ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τον έφαγαν στη στροφή

τον-έφαγαν-στη-στροφή-485004

Η αλήθεια είναι ότι ο Αργύρης Κοπάνας, στέλεχος της Ν.Δ. από τα νεανικά του χρόνια, ανακοίνωσε πρώτος το ενδιαφέρον του για το Δήμο Βόλου. Και ενώ οι δύο δημοσκοπήσεις τον έδειχναν να καταγράφει κάποια ποσοστά, που δεν ήταν και για πέταμα, πολιτικός παράγοντας τον κάλεσε στο γραφείο του και του παρουσίασε ποσοστά υποπολλαπλάσια. Χωρίς στοιχεία βεβαίως –βεβαίως. Στο προφορικό και μόνο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τον πρώην Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κάποιος προσπαθεί να τον φάει στη στροφή. Αν δεν τον έχει φάει κιόλας.
Β.Κ.

Περίεργες
συμπτώσεις

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γ. Κίτσιος δήλωνε χθες ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει κλείσει το θέμα του υποψηφίου Δημάρχου. Εμείς πάλι, εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι την Παρασκευή, έχει προγραμματισμένη εκδήλωση ο Αχιλλέας Μπέος. Προσπαθούν να αγιάσουν και οι συμπτώσεις δεν τους αφήνουν.
Μπέος, Μουλάς την ίδια μέρα και μετά μας λέει ότι δεν είπε τέτοιο πράγμα στο Ζάχο! Α, πα πα πιπέρι… Μπάμπη μου.
Β.Κ.

Λογαριάζουν
χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ
Ακούμε για Σκοτινιώτη, για Μπέο, για Μουλά, για Παπατόλια και για πολλούς άλλους. Βαθυστόχαστες αναλύσεις, αλλά λειψές και ρηχές. Ξεχνούν όλοι αυτοί ότι στις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, έλαβε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 34%. Φαίνεται ότι κάποιοι ή λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο ή κάνουν λογαριασμούς του Καραγκιόζη. Πάντως αν στο ΣΥΡΙΖΑ βγάλουν μέχρι το τέλος τις πλατιές δημοκρατικές διαδικασίες που ξεκίνησαν και δεν περιπέσουν στο δημοφιλές για την Αριστερά χόμπι της εσωστρέφειας, τότε όλοι αυτοί που σήμερα φιγουράρουν ως πρωταγωνιστές σύντομα θα καταστούν κομπάρσοι.
Αρκεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μην επαναλάβει για μία ακόμη φορά το γνωστό δόγμα «δύο αριστεροί, τρία κόμματα».
Β.Κ.

Δεν έχει αποφασίσει

«Εκπληκτος» δηλώνει ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι πιθανόν να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο ίδιος τονίζει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα πράξει και ως εκ τούτου δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επί του συγκεκριμένου θέματος.
Γ. Υ.

Ζοφερή κατάσταση

«Θα περάσουν πολλά χρόνια έως ότου ορθοποδήσουμε» σχολίαζε χθες συμπολίτης επαγγελματίας, αναφερόμενος στη ζοφερή κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα. Το συγκεκριμένο σχόλιο απηχεί το γενικότερο προβληματισμό των επαγγελματιών της περιοχής μας, οι οποίοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, χωρίς να είναι σε θέση να διαβλέψουν τι μέλλει γενέσθαι.
Γ. Υ.

Ο Μπάμπης, η Ζέττα
κι ο… πολυχρονεμένος

-Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα υποστήριζα ποτέ μια υποψηφιότητα Σκοτινιώτη με τη Νέα Δημοκρατία, μας είπε χτες ο Μπάμπης Ζάχος.
-Και ποιος από τη Νέα Δημοκρατία προωθεί την υποψηφιότητα Σκοτινιώτη, Μπάμπη μου; τον ρωτήσαμε.
…Κι εκείνος φωτογράφησε τη Ζέττα.
Φ.Τ.

Κίτσιος: Είπα – ξείπα
Τα πήρε άγρια ο Κίτσιος, γραμματέας της τοπικής Νομαρχιακής της Ν.Δ., κι αναίρεσε όσα έλεγε πριν από δύο βδομάδες ότι δεν θα δοθεί χρίσμα για το δήμο του Βόλου, δηλώνοντας πως ως την Παρασκευή θα γίνει γνωστός ο υποψήφιος που θα στηρίξει το κόμμα του στο Βόλο!!!
…Υπάρχει εξήγησις για το μπάχαλο στην τοπική Ν.Δ. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας που το ’χει το κορίτσι αστεφάνωτο, ο πανάθλιος!
Φ.Τ.

Αφού ησυχάσουν
οι Ζέττες κι οι Μουλάδες
Η λύση του δράματος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά στην υποψηφιότητα για το δήμο του Βόλου, κι ας λέει ο Κίτσιος πως θα δοθεί ως την Παρασκευή, περιλαμβάνει ακόμα πολλά επεισόδια, πολύ περισσότερα από όσα έχουν ο Σουλεϊμάν κι η Φατμαγκιούλ μαζί: Προσεχώς, το κόμμα θα βαρέσει σιωπητήριο. Κι αφού ησυχάσουν όλοι, Ζέττες, Μουλάδες, Μπάμπηδες και λοιποί, θα επιβληθεί εξ Αθηνών ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για το δήμο Βόλου ο εκλεκτός της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.
…Και τότε θα αρχίσει η αληθινή σφαγή.
Φ.Τ.

Κι άλλο προεκλογικό δωράκι
Αλλο ένα προεκλογικό δωράκι έκανε η Νέα Δημοκρατία στο Σκοτινιώτη. Εξαγγέλθηκε εν χορδαίς και οργάνοις το έργο που αφορά στην «Κατασκευή Ακαθάρτων στο Συνοικισμό Ρομά στο Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας».
…Είδατε τι καλό δήμαρχο που έχουμε στο Βόλο; Πόσο δυναμικό; Που νοιάζεται τους πολίτες και σκύβει πάνω από τα πραγματικά τους προβλήματα νυχθημερόν, δίνοντας στην ώρα τους τις ενδεδειγμένες λύσεις; Κι εσείς σκέφτεστε να ψηφίσετε άλλον; Πού θα βρείτε καλύτερο, όταν μάλιστα πριμοδοτείται τόσο ανοιχτά από την εθνοσωτήριο ημών συγκυβέρνηση;
Φ.Τ.

Αδιαχώρητο
Το αδιαχώρητο γίνεται επί δύο ημέρες στην Ενωση Καταναλωτών από δανειολήπτες που επιθυμούν να ενταχθούν στην τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Μέσα σε τέσσερις ώρες τη Δευτέρα εξυπηρετήθηκαν 48 άτομα και χθες οι ρυθμοί αυξήθηκαν.
Εκτός από αυτούς που προσήλθαν αυτοπροσώπως στα γραφεία της Ενωσης Καταναλωτών Βόλου, δεκάδες ήταν όσοι έπαιρναν τηλέφωνο για να ενημερωθούν πώς μπορούν να σώσουν το σπίτι τους για ένα χρόνο ακόμη.

Ανάσα
Ποιος άλλωστε δανειολήπτης δεν θέλει να υπαχθεί στην ευνοϊκή διάταξη;
Βάση της τροπολογίας, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα καταβάλουν ετήσια δόση ίση με 10% του καθαρού εισοδήματός τους. Για παράδειγμα, αν το ετήσιο εισόδημα ανέρχεται στις 15.000 ευρώ, το 10% αφορά σε 1.500 ευρώ, δηλαδή 125 ευρώ το μήνα δόση δανείου.
Κάτω από το ένα τρίτο δηλαδή για ένα χρόνο και βλέπουμε…

Συμμετοχή
Προβληματισμένοι οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Μαγνησίας ενόψει της πρώτης απεργιακής μάχης που πρόκειται να δώσουν στις 7 Φεβρουαρίου.
Αν η συμμετοχή σε μια γενική συνέλευση που δεν κοστίζει τίποτα πέρα από τα… μεταφορικά έξοδα για να μεταβούν στο χώρο της συνεδρίασης είναι ισχνή, πώς θα είναι μαζική η συμμετοχή σε μια απεργία από τη στιγμή μάλιστα που «κοστίζει» το μεροκάματό τους;
Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου