ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παρά τις πιέσεις

παρά-τις-πιέσεις-471421

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεΐκόπουλος είναι γεγονός ότι μέχρι τέλους έμεινε ουδέτερος σε ότι αφορά τις διαδικασίες για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου Βόλου εκ μέρους των Δρόμων Συνεργασίας. Η επιλογή του ορθότατη εάν και με κόστος αφού στο δεύτερο γύρο κάποιοι νόμιζαν ότι μπορεί να «βάζουν το μαχαίρι» στο λαιμό και να απαιτούν κιόλας από το βουλευτή να τοποθετηθεί υπέρ «της δικής τους θέσης». Ερωτηθείς χθες από τη στήλη ο Αλέξανδρος αρκέστηκε να επισημάνει ότι «αυτό που προείχε ήταν να συμμετέχει η κοινωνία. Και η κοινωνία στις διαδικασίες που έγιναν ήταν δυναμικά «παρούσα» και αποφάσισε σε μία πλατιά διαδικασία πρωτόγνωρη. Αυτό είναι και η καλύτερη απάντηση σε όποιον νομίζει ότι οι μηχανισμοί μπορούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους κόντρα στους πολίτες».
Β.Κ

Με μισθό εργαζόμενου

Ο υποψήφιος δήμαρχος που θα αναδειχτεί να δεσμευτεί εκ των προτέρων και δημόσια ότι από το μισθό του δημάρχου ο ίδιος θα κρατάει μόνο το μέρος εκείνο που αντιστοιχεί σε ένα μέσο μισθό για μια αξιοπρεπή διαβίωση και τα υπόλοιπα θα τα προσφέρει για τις ανάγκες των δημοτών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Επίσης να γίνει δημοσιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων πριν την ανάληψη των καθηκόντων του». Είναι πρόταση που κατέθεσαν μαζί με άλλες στη συνέλευση των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής & Αλληλεγγύης» οι Δελημήτρος Κώστας, Ιατρόπουλος Κώστας, Κανελλής Δημήτρης, Κανελλής Νίκος, Φιλιππίδη Ελένη και η οποία έχει τη δική της σημασία.
Β.Κ

Ευθύνες με
ονοματεπώνυμο
Ούτε και χθες βγήκε καπνός από τη Νέα Δημοκρατία όσον αφορά τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει η κυβερνώσα παράταξη στο Δήμο Βόλου. Ή το μετάνιωσε ο υποψήφιος της ΝΟΔΕ… ή λάκισαν όλοι πριν ακόμη αλέκτωρ λαλήσει τρείς. Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει καταντήσει πλέον «ανέκδοτο» αυτή η ιστορία, από Πέμπτη σε Παρασκευή και από Δευτέρα σε Τρίτη. Εκτός και εάν πράγματι υπάρχει τέτοια δυστοκία που πλέον πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά η Συγγρού για τους χειρισμούς που έχουν γίνει και οι οποίοι κύριοι έχουν ονοματεπώνυμο, μην ξεχνιόμαστε.
Β.Κ

Ποιο ρόλο;

Ο Γραμματέας της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαΐωάννου υπεραμύνθηκε χθες της επιλογής του να «παραμερίσει» το θεσμικό του ρόλο και ως απλός πολίτης όπως είπε να τοποθετηθεί υπέρ του ενός από τους δύο «μονομάχους» των Δρόμων Συνεργασίας για το Δήμο Βόλου. Τώρα όμως που η επιλογή του δεν επιδοκιμάστηκε από όσους συμμετείχαν στις διαδικασίες και ψήφισαν και ο υποψήφιος δήμαρχος που θα στηριχθεί είναι ο κ. Πατσιαντάς, ποιόν ρόλο επιλέγει για τον εαυτό του, άραγε με δεδομένο ότι το κόμμα σε αυτή τη διαδικασία δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο, θα πρέπει να βάλει πλάτη;
Β.Κ

Καμία αναβολή
O Yπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης μιλώντας στο βήμα fm τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών οι οποίες, όπως είπε, θα γίνουν στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί, δηλαδή θα γίνουν στις 18 και 25 Μαΐου. Πάντως, για να κλείσει οριστικά το θέμα της ημερομηνίας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, θα πρέπει είτε να περάσει από τη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση είτε να καταρτίσει Προεδρικό Διάταγμα.
Β.Κ

Ομάδα Πλειοψηφίας
Περίπου 1 ½ ώρα κράτησε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Ομάδας Πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου. Η συνεδρίαση αναλώθηκε κυρίως στη στάση που θα κρατήσει η πλειοψηφία στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με θέμα τις προτάσεις του Δήμου για τη Β1 Φάση του Αναθεωρημένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Π.Σ Βόλου. Ενα θέμα για το οποίο μίλησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δόμησης και εισηγητής του θέματος Νίκος Μόσχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιθώριο της συζήτησης, από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ακούστηκαν επικριτικά σχόλια για την παρέμβαση του Γ. Μουλά στην προχθεσινή εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη που φιλοξενούσε τους Δημάρχους που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία των Πέντε», ενώ, όπως είπε μιλώντας στη στήλη η ίδια πηγή, δεν έγινε κανένα σχόλιο για την επικράτηση Πατσιαντά στις εσωπαραταξιακές εκλογές των «Δρόμων Συνεργασίας».

Οι τελευταίες
πινελιές
Μία τελευταία συνάντηση για τις τελικές πινελιές στις προτάσεις του Δήμου Βόλου για το Αναθεωρημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είχαν χθες το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων στο κτίριο Σπήρερ. Εκτός από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Μόσχο από τις υπόλοιπες παρατάξεις συμμετείχαν ο Τέλης Δουλόπουλος από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, ο Θ. Κλημόπουλος από τους Δρόμους Συνεργασίας και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και τοπογράφος μηχανικός Μιχ. Βλαχάκης για λογαριασμό της ΛΑΣ.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Ενστάσεις από Αγριά
…Επειδή κανένα Πολεοδομικό Σχέδιο δεν είναι τέλειο, ενστάσεις και επιφυλάξεις θα υπάρξουν στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Μία από αυτές μαθαίνω ότι θα εκφραστεί από τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς και οι οποίοι διαφωνούν με το γεγονός ότι μένει έξω από το Σχέδιο η περιοχή Βαμβακιά που είναι πάνω από τα Αστέρια.

Σε μεζεδοπωλείο
Σε μεζεδοπωλείο της οδού Αντωνοπούλου γιόρτασε την προχθεσινή του επιτυχία στις εσωκομματικές εκλογές των Δρόμων Συνεργασίας ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Το κλίμα ήταν αρκετά ενωτικό αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι στην ευωχία της βραδιάς συμμετείχαν, όπως πληροφορούμαστε και οι συνυποψήφιοί του Νίκος Χαυτούρας, Θεοδ. Ταμβάκης και Ζαφ. Αντάμης.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Η νίλα του Δράμαλη
Οσο οι μέρες περνούν και ο Νεοδημοκράτης υποψήφιος δήμαρχος Βόλου δε φαίνεται, τόσο το ηθικό των τοπικών στελεχών κουρελιάζεται, τόσο η εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία φυλλορροεί δεξιά και αριστερά. Την κατάσταση επιτείνει το απύθμενο προσωπικό μίσος βασικών στελεχών της Ν.Δ. εναντίον «συντρόφων» τους, που εκδηλώνεται με υψηλότατους τόνους και με κάθε ευκαιρία. Το σκηνικό του πλήρους αδιεξόδου έχει στηθεί με κάθε επιμέλεια, φροντισμένο ως την παραμικρή λεπτομέρεια. Ένα μοναχά απομένει, να εμφανιστεί ο… μεσσίας.
…Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, ενωμένος, ετοιμάζει τα όπλα του. Το σχέδιο για την «κατάληψη» των Χειμερινών Ανακτόρων του δήμου μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει και δεινή πολιτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας στο Βόλο, κάτι σαν τη νίλα του Δράμαλη, δηλαδή, για τη δεξιά της πόλης.
Φ.Τ.

Τις πταίει, κυρία Ζέττα;
Σε ποιον να χρεώσουμε το γεγονός ότι η Ν.Δ. δεν μπόρεσε να παρουσιάσει την ώρα που έπρεπε υποψήφιο δήμαρχο Βόλου, με αποτέλεσμα τη σοβαρή αποδυνάμωση της παράταξής σας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, κυρία Ζέττα μου;
…Στις δυσμενείς πολιτικές συνθήκες που προδιαγράφουν το μεγάλο εύρος της ήττας σας, στα στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας που, απολίτικα συμπεριφερόμενα, θέλουν να γίνουν όλοι αρχηγοί της παράταξης ή σε εσάς που, εκμεταλλευόμενη τα δύο προηγούμενα, κάνετε «παιχνίδι» προσωπικής κυριαρχίας στο Νεοδημοκρατικό χώρο της Μαγνησίας;
Φ.Τ.

Απολείπειν ο λαός Σκοτινιώτην
Κανείς πια δεν μιλάει γι’ αυτόν στο Βόλο. Για το μικρομεσαίο πολιτικό του μέγεθος. Για το «σπουδαίο» έργο του στο δήμο. Έχει ήδη ξεχαστεί, σαν ένα ασήμαντο επεισόδιο της βολιώτικης Ιστορίας.
…Δικαιοσύνη.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου