ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Υπηρέτης δύο αφεντάδων…»

υπηρέτης-δύο-αφεντάδων-512225

Αλήθεια, ο Λαρισαίος Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου άραγε, τι έχει να πει για το 25ευρο της νοσηλείας που ισχύει από χθες; Συμμερίζεται τις διαμαρτυρίες του ΠΑΣΟΚ από το οποίο προέρχεται και είναι κομματικό του στέλεχος ή έχει εισχωρήσει στη λογική που εκφράζουν τα «καινούργια του αφεντικά» στη Νέα Δημοκρατία και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας;

Ν.Τ

Ακτιβιστής

Οι περισσότεροι το γνωρίσαμε από το Καράβι για τη Γάζα και για τη γενικότερη ακτιβιστική του δράση. Ο λόγος για το Β. Πισσία που μετά από εσωτερικό δημοψήφισμα ανάμεσα στους Οικολόγους Πράσινους θα είναι αυτός που θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου στις εκλογές της 25ης Μαΐου. Εύστοχα επομένως τοπικό στέλεχος του κόμματος το ρώτησε, τι πρεσβεύει ένας ακτιβιστής στη ζώσα πολιτική πραγματικότητα; Θέλω να εισάγω τον ακτιβισμό και να το χρησιμοποιήσουμε ως κινηματικό εργαλείο μέσα στην ελληνική κοινωνία

«Ανεξάρτητη» προσχώρηση

Μια νέα προσχώρηση στην Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση για το Δήμο Βόλου είχαμε χτες, με ιδιαίτερο στίγμα μάλιστα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρτέμιδας, συναντήθηκε χτες με τους Αντρέα Τρέσκα και Απόστολο Παπατόλια και δήλωσε τη στήριξή του στο ανεξάρτητο εγχείρημα, με στόχο να γίνει επιτέλους η δημιουργική υπέρβαση στο Δήμο Βόλου. Στέλεχος που προέρχεται από τον κεντροδεξιό χώρο και με σημαντική αυτοδιοικητική πείρα, ο Απόστολος Ραυτόπουλος, αναμένεται να λειτουργήσει ως καταλύτης για την προσέλκυση κι άλλων τοπικών προσωπικοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του παλιού Δήμου Αρτέμιδας. Ίδωμεν…

Ν.Τ.

Τους έχουν κομμένους

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Βαγ. Πισσίας που βρέθηκε χθες στο Βόλο ρωτήθηκε, γιατί δεν αποτυπώνεται δημοσκοπικά το κόμμα του; Εχετε δει πολλές συζητήσεις στην τηλεόραση που να συμμετέχει εκπρόσωπος των Οικολόγων; ήταν η απάντησή του…

Πολλά σιρόπια

Είπαμε να υπάρχει ομοθυμία σε πολλά θέματα, ειδικά σε εκείνα που δεν προσφέρουν σε τίποτα οι άγονες αντιπαραθέσεις, αλλά τόσα… σιρόπια και τόσα θυμιατά χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Βόλου ανάμεσα στην Υφυπουργό, το Δήμαρχο και το Διοικητή του Νοσοκομείου, ομολογώ ότι πολύ σπάνια τα συναντάμε σε συνεντεύξεις Τύπου…

Ούτε χίλια ευρώ

Μας το’ λεγε χθες στέλεχος τράπεζας στο Βόλο για να καταδείξει την πιστωτική ασφυξία των πιστωτικών ιδρυμάτων. Υπάλληλος τοπικού υποκαταστήματος, με δεκαπέντε χρόνια προϋπηρεσία, ζήτησε ταμειακή διευκόλυνση ύψους 1.000 ευρώ και το αίτημά του απορρίφθηκε!

Πληρωμή τελών τέλος

Πληρωμή τελών τέλος. Μέχρι νωρίς το βράδυ παρέμεινε ανοικτό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για να εξυπηρετήσει και τους τελευταίους που έσπευσαν ασθμαίνοντες για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων για το 2014. Από την ερχόμενη Τρίτη όσοι πάνε να προμηθευτούν, θα πρέπει να πληρώσουν την αξία εις διπλούν.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Διακριτικά

Αθόρυβα και διακριτικά. Έτσι έστρωσαν το τραπέζι των γιορτών σε δώδεκα συμμαθητές τους, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου.

Τη Δευτέρα, τελευταία ημέρα λειτουργίας των σχολείων, οπότε και όλοι οι μαθητές συμμετείχαν στον καθιερωμένο Εκκλησιασμό, κλήθηκαν οι γονείς 12 παιδιών για να παραλάβουν σακούλες με τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν στο σχολείο, το προηγούμενο διάστημα.

Η διεύθυνση του Γυμνασίου, που έχει εντοπίσει τις περιπτώσεις των μαθητών οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, παρέδωσε τα τρόφιμα με απόλυτη εχεμύθεια και διακριτικότητα, αποδεικνύοντας ότι οι καθημερινοί άνθρωποι της προσφοράς βρίσκονται ανάμεσά μας και δίνουν από το υστέρημά τους χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Ε.Χ.

Νοσοκομείον Βόλου Hotel

Εφ’ όσον, κυρία Ζέττα μου, ορίσατε την περίθαλψή μας στο Νοσοκομείο ως… διανυκτέρευση, το κόστος της οποίας, εάν δεν μπορούμε να πληρώσουμε, θα διαβιβάζετε στην αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να μας ταράξει στις κατασχέσεις επειδή είχαμε το θράσος να θέλουμε να ζήσουμε, ένα μένει ακόμα για να αυξήσετε τα έσοδα της κυβερνήσεώς σας: Να κατατάξετε τις κλινικές του Νοσοκομείου σε κατηγορίες 5 αστέρων, 3 αστέρων κ.τ.λ. κι ανάλογα να χρεώνεται η διανυκτέρευση.

…Άδικο δεν είναι να πληρώνουμε πεντάστερο για την παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου;

Φ.Τ.

Νεοδημοκρατικά θαύματα

To τελευταίο και μεγαλύτερο θαύμα της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλία εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών είναι η μήνυση του Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Αλεξόπουλου κατά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Αγοραστού.

…Να σκεφθείτε ότι μεταξύ Αγοραστού – Αλεξόπουλου δεν ομιλείται η ελληνική. Όλα τα κραξίματα και τα μπινελίκια είναι εις την γαλλικήν και μακράν των φώτων της δημοσιότητος. Ωσαύτως υπάρχουν μεταξύ των και πολιτικές καρεκλιές, ροπαλιές, δαγκωνιές, κουτουλιές, καλαμιές, τσαρουχιές, πατσαβουριές και άλλες παραλλαγές πάνω στο βασικό θέμα. (Γιαουρτώματα δεν αναφέρονται).

Το ίδιο συμβαίνει και με τους νταϊφάδες της τοπικής Νέας Δημοκρατίας που με μπαϊράκι τους την… ενότητα αλληλομάχονται μέχρις εσχάτων προκειμένου να επιβάλουν τον δικό τους εκλεκτό ως υποψήφιο δήμαρχο Βόλου.

Φ.Τ.

Τόμπολα ο Σαμαράς!

Η Κομισιόν εκτιμά επισήμως ότι η Ελλάδα «μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015», διαψεύδοντας την αισιοδοξία του Σαμαρά περί εξόδου της Ελλάδας στις αγορές το 2014.

…Ποιος τους λογαριάζει, μωρέ, τους κουτόφραγκους; Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί έτρωγαν βελανίδια!

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου