ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλλαγή κλίματος

αλλαγή-κλίματος-273731

Η αλλαγή του κλίματος στο Νοσοκομείο του Βόλου είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα τους τελευταίους μήνες και αυτό δεν είναι τυχαίο. «Κάποτε ερχόμουν στο Νοσοκομείο Βόλου για να σβήσω φωτιές. Τώρα οι επισκέψεις μου συνδυάζονται μόνο με εποικοδομητικά θέματα και δράσεις που προάγουν το θεσμό της υγείας και βελτιώνουν διαρκώς τις υπηρεσίες προς τους ασθενείς» έλεγε στη στήλη ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λάζαρος Μακρής, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η αλλαγή έχει ονοματεπώνυμο και ακούει στο όνομα του Διοικητή Κ. Καραμπάτσα και των συνεργατών του.
Β.Κ

Δυναμώνει
Οσο τον χτυπάνε το Σταύρο Θεοδωράκη, τόσο μου φαίνεται ότι δυναμώνει. Αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Η τελευταία μάλιστα δείχνει ευρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, της Palmos Analysis, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 20,4%, έναντι 15,3% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 9,2%, στο 6,6% το ποσοστό της Χρυσής Αυγής. Ακολουθούν οι ΑΝ.ΕΛ με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,4% και στο 3% η Ελιά. Η ΔΗΜΑΡ λαμβάνει μόλις το 1,2%, μετά το ΛΑ.ΟΣ (1,3%), ενώ ακολουθούν οι Οικολόγοι – Πράσινοι με 1%. Ε ρε γλέντια.
Β.Κ

Το προσωπικό
του στοίχημα
Σήμερα ο Μιχάλης Μιτζικός παίζει ένα από τα πιο γερά χαρτιά του. Σε ένα αμιγώς κομματικό ακροατήριο, όπως είναι η Συνέλευση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Βόλου, που κυοφορήθηκε με πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος που ξεπεράστηκαν από την κρίση, πρέπει να πείσει ότι το νέο που επαγγέλλεται για το Αύριο είναι πιο δυνατό και ελπιδοφόρο από το σαθρό και κρατικοδίαιτο του Χθες.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Πολλά ονόματα
Πολλά ονόματα ακούγονται για προσχωρήσεις σε όλα τα ψηφοδέλτια που κατεβαίνουν στο Δήμο Βόλου. Κοινός παρονομαστής το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με ονόματα γνωστά που μετακινούνται κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο φαίνεται να αποδομείται τελείως …

Το Πάρκο στο
Πεδίον του Αρεως
Ο καθαρισμός του Πάρκου του Πεδίον του Αρεως από τους φίλους του ανεξάρτητου υποψήφιου Δημάρχου Ηλία Ζαρκάδα έδωσε στο φωτογραφικό φακό τη δυνατότητα να αποτυπώσει εικόνα εγκατάλειψης στο μεγαλύτερο πάρκο που διαθέτει η πόλη. Θα ήταν ίσως χρήσιμο το φωτογραφικό υλικό να αποσταλεί στη Δημοτική Αρχή και ειδικότερα στην αρμόδια Διεύθυνση Πρασίνου και στο Τμήμα Συντηρήσεων.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Ανοίγουν τα χαρτιά
Στη σημερινή συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τις δημοτικές εκλογές του Βόλου, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αρκετά πράγματα. Πολλοί αναμένουν ότι θα ανοίξουν στόματα, αλλά και κρυφά χαρτιά.
Ν.Τ.

Παρουσία βουλευτών
Πέντε με έξι βουλευτές απ’ ολόκληρη την Ελλάδα αναμένονται στο σημερινό ετήσιο μνημόσυνο του Θανάση Νάκου, στον Αγιο Κωνσταντίνο. Οι φίλοι του από την κοινοβουλευτική του διαδρομή δεν τον ξέχασαν και σήμερα θα τιμήσουν τη μνήμη του.
Χ.Μ.

Πολύ δυνατό
Το ψηφοδέλτιο που συγκροτεί ο Κώστας Αγοραστός, τουλάχιστον για την περιφερειακή ενότητα της Μαγνησίας, χαρακτηρίζεται από την ανανέωση και το δυναμισμό του. Παρατηρητές υπογραμμίζουν ότι δεν έχει καμία σχέση με το ψηφοδέλτιο των προηγούμενων εκλογών.
Ν.Τ.

Ελευθερία της γνώμης
και παπαγάλοι
Οπως είναι γνωστό, κάποιοι σατανικοί τύποι βυσσοδομούν και ψεύδονται συστηματικά ενάντια στο φωτισμένο μας δήμαρχο Σκοτινιώτη και ιδιαίτερα ενάντια στο ανεπανάληπτο έργο του στο δήμο του Βόλου. Οι ακραίοι αυτοί τύποι δυσφημούν διαρκώς το έργο του πολυχρονεμένου μας δημάρχου με υπερβολές και συκοφαντίες περί δήθεν εγκαταλελειμμένης πόλης και κοινωνίας του Βόλου από τη Δημοτική Αρχή και άλλα πολλά παρόμοια αβυσσαλέα ψεύδη. Επειδή τα τέρατα αυτά του λαϊκισμού έχουν ξεφύγει εντελώς, καλείται το γνωστό τρομοκρατικό έντυπο που φιλοξενεί τις απόψεις τους να λάβει τα προσήκοντα μέτρα.
…Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα, εκτός κι αν ορισμένα παπαγαλάκια (κι οι μέντορές τους) νομίζουν αλλιώς.
Φ.Τ.

Μυρίζει μπαρούτι
Στη Δημοτική Συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή το απόγευμα η μάχη θα είναι μέχρι τελικής πτώσεως. Ή θα συνταχθούμε με τον Μιτζικό ή θα το διαλύσουμε το μαγαζί, φώναξε πλήρης οργής δημοτικός σύμβουλος και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, όταν παρατηρήσαμε ότι η νέα αποσχιστική κίνηση που αναπτύσσεται στους κόλπους της δεξιάς παράταξης κι αποτελείται από παλιά, μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη της, έχει ήδη λάβει συγκεκριμένη κατεύθυνση.
…Αυτοί οι Νεοδημοκράτες του Βόλου πάνε να μας τρελάνουν! Ακόμα λίγο και το εναπομείναν μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και η «ναι στα μνημόνια» ΔΗΜΑΡ θα ενωθούν με την εναπομείνασα «αντιμνημονιακή» Νέα Δημοκρατία! Αυτοκτονείς ή όχι;
Φ.Τ.

Αντικομμουνισμός

Βενιζέλος: Παλιό πρόβλημα ο Μπαλτάκος.
…Αλλά διαχρονικό, όπως εσείς, κύριε Βαγγέλη.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου