ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέες φωτιές

νέες-φωτιές-483067

Τη διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία του δημοτικού συμβούλου Μπάμπη Ζάχου ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Μουλάς από τον Μ. Δασκαλάκη υπογραμμίζοντας «ότι με τις δηλώσεις που έκανε τις τελευταίες μέρες προσέβαλε την Υφυπουργό, εννοώντας φυσικά την κ. Ζέττα Μακρή». Δεν ξέρουμε τι απάντηση πήρε από τον κ. Δασκαλάκη αλλά μόνο και μόνο αυτό το αίτημα είναι ικανό για να βάλει φωτιά… στη Ν.Δ ενώ ακόμη δεν έσβησαν οι προηγούμενες. Ο Μπάμπης πάντως όπως λένε οι πληροφορίες «μόλις το έμαθε … κάτω από τον πλάτανο της Αγριάς έπιασε κοιλιά του από τα γέλια …».

Β.Κ

Φωνές…

Μέχρι έξω στο διάδρομο ακούγονταν οι φωνές χθες νωρίς το απόγευμα στο δημαρχείο του Βόλου. Εκεί που δεν το περίμενε κανείς και ενώ συνεδρίαζε νωρίς το απόγευμα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με θέματα που δεν ήταν και τόσο «καυτά» ο κ. Μουλάς άρχισε να «ξεσπαθώνει» κατά της Νατάσας Οικονόμου και αυτό διότι η αντιδήμαρχος ζήτησε κάποιες επεξηγήσεις από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για θέμα που έφεραν προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης. Όπως έλεγε χθες η ίδια, περισσότερο εκνευρίστηκε ο κ. Μουλάς διότι με αυτά και με άλλα καθυστερούσε η λήξη της συνεδρίασης. Προφανώς θα είχε το μυαλό του στον Μ. Δασκαλάκη που αναμένονταν στο Βόλο.
Β.Κ

Βαβέλ
Μπορεί το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε κατ’ ιδίαν ο Μ. Δασκαλάκης να μην έχει γίνει γνωστό όμως ορισμένες από τις επισημάνσεις των υποψηφίων διέρρευσαν ήδη. Σύμφωνα με αυτές λοιπόν ο Αργύρης Κοπάνας επισήμανε στον Γενικό Διευθυντή της Ν.Δ ότι με τον Γ. Μουλά υποψήφιο η Ν.Δ δεν πρόκειται να είναι στο δεύτερο γύρο και ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του. Που να μάθαινε κιόλας ότι Ν. Νομικός και Μπ. Ζάχος στη συνομιλία τους με την κ. Μακρή έκαναν και άλλες προτάσεις για στελέχη που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι όμως αποκλείστηκαν όλοι διότι «είναι όλοι τους πολιτικοί της αντίπαλοι», σύμφωνα με τον κ. Ζάχο. Με αυτά και με άλλα άντε μετά να ληφθούν αποφάσεις. Γαλάζια Βαβέλ…
Β.Κ

Συμμετοχές

Αν τελικά από τη Νέα Δημοκρατία υποστηριχθεί ο Γιώργος Μουλάς, το μεγάλο στοίχημα είναι αν και πόσοι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο και κυρίως αν θα πάρει μέρος ο Αργύρης Κοπάνας ο οποίος είχε ανακοινώσει με έντονο τρόπο το ενδιαφέρον του να ηγηθεί. Το στοίχημα της ενότητας αφορά και τον Μιχάλη Μιτσικό ο οποίος επίσης είχε ενδιαφερθεί για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου.
Β.Κ.

Παρέμβαση
άνωθεν
Φυσικά όλα δείχνουν Μουλά για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Στην πολιτική όμως το στοιχείο της έκπληξης παραμένει βασικό συστατικό. Πηγές προσκείμενες στον πρώην υπουργό Γιώργο Σούρλα έλεγαν χθες ότι αν έστω και σήμερα η παράταξη και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο ηγέτης της, του «στείλουν φύλλο πορείας για Βόλο» δεν θα αρνηθεί.

Β.Κ.

Στο Βόλο

Ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Μενέλαος Δασκαλάκης ήταν χθες στο Βόλο όπου συνάντησε τους τρεις ενδιαφερόμενους υποψηφίους δημάρχους Βόλου. Αργύρης Κοπάνας, Γιώργος Μουλάς και Μιχάλης Μιτσικός τα είπαν με τον κ. Δασκαλάκη αναλυτικά. Το συμπέρασμα που αποκόμισαν ήταν ότι την τελική απόφαση θα λάβει ο πρόεδρος. Το γεγονός ότι κάθισαν γύρω από το ίδιο τραπέζι είναι ένα πρώτο θετικό βήμα.

Β.Κ.

Δήμαρχος
-ναυαγός

Αν δεν μας αρέσουν οι αριθμοί, τόσο χειρότερα για τους αριθμούς. Από τη συγκεκριμένη λογική μάλλον διαπνέεται ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου. Χθες στα ερτζιανά του έφταιγε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ που αναδημοσίευσε τα στοιχεία από το ΕΘΝΟΣ, σύμφωνα με τα οποία ο δήμος βρίσκεται στο «κόκκινο».
Το καράβι βυθίζεται και ο δήμαρχος τα βάζει με αυτούς που του φωνάζουν απ’ έξω να προσέχει. Όπως μας πληροφόρησαν σε μία από τις ραδιοφωνικές του εμφανίσεις ψέλλισε… και κάτι για δημοσιογράφους που πληρώνονται. Κάτι θα ξέρει ο δήμαρχος. Κάτι ξέρουμε και εμείς που κοιτάξαμε στη «Διαύγεια» του δήμου Νοτίου Πηλίου. Μήπως μπορεί να το ξανακοιτάξει και ο δήμαρχος και να μας τα πει ευθέως;
«Τ»

Διευκρίνιση

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε χθες ο Συνδυασμός «Σκιάθος ώρα ευθύνης», τονίζοντας ότι «ότι αν χρειαστεί η οποιαδήποτε δήλωση στήριξης σε κάποιο πρόσωπο, θα γίνει από τον επικεφαλής της παράταξης, κ. Πρεβεζάνο». Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μείζονα μειοψηφία του Δήμου Σκιάθου επισημαίνεται ότι : «Ο συνδυασμός μας είναι ένα θεσμικό όργανο με αρχές και θέσεις. Αν και όποτε χρειάζεται να δηλώσουμε την στήριξη μας σε κάποιον, αυτό θα γίνει δια στόματος του επικεφαλής της παράταξης, τέως Δημάρχου Δημητρίου Πρεβεζάνου ή μέσω επίσημης ανακοίνωσης του συνδυασμού μας. Η αυτόβουλη δήλωση διαφόρων, ότι εκτιμούν τον κύριο Πρεβεζάνο και απολαμβάνουν της αρωγής και βοήθειας που όντως απλόχερα έχει χαρίσει σε πολλούς, οι οποίοι τελικά αποδείχθηκαν κομήτες της πολιτικής ζωής του τόπου και σίγουρα κατώτεροι των περιστάσεων, είναι προφανώς εκ του πονηρού».
Γ. Υ.

Συγχαρητήρια, λοιπόν
Προς Παντελή Μαστρογιάννη (νέο Γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας): Συγχαρητήρια!
…Κι εμπρός στη μνημονιακή συγκυβέρνηση να θυμάσαι: ΝΑΙ σε όλα!!!
Φ.Τ.

Αξιος, δήμαρχε
Η πανάκριβη και χιλιοτραγουδισμένη από τον Σκοτινιώτη ΔΕΥΑΜΒ έκανε πάλι το θαύμα της, ξερνώντας λύματα στον Ξηριά κι από κει στον Παγασητικό.
…Εύγε, δήμαρχε. Άξιος ο μισθός σου.
Φ.Τ.

Εδώ είναι Ν.Δ.!
Εξαλλος ο γραμματεύς Κίτσιος της τοπικής ΝΟΔΕ, φύλαξ συντηρητικών ψυχών και δεξιών ψήφων: Εδώ είναι Νέα Δημοκρατία Μαγνησίας, παλιοσυριζαίοι! Μουλάς και τα μυαλά στα κάγκελα!
…Μέχρι να βρουν καλύτερο τα κεντρικά του κόμματος (δηλαδή η Ζέττα) και να με διατάξουν να πω άλλα.
Φ.Τ.

Λευκή πετσέτα
Δεν το ξανασυνάντησα, κυρ Κίτσιο μου! Προαναγγελία(!!!) υποψηφιότητος του κυβερνώντος κόμματος για το δήμο του Βόλου και μάλιστα με… διαρροή;;;
…Ή εγώ έχω μείνει πολύ πίσω, όσον αφορά στην πολιτική τακτική, ή η τοπική Νέα Δημοκρατία πετάει λευκή πετσέτα, όσον αφορά στη διεκδίκηση του δήμου Βόλου. (Υπάρχει κι η τρίτη εκδοχή, ξέρεις εσύ, του προγραμματισμένου και συστηματικού καψίματος όλων των δεξιών στελεχών που ενδιαφέρονται για το δήμο, το ένα μετά το άλλο, για να προβάλλει ως από μηχανής θεός και λύση ανάγκης ο… πολυχρονεμένος).
Φ.Τ.

Δεξιές πλερέζες
Εριξαν πλερέζες οι δεξιοί στο Βόλο. Η προαναγγελία(!!!) χρίσματος στον Μουλά, και μάλιστα δια… διαρροής, φανερώνει ένα κόμμα σε πανικό, το οποίο δείχνει να συνειδητοποιεί πως δεν έχει καμιά πιθανότητα νίκης στις δημαρχιακές εκλογές. Η χαρακτηριστικά αργοπορημένη διάψευση των ισχυρισμών Ζάχου από τον Νομικό, που σπρώχνει τον Μουλά στον αγκαλιά του Μπέου, δείχνει ότι η Ζέττα είναι διατεθειμένη, προκειμένου να κατοχυρώσει την πρωτοκαθεδρία της στη Μαγνησία, να παίξει το παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως, αδιαφορώντας για τις παράπλευρες απώλειες.
…Κι έτσι, επιτείνεται ο αναβρασμός και μεταξύ των στελεχών και στη βάση. Όλα αυτά οδηγούν στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την επιβολή, άνωθεν, μιας υποψηφιότητας που η συντριπτικότατη πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών του Βόλου δεν θα ήθελε να δει ούτε στους εφιάλτες της.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου