ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οδικοί κόμβοι

οδικοί-κόμβοι-279371

Η επέκταση των ποδηλατοδρόμων, η βελτίωση των ήδη υφιστάμενων, καθώς και η χρηματοδότηση για την κατασκευή τριών οδικών κόμβων, περιλαμβάνονται, εκτός των άλλων, στα έργα βιώσιμης κινητικότητας που θα προταθούν από το Δήμο Βόλου για το νέο ΕΣΠΑ ή Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (2014 – 2020), όπως θα πρέπει να συνηθίσουμε να το αποκαλούμε εφεξής. Οι πληροφορίες από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Προγραμματισμού του Δήμου Βόλου Ηλία Ξηρακιά.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Τη Δευτέρα, τελικά,
οι κορύνες
Ηταν να μπουν σήμερα το μεσημέρι οι κορύνες, αλλά τελικά η υπηρεσία αποφάνθηκε ότι είναι προτιμότερο να τοποθετηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.
Τα παραπάνω διευκρίνισε χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος. Επίσης χθες η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου αποφάσισε όπως ο χώρος τοποθέτησης δικύκλων που είναι μπροστά από το Ταχυδρομείο (Δημητριάδος – Αγίου Νικολάου) μεταφερθεί στην απέναντι πλευρά του δρόμου, λόγω της τοποθέτησης κορυνών στο βόρειο τμήμα του δρόμου.

Διερευνητικές
επαφές
Τις προθέσεις στελεχών της που θα επιθυμούσαν να είναι επικεφαλής του κόμματος για τις εκλογές στο Δήμο Βόλου, διερευνούν τα κεντρικά της Ν.Δ. Είναι χαρακτηριστικό πως τη διερεύνηση των προθέσεών του για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δέχθηκε χθες νεαρός δικηγόρος, μέλος του κόμματος, που πρόσφατα έτυχε της λαϊκής επιδοκιμασίας αρκετών συναδέλφων του.

Εχει ολοκληρωθεί
Το ψηφοδέλτιο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Πλέον εκείνο που γίνεται πριν την ανακοίνωσή του είναι η περαιτέρω ισχυροποίησή του με άτομα που έχουν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και που η εμπλοκή τους με τα κοινά θα δώσουν τη δυνατότητα για τη μέγιστη δυνατή άντληση ψήφων.
Τα παραπάνω έλεγε χθες το μεσημέρι Αντιδήμαρχος και στενός συνεργάτης του Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Αρση συναγερμού

Αρση συναγερμού πλέον για την Κυβέρνηση αφού τα βρήκαν Χατζηδάκης – Χαρακόπουλος και βρέθηκε η χρυσή τομή για το γάλα. Ανησυχία για αντάρτικο δεν υπάρχει όσον αφορά τουλάχιστον το γάλα, διότι υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις που προκαλούν πονοκέφαλο. Μέχρι την Κυριακή πάντως προβλέπεται ότι όλοι θα «μαντρωθούν». Που καιρός να τρέχουν και για εθνικές εκλογές.
Β.Κ

Σιγά το πράγμα

Αυξάνεται στα 1.500 ευρώ από 1.000 ευρώ σήμερα το ακατάσχετο όριο για μισθούς και συντάξεις ενώ ορίζεται στα 500 ευρώ το όριο του χρέους κάτω από το οποίο δεν θα επιτρέπεται η κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη. Σιγά το πράγμα, μήπως πρέπει να πούμε και ευχαριστώ δηλαδή; Οχι ρωτάω…
Β.Κ

Δεν βγαίνει άκρη
Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου ανακοινώνονται κτίρια στολίδια ότι ολοκληρώνονται αλλά στο Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας δεν έχει ακόμη παραδοθεί προς χρήση το ένα από αυτά που ανακαινίστηκε με χρήματα του Υπουργείου Εσωτερικών επί θητείας του αείμνηστου Θανάση Νάκου. Στο μεταξύ έγινε και δεύτερο κτίριο, μεγαλοπρεπές επίσης στα Κανάλια, το οποίο όμως δεν έχει παραλάβει το ΥΠΕΚΑ με αποτέλεσμα ο Φορέας Διαχείρισης να νοικιάσει πρόσφατα τρίτο ακίνητο στο Στεφανοβίκειο για τις ανάγκες του διότι μέχρι σήμερα λειτουργούσε σε ένα καμαράκι όπως λένε οι αρμόδιοι του Φορέα στο πρώην δημαρχείο της Κάρλας. Εδώ ταιριάζει αυτό που λένε «ψωμί δεν είχαμε να φάμε… ραπανάκια για την όρεξη» και ας δαπανήθηκαν τόσα κονδύλια για δύο διαφορετικά ακίνητα που θα στεγάσουν τον Φορέα που παρεπιπτόντως ρίχνει τις ευθύνες στο Δήμο. Αντε να βγάλει άκρη κανείς…
Β.Κ

Ενδιαφέρουσα
πρόταση

Κύκλοι απευθείας προσκείμενοι στον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Σούρλα, χαρακτήριζαν χθες εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την πρόταση να είναι υποψήφια δήμαρχος Βόλου η υφυπουργός Ζέττα Μακρή και να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό της όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές των εκλογών του 2012, ακόμη και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας. Οι ίδιοι συμπλήρωναν ότι η Ζέττα Μακρή διαθέτει την εμπειρία των προηγούμενων δημοτικών εκλογών και τον αναγκαίο μηχανισμό. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό…

Ν.Τ.

Εν τούτω νίκα

Ενα βράδυ, εκεί στο Βελεστίνο, ο Γραμματέας της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Γιώργος Κίτσιος είδε μπροστά του τον Σαμαρά να κρατάει το λάβαρο της Νέας Δημοκρατίας και να του λέει «Κίτσιο, σώσε την παράταξη».
…Και από τότε ο Κίτσιος, παρέα με τη Ζέττα, ψάχνουν νυχτόημερα στην πόλη για υποψήφιο δήμαρχο του κυβερνώντος κόμματος και δε βρίσκουν.
(Αφού δε σας άρεσε ο Μιτζικός, περάστε απ’ το ταμείο. Τα γούστα πάντα πληρώνονται).

Φ.Τ.

Μικρές αγγελίες

Η Διοικητική – Διαχειριστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αγριάς ζητεί ιεροψάλτη (πληροφορίες στον Ιερό Ναό).
…Η ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας ζητεί υποψήφιο δήμαρχο Βόλου (πληροφορίες κ. Ζέττα, καθημερινώς 6 – 8 μ.μ.)

Φ.Τ.

Το τρίτο μνημόνιο

Σαμαράς και Βενιζέλος κατέθεσαν κι ετοιμάζονται να ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο.
…Σαρώνεται ό,τι έχει απομείνει από εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύεται κάθε προοπτική ανάπτυξης κι ανάκαμψης, η κοινωνία κατεβαίνει κι άλλα σκαλιά στη σκάλα της εξαθλίωσης κι οι τραπεζίτες θριαμβεύουν.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου