ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βροντάει…

βροντάει-486870

Αστραψε και βρόντηξε χθες ο Μπάμπης Ζάχος. Μαθημένος να μην μασάει τα λόγια του είναι αποφασισμένος ακόμη και να μείνει σπίτι του εάν οι λύσεις που προκρίνονται για το Δήμο Βόλου εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι όπως λέει οι ενδεδειγμένες και δεν οδηγούν σε διεκδίκηση της νίκης. Άντε να τον σταματήσεις τώρα τον Μπάμπη…
Β.Κ

Επικρίνεται
Για τα όσα πάντως διαδραματίζονται στην τοπική Ν.Δ δέχεται μεγάλη κριτική και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Γιώργος Κίτσιος που επικρίνεται ότι έχει αφήσει την κατάσταση να ξεφύγει εκτός ελέγχου. «Το κόμμα λεηλατείται από Σκοτινιώτη, Παπατόλια και άλλους ενδιαφερόμενους και υποψηφίους και η ΝΟΔΕ περί άλλων τυρβάζει» σημείωνε χθες με νόημα στέλεχος αυτοδιοικητικό με πολλά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη του θέλοντας να καταδείξει το μέγεθος της πολιτικής ζημιάς που υφίσταται η κυβερνώσα παράταξη καθώς δεν έχει αναληφθεί καμία θεσμική πρωτοβουλία έτσι ώστε η παράταξη να μην θυμίζει «σκορποχώρι» όπου ο καθένας ότι θέλει κάνει.
Β.Κ

Ουδέν σχόλιο
«Η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα που κατατίθεται στο Βολιώτικο λαό είναι η δική μου» επισήμανε χθες ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης που όσες ερωτήσεις και εάν δέχτηκε να σχολιάσει τις επιθέσεις που δέχεται ως δημοτική αρχή από στελέχη που φιλοδοξούν να ηγηθούν άλλων ψηφοδελτίων δεν ενέσκηψε στον πειρασμό. Μάλιστα υπογράμμισε ότι «ακούγονται πολλοί, πρέπει να δούμε ποιοι τελικά θα είναι σε αυτή την αναμέτρηση».. και φυσικά δεν έκανε κανένα σχόλιο.
Β.Κ

Δίκαιο
το παράπονο

Δικαίως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος διαμαρτυρήθηκε χθες ότι καθυστερούν οι αποφάσεις στις προσφυγές που έχουν γίνει κατά μνημονιακών μέτρων και ρυθμίσεων που αφορούν στον ιδιωτικό τομέα καθώς μέχρι σήμερα όλες οι αποφάσεις αφορούν στο δημόσιο τομέα… Την ώρα μάλιστα που στον ιδιωτικό τομέα γίνεται σφαγή και οι εργαζόμενοι βιώνουν Γολγοθά.
Β.Κ

Ζυμώσεις
πριν την κάλπη
Εβδομάδα ζυμώσεων και επαφών αυτή που ξεκίνησε χθες για τους «υποψηφίους» στο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της κάλπης που θα στηθεί στις 26 Ιανουαρίου για να βγει ο υποψήφιος δήμαρχος στο Βόλο. Όλοι έχουν μπει για τα καλά στο «χορό» προκειμένου να πείσουν τα μέλη αλλά και φίλους του κόμματος να συμμετέχουν στη διαδικασία της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» για να αναδειχτεί ο «εκλεκτός». Και όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες «αναμετρήσεις» δεν λείπουν φυσικά και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Για να δούμε ποιος θα αποδειχτεί ο πιο ανθεκτικός και εάν θα υπάρξει και δεύτερος γύρος… Έχει και αυτό τη σημασία του αφού εκεί θα ακολουθήσουν μετά οι ζυμώσεις για «τις νέες συμμαχίες».
Β.Κ

Τρέχει
Τρέχει το νερό… διαμαρτύρεται κάτοικος της περιοχής στο Σέσκλο.
Όπως κατήγγειλε, αγωγός έχει υποστεί βλάβη και παρόλο που ο ίδιος έχει ειδοποιήσει τη ΔΕΥΑΜΒ, εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχει γίνει τίποτα, με αποτέλεσμα το νερό να τρέχει άσκοπα.
Ε.Χ.

Εστω και προσωρινά…

«Το ιδανικό είναι οι προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων αλλά τηρουμένων των αναλογιών, και μη έχοντας αυτή τη δυνατότητα, οι εποχικοί καλύπτουν βασικά κενά των Δήμων, έστω και προσωρινά» σχολιάζουν επικεφαλής Δήμων, αναφερόμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. «Δυστυχώς, προσθέτουν οι ίδιοι, η θητεία των επιλεγέντων διαρκεί πέντε μόλις μήνες», γεγονός που συνεπάγεται παροδική κάλυψη των πάγιων αναγκών των Δήμων.
Γ.Υ.

Σε δεινή θέση

Για «σφιχτό εναγκαλισμό» των Δήμων της χώρας από την κεντρική διοίκηση και «τη στέρηση έστω και στοιχειωδών δυνατοτήτων αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Σκοπέλου στη διάρκεια του απολογισμού της μέχρι τώρα θητείας του. Ο κ. Μιχελής έχει κατ’ επανάληψη υπογραμμίσει ότι «παρά την εξαιρετικά δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι, εξακολουθούν να αποτελούν ένα ζωντανό και ουσιαστικό κύτταρο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και ιδιαίτερα σήμερα, καλούνται να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση και διαφύλαξη του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας».
Γ. Υ

Δυσωδία
Ενδιαφερόμενοι υπήρχαν πολλοί. Οι αρμόδιοι πέταξαν τη μπάλα στην εξέδρα, εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες κι όχι το συμφέρον της παράταξης την οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.
Όλοι γνωρίζουν ότι η πολιτική είναι βρώμικη. Αλλά εδώ μιλάμε για δυσωδία. Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί μια παράταξη που διαθέτει τέσσερις ενδιαφερόμενους για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου και επί δύο μήνες δεν προχωράει σε καμία επίσημη ή ανεπίσημη -αλλά πάντα θεσμική- διαδικασία; Παράταξη έτοιμη για λεηλασία… Μόνο έτσι. Ας είναι προσεκτικότεροι ορισμένοι γιατί οι καρέκλες της εξουσίας καμιά φορά αποδεικνύονται και ηλεκτρικές.
Ν.Τ.

Ο Μπάμπης, η Ζέττα, ο Μουλάς,
ο Μπέος κι ο… πολυχρονεμένος!

Ο Μπάμπης Ζάχος τίναξε χτες την μπάνκα στον αέρα. Όχι μόνο βγήκε εσπευσμένως και δήλωσε (χωρίς να ερωτηθεί) ότι η Ζέττα Μακρή τού… είπε πως η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει Μουλά για το δήμο του Βόλου, αλλά και ότι ενδεχομένως την υποψηφιότητα Μουλά να την υποστηρίξει κι ο… Μπέος!
…Τώρα, γιατί όλα αυτά τα ανακοίνωσε ο Μπάμπης και όχι η Ζέττα, είναι ένα καλό ερώτημα στο οποίο θα απαντήσει η ίδια. Πάντως έτσι όχι μόνο καίγεται ο Μουλάς, μαζί και κάθε ιδέα συνεργασίας τής Ν.Δ. με τον Μπέο, αλλά και πλησιάζει περισσότερο η υποψηφιότητα του… πολυχρονεμένου, ο οποίος ως τώρα εξακολουθεί να παραμένει απομονωμένος στο δημαρχείο, στρατηγός χωρίς στρατό!
Φ.Τ.

Σταυρώστε με, σταυρώστε με!

Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο χτες ο Σκοτινιώτης, δίνοντας τη διακήρυξή του στη δημοσιότητα.
…Ακριβώς όπως υποθέτετε είναι. Ηγείται της καλύτερης παράταξης, η οποία άφησε αξεπέραστο έργο και η οπoία πρέπει να ξαναδιοικήσει τον Βόλο, μαζί τις υπεύθυνες (βλέπε μνημονιακές) δυνάμεις του τόπου για το καλό του Βόλου και των πολιτών του. (Όσο κι αν κοιτάζω, μόνο ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας βλέπω, δήμαρχε, πρόθυμο να σε στηρίξει, προκειμένου να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια η νεοφιλελεύθερη πολιτική στο δήμο του Βόλου. Α, και κάτι ακόμα: Την πόλη σε άθλια κατάσταση, ως αποτέλεσμα της διοίκησής σου).
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου