ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκλεισαν την ΑΥΡΑ μέρα μεσημέρι…

εκλεισαν-την-αυρα-μέρα-μεσημέρι-315818

Εκλεισαν την ΑΥΡΑ μέρα μεσημέρι…
Ηταν γνωστό εδώ και καιρό ότι έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση για την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της κοσμαγάπητης ταβέρνας του Αναύρου «ΑΥΡΑ» που λειτουργεί στο συγκεκριμένο σημείο πάνω από 100 χρόνια. Εκείνο που δεν ανέμενε κανείς ήταν αυτό που συνέβη χθες το μεσημέρι. Αστυνομικοί μετέβησαν Μ. Παρασκευή, μέρα που δεν λειτουργούσε καμία δημόσια υπηρεσία, να υλοποιήσουν απόφαση για να σφραγίσουν το κατάστημα.

Εκπληκτοι οι θαμώνες του καταστήματος δεν πίστευαν στα μάτια τους. Είναι γνωστό επίσης ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες μαζί τους και ο Δήμος τα τελευταία χρόνια εξάντλησαν κάθε πρόβλεψη του νόμου, προκειμένου το αγαπημένο στέκι των Βολιωτών να αποτελέσει παρελθόν.

Το λιγότερο βεβαίως είναι ότι οι ιστορικοί ιδιοκτήτες του καταστήματος (τρεις γενιές) είχαν προβεί σε μεγάλες προμήθειες για το τετραήμερο του Πάσχα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους μόνιμους πελάτες, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Δεν φαντάζονταν οι άνθρωποι ότι η οδυνηρή απόφαση που οδηγεί στην «επαγγελματική τους σταύρωση» θα εφαρμόζονταν ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής.
«Τ»

Την τιμητική τους
Εκκλησίες, γήπεδα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, έχουν την τιμητική τους αυτό τον καιρό. Οπως και οι πολίτες φυσικά, που τους αγαπούν, τους συμπονούν, τους συμπαραστέκονται και εξ ονόματός τους ομιλούν οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων. Η μάχη των ψηφοδελτίων έχει ξεκινήσει για τα καλά και μετά το Πάσχα θα κορυφωθεί. Τώρα εάν θα υπάρξει Ανάσταση για τους πολίτες… θα δείξει.
Β.Κ

Επίσκεψη στο Βόλο
Στο Βόλο σύμφωνα με πληροφορίες θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και τώρα υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Κώστας Μουσουρούλης. Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που θα επισκεφτεί το Βόλο καθώς οι σχέσεις του με την περιοχή είναι εδραιωμένες εδώ και χρόνια όπως επίσης και η φιλία του με την οικογένεια πολύ γνωστού Βολιώτη κλινικάρχη.
Ν.Τ

Καφεδάκι στην παραλία
Απαλλαγμένος πλέον από το …κυνήγι της ψήφου, μετά από πολλά χρόνια, ο πρώην Δήμαρχος Π. Μαβίδης θα έχει εφεξής περισσότερες ευκαιρίες να πίνει στην παραλία το καφεδάκι του με το …alter ego του Νίκο Μαυρόπουλο που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα από την Εθνική και ο οποίος τέλος του μήνα φεύγει για την Αμερική προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία του γιου του στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Στη Νέα Ιωνία
Στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας θα επιστρατευθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδας Μαυρογιάννης. Η μετακίνηση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας, καθώς ο γιατρός εδώ και χρόνια μένει στη Μελισιάτικα.

Στο Βόλο
Οι εκλογές είναι κρίσιμες και επιβάλουν την παρουσία του στο Βόλο, παρεκκλίνοντας από τη συνήθη πρακτική του να περνά το Πάσχα στο οικογενειακό σπίτι στην Αμαλιάπολη. Ο λόγος για το Δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη.

Τι θα κάνουν;
Τα ψηφοδέλτια συμπληρώνονται σταδιακά και πλέον λίγα κομμάτια απομένουν που παραμένουν αδιευκρίνιστα. Δύο από αυτά είναι τι θα πράξουν τελικά οι Τέλης Δουλόπουλος και Τέλης Μπασδάνης.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Εντονη δραστηριότητα
Eντονη δραστηριότητα του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου Πέτρου Μπατζιάκα με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Αγοραστού. Οι συνεχόμενες συναντήσεις με συλλόγους, εθελοντικές οργανώσεις και συνεταιρισμούς αγροτών καθώς και οι επισκέψεις του σε χωριά στην περιφέρεια δίνουν έντονο χρώμα στην προεκλογική του εκστρατεία. Πρόκειται για έναν περιφερειακό σύμβουλο με εμπειρία και βαθιά γνώση των προβλημάτων.
Ν.Τ.

Ανταγωνισμός …με καταγγελίες
Εχει γίνει πλέον συνήθεια. Καταστηματάρχες στο χώρο της διασκέδασης που δεν μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό με ποιοτικά χαρακτηριστικά, στήνουν βιομηχανίες καταγγελιών προκειμένου να εμποδίσουν τους ανταγωνιστές τους. Συνήθως μάλιστα χρησιμοποιούν ως παρένθετα πρόσωπα ηλικιωμένους -με το αζημίωτο φυσικά- προκειμένου να υποδυθούν το ρόλο του καταγγέλλοντος. Νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες. Μετά τον «αυτοφωράκια» προέκυψε και η ειδικότητα του «καταγγέλλοντος». Οι υπηρεσίες θα πρέπει επιτέλους να φιλτράρουν τις καταγγελίες και κυρίως να εξετάζουν το έννομο συμφέρον του καταγγέλλοντος, διότι η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση και αυτή η τακτική δεν είναι επιχειρηματικότητα αλλά ρουφιανοσυνήθεια.
Ν.Τ.

Δήμος των δημοτών
Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Δεν θέλουμε το Δήμο εντεταλμένο εκπρόσωπο της κεντρικής Διοίκησης και των σχεδιασμών της για ένα Βόλο χαμηλών προσδοκιών.
…Αναμφίβολα μια από τις πιο σημαντικές θέσεις της αυτοδιοικητικής παράταξης Πατσιαντά. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας του Δήμου Βόλου πιο πολύ από ό,τι η απεξάρτησή του από τις πολιτικές προτεραιότητες της εκάστοτε κυβέρνησης.
Φ.Τ.

ΛΑΣ και συνταξιούχοι
Απόστολος Νάνος: Καμία επιχειρηματική δράση στην Υγεία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να παρθούν πίσω οι αντιλαϊκοί νόμοι που μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας. (Στην κατεύθυνση αυτή και στο επίπεδο του Βόλου) πρωτοστατούμε στις κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο και στο ΙΚΑ και καταθέτουμε συγκεκριμένα αιτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που απορρίπτονται.
…Η εξαιρετικά πλούσια και γόνιμη παρέμβαση της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΚΚΕ στα παραπάνω θέματα αποτελεί επαρκή αιτία για να προσέξει κανείς τις θέσεις της.
Φ.Τ.

Πότε τελειώνουν τα μνημόνια
Τα μνημόνια θα τελειώσουν όταν σταματήσουμε να βλέπουμε ανθρώπους να ψάχνουν για τροφή στα σκουπίδια.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου