ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το Γυμναστήριο Αγριάς

το-γυμναστήριο-αγριάς-527969

Ο δημοτικός σύμβουλος Χαρ. Ζάχος επικροτεί την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικότερα τα έγκαιρα αντανακλαστικά που επέδειξαν οι κ.κ. Αγοραστός και Καλτσογιάννης για τη χρηματοδότηση του έργου του κλειστού γυμναστηρίου της Αγριάς, τη στιγμή που, όπως σημειώνει, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν όλα τα μέλη της ομάδας της μείζονος μειοψηφίας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος πριν λίγες εβδομάδες του απαντούσε ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Ο Γενικός
Διευθυντής

Συζητήσεις ανάμεσα στο στελεχιακό δυναμικό του Δήμου Βόλου, αυτή την περίοδο, για τα άτομα που θα διεκδικήσουν τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Δήμου Βόλου. Το περίεργο; Τρία από τα τέσσερα ονόματα που ακούγονται είναι από τον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας…

Ανέκδοτο
Ρωτήσαμε χθες τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Νίκο Μόσχο αν έχει βγει η απόφαση της Αποκεντρωμένης για την τοποθέτηση κορυνών στην οδό Δημητριάδος που έχει αποσταλεί από τα τέλη καλοκαιριού προς έγκριση. Ποια ήταν η απάντηση που μας έδωσε; Το ξέρεις εκείνο με τον… Τοτό.

Νόμος και τάξη…
Ευθυγραμμισμένα με την αρχή «νόμος και τάξη» εμφανίστηκαν χθες τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου στο θέμα της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του ουζερί Παπαδής στην παραλία. Όχι μόνον τα μέλη της πλειοψηφίας, αλλά και εκείνα της μείζονος μειοψηφίας που συμμετέχουν στην Επιτροπή, ψήφισαν υπέρ της ανάκλησης της αδείας.

Δεν υπάρχουν
Δεν υπάρχουν επενδυτές. Με τη φράση αυτή στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο Αντιδήμαρχος Βόλου Δημ. Δερβένης ψαλίδισε τις ελπίδες όσων μπορεί να ήλπιζαν σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

Οδεύει για διαγραφή…
«Πρόκειται για δήμευση και το Σύνταγμα απαγορεύει τη γενική δήμευση» είπε ο Βύρωνας Πολύδωρας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επί του Ν/Σ του φόρου ακινήτων και φωνάζοντας προς την πλευρά του υπουργού Οικονομικών πρόσθεσε «Θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; Και η ιστορία μου; Ο πολιτισμός μου;».Γυρεύοντας… πάει ο Πολύδωρας… τη θέλει τη διαγραφή του…
Β.Κ

Τις σάρκες τους
Για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς επανέλαβε ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης. Έδωσε μάλιστα πανηγυρικό τόνο παραχωρώντας συνέντευξη τύπου εν όψει της ανάληψης της Ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαική Ένωση όπου είπε πολλά αισιόδοξα για τη νέα χρονιά από τις Βρυξέλλες φυσικά και ενώ εκείνη την ώρα στην Ελλάδα αγρότες έτρωγαν δακρυγόνα και στη Βουλή «τις σάρκες τους» για τα φορολογικά.
Β.Κ

Η κοινωνική ευαισθησία
της κυβερνήσεως

Ζέττα Μακρή: Το Γηροκομείο Βόλου ξοδεύει περισσότερα από όσα εσοδεύει. Χρειάζεται οικονομική εξυγίανση.
…Μια πρόταση είναι να κόψουμε απ’ τους γέρους το μεσημεριανό, μια άλλη να τους κόψουμε το πρωινό, το νερό και το ρεύμα, μια τρίτη να απολυθεί το 90% του προσωπικού, ε, κυρία Ζέττα μου, τι λες, είναι αρκετές αυτές οι προτάσεις ή να το κλείσουμε μια και καλή να τελειώνουμε;
(Αυτή είναι η κυβέρνηση που έχουμε. Σκληρή. Ανάλγητη. Νεοφιλελεύθερη. Κυνική. Αυταρχική. Ζωή να ’χουμε να την καμαρώνουμε).
Φ.Τ.

Πολιτικός διασυρμός
Ενα τσούρμο από φάτσες που μονοπωλούν την εξουσία και το δημόσιο λόγο, αποκλείοντας κάθε άλλη πρόταση ή συζήτηση ως λαϊκιστική, ένα συνονθύλευμα δεξιών και σοσιαλδημοκρατών βουλευτών που άσκησαν την πολιτική τους με τον πλέον αυτιστικό και ταυτόχρονα επαίσχυντο τρόπο, οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία και το λαό στην εξαθλίωση, ως κι αυτοί ακόμα δεν άντεξαν το νέο άχθος που φορτώνουν στο λαό οι κρυφές διατάξεις στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς και ζήτησαν την απόσυρσή τους!
…Κοκκίνισαν από ντροπή και τα τσιμέντα της Βουλής με τη νέα επίθεση της κυβέρνησης εναντίον των φτωχών και με τον ευτελισμό της δημοκρατίας που ήταν η συνέπεια των κυβερνητικών μεθοδεύσεων.
Φ.Τ.

Αγάντα
Αγάντα, λαέ! Τον πλειστηριασμό τον γλυτώνεις.
…Για έναν χρόνο. Μέχρι τις εκλογές.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου