ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν είναι και χθεσινός

δεν-είναι-και-χθεσινός-473905

Ο χθεσινός νικητής των Δρόμων Συνεργασίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς δεν είναι κανένας χθεσινός στα κοινά. Απλά θυμίζουμε ότι ο 61χρονος βολιώτης δικηγόρος εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Βόλου το 1978 με το ψηφοδέλτιο του Μιχ. Κουντούρη. Εκτοτε στην πολυετή ενασχόλησή του με τα κοινά έχει θητεύσει, εκτός των άλλων, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Τα νηπιαγωγεία
Λύση στο θέμα του 21ου Νηπιαγωγείου Βόλου αναζητά ο Δήμος με τη δημιουργία νέου κτιρίου στο χώρο του 21ου Δημοτικού Σχολείου, στα πλαίσια αναζήτησης λύσεων για την επίλυση του διδακτηριακού.

Ο καναπές και ο κόσμος …
Τι έδειξαν οι διήμερες εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας ; Ότι όταν ο στόχος είναι ευδιάκριτος, τότε ο κόσμος σηκώνεται από τον … καναπέ. Ειδικά χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία σχολιάζονταν η μαζική συμμετοχή που υπήρξε όχι τόσο για προχθές, αλλά για χθες …

Υποψηφιότητες
Το πρόβλημα με την αντιπαράθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα Πατσιαντά δεν είναι μόνο τοπικό, όπως νομίζουν πολλοί. Στην Κουμουνδούρου δέχονται πολλές εισηγήσεις ότι αυτοί που ήταν υποψήφιοι του κόμματος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2010, αρνούνται να παραιτηθούν της διεκδίκησης να είναι εκ νέου υποψήφιοι. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) με την Πορτάλιου και το Μηταφίδη να επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι με την Κουμουνδούρου από την πλευρά της να επιθυμεί να θέλει να δώσει προβάδισμα στη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Καθηγητή Εργατικού Δικαίου Αρ. Καζάκο αντίστοιχα. Και αν στις υπόλοιπες πόλεις τον πρώτο λόγο τον έχουν οι δημοτικές παρατάξεις σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Πειραιά, το Συνέδριο έχει πει ότι εκεί τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα τον έχει το κόμμα.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Οι ΑΝΕΛ

ΟΙ ΑΝΕΛ στη Μαγνησία περιμένουν να ολοκληρωθεί το πάζλ των δημοτικών εκλογών προκειμένου να τοποθετηθούν όσον αφορά τις υποψηφιότητες που θα υπάρξουν και τη στάση που θα κρατήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Προχθές στο Πάρκ έγινε συνάντηση εργασίας του Γραμματέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος των ΑΝΕΛ κ. Γ. Ακριβούλη με την συντονιστική Επιτροπή Ν. Μαγνησίας και της βουλευτού Μ. Χρυσοβελώνη και των πολιτευτών στο Νομό.
Β.Κ

Δυσφορία
Η επιλογή του Γραμματέα της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαΐωάννου προχθές να τοποθετηθεί επίσημα στη συνέλευση στο πλευρό ενός εκ των υποψηφίων δηλώνοντας ανοιχτά ότι τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του γιατρού Ματθαίου Δραμητινού προκάλεσε έντονη δυσφορία σε άλλους υποψηφίους και αυτό διότι όπως έλεγαν δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί αντικαταστατικά ο Γραμματέας του κόμματος γιατί έχει υποχρέωση να διαφυλάσσει τη θεσμική λειτουργία των κομματικών οργάνων. Ο ίδιος ο Δημήτρης φυσικά έχει διαφορετική άποψη και χθες τόνιζε ότι «έχω προσωπική άποψη και έκρινα ότι πρέπει να την εκφράσω από τη στιγμή που το κόμμα δεν είχε πρόταση».
Β.Κ

Κερδισμένοι
«Kερδισμένοι» στον πρώτο γύρο της διαδικασίας ήταν ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας, που παρ ’ολίγον να είναι στο δεύτερο γύρο (ελάχιστοι ψήφοι, μόνον επτά, βρέθηκε πίσω από τον κ. Δραμητινό) διότι δεν ανήκει στον κομματικό μηχανισμό και στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ αφού εντάχθηκε σχετικά πρόσφατα και όπως φάνηκε δεν είχε καμία στήριξη από το κόμμα. Επίσης πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο μηχανικός Κώστας Γαργάλας από τη Νέα Ιωνία που «τιμήθηκε» από τους συντρόφους του αλλά και απλούς πολίτες, επίσης μακριά από κομματικούς στρατούς.
Β.Κ

Ο όμοιος με τον όμοιο
Πέντε σοσιαλδημοκράτες δήμαρχοι (μεταξύ τους κι ο Σκοτινιώτης) και πέντε σοσιαλδημοκράτες πολίτες (μεταξύ τους η Πατουλίδου κι ο Καφετζόπουλος) φιλοξενήθηκαν χτες βράδυ στο… MEGA και στον… Πρετεντέρη, για να μας πείσουν πόσο καλοί δήμαρχοι ήταν ο Πάνος και οι λοιποί και γιατί πρέπει να τους ξαναψηφίσουμε.
…Κορυφαία στιγμή όταν, χωρίς να μιλάνε, ο Πρετεντέρης κι ο Σκοτινιώτης αλληλοκοιτάχτηκαν αθώα στα μάτια, σαν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.
Φ.Τ.

Πότε, Αχιλλέα Μπέο;
Αχιλλέα Μπέο, μέχρι τώρα είδαμε το χρυσόχαρτο του περιτυλίγματος της υποψηφιότητάς σου και καθόλου περιεχόμενο. Ένα περίγραμμα, έστω, του πολιτικού σου προγράμματος για το δήμο του Βόλου, από το οποίο και θα κριθείς, πότε λες να το δούμε;
…Ασφαλώς γνωρίζεις ότι η τακτική του παρελθόντος να αφιονίζονται αγελαία μαζοποιημένα πλήθη και να οδηγούνται κατόπιν σαν τα κοπάδια στη σφαγή των εκλογών σήμερα δεν αρκεί για να γίνει κανείς δήμαρχος Βόλου.
Φ.Τ.

Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, ανύπαρκτο πολιτικά, μετράει μέρες. Πού μυαλό για υποψήφιο δήμαρχο στο Βόλο. Η Ν.Δ. σπαράσσεται κι έχει διασπαστεί σε αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες κι ομαδούλες, που επιδίδονται σε έναν ανελέητο πόλεμο δίχως αρχές, υπονομεύοντας την τελική υποψηφιότητα του κόμματος για το δήμο του Βόλου.
…Μετά απ’ αυτά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, που με προίκα το 34% των βουλευτικών εκλογών στο Βόλο και τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες αναδείχτηκε ο υποψήφιός του για το δήμο, χωρίς εσωκομματικά προβλήματα και διαμάχες, βλέπει την επερχόμενη συντριβή των δεξιών και σοσιαλδημοκρατών αντιπάλων του να καθίσταται περισσότερο βέβαιη;
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου