ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Περιοδεία

περιοδεία-277520

Περιοδεία στη Μαγνησία έκανε χθες η Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρόδη Κράτσα.
Το μεσημέρι βρέθηκε στον Αλμυρό, το απόγευμα μίλησε σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και το βράδυ σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ, με θέμα τις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Παράλληλα επισκέφθηκε τα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και της TRT, καθώς και άλλους εργασιακούς χώρους.

Θύμα προβοκάτσιας
Φαίνεται ότι είναι πολύ δυνατός και έπεσε θύμα προβοκάτσιας ο γνωστός απόστρατος της Πολ. Αεροπορίας και υποψήφιος με τον Αχιλλέα Μπέο, Σάκης Πάππος, ο οποίος θεώρησε σωστό να παρουσιαστεί στη γιορτή του Μιχάλη Μιτζικού το βράδυ της 25ης Μαρτίου. Εκεί τον συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός και αναρτήθηκε σε site με σχόλιο ότι εγκαταλείπει τον Μπέο και εντάσσετε στον Μιτζικό. Είδε και έπαθε να το διαψεύσει ο Σάκης. Μάλλον είναι δυνατός και τον βαράνε.
Ν.Τ

Μπροστά στη μάχη
Είναι η ώρα που η ανάγκη επιτάσσει να θυσιάσουμε τις όποιες θεμιτές προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω, για να κάνουμε όλοι μαζί δύο, τρία, πολλά βήματα μπροστά. Αυτά έλεγε ο Απόστολος Παπατόλιας στην ανακοίνωση της συγκρότησης της Συμμαχίας Ευθύνης, για το μέλλον του Δήμου Βόλου.
Τώρα, έλεγε χθες ο Απ. Παπατόλιας, αυτή η μεγάλη προσπάθεια ενάντια στη χειραγώγηση του Δήμου, πρέπει να γίνει πράξη.
Μπαίνουμε μπροστά, συμπλήρωσε, σ’ αυτή τη μεγάλη μάχη για τη νίκη που θα ανήκει σε όλους τους πολίτες του τόπου μας.

Ν.Τ.

Πρώτη απουσία
Πρώτη απουσία αλλά δικαιολογημένη στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ για τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη καθώς ήταν στην Αθήνα μετέχοντας σε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα της Πράξης Εφαρμογής της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής.

Το γάλα
Δεν έχουμε μόνο ενδοκυβερνητικό πόλεμο για το γάλα, αλλά και στο Δήμο Βόλου. Πολλές φορές η ΛΑΣ έχει καταγγείλει τη Δημοτική Αρχή για παραβίαση της ΣΣΕ στους ΟΤΑ λόγω μη παροχής του γάλακτος στους εργαζόμενους που το δικαιούνται, ενώ χθες και στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της Επιχείρησης Δ. Κουτσιφέλης ζήτησε από τον προεδρεύοντα Λ. Μαυρογιάννη να μεριμνήσει τα δέοντα για το ίδιο θέμα.

Αναβολή
Κάτι η προεκλογική περίοδος, κάτι οι επισημάνσεις διοικητικών συμβούλων της Επιχείρησης ότι όταν κόβονται τα υδρόμετρα οι καταναλωτές θα πρέπει να παίρνουν κάποιο ειδοποιητήριο, είχαν ως αποτέλεσμα να αναβληθούν τα θέματα καταναλωτών που ήταν εγγεγραμμένα στη χθεσινή ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.

Αφίξεις και αποχωρήσεις
Γύρω στις 10 χθες το πρωί έκανε την εμφάνισή του στο δημοτικό αμαξοστάσιο στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου ο κ. Μπέος και οι συνεργάτες του. Την ίδια ώρα αναχωρούσε από το δημοτικό αμαξοστάσιο η αρμόδια Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νατάσσα Οικονόμου προκειμένου να εκπροσωπήσει το Δήμαρχο που απουσίαζε στην Αθήνα, στην κηδεία της μητέρας του βουλευτή Π. Μουτσινά. Τελικά ο κ. Μπέος ενημερώθηκε από το Διευθυντή της υπηρεσίας κ. Χ. Τσιλιό και στη συνέχεια περιήλθε τα γραφεία και τους χώρους του αμαξοστασίου.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Αμερικανάκια

Ζέττα Μακρή στη συνέλευση της Ν.Δ. για Σκοτινιώτη – Παπατόλια: «Δύο αποτυχημένοι δεν κάνουν έναν πετυχημένο!»

Ζέττα Μακρή χθες στην εκπομπή του Σ. Πολύζου και πάλι για το δίδυμο Σκοτινιώτη – Παπατόλια: «Δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνω τους υποψηφίους δημάρχους. Αυτό θα το κάνει ο υποψήφιος που θα ορίσει το κόμμα μου».

Δύο στολές. Μία θερινή και μία χειμερινή. Σκληρή κομματική γραμμή στο κομματικό ακροατήριο ήπια και συναινετική όταν απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας. Γραμμή που φανερώνει προθέσεις. Αν δούλευε μόνο τους δεξιούς δεν θα μας έπεφτε λόγος αλλά μας έχει περάσει όλους για αμερικανάκια…
Φ.Τ.

Αρνητικό ισοζύγιο
Στο πλευρό των κατοίκων, που αντιδρούν στην επένδυση – μαμούθ του Ομίλου Σαρατόγκα στον όρμο της Σούρπης, τάχθηκε χθες στο πλαίσιο ανοιχτού διαλόγου με τους πολίτες του Αλμυρού, ο υποψήφιος Δήμαρχος, Νικ. Τσανής.
Ο κ. Τσανής παρομοίασε την επένδυση στο Στόμιο με αυτή στη Χαλκιδική, υποστηρίζοντας ότι θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα της περιοχής και ότι το εργατικό ισοζύγιο θα αποβεί αρνητικό, από τη στιγμή που θα κλείσουν περισσότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με αυτές που θα ανοίξουν.
«Οι κάτοικοι πρέπει να είναι αφεντικά στον τόπο τους», σημείωσε ο κ. Τσανής.

Ωριμο
Αντιθέτως, ο κ. Τσανής, θεωρεί ότι είναι ώριμο το αίτημα για τη δημιουργία Λιμενικού Ταμείου στον Αλμυρό.
Μέσω του Λιμενικού Ταμείου θα μπορέσει -όπως σημείωσε- να αξιοποιηθεί το παραθαλάσσιο μέτωπο του Δήμου, κάτι που θα αποφέρει έσοδα και στα δημοτικά ταμεία.

Στόχος
Στόχος της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Αλμυρού, είναι όπως ανέφερε ο επικεφαλής, Νικ. Τσανής, να περάσει στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών και να διεκδικήσει τη Δημαρχεία.
Χωρίς συνεργασίες, χωρίς εκλογικά παρασκήνια… Αλλωστε όπως σημείωσε όλες οι παρατάξεις έχουν πίσω τους τη στήριξη κάποιου κομματικού μηχανισμού, λογική και πρακτική από την οποία απέχει το καθαρά αυτοδιοικητικό σχήμα της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης.
Ε.Χ.

Αυτοεκπληρούμενη προφητεία

Αφετηρία τους η… Αριστερά. Τότε ήταν μαρξιστές – λενινιστές ή, απλώς, μαρξιστές. Μετά έστησαν το τσαντίρι τους στο ΠΑΣΟΚ, ως σοσιαλδημοκράτες βαλκανικού τύπου. Τώρα, για να ξαναδιοικήσουν το Βόλο, ετοιμάζονται να αγκαλιαστούν με ένα κομμάτι της δεξιάς στη βάση του νεοφιλελευθερισμού που τους ενώνει.
…Έτσι αυτοεκπληρώνεται η «προφητεία» για τη δημιουργία μιας νέας αντιλαϊκής δημοτικής παράταξης, που από τη φύση της δεν έχει καμιά δυνατότητα να βελτιωθεί.

Φ.Τ.

Θηριώδης προπαγάνδα

Γιατρέ μου ποιος είναι τρελός;
Η κυβέρνηση που θριαμβολογεί ότι το πρώτο δίμηνο του 2014 έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 2 δισ. με ταυτόχρονη… μείωση(!!!) φορολογικών εσόδων;
Ή εγώ που δεν την πιστεύω;

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου