ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ενας από τους δύο

ενας-από-τους-δύο-506752

Στέφανος Λάζος ή Παντελής Μαστρογιάννης είναι τουλάχιστον δύο από τους ενδιαφερόμενους για τη θέση του Γραμματέα στη Νομαρχιακή της ΔΗΜΑΡ στη Μαγνησία. Και οι δύο βέβαια ανήκουν στην ίδια τάση, όπερ σημαίνει ότι εις εκ των δύο θα κατεβεί, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αυτό. Την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η νομαρχιακή συνέλευση, παρουσία μάλιστα στελέχους από τη νέα Κεντρική Επιτροπή που εκλέχτηκε πρόσφατα από το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ. Οι εσωκομματικές πάντως θα δείξουν και τους νέους συσχετισμούς.
Β.Κ

Εγκύκλιος

Με επιστολή του ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λαζ. Μακρής, γνωστοποίησε στους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ότι με την έκδοση εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας, καταργούνται οι προηγούμενες εγκύκλιοι και δεν εισπράττεται το προβλεπόμενο ποσό των 25€ από τον ασθενή για την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο. Και κλάμα ο Άδωνις…
Β.Κ

Ολα ανοικτά;
Ολα τα ενδεχόμενα, ακόμη και να μην είναι εκ νέου υποψήφιος αφήνει, εμμέσως πλην σαφώς, ο Δήμαρχος Βόλου, αν κρίνουμε από το παρακάτω απόσπασμα της ανακοίνωσης που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου, με βάση όλα όσα υποστήριξε ο Π. Σκοτινιώτης στη χθεσινή συγκέντρωση του ψηφοδελτίου του:
«Η πραγματικότητα αυτή, είπε, μας δημιουργεί την ευθύνη να κάνουμε κάθε τι το δυνατό, ώστε η ευρεία αυτή κοινωνική συμμαχία, το ισχυρό -πλειοψηφικό, πιστεύουμε- κοινωνικό ρεύμα που όλο και περισσότερο διαμορφώνεται στην τοπική κοινωνία, να βρει έκφραση στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ανεξάρτητα από πρόσωπα, διασφαλίζοντας ότι ο Δήμος θα παραμείνει σε τροχιά εξυγίανσης, ανάπτυξης και απαλλαγής από τον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Αυτά όμως είναι θέματα για τα οποία σύντομα θα τοποθετηθούμε ολοκληρωμένα».

Ζητήματα
της καθημερινότητας
Σε ζητήματα καθημερινότητας εστιάστηκε η κριτική που έκαναν χθες μέλη από τα Τοπικά Συμβούλια, που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Αρχής, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού. Καθαριότητα, φωτισμός, λακούβες μέχρι και η… έλλειψη Ιντερνετ ήταν τα θέματα που έθιξαν οι παριστάμενοι σύμβουλοι από τα Τοπικά Συμβούλια.

Συνέντευξη
Ζούμε αναμφισβήτητα μέρες έντονης κινητικότητας για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Βόλου. Ετσι αύριο Παρασκευή εκπρόσωποι της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Πολιτών για το Δήμο στην οποία πρωτοστατεί ο πρώην Νομάρχης Απ. Παπατόλιας, παραχωρούν συνέντευξη Τύπου, όπου ανάμεσα στα άλλα, θα γίνουν γνωστά και νέα πρόσωπα που πλαισιώνουν την κίνηση, ενώ θα ανακοινωθεί ο χρόνος παρουσίασης της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Κίνησης.

Συναυλία
Συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χθες, στο νέο Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας, για την ενίσχυση των σκοπών του Δημοτικού Παντοπωλείου. Οι καλλιτέχνες που πήραν μέρος στη συναυλία συμμετείχαν αφιλοκερδώς και μπράβο τους. Δεν ξέρω αν τα τρόφιμα μακράς διάρκειας που συγκεντρώθηκαν από τους θεατές αντιστάθμισαν σε αξία τις λοιπές δαπάνες που έγιναν για τη διοργάνωση της χθεσινής συναυλίας…

Με την επιταγή στο χέρι
Με την επιταγή στο… χέρι έμειναν Βολιώτες που πήγαν στις Τράπεζες να πάρουν την επιστροφή φόρου, αλλά εκεί τους διαμηνύθηκε ότι δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα, καθώς παρήλθε η 20η Δεκεμβρίου. Μα το εκκαθαριστικό τώρα μας ήλθε; ήταν η απάντηση των δικαίως αγανακτισμένων φορολογουμένων, που τώρα τρέχουν να βγάλουν άκρη στις εφορίες. Φοροτεχνικοί που ρωτήθηκαν σημειώνουν ότι τα καθυστερημένα εκκαθαριστικά έφτασαν σε εκείνους που υπέβαλαν εκπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση (μετά τις 30 Αυγούστου) και για τους οποίους προκειμένου να μην τους επιβληθεί πρόστιμο ίσο με το 10% του φόρου εισοδήματος, λόγω μη εμπρόθεσμης υποβολής των αποδείξεων, ψηφίστηκε περί τα μέσα Νοεμβρίου ειδική διάταξη που τους απάλλασσε από την επιβολή του προστίμου. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις, σημείωναν οι ίδιοι φοροτεχνικοί, άρχισαν να εκκαθαρίζονται μετά τα μέσα Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα τα εκκαθαριστικά τους να φτάσουν αργοπορημένα μέσα στο β΄ δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, τη στιγμή που οι τράπεζες πλήρωναν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Τι τον καμαρώνετε;
Η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης καταστρατηγεί κατ’ εξακολούθηση, ακόμη και σήμερα, τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων με τη μη χορήγηση γάλακτος, χωρίς ιατρικές εξετάσεις και χωρίς εμβολιασμό, χωρίς είδη ατομικής προστασίας επί δυόμισι χρόνια.
…Αν είναι έτσι, γιατί τον καμαρώνετε, ωρέ παλικάρια, και δεν τον καθίζετε στο σκαμνί;
Φ.Τ.

Κυβερνητική σοβαρότης
Κανονικά, κυρία Ζέττα μου, αποσύροντας το μέτρο της επιβολής εισιτηρίου 25 ευρώ για εισαγωγή στο Νοσοκομείο, θα έπρεπε να πάτε το πακέτο τα τσιγάρα στα 25 ευρώ, για να καλυφθεί ελάχιστο μέρος των κλεμμένων που περιέχονται στις «λίστες Λαγκάρντ» και τις οποίες η κυβέρνησή σας φροντίζει να κρατάει θαμμένες βαθιά στα συρτάρια του ΣΔΟΕ!
…Σε κάθε περίπτωση, αδέρφια, καπνίστε αβέρτα! Το κάπνισμα σώζει ζωές!
Φ.Τ.

Ραγιαδισμός
Σβόμποντα: (επικεφαλής των σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο): Οι Τροϊκανοί έχουν αποτύχει – Να εξαφανιστούν αυτή τη στιγμή από την Ελλάδα!
…Τι εξευτελισμός! Ένας ξένος να σηκώνει μπαϊράκι υπέρ των δικαίων μας και ο Έλληνας πρωθυπουργός να λυγίζει τη μέση μπροστά στους ολετήρες της χώρας και του λαού!
Φ.Τ.

Προεδρία με το βλέμμα
στο πουθενά
Success story εμείς; – Σφαλιάρα από τους «φίλους μας και συμμάχους». Grecovery; Σφαλιάρα. Μείωση στον ΦΠΑ εστίασης; Σφαλιάρα. Μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο; Σφαλιάρα…
…Κατά τα άλλα η κυβέρνησή μας προεδρεύει στην Ευρώπη, εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές των ολιγαρχών κι οδηγώντας το λαό στην εξαθλίωση και τη χώρα στο ξεπούλημα δια της πλήρους υποταγής.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου