ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πράγματι επίκαιρο

πράγματι-επίκαιρο-500065

Η παλιά υπόθεση με το ΠΕΒ, που υπενθύμισε χθες στο πανελλήνιο ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας Γ. Σούρλας, πράγματι παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Απλούστατος είναι ο λόγος. Οι μίζες μπορεί να δόθηκαν παλιά, αλλά τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια. Ευκαιρία να δούμε λοιπόν τι έγινε και στο 304 ΠΕΒ με το μηχάνημα που είχε κόστος 2,5 εκατ. ευρώ και κατέληξε να πληρωθεί 6,5 εκατ. από τα λεφτά του Ελληνα φορολογούμενου.

Χ.Μ.

Απόντες

Μαζί με τους άλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ που δεν πήγαν στο Εθνικό Συμβούλιο και κήρυξαν «μίνι ανταρσία» στον πρόεδρο, ήταν και η βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Οι βουλευτές ζήτησαν από τον κ.Καμμένο να συγκληθεί πρώτα η Κοινοβουλευτική Ομάδα πριν τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την ΚΟ και τα όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, ειδάλλως η συμμετοχή τους στο Ε.Σ. δεν έχει νόημα.
Ο πρόεδρος του κόμματος -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- αρνήθηκε, απαντώντας ότι «η συμμετοχή των βουλευτών στο Εθνικό Συμβούλιο είναι υποχρεωτική». Άρχισαν τα όργανα;

Β.Κ

Φτάνει στο τέλος της

Με καθυστέρηση μερικών μηνών έρχεται προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που θα συνεδριάσει στα τέλη του μήνα, ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που απασχόλησαν το κυρίαρχο όργανο της πόλης τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για τις προτάσεις που θα κάνει προς τους μελετητές το Δημοτικό Συμβούλιο για τη Β2 -και τελευταία- Φάση της Αναθεωρημένης Μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου. Μία μελέτη που μετά από μία επίπονη διαδικασία φτάνει επιτέλους στο τέλος της…

Εργα θαμμένα στο… χώμα

… Το Αναθεωρημένο ΓΠΣ και τα μεγάλα έργα αποχέτευσης θα είναι δύο από τα σημεία στα οποία θα εστιάσει την επιχειρηματολογία της μέχρι τις δημοτικές εκλογές η σημερινή Δημοτική Αρχή. Όπως όμως είχε πει σε ανύποπτη στιγμή έμπειρος πολιτικός της Μαγνησίας, ποτέ οι εκλογές δεν κερδήθηκαν από έργα που δεν… φαίνονται άμεσα ή από έργα που είναι θαμμένα κάτω από το χώμα. Δυστυχώς, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα…

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Ο ωραίος της ημέρας

Λάμπρος Νούσης (Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας): Οι δήμαρχοι που στήριξε το ΠΑΣΟΚ έκαναν έργο!
…Αν κρίνουμε από το ανύπαρκτο έργο του Σκοτινιώτη, τότε ο κύριος Γραμματέας δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Φ.Τ.

Δεν πιάνονται αυτοί οι Πασόκοι

Ο ίδιος Νούσης της ίδιας Νομαρχιακής Επιτροπής στο ίδιο «διάγγελμα»: Να αποτινάξουμε τη Δεξιά!!!
…Ποια, κύριε Γραμματεύ; Την παράταξη στην οποία οφείλετε την πολιτική σας ύπαρξη σήμερα;

Φ.Τ.

Υπουργίνα – ελαφίνα

Με αφορμή τα πρόσωπα που διορίστηκαν σε Νοσοκομεία της Θεσσαλίας ως Διοικητές ή Αναπληρωτές ο Μαρκάκης με επιστολή του στον Άδωνι ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών για την απεμπλοκή από την επιρροή των πολιτικών προσώπων σε θέματα διορισμών, αποφάσεων και λειτουργίας κρατικών και ημικρατικών οργανισμών και ιδρυμάτων.
…Κάτω τα χέρια απ’ τη Ζέττα, μπρε!

Φ.Τ.

Ο Βόλος είμαι εγώ!
Ανοίγει η Μεγάλη Βδομάδα κατά την οποία ο άνθρωπος που κατά τη διάρκεια της θητείας του κατάφερε να εκπλήξει αρνητικά φίλους και εχθρούς, δήμαρχος Βόλου Παναγιώτης Σκοτινιώτης, θα ανακοινώσει την εκ νέου υποψηφιότητά του για το Δήμο του Βόλου!
…Περίπτωση ο δήμαρχος, ήδη λανσάρισε το δίλημμα των εκλογών: Ο Βόλος είμαι εγώ!

Φ.Τ.

Τρικεριώτικο ανέκδοτο

Το λένε Τρικεριώτες τις τελευταίες μέρες. Ο εμπλεκόμενος στα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Γριβέας έτρωγε σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής επί 15 μέρες, κάποια από τα προηγούμενα καλοκαίρια. Μετά από πολλές μέρες ακούστηκε από θαμώνες να λέει στον ταβερνιάρη: «Ε ρε φίλε! Κόψε και καμιά απόδειξη!». Προφανώς για να είναι γεμάτα τα κρατικά ταμεία και ταμιευτήρια.

Ν.Τ.

Θυμήθηκε τον Λαυρεντιάδη

Στην TRT μιλούσε προχθές ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Γιάννης Μακρυγιάννης και εξαπέλυε μύδρους κατά της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης του κυκλώματος φαρμάκου. Μάλιστα, ο κ. Μακρυγιάννης θυμήθηκε τον έγκλειστο επιχειρηματία κ. Λαυρεντιάδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «τότε που ήθελε να αγοράσει τα πάντα στο Βόλο, μέσω της ALAPIS».

Ν.Τ.

Αναστάτωση

Ο παραλιακός δρόμος στην Αγριά είναι πότε ανοιχτός, πότε κλειστός ενώ, υλικά και εργαλεία τα εναπόθεσαν επί του δρόμου από την κατασκευάστρια εταιρεία, η σήμανση όμως είναι ελλιπής και ο κίνδυνος ατυχήματος ορατός. Αποφάσεις έχουν ληφθεί και από ποιον φορέα αναρωτιέται ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Μπάμπης Ζάχος και όχι άδικα, αφού η αναστάτωση που έχει προκληθεί στην Αγριά αλλά και στους διερχόμενους οδηγούς είναι μεγάλος.

Ν.Τ

Επέστρεψε

Δριμύτερος επέστρεψε ο Μιχ. Ταμήλος για να επικρίνει τον Παπούλια αυτή τη φορά. Ειδικότερα κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ασκεί ο βουλευτής της ΝΔ, αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας. Ο βουλευτής Τρικάλων θεωρεί ατυχή τη δήλωση του κ. Παπούλια πως η Γερμανία είναι η δεύτερή του πατρίδα και τονίζει ότι ο Πρόεδρος «έχει μόνο μια πατρίδα την οποία υπηρετεί με όρκο τιμής». Τα λύσαμε όλα τα άλλα θέματα και αυτό έμεινε τώρα…

Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου