ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επιβεβαιώθηκε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

επιβεβαιώθηκε-ο-ταχυδρομοσ-324336

Επιβεβαιώθηκε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Επιβεβαιώθηκε τελικά το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ από τις 3 Απριλίου 2014 με τίτλο «Ανω – κάτω στη Ζαγορά με φόντο τις εκλογές», στο οποίο αναφέραμε ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ο Γιώργος Αντώνογλου – Κασσαβέτης να μην είναι τελικά υποψήφιος καθώς δεν συμπληρώνει ψηφοδέλτιο. Ο ίδιος τελικά απέσυρε το ενδιαφέρον του για τις εκλογές του Μαΐου.

Αθ.Τ.

Το «Ποτάμι»

Την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με έξι υποψήφιους ευρωβουλευτές με το «Ποτάμι», θα έχουν οι Καρδιτσιώτες, την ερχόμενη Τρίτη 29 Απριλίου, και ώρα 7 το απόγευμα στο Παυσίλυπο. Οι εθελοντές Ν. Καρδίτσας προσκαλούν τους φίλους, τα μέλη και τους απλούς πολίτες της Καρδίτσας, στις 7 το απόγευμα στο Παυσίλυπο, για γνωριμία, διάλογο και προτάσεις για το Ποτάμι.

Ν.Τ

Μαθημένη

«Δεν είμαι ανεπάγγελτη και εάν ήθελα θέση θα φρόντιζα να πάω σε ένα μεγάλο κόμμα για να βολευτώ και όχι στη ΔΗΜΑΡ που δίνει τη μάχη… Αυτό απάντησε χθες από το Βόλο η Μαριλένα Κοπά σε όσους από τους πρώην συντρόφους της του ΠΑΣΟΚ της χρεώνουν ότι έφυγε στα δύσκολα και ότι μαζί με άλλους παπανδρεϊκούς έχουν ως στόχο να «κλαδέψουν» την ΕΛΙΑ. Η ίδια χθες πάντως δεν φάνηκε διόλου ταραγμένη, από τα όσα ακούει εις βάρος της διότι έχει μάθει πως «παίζεται αυτό το παιχνίδι» και δείχνει να ξέρει να στέκεται καλά.

Ν.Τ

Μακρύς ο δρόμος

Οπως και η προχθεσινή συγκέντρωση της ΕΛΙΑΣ στο Βόλο έτσι και η χθεσινή με αφορμή το βιβλίο της υποψήφιας με τη ΔΗΜΑΡ πλέον ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοπά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των διοργανωτών αφού ο κόσμος ήταν ελάχιστος. Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο κατακερματισμός της δημοκρατικής παράταξης δεν βοηθάει στη δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος και ότι ο δρόμος για την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση είναι πολύ μακρύς ακόμη.

Β.Κ

Τέλειωσαν τα ψέματα

Κυριακή κοντή γιορτή λέει ο λαός και έχει απόλυτο δίκιο. Αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο οπότε και οι πολίτες θα ενημερωθούν για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων των Δήμων και της Περιφέρειας. Η μάχη να πειστούν υποψήφιοι να συμμετέχουν στις εκλογές συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και η αδρεναλίνη έχει φτάσει στο κόκκινο. Από Δευτέρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία… και το κυνήγι του σταυρού αρχίζει.

Ν.Τ

Κέρδισε με τις ατάκες του

Aπλός και αγνός, που έχει μάθει να μιλά με τη γλώσσα της καρδιάς, εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά στη χθεσινή συνέντευξή του στο Δημαρχείο του Βόλου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Βαγγέλης Μπούτας, και για μία ακόμη φορά κέρδισε τους δημοσιογράφους με τις … ατάκες του.

Σταχυολογούμε μερικές από αυτές:

– Μας κατηγορούν ότι παλεύουμε για τη Δευτέρα Παρουσία. Τους απαντάμε ότι εμείς έμπρακτα δεν θα αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω, γιατί η εργασία και ο αγώνας είναι αυτά που κινούν τη ζωή…

– Το γουρουνόδερμα δεν μπορεί να γίνει κρασόδερμα. Ετσι και η Ε.Ε. δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των λαών, αλλά των μονοπωλίων.

Η χαρά του καφέ

Είναι γνωστό ότι στις εκλογές …ζωντανεύουν οι δουλειές για ορισμένα επαγγέλματα με πρώτο και καλύτερο τα τυπογραφεία της περιοχής. Ακολουθούν τα καφέ και τα τσιπουράδικα.. Απ΄ όπου περάσεις όλο και κάποιον υποψήφιο που συντρώγει με πολιτικούς φίλους θα βρεις. Ακολουθούν τα μπαράκια. Πάντως η χαρά των θαμώνων στα καφέ της οδού Ερμού, για όσους έχουν ζήσει παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις, είναι την παραμονή των εκλογών, όπου εντελώς … συμπτωματικά, όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι περνούν από τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν κλειστεί ρεζερβέ κάποια τραπεζάκια.

Η γραμμή της Germania

Οι επικείμενες εκλογές και η φυσιολογική προεκλογική ένταση προσφέρονται για παρεξηγήσεις. Γι΄ αυτό για να μη δημιουργούνται παρερμηνείες για θέματα τα οποία δεν υπάρχουν, διευκρινίζουμε ότι τη δυσφορία για τη μη στήριξη των τοπικών φορέων στο εγχείρημα που επιχειρεί από φέτος με ναυλωμένο αεροσκάφος της Germaniaτο Γραφείο Δέσκα στη γραμμή Μόναχο – Νέα Αγχίαλος, μας την εξέφρασε η υπεύθυνη του Γραφείου η κ. Εύη Δέσκα που έσπευσε να δώσει τα εύσημα μόνον στην Πρόεδρο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου και δημοτική σύμβουλο Σούλα Μπαρτζιώκα που ήταν, σύμφωνα με την κ. Δέσκα, παρούσα όπως είπε, στην πρώτη άφιξη του αεροσκάφους στη Νέα Αγχίαλο στις 10 Απριλίου.

Ονόματα – έκπληξη

Κάθε συνδυασμός κρατά κάποια ονόματα – έκπληξη για την τελευταία στιγμή. Είναι μία κίνηση συμβολική και σημειολογική που επιβάλλεται για επικοινωνιακούς λόγους που έχουν και αυτοί τη σημασία τους στην παρούσα φάση. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο τα ψέματα τελείωσαν, καθώς από σήμερα Σάββατο και μέχρι αύριο το βράδυ όλοι οι συνδυασμοί που διεκδικούν τους οκτώ Δήμους της Μαγνησίας θα έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο.

ANT.TΣΕΛ.

Δεν είμαστε το ίδιο

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Δεν είμαστε το ίδιο πράγμα, δεν έχουμε βγει από το ίδιο καλούπι με τους πολιτικούς του δικομματισμού, του συντηρητικού – διαβρωμένου πλέγματος Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ που έφεραν το Δήμο στη σημερινή κατάσταση.
…Η δικαιολογία των ντόπιων διαχειριστών των μνημονίων ότι η πολιτική τους δράση στο Δήμο επιβλήθηκε από τις συνθήκες αποτελεί κάλυψη της ανοχής τους απέναντι στη λεηλασία της χώρας και την καταλήστευση του λαού. Για την Αριστερά οι συνθήκες δεν αποτελούν δικαιολογία για να μην είναι στο πλευρό του λαού.

Φ.Τ.

Τα… μπιτονάκια

Απόστολος Νάνος: Η τροφοδότηση με καύσιμα των οχημάτων Καθαριότητας στην Αγριά γίνεται με… μπιτονάκια, ενώ είναι φανερή η έλλειψη προσωπικού και η εντατικοποίηση της δουλειάς για τους εναπομείναντες υπαλλήλους.
…Και τι θέλουν οι πολίτες της Αγριάς, Αποστόλη; Να τους μαζεύουν τα σκουπίδια κάθε τρεις μέρες; Και πώς θα «εξυγιαίνονταν» τα οικονομικά του Δήμου; Όσο για τους εργαζόμενους, πώς θα ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες αν δε δουλεύουν τουλάχιστον δέκα ώρες τη μέρα, αν δεν απολυθούν μετά για να γίνουν μακροχρόνια άνεργοι και στη συνέχεια να επαναπροσληφθούν ως οκταμηνίτες με το ένα τρίτο του μισθού και δίχως δικαιώματα;

Φ.Τ.

Πρωτογενές πλεόνασμα

Πόσο ήταν το ΑΕΠ το 2009; 231 δισ. ευρώ! Πόσο είναι σήμερα; 182 δισ.! Πόσο ήταν το χρέος; 299,6 δισ.! Πόσο είναι σήμερα; 319 δισ.! Πόσο ήταν η ανεργία; 9,5%! Πόσο είναι σήμερα; 27,5%! Πόσο ήταν η ύφεση; -2%! Πόσο είναι σήμερα; -3,8%!
…Τούτων δοθέντων οι δανειστές μάς δίνουν συγχαρητήρια κι εντέλλονται να… συνεχίσουμε.

Φ.Τ.

Στα άκρα

Στα άκρα οδηγείται η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Εάν την ερχόμενη Τρίτη, το Συμβούλιο του ιδρύματος, στη συνεδρίασή του, προκηρύξει πρυτανικές εκλογές, πληροφορίες εμφανίζουν τον Πρύτανη, να «απαντά» με ασφαλιστικά μέτρα.

Κι αυτό γιατί μπορεί το Συμβούλιο να επικαλείται γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο Πρύτανης όμως διορίστηκε στη θέση του με ΦΕΚ για τετραετή θητεία, χωρίς ο διορισμός του να σκοντάψει σε κανέναν έλεγχο νομιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση, μία ημέρα μετά το Συμβούλιο, την Τετάρτη έχει οριστεί και συνεδρίαση της Συγκλήτου, προκειμένου να πάρει θέση απέναντι στο θέμα.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου