπάνες από την προθεσμία για την προβολή των υποψηφίων, μειώνοντας την τελευταία στον ένα μήνα. Επομένως, οι περιορισμοί που αφορούν την προβολή των υποψηφίων στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, τη λειτουργία εκλογικών κέντρων, την προβολή με πανό, αφίσες κλπ, ξεκινούν από τις 14 Απρίλη.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Πονηριές
Πονηρέ ψάχνεις για πελατάκια. Δεν θα τα βρεις εδώ. Μας απασχόλησε το ενδεχόμενο να φιλοξενήσουμε φωτογραφία σου στην εφημερίδα. Μετά, όμως, από …μακρά σκέψη, δύο μόλις λεπτών, απορρίψαμε το ενδεχόμενο για λόγους που ανάγονται στην αισθητική και μόνο. Σε αφήνω τώρα γιατί εμείς εδώ βγάζουμε εφημερίδα.
Γ.Π.

Νέα ονόματα
Και νέα ονόματα αξιόλογων πολιτών εντάσσονται στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου, Μιχ. Μιτζικού.
Τις δυνάμεις τους μαζί με τη «Δύναμη Βόλου», ενώνουν ο γιατρός – παθολόγος Νίκος Ιωάννου και ο τραπεζικός Κων. Δούσκας, ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας, που φαίνεται να εμπνεύστηκαν από τις θέσεις του υποψηφίου Δημάρχου και του συνδυασμού και κατεβαίνουν στην επικείμενη εκλογική μάχη, με όρεξη για προσφορά.
Ν.Τ.

Μπέος

Ποιος δεν δάκρυσε χτες ακούγοντας τον Μπέο και σκεπτόμενος ότι αυτός ο άνδρας αφήνει τη σίγουρη και κερδοφόρα δουλειά του για να αφιερωθεί ως δήμαρχος Βόλου στην προσπάθεια να γίνει Μονακό η έρμη ετούτη πόλη;
Φ.Τ.

Τα παιδιά, τα παιδιά
τα φιλαράκια τα καλά…

Να μην ξεχνιόμαστε: Και πρωτοσέλιδη φωτογραφία στα ΝΕΑ του Ψυχάρη ο Σκοτινιώτης και συνέντευξη στο ΣΚΑΙ του Αλαφούζου!
…Άντε, με το καλό και στο MEGA αγκαλιά με τον Πρετεντέρη!
(Μα τι έχει ο Πάνος και τον αγαπάνε τόσο οι μεγαλοεργολάβοι και τα συστημικά ΜΜΕ;)
Φ.Τ.

Κάθε πόλη και Ελιά!

ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και λοιπές ολιγαρχικές δυνάμεις: Κάθε πόλη της Μαγνησίας και Ελιά! Κάθε χωριό και Ποτάμι! Κάθε στρούγκα και τρίτος πόλος!
…Γιατί όχι, κυρίες και κύριοι; Οι σοσιαλδημοκράτες δεν έχουν ψυχή;
Φ.Τ.

Στοπ στην Αγριά
Τι γίνεται με την εργολαβία της αποχέτευσης στην Αγριά; Κάποιο πουλάκι μας είπε ότι τα έσπασαν με τον ΟΣΕ, ο οποίος δεν τους επιτρέπει να χαλάσουν τις σιδηροδρομικές γραμμές προκειμένου να περάσουν οι σωληνώσεις, με αποτέλεσμα απροσδιόριστο προς το παρόν για την πρόοδο του έργου.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου