ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα είπε όλα

τα-είπε-όλα-322266

Τα είπε όλα

«Πήρε φόρα» χθες ο πρώην δήμαρχος Βόλου και Συντονιστής στην «Ελιά», Δημήτρης Πιτσιώρης, στη συνέντευξη τύπου με τους τρεις υποψηφίους ευρωβουλευτές και δεν έχασε την ευκαιρία να προχωρήσει σε ανάλυση για τη σημασία των ευρωεκλογών. Τα όσα είπε ήταν πράγματι σημαντικά και εάν δεν σταματούσε κάποια στιγμή, ενδεχομένως οι υποψήφιοι να μην είχαν να προσθέσουν πολλά.

Β.Κ

Δυνατά ονόματα

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, του υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Νασίκα, όπως έλεγαν συνεργάτες του, δίνει προοπτική νίκης στο συνδυασμό του και στο Βελεστίνο. Απαρτίζεται από νέα άτομα που διακατέχονται από νέες ιδέες και διάθεση για προσφορά. Τα ονόματα των υποψηφίων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο είναι τα εξής: Γιάτσου Σταυρούλα, Κολοκοτρώνης Χρήστος, Παπατόλιας Γεώργιος, Συμπεθέρης Βασίλειος, Χατζής Γεώργιος, Χολέβα Χριστίνα. Εξι νέοι άνθρωποι με ποικίλες δραστηριότητες, καταξιωμένοι επαγγελματικά αλλά και κοινωνικά στην τοπική κοινωνία του Βελεστίνου.

Ν.Τ

Στήριξη

Πριν από λίγες μέρες σε τηλεοπτική εκπομπή στον ASTRA η Υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή δήλωνε ότι η Ν.Δ δεν στηρίζει τον κ. Μιχάλη Μιτζικό για υποψήφιο δήμαρχο στο Δήμο Βόλου. Χθες η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Βόλο με ανακοίνωσή της εκφράζει την ομόφωνη στήριξή της υπέρ του Μιχάλη Μιτζικού και του συνδυασμού «Δύναμη Βόλου». Τα συμπεράσματα δικά σας.

Β.Κ

Μαρτύριο

Τι μαρτύριο κι αυτό. Την Πρωτοχρονιά να στέλνεις με το κινητό σου ευχές σε φίλους σου ψηφοφόρους με την ιδιότητα του υποψήφιου Δημάρχου Βόλου και το Πάσχα ευχές με την ιδιότητα του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου…

Η καταληκτική προθεσμία

Μεθαύριο τα μεσάνυκτα είναι η καταληκτική προθεσμία για να κατατεθούν οι εκλογικοί συνδυασμοί στο Πρωτοδικείο του Βόλου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι θα προτιμήσουν να καταθέσουν τα ονόματα των υποψηφίων των συνδυασμών τους, σήμερα ή αύριο, προκειμένου να έχουν το περιθώριο να διορθώσουν κάποια πιθανή αβλεψία που ενδεχομένως θα προκύψει την τελευταία στιγμή. Θυμίζουμε επ΄ αυτού το …πάθημα και τον αποκλεισμό του από τις δημοτικές εκλογές του 2010 στην τοπική κοινότητα Μηλεών του τότε αλλά και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Σταμάτη Βακούλα.

Η ανακήρυξη

Το Σάββατο 3 Μαΐου έχει οριστεί με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών η προθεσμία για την επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο, για να ξεκινήσει αμέσως μετά, από τα επιτελεία των συνδυασμών αγώνας …δρόμου για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων.

Η περίφραξη στον Αγιο Κωνσταντίνο

Για την περίφραξη που έχει γίνει στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, μήπως πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάποια διευκρινιστική ανακοίνωση για να άρει τις απορίες που έχουν αρκετοί βολιώτες; Αν όχι, τότε μήπως ο Δήμος Βόλου που εξυπηρετεί το καθολικό συμφέρον της πόλης -σύμφωνα με την αγαπημένη έκφραση του Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη- θα πρέπει να δει τι συμβαίνει;

Μία εβδομάδα

Δημιούργησε αίσθηση η σφοδρή επίθεση που προκάλεσε η ανακοίνωση των «Δρόμων Συνεργασίας» κατά της Δημοτικής Αρχής Βόλου για την εικόνα που αντίκρισε κλιμάκιο στελεχών του συνδυασμού που επισκέφθηκε την Πορταριά και τη Μακρινίτσα. Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που συνόδευαν την περασμένη Τετάρτη τον επικεφαλής της παράταξης Μαργ. Πατσιαντά στην περιοδεία του, έλεγαν ότι τα οχήματα που ήταν στον όρχο της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς, κοντά στο ξενοδοχείο Portaria, όπως τους ενημέρωσαν οι δημοτικοί υπάλληλοι, ήταν γεμάτα με απορρίμματα που είχαν συγκομιστεί τη Μ. Τετάρτη και για μία εβδομάδα, μέχρι προχθές, δεν είχαν μεταφερθεί στο ΧΥΤΑ, καθώς ήταν ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης καυσίμων.

Στη σκληρή ανακοίνωση Πατσιαντά απάντησε χθες το απόγευμα η κ. Οικονόμου, σημερινή Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Για λόγους δεοντολογίας και ίσης μεταχείρισης αναπαράγουμε ένα μικρό τμήμα της στη στήλη: «Στην καθημερινή, μονότονη και μονομέτωπη επίθεσή του κατά της Δημοτικής Αρχής ο. κ. Πατσιαντάς, σκοπίμως συνδέει τις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις με το έργο της Δημοτικής Αρχής, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει σύγχυση και να παραπλανήσει τους δημότες. Και το πιο επικίνδυνο, με απλουστεύσεις, γενικεύσεις, αοριστολογίες και ισοπεδωτικές αναφορές, αναπτύσσει μία επιχειρηματολογία που αντικειμενικά ευνοεί ακραία φαινόμενα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, τα οποία επιμελώς αποφεύγει να καταγγείλει.

Ολοι απόντες πλην μίας …

Για αισθητή απουσία όλων των τοπικών φορέων της περιοχής μας για ευόδωση της αεροπορικής γραμμής Νέας Αγχιάλου – Μόναχο και αντίστροφα κάνει λόγο με αφορμή το χθεσινό μας δημοσίευμα η κ. Εύη Δέσκα που είναι η υπεύθυνη της εταιρίας. Ενα σημείο που νομίζω ότι χρειάζεται διόρθωση αφορά την αισθητή απουσία των φορέων της Μαγνησίας. «Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι «η έναρξη της νέας αεροπορικής γραμμής χαιρετίστηκε από τους φορείς της Μαγνησίας», βρισκόμουν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στις 10 Απριλίου όταν ήρθε η πρώτη πτήση, με μοναδική εξαίρεση την κυρία Μπαρτζιώκα, όπως ανέφερα και στο χθεσινό μου mail. Πρόθεσή μας δεν είναι να αδικήσουμε ή να ευνοήσουμε κάποιον, απλά μας αρέσει η αλήθεια» καταλήγει στο ηλεκτρονικό μήνυμα που μας απέστειλε η κ. Μπαρτζιώκα.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Με το λαό

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Μπορούμε να κάνουμε το Βόλο πόλη πρότυπο οργάνωσης απέναντι στην κρίση. Ο Δήμος μπορεί να στηρίξει τα μικρά καταστήματα και τις επιχειρήσεις, να παράσχει υποστήριξη σε συνεργατικά εγχειρήματα, καινοτόμες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς, να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα.

…Ο δήμαρχος πρέπει να είναι πάντοτε με το μέρος των δημοτών του που έχουν πρόβλημα αυτή τη στιγμή, όχι μ’ εκείνους που ανέχονται ή και δημιουργούν το πρόβλημα των δημοτών του για να επωφεληθούν οι ίδιοι.

Φ.Τ.

Η περηφάνια της Αριστεράς

Γιώργος Λούμας, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας (ΚΚΕ): Είναι αποπροσανατολιστικός ο συναγωνισμός τους για το ποιος είναι πιο ανεξάρτητος από κόμματα, ποιος είναι πιο ικανός για το καλό της πόλης, ποιος είναι περισσότερο τίμιος ή αδιάφθορος. Εμείς έχουμε πλεονέκτημα απέναντί τους.

…Απέναντι στο ξεπούλημα και τη δουλική υποταγή στους ξένους, στεκόταν πάντα και στέκεται η Αριστερά, εκπροσωπώντας τα λαϊκά συμφέροντα. Αυτού βρίσκεται κι η περηφάνια της, το αίσθημα ανωτερότητας κι υπεροχής απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους της.

Φ.Τ.

Απέναντι

Σήμερα η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ανατροπή στο νομό Μαγνησίας.

…Ενα ψηφοδέλτιο ενάντια σε όλες αυτές τις δυνάμεις που φέρουν το βάρος της ευθύνης για τα δεινά που υποφέρει ο λαός.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου