ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανεμος αισιοδοξίας

ανεμος-αισιοδοξίας-281423

Ανεμος αισιοδοξίας

Σταδιακά ξεδιπλώνει τη στρατηγική του ο υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη Δρόμοι Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Μάλιστα μετά τη χθεσινή περιοδεία στην Αγριά στελέχη του συνδυασμού του δεν έκρυβαν την αισιοδοξία τους για τη συνεχώς αυξανόμενη αποδοχή των θέσεων του συνδυασμού. Εκείνο που παρατηρεί κανείς είναι ότι σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς ξεκινάει με πιο χαμηλούς τόνους και τους αυξάνει σταδιακά. Ενώ το 2010 είχε ξεκινήσει με πολύ υψηλούς τόνους. Αλλη εποχή, άλλη στρατηγική.

Β.Κ.

Ηρωική προσπάθεια

Παρά την απάνθρωπη υποδοχή που του επιφύλαξαν ελάχιστα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός, κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Με τη χθεσινή παρουσίαση των 41 πρώτων υποψηφιοτήτων οι οποίες στο σύνολό τους είναι γνωστοί και δοκιμασμένοι συμπολίτες δίνει μια πρώτη απάντηση σε εκείνους που του έσκαψαν το λάκκο. Οχι όμως μόνο αυτό. Δίνει και μια άλλη επιλογή στους Βολιώτες και αυτό είναι το σημαντικότερο. Γερό χτύπημα στις παρασκηνιακές διαδικασίες αδίστακτων παραγόντων.

Β.Κ.

Κατεβαίνει υποψήφια

Σύμφωνα με πληροφορίες την υποψηφιότητά της για δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου φαίνεται ότι θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες η Μαρία Σαμαρά, για τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη κίνηση στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς.

Αθ.Τ

Μάλλον πρέπει να κρυφτούν

Αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο συνδυασμός του Μιχάλη Μιτζικού, πολύ σύντομα εντός τριημέρου, πρόκειται να ανακοινώσει άλλα 40 ονόματα και μάλιστα με πολλές εκπλήξεις, τότε κάποιοι θα πρέπει να ψάχνουν πολιτικό καταφύγιο για να κρυφτούν. Ιδιαίτερα βεβαίως ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γ. Κίτσιος και η Υφυπουργός Υγείας, που κυριολεκτικά επιχείρησαν να κατεδαφίσουν στην τελευταία συνέλευση της Ν.Δ. το νεαρό υποψήφιο. Αν τα καταφέρει θα τους έχει δώσει αποστομωτική απάντηση.

Β.Κ.

Κρουαζιερόπλοια και αεροπλάνα

Εστω και δειλά στην αρχή ξεκινούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου οι αφίξεις επισκεπτών για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινούν οι αφίξεις των τσάρτερς στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ενώ μέσα στο α΄ δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο. Συνολικά μέχρι τώρα οι προγραμματισμένες αφίξεις στα κρουαζιερόπλοια είναι πάνω από 35, ενώ την ίδια στιγμή είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για την υιοθέτηση της πρότασης για επταήμερη κυκλική κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά, ανάμεσα στα οποία θα συμπεριλαμβάνεται και ο Βόλος.

Με ενδιαφέρον

Με ενδιαφέρον αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη 1η Απριλίου η «πρώτη» της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης που έχει προκύψει μετά την απόφαση Σκοτινιώτη – Παπατόλια για κοινή συμπόρευση. Και έχει ενδιαφέρον γιατί οι παρουσίες και οι απουσίες που θα καταγραφούν θα έχουν ενδιαφέρον. Και οι μεν και οι δε. Αλλωστε έχουμε ακούσει τόσα και τόσα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Εχει χαθεί η μπάλα…

Εχει χαθεί η μπάλα αν από τα μισά απ’ όσα ακούν τα αυτιά μας καθημερινά ισχύουν για ονόματα που μέχρι τώρα ανήκαν στο ένα ή στο άλλο πολιτικό στρατόπεδο και τα οποία πλέον ακούγεται ότι μεταπηδούν σε άλλο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές στο Δήμο Βόλου. Θα λέγαμε ότι ο μόνος πολιτικός χώρος που συσπειρώνει τον κόσμο του είναι το ΚΚΕ, αν και αυτό έχει τις προσθαφαιρέσεις του σε επίπεδο ψηφοφόρων.

Τρέχει αν και δεν είναι υποψήφιος

Μπορεί να μην είναι υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, ωστόσο οι εκκρεμότητες που έχει με τα αδέσποτα, με το πρωινό των άπορων μαθητών (δεκατιανό), τον εμβολιασμό των Ρομά και την απέραντη γραφειοκρατία που επιβάλλει η Αποκεντρωμένη συνεχίζουν να κρατούν σε επαγρύπνηση τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής – Παιδείας και Πολιτισμού Απ. Παντσά.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Ανω Παρτάλι!

-Και τι όνομα θα δώσετε στη νέα παράταξη που ΘΑ δημιουργήσει ο νέος υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, ΟΤΑΝ ΘΑ τον βρει η Ζέττα κι ο Κίτσιος; ρωτήσαμε προβεβλημένο αυτοδιοικητικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

-Ανω Παρτάλι, μας απάντησε σοβαρά, καθόσον το Κάτω Παρτάλι είναι κατοχυρωμένο στο MEGA!!!

Φ.Τ.

Ποιες, Πάνο;

Σκοτινιώτης από την Πορταριά (ναι, έστω και προεκλογικά, βγήκε, επιτέλους, από το Δημαρχείο!): Ανάγκη να ενδυναμωθεί ο ρόλος των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

…Ποιες, Πάνο; Αυτές που τέσσερα χρόνια τώρα άφησες να καταβαραθρωθούν χωρίς να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι;

Φ.Τ.

Το λαϊκίζειν εστί φιλοσοφείν

Παπατόλιας προς Μπέο: Εγώ Λάκης, εσύ λακίζεις…

…Πολύς λαϊκισμός ενέσκηψε εσχάτως! Ο Γέρων Νίκων Νεοσκητιώτης να βάλει το χέρι του!

Φ.Τ.

Αδιαφορία για το αίτημα

Η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου έστειλε στις ελληνικές καλένδες το αίτημα 80 οικογενειών του Βελεστίνου να τιμηθεί με κάποια ονοματοθεσία, ο αείμνηστος Υφυπουργός Εσωτερικών, Θανάσης Νάκος. Ενώ το αίτημα έχει κατατεθεί επισήμως και πρωτοκολλήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2013, σήμερα περίπου τέσσερις μήνες μετά δεν έχει εισαχθεί καν για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Οι 80 Βελεστινλιώτες καταλογίζουν πολιτική μικροψυχία στους αρμοδίους. Πώς αλλιώς να το πει κανείς; Ας εισαχθεί και ας απορριφθεί στο κάτω – κάτω, αν βεβαίως υπάρχει αιτιολόγηση για κάτι τέτοιο.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου