ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στη μνήμη του Θανάση

στη-μνήμη-του-θανάση-272228

Ενώ αύριο τελείται το ετήσιο μνημόσυνο για το Θανάση Νάκο, εδώ και αρκετό καιρό 80 κάτοικοι του Βελεστίνου, έχουν υποβάλλει αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου για ονομασία κεντρικής οδού του Βελεστίνου σε οδό «Αθανασίου Νάκου». Η προσφορά, η παρουσία και η βοήθεια του Θανάση Νάκου δεν έχουν ξεχαστεί στο Βελεστίνο που αποτελούσε πάντα ένα φιλικό του μέρος.
Χ.Μ

Είπε το «ναι»

Μπορεί να τον περίμεναν ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας όμως ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Δημ. Κουτσούκος είπε το «ναι» στον Πάνο Σκοτινιώτη και θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Βόλο με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Βόλου, όπως πληροφορείται η στήλη.
Β.Κ

Βηματισμό

Ταρακουνήθηκαν οι πράσινοι που δεν βλέπουν με καλό μάτι το ενδεχόμενο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στη Μαγνησία με το συνδυασμό του Νίκου Τσιλιμίγκα να είναι στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. και χθες τα τηλέφωνα πήραν φωτιά ένθεν κακείθεν. Βέβαια το ζητούμενο είναι να υπάρχει προθυμία υποψηφίων και από εκεί και πέρα θα βρεθεί και ο αντιπεριφερειάρχης. Δεν έχει νόημα ούτε η μία ούτε η άλλη πλευρά να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ειδικά σε μία περίοδο που τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ. προσπαθούν να βρούνε κοινό βηματισμό.
Β.Κ

Κορύνες
Από την ερχόμενη εβδομάδα μπαίνουν οι κορύνες στην οδό Δημητριάδος. Μετά από καιρό οι όποιες ενστάσεις της Αποκεντρωμένης φαίνεται πως υπερκεράστηκαν και πλέον τίθεται σε εφαρμογή ένα μέτρο που είχε αποφασιστεί πριν από έξι μήνες από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι οίκοι
ανοχής
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένουν στο Δήμο Βόλου την απόφαση της Επιτροπής του Αρθρου 152 η οποία δικαίωσε τη νομιμότητα της απόφασης του Δήμου, παρά την αρχική αντίθετη άποψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όσον αφορά τη χωροθέτηση των οίκων ανοχής στα όρια του νέου και ενιαίου Δήμου.

Το ΣΔΟΕ στο Κοιμητήριο

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από άντρες του ΣΔΟΕ στα οικονομικά του Κοιμητηρίου την περίοδο 2008 – 2009 και πλέον αναμένεται η σύνταξή του και εν συνεχεία η αποστολή του στην Εισαγγελία. Σημειωτέον πως έχουν συνταχθεί ήδη άλλα δύο πορίσματα τα οποία ωστόσο επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους, δόθηκε εισαγγελική εντολή για τη σύνταξη και ενός τρίτου.(στη φωτό ο υπεύθυνος για τα Δημοτικά Κοιμητήρια και Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας – Αισωνίας Χαρ. Τσαμπαζης)

Η αργία για τους αιρετούς
Σχέδιο νόμου με το οποίο οι αιρετοί θα τίθενται σε αργία μόνον όταν τελεσιδικήσει σε πρώτο βαθμό η εις βάρος τους κατηγορία προωθείται προς ψήφιση από το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή, το οποίο υιοθετεί σχετικό αίτημα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Θα σκοτινιωτάνε και θα παπατολίζουν

Η πρώτη πράξη του βολιώτικου δράματος εστέφθη από επιτυχία. Οι πρώην εχθροί Σκοτινιώτης και Παπατόλιας χέρι – χέρι βαδίζουν μαζί προς το μέλλον.
…Τώρα απομένει το τελικό και πλέον εφιαλτικό στάδιο: Ο Σκοτινιώτης κι ο Παπατόλιας, γνωστοί για τα έργα και τις ημέρες τους σοσιαλδημοκράτες του Βόλου, να αυτοδιασπαστούν σε τέσσερις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, οι τέσσερις σε οκτώ, οι οκτώ σε δεκάξι, ώσπου να γεμίσουμε με δεκάδες μικρούς Σκοτινιώτηδες και Παπατόλιες, που θα σκοτινιωτάνε και θα παπατολίζουν ολόγυρα, για να τους λυπηθούμε και να τους ξαναψηφηφίσουμε.
Φ.Τ.

Φάντης μπαστούνι

Γιώργος Καλτσογιάννης (από το Ανατολικό Πήλιο): Διαρκής ο αγώνας για το οδικό κύκλωμα Πηλίου.
…Αυτή την εποχή όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από κάτω τον Καλτσογιάννη θα βρεις.
(Είχα την εντύπωση πως Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας είναι η κυρία Δωροθέα Κολυνδρίνη, αλλά μάλλον έκανα λάθος).
Φ.Τ.

Το νέο δίλημμα

Ψηφίστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
…Να μη χαθούν όσα με τόσο κόπο πετύχαμε.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου