ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οδός για το Θ. Νάκο

οδός-για-το-θ-νάκο-307365

Οδός για το Θ. Νάκο

Στην Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου Βόλου διαβιβάστηκε το αίτημα που κατέθεσε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βόλου Σταύρος Μητσικώστας να δοθεί προς τιμήν του αείμνηστου Θανάση Νάκου η ονομασία οδού της πόλης.

Μικρές αποδόσεις

Αν παίζαμε με όρους στοιχήματος οι αποδόσεις που δίνουν οι επόμενες… μεταγραφές θα ήταν μάλλον μικρές, καθώς δύο δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας οδεύουν στο ψηφοδέλτιο Σκοτινιώτη, ενώ ένας ακόμη οδεύει στο ψηφοδέλτιο Μπέου. Τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια…

Απουσίες

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκάλεσε η απουσία από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου των Β. Κοντορίζου, Π.Μαβίδη και Ν. Μαυρόπουλου, καθώς είναι άγνωστο αν θα είναι υποψήφιοι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Οι εκλογικοί συνδυασμοί

Παράταση μέχρι τις 24 Απριλίου δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για να καταθέσουν οι επικεφαλής τους εκλογικούς τους συνδυασμούς στο Πρωτοδικείο.

Από τα πέντε μόνον τα δύο

Με δύο πλυντήρια προσπαθεί η υπηρεσία καθαριότητας να ανταπεξέλθει στο πλύσιμο των κάδων. Η υπηρεσία διαθέτει πέντε πλυντήρια αλλά δεν διαθέτει προσωπικό για να τα λειτουργήσει, ενώ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί όπως είπε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νατάσσα Οικονόμου λόγω σοβαρών ασθενειών – τρεις περιπτώσεις – και αιτήσεων συνταξιοδότησης – δύο περιπτώσεις τον προηγούμενο μήνα, ενώ αναμένονται άλλες δύο, μετά το Πάσχα.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Με τους εργαζόμενους

«Θα είμαστε μαζί σας στην πρώτη γραμμή του αγώνα του εργατικού κινήματος» δήλωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» υποψήφιος Δήμαρχος Μαργαρίτης Πατσιαντάς αναφερόμενος στις συνεχείς διαπραγματεύσεις στις οποίες βρίσκονται τα σωματεία των εργαζομένων της ΑΓΕΤ Ηρακλής για τις νέες επιχειρησιακές συμβάσεις με γνώμονα τη διατήρηση των εργασιακών και μισθολογικών τους δεδομένων ενόψει και της συγχώνευσης της μητρικής τους εταιρίας, της γαλλικής Lafarge με την ελβετική Holcim. Ο κ. Πατσιαντάς , οποίος επισκέφθηκε συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών της δημοτικής παράταξης τις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ στην Αγριά Βόλου, συνομίλησε για ώρα με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων και τη Διοίκηση του εργοστασίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και την προοπτική της εταιρίας.

Ν.Τ

Καταγγελία ετεροδημότη

Το φυσάει και δεν κρυώνει ακόμη ετεροδημότης της Ν.Δ αυτό που έπαθε. Πήρε τηλέφωνο στα κεντρικά του κόμματος στη Συγγρού για να ρωτήσει ποιόν στηρίζει η παράταξή του στο Δήμο Βόλου και τον ενημέρωσαν τον Μιχάλη Μιτζικό. Παίρνει τηλέφωνο και σε γνωστό πολιτικό γραφείο στο Βόλο και του απαντάνε «δεν ξέρουμε ακόμη, πάρτε σε μία εβδομάδα…». Ο ίδιος αφού συνήθλε από το σοκ, πήρε και το κατήγγειλε φυσικά στους συνεργάτες του Μιχ. Μιτζικού με ονοματεπώνυμο…. μάλιστα, για τους «δύσπιστους». Εμείς το μάθαμε και το μεταφέρουμε.

Β.Κ

Ινστρούχτορες

Και δεν είναι μόνο αυτό, διότι όπως μαθαίνω και στο Νοσοκομείο Βόλου, ο γνωστός μηχανισμός με «αναφορά» στην κυβέρνηση περιδιαβαίνει τα γραφεία και υπονομεύει ευθέως το συνδυασμό του κ. Μιτζικού, με μπροστάρηδες σε αυτή την πρωτοφανή «μηχανή λάσπης» κατά ενός υποψηφίου που προέρχεται από τον ίδιο χώρο, έναν συνδικαλιστή που προσπαθεί να «ψήσει» συναδέλφους του να μην τον ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές και μία συνδικαλίστρια που προσφάτως έγινε και προϊσταμένη. Για αυτό τους πληρώνει ο ελληνικός λαός;

Β.Κ

Μήνυμα

Ή πρόεδρος της ΝΟΔΕ ή περιφερειακός σύμβουλος μπορεί να είναι ο Γιώργος Κίτσιος, διαμύνυαν χθες με νόημα στελέχη εκ των 12 της Ν.Δ. που συμπορεύονται με τον Πάνο Σκοτινιώτη στο Δήμο Βόλου. Το «μήνυμα» προς τον περιφερειάρχη ενόψει των περιφερειακών εκλογών όπως έλεγαν είναι σαφές διότι υφίσταται σοβαρό πολιτικό ζήτημα εξαιτίας των όσων δήλωσε χθες ο κ. Κίτσιος στο TRT χαρακτηρίζοντας τους 12 που συντάσσονται με τον συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη «γυρολόγους της πολιτικής». «Εμείς στηρίζουμε με θέρμη τον κ. Αγοραστό όμως ο κ. Κίτσιος ή θα είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ ή περιφερειακός σύμβουλος» έλεγαν χθες στη στήλη και ο νοών νοείτω…

Ν.Τ

Μαζί;

Κοίτα να δεις που θα δούμε και Νίκο Στόικο μαζί με Μπάμπη Ζάχο να τρέχουν για τη δισταυρία στην Αγριά… Αχιλλέας ο θαυματουργός…

Β.Κ

Βόλε, κουράγιο

Σκοτινιώτης Π. (σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος Βόλου, πρώην νομάρχης και βουλευτής Μαγνησίας), Παπατόλιας Α. (σοσιαλδημοκράτης πρώην νομάρχης Μαγνησίας), Καπούλας Β. (πρώην αντιδήμαρχος, πρώην αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ Μαγνησίας), Μαβίδης Π. (σοσιαλδημοκράτης πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας), Παπαδόπουλος Κ. (πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Μαγνησίας), Οικονόμου Ν. (σοσιαλδημοκράτισσα αντιδήμαρχος Βόλου, πρώην αντινομάρχης Μαγνησίας), Μπαναγής Δ. (πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας) κ.τ.λ.

…Όλο αυτό κάτι από συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ θυμίζει. Κάτι από Σαμαρά, κάτι από Βενιζέλο.

(Βόλε, κουράγιο, ήρθαν να σε σώσουν αυτοί που σε κατέστρεψαν).

Φ.Τ.

Boeing

Μ. Μιτζικός: Συνεχίζουμε την πορεία μας.

…Κυρία Ζέττα, είμαι εις την ευχάριστο θέση να σας ανακοινώσω ότι ο Μιτζικός κρύβει το χαμένο Boeing ως αντίποινα για τη στάση σας απέναντί του και απέναντι στην αυτοδιοικητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στο Βόλο. (Κατόπιν αυτού δεν απομένει πλέον παρά να τον παραδώσετε σιδηροδέσμιο στο Σκοτινιώτη).

Φ.Τ.

Κατηγοριοποίηση

Ψύλλους στα αυτιά συνδικαλιστών του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έβαλε εγκύκλιος που απέστειλε χθες στα σχολεία, η Διευθύντρια Π.Ε.Θεοδ. Μητσιάνη, βάσει της οποίας καλούνται οι διευθυντές να απαντήσουν αν σύστησαν ομάδες εργασίας για την αξιολόγηση και με ποιον τρόπο (εθελοντικά ή μετά την… επιστράτευσή τους από το Υπουργείο Παιδείας).

Το παραπάνω εκλήφθηκε ως απόπειρα κατηγοριοποίησης των σχολείων σε… υπάκουα και μη από την παράταξη της «Αξιοπρέπειας, Αλληλεγγύης, Ανατροπής», που προκάλεσε μάλιστα έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.

Το μέλος της παράταξης, Παν. Μουντούρης, τόνισε ότι το αίτημα της Πρωτοβάθμιας υπερβαίνει τις αρμοδιότητες της Διευθύντριας η οποία οφείλει να καταγράψει πόσα και ποια σχολεία δεν έχουν συγκροτήσει ομάδες εργασίας για την αξιολόγηση κι όχι τον τρόπο με τον οποίο το έκαναν.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου