ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ναι αλλά

ναι-αλλά-498253

Οχι στη μονολιθικότητα των απόψεων επισήμανε χθες το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Θ. Φωτεινός, όταν τοποθετήθηκε για το θέμα της διάσπασης της τοπικής οργάνωσης στο Βόλο, όμως λίγο αργότερα έγινε αυτό που υποτίθεται ότι δεν θέλουν στη ΔΗΜΑΡ. Η νέα νομαρχιακή επιτροπή που εκλέχτηκε είναι καθαρά «μονολιθική», αφού δεν εκπροσωπείται μία τάση όλων όσων αποχώρησαν, εξαιτίας των τριβών που έχουν προκληθεί με φόντο το Δήμο Βόλου.

Β.Κ

Ολοι μαζί

Την Κυριακή το απόγευμα, σε γνωστή ταβέρνα των Μηλεών, έγινε η μεγάλη συνάντηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Παραβρέθηκαν οι πρώην Δήμαρχοι Μηλεών, Απ. Αρέθας, Αργαλαστής, Μιλτ. Γαϊτανάς, Σηπιάδος, Στ. Βακούλας και πλήθος γνωστών στελεχών και από τους δύο συνδυασμούς.

Χαρακτηριστικά τα ονόματα που παραβρέθηκαν, Σγαρδώνης, Ευαγγελινός, Ραμματάς, Διανέλος, Παπαδημητρίου και πολλοί άλλοι που ο χώρος ενός σχολίου δεν επαρκεί για να αναφερθούν, ενώ πολλά στελέχη που είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις, δήλωσαν τηλεφωνικά τη συμπαράστασή τους στην πρωτοβουλία.
Οι παριστάμενοι συμφώνησαν σε όλα. Ακόμη και στο όνομα του συνδυασμού που θα είναι το «Όλοι Μαζϊ» με υπότιτλο: «Για το Νότιο Πήλιο».

Επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος, συμφωνήθηκε να είναι -όπως διαφαινόταν από καιρό και μετά από πολλές διεργασίες- ο Σταμάτης Βακούλας.
Η πληροφορία ότι αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης, φουρτούνα τύπου τσουνάμι χτύπησε το Δημαρχείο στην Αργαλαστή, ελέγχεται…

Χ.Μ.

Ικανοποίηση

Ο πρώην Νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας έχει πάντως κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος, αφού η νέα νομαρχιακή επιτροπή που εκλέχτηκε χθες είναι «στο πλευρό του», ενώ όσοι διαφώνησαν, αφού δεν παραβρέθηκαν και χθες μάλλον κούνησαν μαντήλι οριστικά… εκτός και εάν αποφασίσουν να αποστασιοποιηθούν μέχρι νεωτέρας… Ποιος ξέρει, θα δείξει…

Β.Κ

Η Κυβέρνηση φταίει

Σύμφωνα με τον κ. Φωτεινό, για τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που παραμένουν σε διάφορες θέσεις ευθύνης και διοικητικά συμβούλια και δεν έχουν παραιτηθεί από τη στιγμή που η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την Κυβέρνηση, έπρεπε να φροντίσει η Κυβέρνηση να τα απομακρύνει και όχι το κόμμα που τους πρότεινε. Τώρα γιατί έπρεπε ο Γ. Κίτσιος της ΝΟΔΕ να απομακρύνει το Θαν. Ακρίβο από τον ΟΣΕ ή το Ν. Ντόκο από τον ΟΛΒ, δεν το κατάλαβα, κατά το μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ πάντως… έτσι πρέπει να γίνει.

Β.Κ

Ski week

Τόσο μακριά βρίσκονται από την πραγματικότητα ή αδιαφορούν για τα πάντα εκτός από τα κέρδη τους; Η κυβέρνηση, λέει, αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων να κλείνουν τα σχολεία για μία βδομάδα, προκειμένου να πηγαίνουν τα παιδιά για… σκι!!!

…Αφού δεν έχουν ψωμί, γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;

Στο ρόλο της Μαρίας Αντουανέτας εκτός από τους αρμοδίους υπουργούς κι ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Λεβέντης, εκ Πηλίου ορμώμενος.

(Και, καλά, ο ξενοδόχος. Πάνω από όλα το κέρδος. Οι υπουργοί όμως που όχι μόνο στάθηκαν ανίκανοι να σκεφτούν ότι διαλύουν την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και δεν είχαν την ευαισθησία ούτε καν να σκεφτούν ότι απευθύνονται σε παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία εξ αιτίας της πολιτικής της κυβερνήσεώς τους, σε παιδιά που τους μοιράζουν κρυφά οι δάσκαλοι κι οι παπάδες συσσίτιο, στα παιδιά εκατοντάδων χιλιάδων φτωχοποιημένων οικογενειών; Τι να πει κανείς γι’ αυτούς; Ποιος είναι ο εξευτελιστικότερος χαρακτηρισμός για να τους χαρακτηρίσει;).

Φ.Τ.

Μοναχοφαγάδες

Πόσο δίκιο έχετε, κύριε Λεβέντη των ξενοδόχων! Αλλά θα σας μαλώσω! Δεν σκεφτήκατε να προτείνετε να αρχίζει η σχολική χρονιά τον Νοέμβριο, προκειμένου να τονωθεί η κίνηση κατά το τέλος της τουριστικής σεζόν!

…Γιατί όμως μοναχοφαγάδες οι ξενοδόχοι; Να επεκταθεί το μέτρο με μεσημεριανούς περιπάτους των σχολείων στην Ερμού, προκειμένου να τονωθεί η τοπική αγορά, με σχολικές εξορμήσεις των Γυμνασίων και των Λυκείων τα Σαββατόβραδα στα κλαμπ και τα μπουζούκια του Βόλου, για να τονωθεί ο χειμαζόμενος κλάδος της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας, με υποχρεωτική έξοδο των εκπαιδευτικών τις Κυριακές στην παραλία, προκειμένου να τονωθούν τα τσιπουράδικα κ.τ.λ. Αν είναι ο Σαμαράς να μας κάνει Ευρώπη, ας μην περιοριστεί μονάχα στο σκι!

Φ.Τ.

Την επόμενη Τετάρτη

Για την επόμενη Τετάρτη έχει ζητήσει την αίθουσα στο « Αχίλλειο» ο πρώην ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέας Μπέος, αυτό έγινε χθες γνωστό από πηγή του Δήμου Βόλου.

Πενήντα γραφεία

Περίπου πενήντα μελετητικά γραφεία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στον ανοικτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το Μουσείο της Αργώ. Ανάμεσά τους και ένα γραφείο από την Ιταλία…
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου