ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βολιώτισσα υποψήφια

βολιώτισσα-υποψήφια-294753

Βολιώτισσα υποψήφια

Με το κόμμα «Συμφωνία για την Πατρίδα και το Λαό» υποψήφια ευρωβουλευτής θα είναι και η Μαρία Πολύζου, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε από το κόμμα του κ. Καμένου. Αναμφίβολα τιμητική η συμμετοχή στην ευρωλίστα στις έτσι και αλλιώς -για πρώτη φορά- επερχόμενες κρίσιμες ευρωεκλογές. Να θυμίσουμε ότι άλλες δύο γυναίκες από το Βόλο, με το ψηφοδέλτιο της ΕΛΙΑΣ, η Κατερίνα Γαργάλα και η Βάσω Στάμου είναι υποψήφιες για την Ευρωβουλή.

Ν.Τ

Επανέρχεται η αισιοδοξία

Η αισιοδοξία επανέρχεται στο στρατόπεδο του Π. Σκοτινιώτη καθώς διαπιστώνουν ότι σταδιακά έχει αρχίσει η μεταστροφή του εκλογικού σώματος στο Δήμο Βόλου και ότι επιτυγχάνεται η πολυπόθητη συσπείρωση. Από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας έγινε γνωστό ότι μετά από πολλές παλινωδίες συστρατεύoνται, κατά πάσα πιθανότητα, εκ νέου στη μάχη των εκλογών με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου ηχηρά ονόματα της σημερινής δημοτικής πλειοψηφίας, ενώ από τις ίδιες πηγές θεωρείται ότι είναι σε προχωρημένες συζητήσεις οι επαφές για να μπουν στο ψηφοδέλτιο της ενιαίας παράταξης, εκτός από τους ήδη γνωστούς νεοδημοκράτες, ακόμη δύο εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας και οι οποίοι το μόνο που περιμένουν είναι να δουν τι θα κάνουν τα κεντρικά με τον υποψήφιο στο Βόλο.

Ακόμη οι ίδιες πηγές από τη σημερινή δημοτική πλειοψηφία, συμφωνούν με τη γενική αίσθηση ότι ο τρόπος που ανακοινώθηκε το ενιαίο ψηφοδέλτιο με τον Παπατόλια έγινε «άτσαλα και άγαρμπα» και ότι σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνουν, αυτό έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον είκοσι μέρες νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο και αυτό το πρόβλημα, όπως λένε, φαίνεται πως σταδιακά παρακάμπτεται και πως ο περισσότερος κόσμος έχει αρχίσει να πείθεται για τη δυναμική που αναπτύσσει ο ενιαίος συνδυασμός.

Τα δίδυμα

Μπορεί το ψηφοδέλτιο του Δήμαρχου Βόλου να είναι πολυσυλλεκτικό με στελέχη από Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ωστόσο το αίμα νερό δεν γίνεται. Τα …δίδυμα με το ίδιο πολιτικό χρώμα, έπιασαν ήδη δουλειά .

Ανακοινώνει ψηφοδέλτιο

Επίσημη ανακοίνωση δε βγήκε, ωστόσο μας το μετέφερε υποψήφιος του συνδυασμού του, ότι είναι πολύ πιθανόν την ερχόμενη Παρασκευή, στο Μεταξουργείο, να ανακοινώσει ένα μεγάλο μέρος από το ψηφοδέλτιό του ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Τα προβλήματα της Αγ. Παρασκευής

Οι εξελίξεις στο Σχέδιο Πόλης (Πράξη Εφαρμογής) και τα συγκοινωνιακά – κυκλοφοριακά θέματα που απασχολούν τη συνοικία είναι τα δύο θέματα που θα συζητηθούν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Παρασκευής που συγκαλείται την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 μ.μ στο 17ο Δημοτικό Σχολείο.

Ολες τις μέρες

Με αφορμή την πρωτοβουλία του Κέντρου Κακοποιημένων και Παραμελημένων Ατόμων Μαγνησίας από την Αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου Κατερίνα Μπαρμπουδάκη διευκρινίστηκε ότι ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 15900 που θα παρέχει νομική κα ψυχολογική υποστήριξη σε όσες γυναίκες το έχουν ανάγκη είναι διαθέσιμος όλο το 24ωρο επτά μέρες την εβδομάδα και με την παροχή πληροφοριών σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά).

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Η μάχη του Βαγγέλη

Από χθες στη μάχη των δημοτικών εκλογών μετά από τετραετή απουσία ο πρώην αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καπούλας. Στο πλευρό του Πάνου Σκοτινιώτη μαζί με άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη από τον κεντροδεξιό χώρο έχει ήδη ξεκινήσει. Προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο οι δημοτικές εκλογές και το αποτέλεσμα τόσο για το συνδυασμό όσο και για τη δική του υποψηφιότητα. Ήδη κινητοποιεί δυνάμεις.

Ν.Τ

Ανέστειλε τον αγώνα

Μόνο προσωρινά για όσους πιθανώς χάρηκαν. Για το Σταύρο Κανέλο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με τον Κώστα Αγοραστό ο λόγος, ο οποίος για ένα τετραήμερο θα βρεθεί στη Γερμανία κοντά στην πολυαγαπημένη του κόρη που εργάζεται εκεί ως εκπαιδευτικός. Από εβδομάδα και πάλι στη μάχη ο πρώην περιφερειακός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς.

Ν.Τ

Τα πήρε ο Αχιλλέας

Σε μία από τις τελευταίες συσκέψεις του συνδυασμού του Αχιλλέα Μπέου κάποιοι θεώρησαν καλό να εκφράσουν αντιρρήσεις για την πιθανή συμμετοχή του γιατρού Γιώργου Μουλά στο ψηφοδέλτιο. Αυτός που ανέλαβε να γνωστοποιήσει στον υποψήφιο δήμαρχο τις αντιρρήσεις μάλλον θα το έχει μετανιώσει. Άκουσε ορισμένα γαλλικά, όχι χυδαία, αλλά αρκετά έντονα και βεβαίως έμαθε ότι κουμάντο στο συγκεκριμένο συνδυασμό κάνει ένας. Μάλιστα ο Αχιλλέας είχε και επιχείρημα: «Και για σένα μου έλεγαν διάφορα, αλλά σε έβαλα στο συνδυασμό. Εδώ καλώς ή κακώς αποφασίζω εγώ». Οι πληροφορίες ότι ο αντιρρησίας έκτοτε μιλάει μόνο συλλαβιστά και ψιθυριστά ελέγχονται.

Ν.Τ

Ξεχωρίζουν

Στο συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» φαίνεται ότι μεταξύ των δημοτικών συμβούλων τραβάνε μπροστά στην προεκλογική περίοδο ο κτηνίατρος Μιχάλης Τακκόπουλος, ο οδοντίατρος και πρόεδρος της ΕΠΣΘ Τάσος Μπατζιάκας και ο μηχανικός Θανάσης Σταυρίδης. Από τις συμπαθέστερες όμως φυσιογνωμίες του συνδυασμού είναι ο Λάμπρος Μακρής. Βέβαια είναι πολύ οι υποψήφιοι, αλλά όπως και να το κάνουμε ορισμένοι έχουν ξεχωρίσει.

Ν.Τ

Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΣ

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΛΑΣ για το δήμο του Βόλου. Επικεφαλής ο Απόστολος Νάνος.

…Καθαροί άνθρωποι, με καθαρές κουβέντες και καθαρές ιδέες στον αγώνα της δουλειάς, της δημιουργίας και της προκοπής της πόλης.

Φ.Τ.

Let’s do it Volos!

Δήμος Βόλου: Όλοι μαζί για μια πιο καθαρή και ανθρώπινη πόλη!

…Δεδομένης της κραυγαλέας ανεπάρκειας του Δήμου Βόλου, πρέπει να βάλουμε όλοι ένα χεράκι, αλλιώς θα μας φάει η βρώμα.

Φ.Τ.

Ε, ρε, πόνος…

Ακόμα να βρει υποψήφιο δήμαρχο για το Βόλο η Νέα Δημοκρατία!

…Αραγε πριν την έναρξη της νέας κλοτσοπατινάδας μεταξύ τους σχετικά με τον καταμερισμό των ευθυνών, θα υπάρξει χειραψία Ζέττας – Σούρλα;

Φ.Τ.

Σαβουάρ βιβρ

Ε, ναι, ο Μπαλτάκος ήθελε να διδάξει στον Κασιδιάρη σαβουάρ βιβρ εν αγνοία του Σαμαρά! Τι δεν καταλαβαίνεις;

…Οι ακροδεξιοί της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζουν ένα μόνον σύνθημα: φτιάξε χώρο για τη Χρυσή Αυγή. Και μόνο μια δραστηριότητα: καθάρισε το τοπίο από κάθε εμπόδιο. Η ανάγκη τους να βιώσουν το μίσος είναι πιο δυνατή από κάθε έννοια ανθρωπισμού.

Φ.Τ.

Xωρίς απόφαση οι κορύνες!

Δεν είναι λίγοι οι καταστηματάρχες της οδού Δημητριάδος που αντιδρούν στον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκαν οι κορύνες. Μάλιστα προχωράνε ακόμη παραπέρα λέγοντας ουσιαστικά ότι πρόκειται για παρανομία. Στηρίζουν αυτή την άποψη στο γεγονός ότι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος δεν υπάρχει για το ζήτημα ούτε εγκριτική, ούτε απορριπτική απόφαση. Το μόνο έγγραφο που υπάρχει και ήρθε περί τα τέλη Μαρτίου στο Δήμο Βόλου και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Μαγνησίας είναι αυτό της ΠΕΧΩ, το οποίο ζητάει περαιτέρω διευκρινίσεις και μελέτες για να επιτρέψει την τοποθέτηση κορυνών. Αυθαίρετα, όπως υποστηρίζουν οι αντιδρώντες, ο Δήμος Βόλου ερμήνευσε από το περιεχόμενο του εγγράφου ότι με τη συγκατάθεση της Τροχαίας μπορεί να τοποθετήσει τις κορύνες. Όμως η τοποθέτηση κορυνών είναι μία κανονιστική απόφαση και προϋποθέτει έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, διαφορετικά είναι στον αέρα, λένε οι ίδιοι, οι οποίοι σκέπτονται να εξαντλήσουν όλα τα διοικητικά και δικαστικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.

Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου