ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης

υποψήφια-αντιπεριφερειάρχης-299757

Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης

Η περιφερειακή σύμβουλος Μαγνησίας Τζούλια Τσαλίκη, που προτάθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ στη Μαγνησία, θα είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας. Η «υποψηφιότητά της «κλείδωσε» προχθές και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες μέρες από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας της «Θεσσαλών Συμπολιτεία» Νίκο Τσιλιμίγκα μαζί με τους άλλους τρεις αντιπεριφερειάρχες στους υπόλοιπους Θεσσαλικούς Νομούς.

Β.Κ

Mε «δεμένα χέρια»

Η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται με «δεμένα χέρια» στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου καθώς πολλά στελέχη του κόμματος έχουν ήδη δηλώσει την υποστήριξή τους και θα συμμετέχουν στο συνδυασμό που συγκροτεί η Μαρία Σαμαρά, νυν αντιδήμαρχος του κ. Αντώνογλου που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα είναι ξανά υποψήφιος ή όχι.

Β.Κ

Ξήλωσαν πανό

«Στα κεραμίδια» ήταν χθες τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων αλλά και συνδικαλιστές του ΕΚΒ όταν ενημερώθηκαν ότι προχθές ξηλώθηκαν από το Δήμο Βόλου και την Υπηρεσία Καθαριότητας πανό που είχαν τοποθετηθεί στη γέφυρα της Νέας Ιωνίας στο ύψος της Λ. Ειρήνης αλλά και στην Αναπαύσεως, παραμονή της χθεσινής πανεργατικής απεργίας. Τέτοια σπουδή… πια όταν οι εργαζόμενοι δέχονται καίρια χτυπήματα και προσπαθούν μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις να αναδείξουν τα προβλήματά τους;

Β.Κ

Βαρύ πυροβολικό

Σε «βαρύ πυροβολικό» της παράταξης «Νέα Εποχή- Νέα Δυναμική» εξελίσσεται η Κατερίνα Αναστασιάδου- Μωραΐτη. Η Κατερίνα δεν χάνει χρόνο και μαζί με ανθρώπους που την στηρίζουν και βλέπουν στο πρόσωπό της έναν άνθρωπο ευθύ και μαχητικό που μπορεί να τους εκπροσωπήσει στο δημοτικό συμβούλιο- όπως έκανε μέχρι σήμερα εκλεγμένη στη Δημοτική ενότητα Βόλου- καθημερινά τρέχει σε Βόλο και Νέα Ιωνία κάνοντας επαφές με τους πολίτες και φυσικά καταγράφει παράπονα, προβλήματα και προτάσεις. Ακούραστη και αεικίνητη…

Β.Κ

Τρέχει

Στην τοπική κοινότητα Κεραμιδίου – Βένετουφαίνεται πως κλείδωσαν οι υποψηφιότητες για το συνδυασμό του κ. Νασίκα υποψηφίου Δημάρχου Ρήγα Φεραίου. Οκ. Νασίκας, όπως λένε οι συνεργάτες του, οργώνει κυριολεκτικά το Δήμο Ρήγα Φεραίου σε καθημερινή βάση και έρχεταισε επαφή με στελέχη του συνδυασμού του προσπαθώντας να καταρτίσει ένα δυνατό, ποιοτικό και πλήρες ψηφοδέλτιο.Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοπική κοινότητα Κεραμιδίου συμπληρώθηκε ο αριθμός των υποψηφίων τοπικών και δημοτικών συμβούλωναπό ικανά και με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση στελέχη.

Ν.Τ

Συνάντηση υποψηφίων

Με τους υποψηφίους του συνδυασμού είχε συνάντηση στο Παρκ χθες το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου «Δύναμη Βόλου» Μιχάλης Μιτζικός . Το κλίμα στη συνάντηση ήταν πολύ καλό και ελπιδοφόρο καθώς καθημερινά όπως έλεγαν οι συνεργάτες του εδραιώνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του επικεφαλής αλλά και του συνδυασμού.

Ν.Τ

ΕΥΔΕ για τη σήραγγα

Μπορεί το έργο του περιφερειακού στο τμήμα Γορίτσας – Αγριάς να είναι έτοιμο μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, ωστόσο στο Δήμο Βόλου εκφράζουν φόβους ότι ενδεχομένως το έργο μπορεί να μη δοθεί στην κυκλοφορία αν δεν υπάρξει έγκαιρα έγκριση από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων (ΕΥΔΕ) Σηράγγων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Τα ομπρελοκαθίσματα

Αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η λήψη απόφασης για την «παραχώρηση με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων και τροχήλατου (αυτοκινούμενου ή μη) αναψυκτηρίου και τροχήλατης (αυτοκινούμενης ή μη) καντίνας. Για το θέμα πριν τη λήψη απόφασης από το Σώμα είχε ζητήσει και είχε πάρει το λόγο εκφράζοντας τις αντιδράσεις των οικιστών της περιοχής του Αγίου Στεφάνου για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων στο πρώτο λιμανάκι ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής κ. Γώγος. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος …μπέρδεψε τα ομπρελοκαθίσματα με την καντίνα και το θέμα αποσύρθηκε άρον – άρον από τον ίδιο το Δήμαρχο ο οποίος σε αυστηρό ύφος ζήτησε την επόμενη φορά να είναι παρών στη συνεδρίαση και ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

Σημάδι

Κάποιοι που ετοιμάζονται από περιφερειακή Δημοτική Ενότητα στην οποία εκτίθενταν μέχρι σήμερα να μετακομίσουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, πήγαν χθες μετά από πολλά χρόνια στο Πανθεσσαλικό να δουν την αγαπημένη τους ομάδα τη Νίκη η οποία τελικά έχασε. Κακό σημάδι Μπάμπη…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Hμαρτον!!!

Σκοτινιώτης: Ο Περιφερειακός θα είναι σύντομα ένας δρόμος απολύτως λειτουργικός και ασφαλής!!!

…Μετά την ανωτέρω δήλωση να κάνουμε την ημέρα εγκαινίων του μισού Περιφερειακού (μέχρι τα Αστέρια της Αγριάς θα φτάνει η χάρη του) Επίσημη Γιορτή της Πόλης του Βόλου προς τιμήν των ηρώων Βολιωτών αυτοδιοικητικών παραγόντων, σαν τον Πάνο, που ξεκίνησαν τον Περιφερειακό όταν γεννιούνταν οι Βολιώτες που σήμερα απέκτησαν δικαίωμα ψήφου κι ακόμα να τον ολοκληρώσουν!!!

Φ.Τ.

Ονειρο θερινής νυκτός

Η υποψηφιότητα Σκοτινιώτη παραμένει καθηλωμένη παρά την προς τα δεξιά διεύρυνση.

…Πάνο, μη χολοσκάς. Ο,τι κι αν γίνει, θα ’σαι πάντα ο δήμαρχος της καρδιάς μας.

Φ.Τ.

Νάνοι και Πατσιαντάδες

Οι αριστερές αυτοδιοικητικές παρατάξεις Πατσιαντά και Νάνου, σε αντίθεση με την ακυρωθείσα επανεκκίνηση της παράταξης Σκοτινιώτη και τη στασιμότητα που επιδεικνύει εσχάτως η παράταξη Μπέου, κερδίζουν συνέχεια πόντους.

…Δεν υπάρχει πλέον στο Βόλο ένας ιστός παγιωμένων παραδόσεων και συμπεριφορών, ικανός να προστατεύσει τις φιλοολιγαρχικές συντηρητικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις.

Φ.Τ.

Επιτέλους ΑΤΜ

Επιτέλους ΑΤΜ αποκτά η Πορταριά και το Πήλιο, σύμφωνα με ενημέρωση που μας έδωσε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Στ. Κανέλλος. Το ΑΤΜ θα είναι της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία κατακυρώθηκε μετά από ανοιχτή πλειοδοτική δημοπρασία από το Δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Μαγνησίας με το συνδυασμό του Κ. Αγοραστού και πρώην στέλεχος της τράπεζας Πειραιώς, Σταύρο Κανέλλο, ικανοποιείται ένα αίτημα των κατοίκων και επιχειρήσεων για τη λειτουργία ΑΤΜ στην Πορταριά.

Ν.Τ.

Αυτοδιοικητικό πλαίσιο

«Η συνεργασία στελεχών του κεντροδεξιού χώρου με την παράταξή μας κινείται αποκλειστικά σε αυτοδιοικητικό πλαίσιο. Δεν σηματοδοτεί σε καμία περίπτωση συντηρητική στροφή», διευκρίνισε χτες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Απόστολος Παπατόλιας. «Οι κυβερνητικές πολιτικές που θέλουν την Αυτοδιοίκηση ουραγό και τους Δήμους στο περιθώριο πρέπει να ανατραπούν. «Η στάση μας αυτή ήταν και θα παραμένει αδιαπραγμάτευτη», τόνισε ο πρώην Νομάρχης, προσθέτοντας ότι «το Πρόγραμμα της «Επιλογής Ευθύνης» θα αποτυπώνει καθαρά τη ριζοσπαστική και προοδευτική κατεύθυνση της νέας Παράταξης».

Ν.Τ.

Σε αναμονή

Τη Μ. Δευτέρα πιθανότατα, θα συνεχιστεί η συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας για την ανάδειξη της νέας Διοικούσας Επιτροπής.

Ο νομικός σύμβουλος δεν έχει απαντήσει για την ένσταση που μπλοκάρισε για δεύτερη φορά τη διαδικασία, αν δηλαδή είναι νόμιμη η παραίτηση ενός ψηφοδελτίου.

Γεγονός παραμένει ότι το ΤΕΕ Μαγνησίας είναι το μοναδικό περιφερειακό τμήμα που πορεύεται με την παλιά του διοίκηση, μετά από συνεχόμενα αδιέξοδα στην εκλογική διαδικασία.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου