ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Περί φρεσκάδας

περί-φρεσκάδας-480274

Επιπροσθέτως ο Αργύρης Κοπάνας ήταν εκείνος που επισήμανε ότι πρέπει να έχει ο ίδιος προβάδισμα διότι και πρώτος έκανε την κίνηση και παρουσίασε διακήρυξη και παράλληλα όπως υποστήριξε μπορεί να επαγγελθεί τη φρεσκάδα και ότι θα τον ακολουθήσουν νέοι άνθρωποι και θα δοθεί η δυνατότητα και στην παράταξη να παρουσιάσει ένα «φρέσκο αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο», παρουσιάζοντας τη δική του φυσικά επιχειρηματολογία.

Β.Κ

«Σφάξιμο» με το βαμβάκι

Ο Μπάμπης Ζάχος χθες πάντως αντιμετώπισε πολύ χαλαρά την πρόταση του κ. Μουλά να διαγραφεί γιατί προσέβαλε την Υφυπουργό κ. Ζέττα Μακρή. Πριν βέβαια αναχωρήσει για τη Λάρισα σε εκδήλωση της ΠΕΔ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, φρόντισε να «σφάξει» με το βαμβάκι τον επικεφαλής της παράταξής του Γ. Μουλά λέγοντας: «Να διαγράψουν τον κ. Μουλά που έχει σταθεί «απέναντι στη Ν.Δ» στις νομαρχιακές εκλογές. Εγώ ήμουν πάντα Νέα Δημοκρατία και δεν έβλαψα ποτέ το κόμμα» και ξέκοψε κάθε ενδεχόμενο υπό τέτοιες συνθήκες να είναι ξανά υποψήφιος στο Δήμο Βόλου. Τον βλέπω… να απευθύνει γενικό προσκλητήριο για καφεδάκι και χαλάρωση στον πλάτανο της Αγριάς.

Β.Κ

Συζητείται έντονα

Προεκλογικό κλίμα διαμορφώνεται στη Σκιάθο μετά τις πρώτες ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στο μεταξύ, συζητείται έντονα ότι στις επερχόμενες εκλογές θα συμμετάσχει και ο συνδυασμός της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου, με επικεφαλής την Αναστασία Φιλαρέτου. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός κατέχει τη θέση της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθο, δηλώνοντας για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις Δημοτικές εκλογές του 2010.

Γ. Υ.

Κατά

Εκ παραδρομής γράφτηκε ότι 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Γυμνάσιο Λεχωνίων και σχολικές μονάδες της Σκοπέλου τάχθηκαν υπέρ της Αξιολόγησης.
Διευκρινίζουμε ότι τα συγκεκριμένα σχολεία, τάχθηκαν κατά της αξιολόγησης, με αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Ε.Χ.

Βάστα, Πάνο

Παιδιά, κάποιος να πάρει επειγόντως τηλέφωνο στον πολυχρονεμένο στο δημαρχείο του Βόλου!
…Θα μελαγχολήσει, έτσι που κάθεται, στρατηγός χωρίς στρατό, και περιμένει να βγει καπνός στήριξης της υποψηφιότητάς του από το πολιτικό τζάκι του μεγάλου αδελφού του ΠΑΣΟΚ και σύνολης της κεντροαριστεράς, της νεοφιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας!

Φ.Τ.

Οι… αναμάρτητοι της Νέας Δημοκρατίας

Φοβεροί στην τοπική Νέα Δημοκρατία. Με την πρόταση του Μουλά για διαγραφή του Ζάχου, επειδή… πρόσβαλλε την Υφυπουργό Ζέττα(!!!) έχασαν κάθε πολιτική σοβαρότητα. Αναρωτιέται κανείς, με διαγραφές θα διοικήσουν το δήμο του Βόλου;
…Κι έπειτα ποιος θα διαγράψει το Ζάχο, κυρία Ζέττα μου; Ο Μουλάς, που ενώ ήταν πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας το 2006 κατέβηκε ως υποψήφιος με το αντάρτικο ψηφοδέλτιο του Κοκκίνη εναντίον του υποψηφίου της Ν.Δ. και νομάρχη Γιάννη Πρίντζου, με αποτέλεσμα της διάσπασης να ηττηθεί η Ν.Δ. και να εκλεγεί νομάρχης ο Παπατόλιας και ΔΕΝ διεγράφη; Ή μήπως θα τον διαγράψει ο Κίτσιος που την ίδια εποχή κι ενώ ήταν αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας κατήλθε στις δημαρχιακές εκλογές του δήμου Ρήγα Φεραίου (Βελεστίνο) με το αντίπαλο ψηφοδέλτιο του Νασίκα εναντίον του επισήμου υποψηφίου της Ν.Δ., Κανάρη, ΧΩΡΙΣ να διαγραφεί;

Φ.Τ.

Πρεμιέρα Μπέου

Σήμερα η προεκλογική πρεμιέρα του Μπέου. Το εγχείρημά του θα κριθεί από το πολιτικό του στίγμα. Τονίζουμε, το πολιτικό, όχι το κομματικό.
…Για παράδειγμα, είσαι υπέρ των μνημονίων ή εναντίον; Ποια η θέση σου έναντι του ρατσισμού, του φασισμού και του ναζισμού που εκφράζονται από τη Χρυσή Αυγή και ποια η θέση σου γι’ αυτή την ίδια τη Χρυσή Αυγή; Το πολιτικό σου πρόγραμμα για το δήμο του Βόλου τοποθετείται δεξιά, στο κέντρο ή αριστερά του πολιτικού φάσματος; Και τα λοιπά παρόμοια.

Φ.Τ.

Kαπνός no…

Μέχρι χθες το βράδυ «καπνός» στη Ν.Δ δεν είχε βγει οπότε σήμερα ή αύριο κληρώνει για το γαλάζιο υποψήφιο δήμαρχο Βόλου. Μία μέρα πριν μία μέρα μετά δήλωσε χθες το πρωί σε ραδιόφωνο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Γιώργος Κίτσιος δεν χάλασε ο κόσμος ενώ όσον αφορά την ερώτηση από πού θα ανακοινωθεί ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ σημείωσε ότι αυτό είναι ένα τεχνικό θέμα που θα αντιμετωπιστεί». Και εμείς που νομίζαμε ότι η επιλογή ενός υποψηφίου δημάρχου και δη της κυβερνώσας παράταξης είναι άκρως πολιτικό ζήτημα…

Β.Κ

Παγωμάρα

H προχθεσινή πάντως κουβέντα του Γενικού Διευθυντή της Ν.Δ Μ. Δασκαλάκη με τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να είναι υποψήφιοι με τη στήριξη της Ν.Δ είχε διάφορα ντεσού αλλά και αρκετές εντάσεις. Για παράδειγμα ο κ. Γ. Μουλάς όπως λένε οι πληροφορίες κάποια στιγμή φέρεται να ήταν πυρ και μανία με όσους δεν τον αποδέχονται ως τον επικρατέστερο και εκεί ήταν που ξιφούλκησε ειδικά κατά του Μ. Ζάχου και ζήτησε τη διαγραφή του… για να παγώσει ο κ. Δασκαλάκης που κατάλαβε αμέσως ότι τα όσα έλεγε περί ενότητας πήγαν στο βρόντο…και ότι οι άλλοι δύο υποψήφιοι κ.κ. Κοπάνας και Μιτσικός… θα στείλουν μόνο τη φωτογραφία τους και πολύ δύσκολα θα συμμετέχουν σε ένα ψηφοδέλτιο υπό τον Γ. Μουλά.

Β.Κ

Σημαντική μεταρρύθμιση

Αν τα όσα είπε χθες από το Βόλο, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημ. Κοντός ισχύουν, πραγματικά θα πρόκειται για σημαντική μεταρρύθμιση.

Στεκόμαστε σε ένα μόνο πράγμα. Αν με το καινούριο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι γενικά συνιστά τομή. Θυμίζουμε ότι ακόμη και τις παλιές καλές εποχές αυτές οι συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών, όταν αρρώσταιναν δεν είχαν αποκούμπι. Αν μάλιστα βρεθεί ένας τρόπος και για την ελάχιστη φαρμακευτική τους κάλυψη, τότε θα μιλάμε για γεγονός σπουδαίας σημασίας. Δεν ξέρω αν με το νέο νομοσχέδιο, αδικούνται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, ενδεχομένως για να φωνάζουν, όμως κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε και τους πολλούς. Και αυτή την ώρα οι πολλοί είναι οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι.

Χ.Μ.

Οι κτηνοτρόφοι

Γράφουμε και ξαναγράφουμε ότι εάν δεν πολλαπλασιαστεί η παραγωγή στον πρωτογενή τομέα της χώρας, με βασικούς πυλώνες τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, η κρίση θα είναι εδώ και το χρέος θα παραμένει χρέος.

Είδαν κι αποείδαν οι κτηνοτρόφοι χθες σε πανθεσσαλική σύσκεψη στον Τύρναβο και αποφάσισαν να κατεβούν με κόμμα στις Ευρωεκλογές. Από το να μένουν άπραγοι, είναι και αυτό μια απόφαση. Κατά την άποψή μας θα ήταν προτιμότερο να ασκήσουν πιέσεις ώστε να συμπεριληφθούν εκπρόσωποί τους σε εκλόγιμες θέσεις στις ευρωλίστες των δύο μεγάλων κομμάτων και ενδεχομένως και των μικρότερων. Αυτό θα τους έδινε εκπροσώπηση με πιο σίγουρο τρόπο, διότι το πλαφόν για την είσοδο στην Ευρωβουλή θα είναι πάνω από 3% και αυτό θα καταστήσει την προσπάθειά τους δυσχερέστερη. Όπως και να ‘χει πάντως, κάνουν πλέον μαζί με τους αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αισθητή την παρουσία τους.

Χ.Μ.

Γεννητούρια

Σήμερα ανακοινώνει ο Αχ. Μπέος την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές του Βόλου, ανακοινώνει και η Ν.Δ. τον εκλεκτό της. Έτσι μέχρι το βράδυ, θα έχουμε τέσσερις υποψηφίους Δημάρχους Βόλου. Στο τέλος, οι εκτιμήσεις λένε ότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, θα είναι επτά ή οκτώ. Πληθωρισμός.

Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου