ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποχώρησε ο Κίτσιος

αποχώρησε-ο-κίτσιος-263825

Αποχώρησε ο Κίτσιος

Εκνευρισμένος αποχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες από τη σύσκεψη του προηγούμενου Σαββάτου στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γ. Κίτσιος. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι έθεταν στον περιφερειάρχη κάποια ζητήματα τα οποία πρέπει να κλείσουν και εισέπρατταν κατά κύριο λόγο θετικές απαντήσεις. Άδραξε την ευκαιρία λοιπόν ο κ. Κίτσιος και έθεσε ως θέμα τη βελτίωση του δρόμου από τον Κόμβο Βελεστίνου μέχρι τη Χαλυβουργία. Στην καλόπιστη διαπίστωση του Περιφερειάρχη ότι αυτό είναι έργο που για μελέτη και υλοποίηση απαιτεί τουλάχιστον 5 εκ. ευρώ τα οποία δεν διαθέτουμε, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, απάντησε εκνευρισμένος ότι το έχει μετρήσει και είναι λίγες εκατοντάδες μέτρα και κάποιες λακκούβες και στη συνέχεια αποχώρησε. Τελικά φαίνεται ότι οι προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις είναι βαθιά ριζωμένη συνήθεια σε αυτό τον τόπο.

Β.Κ.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος

Την ερχόμενη Κυριακή στον Αγ. Κωνσταντίνο του Βόλου, πρόκειται να τελεστεί ετήσιο μνημόσυνο για τον αείμνηστο Υφυπουργό και επί σειρά ετών Βουλευτή Μαγνησίας, Θανάση Νάκο.

Βεβαίως αυτό θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες με τις σχετικές ανακοινώσεις αφού αναμένεται πολύς κόσμος. Είναι βέβαιο ότι οι απλοί πολίτες θα τιμήσουν τη μνήμη του. Εκείνο που σχολιάζουν με πικρία αρκετοί πολιτικοί του φίλοι είναι πως ένα χρόνο μετά το θάνατό του, Δήμαρχοι που εξέπεμπαν ύμνους όταν τους βοηθούσε στο έργο τους εν ζωή, δεν έκαναν τίποτα μέχρι σήμερα όχι για να τιμήσουν το Θανάση Νάκο αλλά τα δικά τους λεγόμενα της εποχής εκείνης. Ας είναι, συμπληρώνουν με πικρία, το έργο του καθένα και η παρουσία του γενικότερα κρίνεται διαχρονικά.

Χ.Μ.

Νέα ήθη

Παγωνιά απλώθηκε στο ΕΑΚ την Κυριακή το απόγευμα, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Ολυμπιακού Βόλου – Επισκοπής, όταν ακούστηκε επανειλημμένα από τα μεγάφωνα του γηπέδου, πριν και μετά την παρουσίαση των παικτών των δύο ομάδων, με εμφανώς ειρωνική διάθεση το νεοπαγές σλόγκαν: «Βρε, τον Λάκη!»

…Κάθε απόπειρα ανάμειξης του Ολυμπιακού Βόλου στην προεκλογική διαμάχη μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στην ομάδα, σχολίαζαν αμέσως μετά οι εμβρόντητοι φίλαθλοι.

Φ.Τ.

Να σας κοιτάζω στα μάτια

Ο Μπάμπης Ζάχος δεν κάνει πίσω όσον αφορά στην οριοθέτηση των σχέσεων της παράταξής του με την παράταξη του Αχιλλέα Μπέου.

…Κι επειδή η παράταξή του αφήνει στα στελέχη της όλους τους δρόμους και τα μονοπάτια ανοιχτά, ο ίδιος με επιστολή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κρατάει αποστάσεις από τις διαδικασίες και τις εργασίες της δημοτικής του ομάδας! Εγώ θέλω να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια, λέει ο Μπάμπης.

Φ.Τ.

Γράψτε κανένα ποίημα!

Απέναντι στο φαινόμενο Μπέου και τον ακροδεξιό κίνδυνο τοποθετούνται ήδη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Βόλου Σκοτινιώτης, Πατσιαντάς, Παπατόλιας, Νάνος. Εκείνος που προς το παρόν κρατά χαμηλότατους τόνους είναι ο Μιτζικός. Μήπως ισχύει αυτό που προσάπτει ο Διαμαντένιας στο κόμμα του, λέγοντας επί λέξει ότι «ίσως (στο κόμμα μου) να σκέφτονται μετεκλογική συνεργασία;»

…Αν είναι έτσι, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία, αφήστε καλύτερα κατά μέρος την πολιτική κι ασχοληθείτε με τη λογοτεχνία!

Φ.Τ.

Αέρας… ανανέωσης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου παρακολούθησε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Βόλου» συζήτησε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα με συμβούλους, από κάθε παράταξη.

Ολοι είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για τον κ. Μιτζικό που αν και «νέος» πολιτικά, δεν είναι άπειρος στα θέματα που αφορούν στην πόλη. Η παρουσία του στα πολιτικά πράγματα του Βόλου μπορεί να είναι καινούργια, υπόσχεται όμως έναν αέρα ανανέωσης σε πρόσωπα και ιδέες, που τόση ανάγκη έχει η πόλη.

Ν.Τ.

Τα νέα πρόσωπα με τον Αγοραστό

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά είναι τα νέα πρόσωπα από τη Μαγνησία που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού. Εκτός από την παλιά ομάδα που συμμετέχει σύσσωμη, αναφέρουμε ορισμένα από τα νέα ονόματα με τον κίνδυνο να ξεχάσουμε κάποια που ήδη έχουν κλείσει και κάποια άλλα που δεν τα έχουμε μάθει.

Εχουμε και λέμε λοιπόν: ο χειρουργός του Νοσοκομείου Βόλου, Θανάσης Λιούπης, ο αντιδήμαρχος Βόλου, Τέλης Δουλόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Ιγγλέσης, ο μηχανικός Γιάννης Τέας, ο φοροτεχνικός Αντώνης Ακτσιαλής, ο επιχειρηματίας Αντώνης Δροσινός, ο πρώην περιφερειακός διευθυντής του Ομίλου Πειραιώς Σταύρος Κανέλλος και άλλοι κυρίως από περιφερειακές περιοχές που θα αναφερθούν τις επόμενες μέρες. Σιγά – σιγά, σχηματίζεται το παζλ…

Ν.Τ.

Μαρκάρισμα

Στενό …μαρκάρισμα δέχονταν χθες κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Μπαρμπουδάκη από τον υποψήφιο Δήμαρχο Μιχ. Μιτζικό, που παρακολούθησε και τη χθεσινή συνεδρίαση και αμέσως πήγε στα …ορεινά, όπου κάθεται μονίμως η Αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

Για ποιο θέμα προσπαθούσε να πείσει τη δημοτική σύμβουλο δεν είναι και τόσο δύσκολο να το καταλάβει κάποιος…

Ειλημμένη υποχρέωση

Είχαν περάσει ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που είχε λήξει η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, όπου οι κ.. Ζάχος και Διαμαντένιας καταφέρονταν κατά του κ. Μπατζιάκα, όταν ο τελευταίος μπήκε στην αίθουσα, μαζί με τον κ. Ακτσιαλή. Ενας καχύποπτος θα έλεγε ότι κάποιος ειδοποίησε το γιατρό και έτρεξε ασθμαίνων στη συνεδρίαση. Ωστόσο όπως μάθαμε ο λόγος της αργοπορίας του ήταν ότι είχε ειλημμένη υποχρέωση στην ΕΠΣΘ.

Ενα θέμα

Αν σας έλεγα ότι το θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια κατά το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν άλλο εκτός από την κάθοδο Μπέου στις εκλογές, θα με πίστευε κανείς ;

Λεφτά για τα αδέσποτα

Την έγκριση για την εκκίνηση ανοικτού πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάθεση κτηνιατρικής περίθαλψης συνολικού ύψους 55.000 ευρώ αποφάσισε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Οπως διευκρίνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Απ. Παντσάς το ποσό αφορά τη στείρωση για 500 αδέσποτα και για λοιπές κτηνιατρικές φροντίδες (αποπαρασίτωση, καταπολέμηση λεισμανίασης κ.α.).

Καλά νέα για τη Ζαγορά

Το κλειστό Γυμναστήριο της Ζαγοράς πρόκειται να ενταχθεί μετά από επαφές με τα αρμόδια υπουργεία οι οποίες ξεκινούν σήμερα κιόλας σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό.

Κορύνες

Θα μπουν, επιτέλους, οι κορύνες στη Δημητριάδος ; Αρχίζει να γίνεται πράξη και στην Ελλάδα η επανάσταση του αυτονόητου ;

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου