ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αναγνώριση

αναγνώριση-519717

Παίζει μόνος του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που έχει πετύχει τα τρία τελευταία χρόνια να είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Μαγνησία. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και πολιτικοί του αντίπαλοι του αναγνωρίζουν ότι έχει χάρισμα στην προσέγγιση με τους πολίτες και παράλληλα είναι αποτελεσματικός. Όταν μιλούν έτσι για τον ίδιο αυτοί που δεν εμφορούνται πολιτικά από τις ίδιες απόψεις μαζί του… σίγουρα δεν έχει να φοβάται τίποτα.
Β.Κ

Υποψήφιος και από το Αριστερό Ρεύμα

Με αφορμή την κινητικότητα που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας», στελέχη που πρόσκεινται στην τάση του Αριστερού Ρεύματος σημείωναν χθες τα παρακάτω:
«Εντονος σκεπτικισμός επικρατεί στις τάξεις του Αριστερού Ρεύματος στην Μαγνησία, λόγω των ομαδοποιήσεων και της κλιμάκωσης των αντιπαραθέσεων για τον επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «Δρόμοι Συνεργασίας Ανατροπής & Αλληλεγγύης», όπου θα συμμετέχουν ΟΛΑ τα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον «καλλικρατικό» δήμο Βόλου.
Δυστυχώς οι αντιθέσεις περιστρέφονται γύρω από πρόσωπα, ενώ με σχετική ευκολία παρακάμπτονται οι κρίσιμες πολίτικες επιλογές των συμμαχιών, της Διακήρυξης και του Κώδικα Δεοντολογίας της κίνησης στις οποίες οφείλει να προχωρήσει συντεταγμένα και με ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ προσανατολισμό.
Εκτιμάται ότι οι χειρισμοί της πλειοψηφίας της Ν.Ε. και εκβιαστικά διλήμματα που διατυπώνει «συγκροτημένη» ομάδα οδηγούν σε ρήξη, οφειλόμενη σε «πολιτική ανεπάρκεια» ή προειλημμένη απόφαση.
Διατυπώνονται σκέψεις για τη χρησιμότητα κατάθεσης υποψηφιότητας (πολιτικού στελέχους από το Α.Ρ.) με στόχο την υπέρβαση των ομαδοποιήσεων, του διχασμού στο κόμμα και την εγγύηση για «αντίκαλλικρατική», αντιμνημονιακή, κινηματική, αριστερή κίνηση. Σε κάθε περίπτωση το Α.Ρ. θα τοποθετηθεί σύντομα.
Είναι δεδομένη η συμμετοχή των δυνάμεων του Α.Ρ. σε όλες τις πολιτικές μάχες και εκλογικές αναμετρήσεις, διασφαλίζοντας την ενότητα του χώρου από θέσεις ευθύνης ή ως απλοί «στρατιώτες», όπως έχει συμβεί στο παρελθόν (σε αντίθεση με πολιτικά στελέχη της πλειοψηφίας), αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα πρωτοβουλίες για το στρατηγικό στόχο της ενδυνάμωσης και ενότητας της αριστεράς».
Ν.Τ.

Αρχισε η κούρσα
Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου έχει αρχίσει η προεκλογική περίοδος και μάλιστα στα γεμάτα. Η δημοτική αρχή δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης και ειδικότερα της ελάσσονος μειοψηφίας και του Δημ. Νασίκα που θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο, ενώ στα άλλα «στρατόπεδα» υπάρχουν σε εξέλιξη διάφορες διεργασίες για τα σχήματα που θα συγκροτηθούν. Και όταν λέμε για διεργασίες, εννοούμε όχι σε «κλειστά κομματικά κονκλάβια», αλλά πολιτών που προβληματίζονται, αγωνιούν και θέλουν να προσφέρουν..
Β.Κ

Απορία

Αυτοί οι υπουργοί ορισμένες φορές σπάνε ρεκόρ ανοησίας. Παράδειγμα τα έκτακτα μέτρα για την αιθαλομίχλη. Ο υπουργός που έβγαλε την απόφαση για δωρεάν ρεύμα τις ημέρες υψηλής αέριας ρύπανσης, δεν έπρεπε να ξεκαθαρίσει πώς θα υπολογιστεί αυτό το ρεύμα και τι θα γίνει όταν οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου ξεπεράσουν τις κιλοβατώρες που δικαιούνται; Θολό τοπίο και θολά μυαλά.
Ν.Τ.

Ο Μεσσίας
Υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. έλεγε χθες σε ομήγυρη επισήμων στελεχών του κόμματος, ότι η παράταξη θα στηρίξει ξεκάθαρα υποψήφιο δήμαρχο Βόλου, αλλά δεν είναι κανείς από όσους μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί. Κάτι ξέρει ο μεγάλος. Προφανώς έχουν τον… Μεσσία στον πάγκο και περιμένει να γίνει αλλαγή στο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης. Ενδιαφέρουσα, πάντως, η προσέγγιση, διότι παρά την πληθώρα υποψηφίων, η πιο συνηθισμένη ερώτηση μεταξύ των Νεοδημοκρατών του Βόλου είναι: «Ποιος θα είναι υποψήφιος;». Μετά τα Φώτα και τον φωτισμό μάλλον θα μάθουμε.
Ν.Τ.

Ενωμένοι στο Ν. Πήλιο
Στο δήμο Νοτίου Πηλίου οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες στις προηγούμενες εκλογές δεν ήταν απλά διασπασμένες, αλλά κυριολεκτικά στα χαρακώματα μεταξύ τους, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κατέλθουν πλέον ενωμένες με ένα ψηφοδέλτιο. Οι συζητήσεις έχουν γίνει και η συμφωνία στα βασικά ζητήματα έχει επέλθει. Μένουν κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες. Οπότε έρχονται φουρτούνες για το δήμαρχο Φορτούνα…
Ν.Τ.

Προσέχει
την εικόνα του
Προσέχει πάντα την εικόνα του ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, πολλώ μάλλον τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές. Ετσι, χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Διοικητήριο, όταν κάποια στιγμή χρειάστηκε να επιστρατεύσει τα γυαλιά του για να διαβάσει την τεχνική περιγραφή του έργου ανακαίνισης του κτιρίου που παραχωρήθηκε από το Ιδρυμα Στρεφτάρη στο ΚΕΘΕΑ/ΠΙΛΟΤΟΣ, ακούστηκε να λέει στον κάμεραμαν τοπικού τηλεοπτικού καναλιού: «μη με βγάλεις τώρα με τα γυαλιά…».

Παιδιά – χρήστες
Στον καιρό της κρίσης φαίνεται πως μειώνεται διαρκώς ο χρόνος έναρξης, όπου τα παιδιά μπαίνουν στον αδιέξοδο δρόμο της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. Όπως είπε ο υπεύθυνος του Προγράμματος του ΚΕΘΕΑ/ΠΙΛΟΤΟΣ στο Βόλο Γ. Μίλτος, το νέο κτίριο θα έλθει να υποστηρίξει, εκτός των άλλων και παιδιά ακόμη και ηλικίας 13 – 14 ετών που κάνουν χρήση ουσιών και χρήζουν υποστήριξης τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειές τους.

Και όμως κερδίζουν…
Θεωρούσαμε οι περισσότεροι ότι οι ΠΑΕ, ειδικά στη Β΄ Εθνική, είναι ελλειμματικές. Να όμως που ήλθαν οι δηλώσεις του ισχυρού άντρα της ΠΑΕ Νίκης Βόλου Ανδρέα Πάτση μόλις προχθές, που δήλωσε ότι το α΄εξάμηνο του 2013 η ΠΑΕ έκλεισε με κέρδος 135.000 ευρώ. Δικαιολογημένα επομένως διερωτάται ο καθένας μας, αν η μία ομάδα έχει τόσα κέρδη σε εποχή οικονομικής κρίσης, τι γίνονταν άραγε τότε που το χρήμα έρεε άφθονο, τόσο από άποψη εισιτηρίων, όσο και από άποψη τηλεοπτικών δικαιωμάτων;

Το αυτονόητο
Τελικά έπρεπε να έλθει ένας Λαρισαίος για να κάνει αυτό που έπρεπε να είχε κάνει η Νίκη εδώ και πολλά χρόνια. Να φέρει δηλαδή τα γραφεία της ομάδας στο κέντρο του Βόλου, ανοίγοντας σαν πραγματική Νίκη τα φτερά της στο μέγιστο του φυσικού της χώρου. Το Βόλο και τη Μαγνησία…

Θα ήταν λάθος
Θα ήταν λάθος να μείνει σήμερα κλειστή η αγορά και μένοντας στο τυπικό του νόμου να επιβληθούν πρόστιμα εξαιτίας μίας αβλεψίας ή ολιγωρίας των αρμοδίων, ειδικά όταν φέτος έχουν συμβεί τόσα και τόσα πανελλαδικά, αναφορικά με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Αυτό το γνωρίζουν και στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και όχι μόνον, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορέσει σήμερα να κάνει τα ψώνια του για την Πρωτοχρονιά…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Γερμανικές «ευχές»

Γερμανικές «ευχές» προς Ελλάδα: Όχι σε νέο κούρεμα, όχι εντός ευρώ με νέα δανεικά!
…Που πάει να πει, ελληνικέ λαέ, σκάσε και κολύμπα μέχρι να σου τα πάρουμε όλα (με τη βοήθεια του Σαμαρά και του Βενιζέλου, φυσικά, οι οποίοι ούτε που διανοούνται να «ρωτήσουν» τη Μέρκελ αν η Γερμανία είναι έτοιμη για τη χρεοκοπία του ευρώ και της ευρωζώνης).
Φ.Τ.

Οι παλιάνθρωποι και η
σαπίλα του καθεστώτος

Η μπόχα από τις αποκαλύψεις του Κάντα για το σκάνδαλο των εξοπλισμών εξαπλώνεται σ’ όλη τη χώρα.
…Με πρόσχημα την άμυνα της χώρας οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. επί δεκαετίες έκαναν τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες από την τσέπη του λαού. Οι δαπάνες αυτές κατά κύριο λόγο αφορούσαν όχι στην άμυνα της χώρας, αλλά έναν διεφθαρμένο μηχανισμό εύκολου και παράνομου πλουτισμού εταιρειών, πολιτικών προσώπων, ενδιάμεσων, κομματικών στελεχών, προπαγανδιστών. Η κυβέρνηση, γέννημα – θρέμμα του πολιτικού και οικονομικού καθεστώτος που δημιούργησε και εξέθρεψε το σκάνδαλο των εξοπλισμών, ούτε θέλει ούτε μπορεί να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο της διαφθοράς, γιατί έτσι εξοντώνει και το καθεστώς και τον εαυτό της. Χρειαζόμαστε μια άλλη κυβέρνηση, ικανή να σπάσει τα κυκλώματα και τις εξαρτήσεις του πολιτικού καθεστώτος από την ολιγαρχία.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου