ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εμπειρία

εμπειρία-311223

Εμπειρία

Αεικίνητος ο Τάσος Μπατζιάκας. Τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» και τον Αχιλλέα Μπέο και είναι πάντα πρόθυμος να ακούσει τον κάθε συμπολίτη για ζητήματα που αφορούν την πόλη. Η εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση και τα δημοτικά έδρανα άλλωστε αποτελεί μεγάλο «ατού» μαζί με το γεγονός ότι είναι από τους πλέον προσιτούς ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά.

Ν.Τ

Δεν είναι λωτοφάγοι

Καλά η χθεσινή δήλωση της Υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή… για τις εκλογές θα μείνει στην ιστορία. Μόλις την ρώτησαν οι δημοσιογράφοι για τις Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Βόλου έσπευσε να τονίσει ότι είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Οργάνωσης Βόλου, ενώ η ίδια έχει αρμοδιότητα για τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές στην Περιφέρεια. «Οι πολίτες θα επιλέξουν αυτούς που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν», δήλωσε μάλιστα. Αφού πρώτα τα έκανε «μαντάρα» και κόντεψε να διαλυθεί ολόκληρη Νέα Δημοκρατία με τους προσωπικούς της χειρισμούς, τώρα έρχεται και δηλώνει «δεν ξέρω δεν είδα» η κ. Μακρή. Λες και οι νεοδημοκράτες αλλά και όλοι οι Βολιώτες είναι «λωτοφάγοι» και δεν θυμούνται τα όσα διαδραματίστηκαν. Μα καλά «για κινεζάκια στα δέντρα» τους περνάνε ορισμένοι τους ψηφοφόρους;

Β.Κ

Στην Περιφέρεια

Ενας δικός μας άνθρωπος, ο δημοσιογράφος Μάκης Μπαλλής που μέχρι να συνταξιοδοτηθεί εργάζονταν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με το ψηφοδέλτιο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία της Ευημερίας, της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας». Ο Μάκης Μπαλλής αποφάσισε αυτή την φορά να δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών από την αιρετή Περιφέρεια, γνωρίζοντας πολύ καλά τα θέματα του Νομού αφενός και αφετέρου θέλοντας να προσφέρει για όλη τη Μαγνησία, της οποίας τις ανάγκες γνωρίζει πολύ καλά και από τη δημοσιογραφική σκοπιά.

Β.Κ

Εχει αποδοχή

H Κατερίνα Αναστασιάδου – Μωραΐτη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» είναι ευρείας αποδοχής και αυτό καταγράφεται σε κάθε περιοδεία που πάει είτε με το συνδυασμό είτε μόνη της προκειμένου να βρει φίλους και συνεργάτες για να συζητήσει θέματα που αφορούν στην πόλη του Βόλου και όχι μόνο. Είναι δε τόση η σπουδή με την οποία δίνει αυτό τον αγώνα που από το πρωί μέχρι το βράδυ, βρίσκεται σε επαφή με κόσμο.

Ν.Τ

Ραντεβού το Σεπτέμβρη

Τελευταία συνεδρίαση η χθεσινή για το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που πλέον θα συγκληθεί την 1η Σεπτεμβρίου με τη νέα σύνθεση έτσι όπως αυτή θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Καλλικράτη «ένα μήνα πριν τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης». Ως τούτου θα πρέπει ένα θέμα προκειμένου να συζητηθεί να είναι πλήρως αιτιολογημένο, για να μην απορριφθεί η νομιμότητα του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Πρώτοι οι αυστριακοί

Εφτασε χθες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο Βόλο και φυσικά αρκετοί από τους επιβάτες του ήταν … αυστριακοί!!!

Εκτός ημερήσιας …

Δεκατέσσερα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης είχε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά της μειοψηφίας.

Ονειρο το «δεκατιανό»

Ονειρο ήταν και πάει το «δεκατιανό» των μαθητών που ήθελε να υλοποιήσει ο Δήμος Βόλου σε 500 μαθητές Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης. Μας το εκμυστηρεύτηκε λίγο μετά το τέλος του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Απ. Παντσάς.

Υστατη προσπάθεια

Συζήτηση με τους δημοτικούς συμβούλους Νίκο Μαυρόπουλο και Π. Μαβίδη είχε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Βόλου σε μία ύστατη προσπάθεια να τους μεταπείσει να κατέβουν με το ψηφοδέλτιό του στις εκλογές του Μαΐου.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Ave Caesar!

Γιατί να ξαναψηφίσουμε δεξιούς ή σοσιαλδημοκράτες υποψηφίους; Μα για τα μέχρι τώρα επιτεύγματά τους. Να τους ξαναβγάλουμε πάλι, ώστε τα επιτεύγματα αυτά να μην έχουν τελειωμό.

Φ.Τ.

Κοινότητα συμφερόντων

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε το Βόλο θέλουμε μαζί μας τους εργαζόμενους στο δήμο.
…Η πραγματική ενότητα του βολιώτικου λαού είναι μέσα από τα κοινά του συμφέροντα και όχι μέσα στους κόλπους κάποιας δημοτικής αρχής, αποκομμένης από το λαό, που εκτελεί εντολές της κυβέρνησης, υπηρετώντας τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

Φ.Τ.

Καθαρές κουβέντες

Απόστολος Νάνος: Ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, να κρίνει το κάθε κόμμα και τον κάθε αυτοδιοικητικό συνδυασμό από τις θέσεις και τις πράξεις του.
…Μέσα στη φοβερή σύγχυση που σκόπιμα δημιουργούν στο λαό με τα όργανά τους οι υπεύθυνοι για το δράμα του, ο λόγος της Αριστεράς έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Φ.Τ.

Η συμπαθής ελληνική αποικία

Γιούνκερ: Αν εφαρμόζαμε τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία ή στη Γαλλία, θα είχε γίνει εξέγερση.
…Καληνύχτα μας.

Φ.Τ.

Πότε τελειώνουν τα μνημόνια

Τα μνημόνια θα τελειώσουν όταν ξανανοίξουν τα κλειστά μαγαζιά.

Φ.Τ.

Καθυστερήσεις

Καθυστερήσεις στον ελάχιστο μισθό της καταγράφει απασχολούμενη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη προσφέρει τις υπηρεσίες της με όρο του μεγάλου ευεργέτη του Επιμελητηρίου και τέως Υπουργού, Νικολάου Μπρισίμη, στο συμβόλαιο δωρεάς του ομώνυμου κτιρίου προς το φορέα.

Η τήρηση των όρων της δωρεάς είναι τεράστιας σημασίας και θα πρέπει να διασφαλίζεται τόσο από τη σημερινή όσο και από τις επόμενες διοικήσεις του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, απέναντι στο οποίο ο Νικόλαος Μπρισίμης υπήρξε γενναιόδωρος.

Ε.Χ.

Συμβούλιο Ποιότητας και Ανταγωνιστικότητας

Μια βασική ιδέα του Απ. Παπατόλια, η δημιουργία τοπικού Συμβουλίου Ποιότητας και Ανταγωνιστικότητας, όπου θα συμμετέχουν οι σημαντικότεροι συλλογικοί φορείς της πόλης χαράσσοντας από κοινού τις κατευθύνσεις της τοπικής ανάπτυξης, αποκτά πλέον κεντρική θέση στο Πρόγραμμα της «Επιλογής Ευθύνης». Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό ότι τόσο ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Θανάσης Παπαδημόπουλος όσο και ο εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου κ. Απόστολος Παπαδούλης εκτιμούν ότι η θεσμοθέτηση ενός τέτοιου οργάνου είναι αναγκαία για το σχεδιασμό της τοπικής ανάπτυξης. Αυτά είπαν οι δύο πρόεδροι κι έπεται συνάντηση με τους εμπόρους και το Επιμελητήριο.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου