ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόταση κοινής αποδοχής

πρόταση-κοινής-αποδοχής-304086

Πρόταση κοινής αποδοχής

Στο πρόσωπο της Τζούλιας Τσαλίκη για τη θέση της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο του οποίου ηγείται ο καρδιοχειρουργός, Καθηγητής της Ιατρικής του Π.Θ. Νίκος Τσιλιμίγκας, συνέκλιναν οι δύο παρατάξεις, οι οποίες στηρίζουν τη «Θεσσαλών Συμπολιτεία».

Αποτελεί κοινή πρόταση να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Μαγνησία. Αλλωστε, ζυγίζοντας την απόφαση τους οι δύο παρατάξεις της «Θεσσαλών Συμπολιτεία» έλαβαν υπόψη τους ότι η Τζούλια Τσαλίκη τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής και διαθέτει τις ικανότητες να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις. Ταυτόχρονα, στην επιλογή συνετέλεσε η επαγγελματική εμπειρία και γνώση γύρω από ευρωπαϊκά και αναπτυξιακά έργα, καθώς και η μακρόχρονη παρουσία της στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Β.Σ.

Νεολαίοι

Αν κάτι ξεχωρίσαμε από τη χθεσινή συγκέντρωση του Μ. Πατσιαντά ήταν η παρουσία νέων ανθρώπων. Είναι στοιχείο παρήγορο που δείχνει ότι σε μια εποχή κατήφειας και παραίτησης υπάρχουν νέα παιδιά που ενδιαφέρονται για τα κοινά. Τους έχει ανάγκη ο τόπος. Η ανανέωση της τοπικής πολιτικής ζωής είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία και θα ήταν ευχής έργο να δούμε αρκετούς από αυτούς στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Αρκετά πια με τους μαθουσάλες και τους μόνιμους σωτήρες.

Μίλησαν αυτοδιοικητικά

Αν και μέλη του Κοινοβουλίου και οι δύο, ο Π. Μουτσινάς και ο Αλέξης Μεϊκόπουλος εξέπληξαν ευχάριστα στις χθεσινές ομιλίες τους πριν την κεντρική ομιλία Πατσιαντά καθώς μίλησαν για την πόλη και την περιοχή και πολύ λιγότερο για τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Επανακάμπτει

Πέρασε τους τελευταίους μήνες ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά φαίνεται πως σταδιακά επανακάμπτει καθώς χθες, μετά από πολύ καιρό, έκανε και πάλι δημόσια εμφάνιση ενώ θα είναι υποψήφιος και στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ο λόγος για το δημοτικό σύμβουλο των Δρόμων Συνεργασίας Γιάννη Μολοχίδη.

Εύσημα

Ειδική αναφορά στο Νίκο Μαγγίτση, αλλά και στον εκπρόσωπο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλη Ηλιόπουλο για την τεράστια βοήθειά τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών, έκανε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Βόλου ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας Νίκος Μιχαλάκης (φωτό).

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Οι συνδικαλιστές

Και οι συνδικαλιστές στο «χορό» των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Βόλου. Ο Πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Δημ. Κουτσούκος, ο γ.γ. του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου, ο γ.γ της Ενωσης Προσωπικού Τσιμέντων Βασ. Χαλαστάρας, θα είναι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Παν. Σκοτινιώτη. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον επισιτισμό Βαγ. Σταθαράκος με τον Μαργαρίτη Πατσιαντά, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κ. Δαριώτης με τον Μιχ. Μιτζικό, ενώ επίσης ενισχυμένη είναι και η παρουσία στα ψηφοδέλτια της ΛΑΣ με τους Θ. Τσαλούχο και Ε. Καρυδάκη. Και έπεται συνέχεια …και στα άλλα ψηφοδέλτια των άλλων συνδυασμών.

Ν.Τ

Κερδίζουν έδαφος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις των Πατσιαντά και Νάνου κάθε μέρα που περνάει κερδίζουν και νέο έδαφος, παρ’ όλα τα εμπόδια, τις δυσκολίες, τις διαβολές που συναντούν στο δρόμο τους.

…Κατέχουν κάτι βασικό, αποφασιστικό, αναντικατάστατο και άφθαστο: το λαϊκό πολιτικό τους πρόγραμμα, την υλοποίηση του οποίου εγγυάται η ακεραιότητα του αριστερού αγωνιστή.

Φ.Τ.

Κυβερνητική περηφάνια

Χίλια μπράβο είπε η Μέρκελ στην κυβέρνηση για τον εξανέμιση του λαϊκού εισοδήματος, τη θηριώδη ανεργία, τη διάλυση των δημοσίων αγαθών της Υγείας, της Παιδείας κ.τ.λ., τη συντριβή της νεολαίας, τη νέα μετανάστευση, τον εκφυλισμό της δημοκρατίας, την παραχώρηση της κυριαρχίας μας, το χτύπημα κάθε δημοκρατικής κατάκτησης του προηγούμενου αιώνα κ.τ.λ.

…Και πού να δεις τι μας έχει για μετά!

(Ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος πρέπει να αισθάνονται περήφανοι).

Φ.Τ.

Βολιώτες με τη Μέρκελ

Ανάμεσα στις 20 ελληνικές start ups εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν στο Ξενοδοχείο Hilton με τη Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ήταν και η βολιώτικη εταιρία θαλάσσιου τουρισμού incrediblue. Η incrediblue Βολιώτικη μεν, παγκόσμια δε, είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών που έχει ήδη διεισδύσει στις ευρωπαϊκές αγορές. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εταιριών έκαναν μία σύντομη παρουσίαση των προϊόντων τους αλλά κατέθεσαν επίσης και προτάσεις για την ευκολότερη ανάπτυξη της νέας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο Γεώργιος Γάτος, συνιδρυτής της incrediblue ανέφερε «η συνάντηση με την Καγκελάριο ήταν άκρως προσωπική και εποικοδομητική. Έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για τις εταιρίες και υποσχέθηκε να στηρίξει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο την νέα επιχειρηματικότητα. Στην ευκαιρία που μας δόθηκε καταθέσαμε προτάσεις για την στήριξη της νέα επιχειρηματικότητας, όπως η μείωση των μη-μισθολογικών εισφορών που πληρώνει μία startup επιχείρηση τα πρώτα τρία χρόνια από την ίδρυση της».

Ν.Τ.

Για το ψηφοδέλτιο

Καθημερινές είναι οι επαφές που έχει ο Λάμπρος Νούσιας, γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας με στελέχη αλλά και πολίτες από διάφορους κοινωνικούς χώρους, προκειμένου να βρεθούν άνθρωποι με αποδοχή, που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια Θεσσαλίας. Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει τις προτάσεις του και από εκεί και πέρα βέβαια οι οριστικές αποφάσεις ανήκουν στον υποψήφιο περιφερειάρχη Ν. Τσιλιμίγκα και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Τ. Τσαλίκη.

Ν.Τ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου