ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο γραμματέας στο Βόλο

ο-γραμματέας-στο-βόλο-508644

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Βίτσας θα βρίσκεται το ερχόμενο Σάββατο στο Βόλο και στις 6 μ.μ θα προεδρεύσει σύσκεψης, με την παρουσία των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής και των οκτώ στελεχών που είναι και μέλη του κόμματος και οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον, να είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Δρόμοι Συνεργασίας» για τις εκλογές του Μαΐου. (σ.σ : Σημειώνεται πως ενδιαφέρον για επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας εκδήλωσαν δέκα άτομα, αλλά οι κ.κ. Δραμητινός και Μπαλλής δεν είναι μέλη του κόμματος)
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Δε θα προλαβαίνετε…
Δε θα προλαβαίνετε να γράφετε την επόμενη εβδομάδα, μας έλεγε χθες σημαίνων αυτοδιοικητικό στέλεχος του Δήμου, εννοώντας την κινητικότητα που αρχίζει να καταγράφεται πλέον σε κόμματα και δημοτικές παρατάξεις ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου και η οποία πλέον είναι εμφανής ακόμη και στους πλέον αδαείς περί τα αυτοδιοικητικά…

Την ίδια μέρα
… Η πιο σημαντική ημερομηνία τις αμέσως επόμενες μέρες είναι η επόμενη Τετάρτη, καθώς τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση με τον απολογισμό της τριετίας από τη σημερινή Δημοτική Αρχή Βόλου, ενώ την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένη και η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των «Δρόμων Συνεργασίας», η οποία θα αποφασίσει την ημερομηνία σύγκλησης της συνέλευσης της δημοτικής παράταξης, η οποία θα αποφασίσει για τον επικεφαλής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ίδια ημέρα αναμένεται να γίνει συγκέντρωση και από τον πρώην ισχυρό άντρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχ. Μπέο, που έχει εκδηλώσει επίσης ενδιαφέρον για το Δήμο Βόλου.

Δυναμικό
παρών
Με την παρότρυνση του Δημάρχου Βόλου, όπως η εκδήλωση του απολογισμού δράσης της Δημοτικής Αρχής την επόμενη Τετάρτη στο Αχίλλειο» στεφθεί από επιτυχία, συγκλήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου. Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κυμανθεί η ομιλία του Π. Σκοτινιώτη και κατά τη σημερινή κοπή της βασιλόπιτας του συνδυασμού του, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο.

Ιατρικό σύνδρομο
Τα κόμματα επιμένουν, όπως όλα δείχνουν, στο… ιατρικό σύνδρομο. Αφορμή δίνουν οι τελευταίες πληροφορίες που αναφέρουν ότι στην τοπική Νέα Δημοκρατία επανεξετάζουν και πιέζουν προς την κατεύθυνση συμπολίτη γιατρού, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί ξανά πριν λίγους μήνες και στη συνέχεια ατόνησε, καθώς ο τελευταίος δεν κρύβει ακόμη και τώρα τον προβληματισμό για να τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού του κόμματος.

Στη Ραφήνα
Βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής ο Παν. Ηλιόπουλος, αλλά στη Ραφήνα «βούτηξε» για το σταυρό ανήμερα των Θεοφανείων. Για το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, όμως, έχω μία απορία: «Ο Παγασητικός του έπεφτε βρώμικος… και επέλεξε τα νερά της Ραφήνας για να βουτήξει;». Απορία εκφράζουμε μίας και τυχαίνει ακόμη βουλευτής του Νομού..
Β.Κ

Αδειασμα

Χοντρό άδειασμα έφαγε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Είναι σίγουρο ότι το φυσάει και δεν κρυώνει το χουνέρι που του έκανε ο Βενιζέλος και αναγκάστηκε να πάρει πίσω το μέτρο με το 25ευρω. Δεν ήξερε δεν ρώταγε… ο χοντρός είχε μεγάλη πίεση από τους βουλευτές του και έτσι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποδεχτεί την απόσυρση του μέτρου. Αλήθεια με τα λεφτά που πλήρωσαν όσοι πλήρωσαν, τι θα γίνει…;
Β.Κ

Χωρίς στριμωξίδι
Δεν είχε ιδιαίτερο στριμωξίδι προχθές στην προβλήτα στην Παραλία του Βόλου όπως άλλες χρονιές, που οι περισσότεροι από τους αιρετούς «σπρώχνονταν» ποιος θα πρωτομπεί στο καράβι για τον καθαγιασμό των υδάτων. Αναμενόμενο έλεγε ένας φίλος της στήλης, αφού οι περισσότεροι αποφεύγουν να «εκτίθενται» σε δημόσια θέα, ειδικά στην παρούσα φάση, που τα πράγματα είναι δύσκολα και ιδιαίτερα στενάχωρα για τον κόσμο.
Β.Κ

O Πάνος κι η… ηγουμένη
Πιο αργή κι από τον Επιτάφιο στις αντιδράσεις της η Ζέττα, ως ηγουμένη της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου (όταν δεν συναινούσε ανοιχτά με την πλειοψηφία ή, απλώς, χτυπούσε «διευκολυντικές» απουσίες από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου), ως υφυπουργός Υγείας έκανε δώρο προχτές στον Σκοτινιώτη τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, το μοναδικό αξιόλογο κοινωνικό έργο που μπορεί να εμφανίσει ο Πάνος ότι έγινε επί θητείας του!
…Εδώ υπάρχει ένας πολιτικός έρωτας μεγάλος. (Να δω τον Πάνο να διεκδικεί τον Δήμο Βόλου στηριζόμενος από τη… Νέα Δημοκρατία είναι πιθανό αλλά όχι ακόμα σίγουρο. Το σίγουρο είναι ότι και μόνο στην ιδέα οι Νεοδημοκράτες του Βόλου έχουν φρικάρει κι ετοιμάζονται για μαζική μεταδημότευση).
Φ.Τ.

Απτόητοι
Δεν πτοούνται από μηνύσεις, ύβρεις, πολιτικάντικες πρακτικές και συκοφαντίες, λένε τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό, προσθέτοντας ότι θα αγωνιστούν ανυποχώρητα μέχρι να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού.
…Πώς να πτοηθούν; Το γεγονός ότι κατάφεραν κι έβαλαν φρένο στην ιδιοκτησιακή αντίληψη της ΔΕΥΑΜΒ για τις πηγές, τα ρέματα και τους υδραύλακες, επιβάλλοντας τις λαϊκές συνελεύσεις των τοπικών κοινωνιών κι εξασφαλίζοντας την έκφραση της λαϊκής βούλησης, όπως ακόμα κι ο νόμος προβλέπει (τον οποίο η ΔΕΥΑΜΒ προσπάθησε να παρακάμψει με διαδικασίες fast track), δίνει φτερά στον αγώνα τους!
Φ.Τ.

Ωραία πράγματα
Υπουργοί, συνεργάτες, παρατρεχάμενοι, οι γκόμενές τους κ.λ.π. τσέπωναν τεράστιες μίζες πριν από χρόνια κι οι εντιμότατοι Ντερμπεντέρηδες της δημοσιογραφίας, τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα (που τάχα δεν ήξεραν) τους κατακεραυνώνουν… τώρα!
…Κι αφού τα λεν και ξεθυμαίνουν, εξακολουθούν μια απ’ τα ίδια!
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου